Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Kultur og underholdning > Glitterchicks film- og musikkforum

Filmer sett i 2014

Glitterchicks film- og musikkforum Film, tv-serier og musikk

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 11-03-14, 09:47   #61
Skilpadda
flisespikker
 
Skilpadda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 35.653
Blogginnlegg: 675
Skilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Januar:

1. Silver Linings Playbook. Vellaget og ganske vellykket romantisk drama om to ustabile personer som finner en felles mening i de delvis sammenraste livene sine. Begge er overbevisende selvdestruktive etter i kjølvannet av en livskrise, og har problemer med å oppføre seg normalt og omgås familiene sine på en alminnelig måte. Hovedpersonen går litt for lettvint over fra "real crazy" til "movie crazy", og Bradley Cooper har ikke all verdens med dybde, særlig sammenlignet med Jennifer Lawrence (som, som vanlig, er glimrende), men jeg likte det nå likevel. Jeg liker i grunnen romantiske komedier og sånt, såfremt de ikke er skikkelig dårlige eller skikkelig kvinnefiendtlige, og denne var ingen av delene.

2. Sherlock (sesong 3, 3 episoder). Lenge (lenge!) etterlengtet ny sesong, to år etter Reichenbach, og serien skuffer ikke nå heller. Tettpakkede halvannen time lange episoder nå også, og hver av dem fungerer som en nær frittstående liten film. Kjennskap til Conan Doyles historier gir, som før, mange morsomme in-jokes, men er på ingen måte nødvendig - og ofte er det forvirrende like mye som noe annet, når historien er endret eller kjente navn brukes på helt andre personer enn i bøkene. Forholdet mellom Sherlock og John står fremdeles sentralt, og Cumberbatch og Freeman stråler som alltid, med karismatisk og nyansert samspill som får frem både nærheten og frustrasjonene og endringene som to års fravær har medført. Sherlocks forhold til storebror Mycroft har fått en noe større plass enn i tidligere sesonger, noe jeg setter stor pris på for innsikten det gir i dem begge. Det er mye moro her, blant annet i Johns kjæreste Mary (spilt av Freemans RL-samboer), og til og med foreldrene til Sherlock dukker opp, i form av Cumberbatchs egne foreldre!

3. Cloudy with a Chance of Meatballs. Denne var Podens forslag, og vi likte den godt. Jeg satte nok aller mest pris på den sjarmerende animasjonen og de mange måtene den brukte, vred på og gjorde narr av genrekonvensjoner på. Elleveåringen syntes den var ganske spennende og riktig vittig, og hans første kommentar etter at filmen var slutt var den samme replikken som jeg syntes var morsomst: "'I am also a nuclear physicist.' 'Really?!?' 'No. That was a joke. I am also a comedian.'". Historien er en slags trollmannens læregutt-variant om overforbruk, sløseri og klimaødeleggelser, men den er så vittig og selvironisk at den ikke finnes moraliserende. Og så er det alltid hyggelig med nerdete hovedpersoner som finner ut at de trives bedre med å fortsette å være nerder enn ved å prøve å bli sånn som alle andre. (Men vi er begge litt spent på hva de egentlig gjør i oppfølgeren.)

4. Doctor Who (sesong 2, dvs. David Tennants første). Det er morsomt å se denne om igjen sammen med elleveåringen. Det gikk litt tregt med fremdriften en stund, fordi noen av episodene var i overkant skumle (i særdeleshet Tooth&Claw!), men nå går det bedre og raskere. Jeg legger ekstra godt merke til det "pedagogiske" nå, med dronning Victoria og William Shakespeare og ymse politiske og moralske dilemmaer som Poden enten får med seg og spør om eller som suser rett over hodet på ham. Og så er det veldig morsomt å bygge opp en større felles referanseramme og sitatmengde vi kan bruke til hverandre.

Februar:

5. The Wolf of Wall Street. Martin Scorsese pleier alltid å få mye ut av Leonardo Dicaprio, og denne gangen overgår han nesten seg selv. Det er en voldsom, bråkete, ekstrovert og vulgær film om en voldsom, bråkete, ekstrovert og vulgær hovedperson, og Dicaprio leverer en nesten utrolig overbevisende og utslitende rolletolkning. Underholdende som bare fy, og samme hvor utrolig sleske og umoralske og fullstendig grunne hovedpersonene er, så lar man seg jo more av den skamløse hedonismen og totale mangelen på respekt for lover og regler, både juridiske og moralske.

6. 12 Years a Slave. Underlig å se denne dagen etter Wolf … - de er nærmest diametralt motsatte filmer, med det eneste til felles at begge er ekstremt sentrert rundt en historisk hovedperson som selv skrev boken filmen er basert på. Dette er en uhyre sterk film, som jeg ventet, men den overrasket meg ved å være veldig, veldig stille og introspektiv i forhold til hva jeg hadde regnet med. Historien er brutal og grusom, med et enormt potensiale for raseri, men her finnes knapt spor av sinne, bare dyp, dyp, resignert tristhet. Slavene har ingen som helst mulighet til å protestere mot sin lodd i livet, og gjør det derfor heller ikke. Hovedpersonen, gripende spilt av Chiwetel Ejiofor, er ikke gjort til en anakronistisk helt, og filmen viser ikke hans medslaver noen mindre respekt enn ham. Jeg har i ettertid fascinert lest boken som filmen bygger på - den er et både rystende og imponerende historisk dokument. (Og en stund etter å ha sett filmen skrev jeg en noe lengre omtale i bloggen min.)

7. Dallas Buyers Club. Jeg har oppdaget bare de siste par årene for en drivende dyktig skuespiller Matthew McConaughey er. Han er her utrolig overbevisende som en lurvete, forsoffen håndverker og rodeocowboy som får livet snudd på hodet ved en AIDS-diagnose. Historien (basert på ekte hendelser) kunne blitt både patetisk og blaut med en dårligere regissør og mindre kompetente skuespillere, men her er nok skarpe kanter og nok ekte desperasjon under det hele til at dette ikke skjer. McConaughey overbeviser som sagt stort, med uslitelig sjarm og et inntrykk av uovervinnelig viljestyrke, men den som virkelig stråler her er Jared Leto som transseksuelle Rayon - det er noe av det beste skuespillet jeg har sett på lenge.

8. Price Check. Ganske ukjent lavbudsjettsfilm med Parker Posey i rollen som Susan, den krevende, hyperenergiske og ganske ustabile nye sjefen til hovedpersonen Peter. Jeg ser filmen omtales og markedsføres som komedie, men selv syntes jeg egentlig handlingen var såpass ubehagelig - fordi Peter, og kollegene hans, i så stor grad er prisgitt den upålitelige Susan - at den ikke fremstår som så veldig morsom for meg. Parker Posey er som alltid solid og karismatisk, og filmen er veldig godt laget på åpenbart svært lite budsjett, men den fenget meg ikke helt.

9. Doctor Who (sesong 3). Vi har virkelig fått fart på tempoet etter at vi bestemte oss for å dra til Cardiff og besøke The Doctor Who Experience i påskeferien. (16 episoder så langt i februar!) Poden er begeistret og får med seg nesten uventet mye av humoren, også den litt subtile, og selv synes jeg det er kjempestas å se alt sammen om igjen. Shakespeare, den hjerteskjærende historien om skolelærer John Smith, Weeping Angels, gjensyn med captain Jack, og ikke minst The Master! En morsom ting ved gjensynet er det dessuten at man får med seg alle de små hintene om ting som skal komme. (Mr. Saxon ble for eksempel nevnt i sesongens aller første episode.)

10. The Lego Movie. Vittig, vellaget og riktig spennende animasjonsfilm som var langt bedre enn man kunne trodd den skulle være. Den minner både om Iron Giant og Wreck-It Ralph, men overraskende nok var det klare glimt av The Matrix også, i grunnhistorien. Festlig stjernespekket castliste, med blant andre Morgan Freeman som magisk mentor og Will Ferrell som den overbevisende skurken Lord Business - og aller morsomst var nesten den ørlille Star Wars-cameoen, der både Lando og C-3PO ble spilt av originalskuespillerne.

11. Mean Girls. Jeg er usikker på hvorfor vi ikke har sett denne før, og med alle sitatene som fyller opp alle hjørner av nettet, hadde jeg i grunnen fått med meg store deler av dialogen allerede! Det er lett å se hvorfor den har fått den posisjonen den har; selv om den ikke er en veldig god film, er den enormt siterbar. Litt vittig og litt trist å se Lindsey Lohan da hun var innbegrepet av søt og snill pike, og så synes jeg det er åpenbart at Amanda Seyfried (velkjent for alle Veronica Mars-fans som Lily Kane) er den beste skuespilleren av hele gjengen.

12. The Counselor. Michael Fassbender er solid som tittelrollefiguren i denne Ridley Scott-filmen, og det er en drøss med andre gode skuespillere som gjør utmerket arbeid, men jeg ble ikke overbevist av helheten. Det er mye bra her, mange flotte scener og godt spill, men jeg synes filmen er overtydelig i brutaliteten (ved å for eksempel la alt for mange ting bli først grundig fortalt verbalt og så vist i grusom detalj filmatisk senere i filmen) i tillegg til for vag når det gjelder den overordnede handlingen og motivasjonen til de ulike personene. Jeg er rett og slett usikker på hva den egentlig handler om. Men ubehagelig var den absolutt, det er jo alltids noe.

13. Banshee (sesong 1). Vi kan jo ikke bare se gode serie, kan vi vel? Da har vi jo ikke noe å sammenligne med! Banshee minner mest av alt om en 80-talls-rett-på-video-sleazefilm, fylt med parodisk overbrutal vold, ubegrunnet nakenhet, den ene superskurken mer beinhard og pompøs enn den andre, nok klisjepregede plot-ideer til å fylle minst fem serier, og en hovedperson som mest av alt lider under å ikke være Raylan Givens. Samtidig er her mengder production value i form av kompetent filming, klipping, kulisser og lys, skuespillerne er ikke helt halvgærne, og underholdende er det jo definitivt. Men å se denne parallelt med både Justified og fantastiske, nye True Detective er antagelig det slemmeste man kan gjøre mot den. Sesongen slutter på noe mer skikkelig vis enn man kunne fryktet underveis, men jeg tviler på at vi kommer til å se neste sesong. (Selv om vi da ikke får se mer til vidunderlig sarkastiske superhacker/frisør Job.)

14. Her. Aldeles fantastisk film med Joaquin Phoenix i hovedrollen, sammen med stemmen til Scarlett Johansson. Nydelig, intelligent og rørende om manglende kommunikasjon, nærhet og menneskelig ensomhet i relativt nær fremtid, med mange mulige tangenter og tolkningsmuligheter. Men jeg har vel aldri sett en film som i stor grad har blitt forstyrret og tidvis mer eller mindre ødelagt av tekstingen. Jeg håper det ikke er lenge til den blir tilgjengelig for hjemmevisning

Mars:

15. American Hustle. Veldig underholdende film som bekrefter flere oppfatninger jeg hadde fra før - blant annet at Jennifer Lawrence er strålende i alt hun gjør, at Christian Bale, selv med verdens frykteligste hentesveis, er en av de dyktigste skuespillerne jeg vet om, og at Bradley Cooper er ... vel, ikke det. Han er ikke dårlig, for all del, men her er han omgitt av så sterke kolleger at han dessverre ender opp med å være filmens svakeste ledd. Likevel er alt annet ved filmen så bra at dette ikke er så plagsomt som man kunne tro. Bale har karisma og overbevisning og faktisk en undertone av både sårbarhet og varme som gjør at man ender opp med uventet grad av sympati med hans ryggesløse con artist - og Amy Adams er en perfekt match for ham som vakker supersvindler med mulig egen agenda. Jennifer Lawrence er hylende morsom som ustabil hjemmehustru (som en forskrudd, aggressiv utgave av Mad Mens Betty Draper), Jeremy Renner er solid som superpopulær borgermester, og storyen drar seg til med stadig tyngre drama og skumlere bipersoner. Louis C. K. gjør forresten en nydelig liten birolle som hardt plaget mellomleder, og er med på å vri filmen over fra dramatisk til komisk flere ganger. Men aller mest er dette Christian Bales film.

__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002)
Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it.
Skilpadda er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 11-03-14, 14:46   #62
Neket
Har diplom
 
Neket sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Innlegg: 14.720
Neket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt av
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

1) Frost: Så med minste. Hun elsket den, jeg syns den var passe koselig. Staselig forfilm - se denne på kino.

2)Pitch Perfect: God fredagsunderholdning for meg og eldste. Jeg er ikke fan av Glee, så jeg hadde ikke høye forventninger, men den var overraskende bra. Musikken var ikke så ille heller.

3)The internship: Ganske platt, litt skuffende.

4)Alan Partridge - Alpha Papa: Fornøyelig. Positivt overrasket, jeg er egentlig ingen partridge-fan. Men denne var morsom.

5) Elysium. Nja, tja. Ikke en dårlig film, men jeg ble sittende igjen med et inntrykk av at den kunne ha vært så mye bedre. Litt mye slossing, litt lite fokus på personene og historiene, og motivasjonen bak handlingene for andre enn hovedpersonen.

6) Riddick: Nei. Ikke gidd. Elendig. Nei.

7) Hunger Games Catching Fire: Bedre enn eneren, likte den veldig godt. Gikk rett hjem hos sjette-klassingen også, vi gleder oss til neste film.

8) The Lone Ranger: Denne så jeg uten noen som helst forventninger etter massiv kritikk både her og der. Jeg ble absolutt positivt overrasket, underholdene og ganske morsom. Mer enn godkjent.

9) Thor: The dark world: Den var litt teit. Jeg hadde jo forventet det, men jeg skjønte ikke helt greia. Hvor kom det røde stoffet fra? Men for all del, underholdende nok.

Neket er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 11-03-14, 16:20   #63
Tallulah
Glamorøs
 
Tallulah sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 60.214
Blogginnlegg: 640
Tallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Opprinnelig lagt inn av Skilpadda, her.


15. American Hustle. Veldig underholdende film som bekrefter flere oppfatninger jeg hadde fra før - blant annet at Jennifer Lawrence er strålende i alt hun gjør, at Christian Bale, selv med verdens frykteligste hentesveis, er en av de dyktigste skuespillerne jeg vet om, og at Bradley Cooper er ... vel, ikke det. Han er ikke dårlig, for all del, men her er han omgitt av så sterke kolleger at han dessverre ender opp med å være filmens svakeste ledd. Likevel er alt annet ved filmen så bra at dette ikke er så plagsomt som man kunne tro. Bale har karisma og overbevisning og faktisk en undertone av både sårbarhet og varme som gjør at man ender opp med uventet grad av sympati med hans ryggesløse con artist - og Amy Adams er en perfekt match for ham som vakker supersvindler med mulig egen agenda. Jennifer Lawrence er hylende morsom som ustabil hjemmehustru (som en forskrudd, aggressiv utgave av Mad Mens Betty Draper), Jeremy Renner er solid som superpopulær borgermester, og storyen drar seg til med stadig tyngre drama og skumlere bipersoner. Louis C. K. gjør forresten en nydelig liten birolle som hardt plaget mellomleder, og er med på å vri filmen over fra dramatisk til komisk flere ganger. Men aller mest er dette Christian Bales film.

Vi så også denne for litt siden, og jeg syns den mest av alt var skuespillernes film. Historien var i grunn ikke så interessant. Den var ikke så klaustrofobisk som den burde være, og ble aldri skummel slik som Casino, som det er lett å sammenlikne den med. Utrolig sterke rolleprestasjoner, litt tam historie. Jeg syns Cooper spiller samme rollen om og om igjen, og lurer litt på om han er sånn. En litt sånn fyr som virker sjarmerende og hyggelig først, men som blir en mobber om du ikke er med på leken. Litt Harald Eia-aktig.

__________________

Tallulah er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 11-03-14, 23:41   #64
Mirasol
En Som Trener
 
Mirasol sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2007
Innlegg: 6.158
Blogginnlegg: 12
Mirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Har ikke sett noen tråd for det nye året enda, så jeg starter herved ballet:

1. 1/1: Frost. Kino. Fin familiefilm som vi koste oss med alle sammen.
2. 1/1: Alene hjemme 4. TV-film. Den dårligste av de fire filmene. Bare for å skumme fløten, med bare nye og dårlige skuespillere som liksom skal fylle rollene til originalene. Ikke bra.
3. 1/1: Super Mario Bros. TV-film. Så denne sammen med tolvåringen. Vi var enige om at den ikke var verdt å se, men så den ferdig allikevel av prinsipp.
4. 3/1: Hjelp, vi er i filmbransjen. TV-film. Denne var rett og slett dårlig!
5. 4/1: Super Buddies. Viaplay. Nå er kanskje konseptet med søte valper dratt ut litt for langt.
6. 4/1: Black Swan. TV-film. Bra film, god dansing, men litt forstyrret, ja?
7. 5/1: En shopoholikers bekjennelse. TV-film. Denne hadde jeg visst sett før, men det tok litt tid før jeg kom på det. Romantisk film.
8. 10/1: Milk. TV-film. God film om homofiles rettighetsforkjemper Harvey Milk.
9. 12/1: Tørk aldri tårer uten hansker. TV-serie i 3 deler. Vond, vakker, øm, brutal og ærlig om unge svenske homofile menn fra aidsens "barndom". Tårene renner hos meg hvertfall. Les gjerne bøkene først også! Men serien er ganske så tro mot bøkene.
10. 18/1: Stor ståhai. Netflix. Reprise til ære for husets yngste.
11. 18/1: Mer ståhai. Netflix. Lurt...trodde dette var en oppfølger, men det var det ikke. Grei nok barnefilm da.
12. 18/1: Safe Haven. Cdon. Denne var fin, romantisk, spennende og med en tvist på slutten. Måtte jo grine litt da!
13. 24/1: Jeg er din. DVD. Fin norsk film, med ikke uvanlig manglende "happy ending".
14. 25/1: Vann til elefantene. TV-film. Denne var fin, skulle gjerne lest boken også.
15. 26/1: De utrolige. TV-film. Denne trodde jeg at jeg hadde sett, men det hadde jeg altså ikke. Likte den godt.
16. 26/1: Historien om oss. TV-film. Willis og Pfeiffer, i en film jeg ikke har fått med meg. Så ikke helt fra starten, men likte den veldig godt som romantisk film.
17. 26/1: Kongens tale. TV-film. Fin film.

Februar

18. 2/2: Livet. DVD. Standup-show med Jonas Gardell. Synes ikke denne var noe særlig morsom, selv om jeg elsker bøkene hans og show jeg har sett før. Mulig han nå er blitt for alvorlig for meg til at jeg liker hans standup?
19. 2/2: Mennesker i solen, en dommedagskomedie. DVD. Hehe, mye Gardell på meg for tiden, men dette var en morsom film, skulle nesten tro den var norsk, for den var litt typisk tragikomisk. Var jo også gode norske skuespillere da!
20. 8/2: Som du ser meg. DVD. Kritikerrost norsk film...jadda, den var langtekkelig og uten poeng igrunn!
21. 9/2: Pensionat Oscar. DVD. Gammel svensk film, Jonas Gardell som manusforfatter. Han skriver om mennesker som ikke har det helt bra og at det ikke er så bra under fasaden. Fin film i grunn.
22. 9/2: Phantom of the opera. TV-film. Flott musikk og fin film.
23. 11/2: Mordene i Fjellbacka - Havet gir, havet tar. TV-film. Grei krim.
24. 14/2: Mordene i Fjellbacka - Strandriderne. TV-film. Fortsetter i samme sjanger.
25. jan: Mordene i Fjellbacka - Venner for livet. TV-film. Hadde visst sett denne og glemt å skrive den opp. Mangler bare den siste nå som blir sent på mandag el. tirsdag neste uke.
26. 21/2: Monsteruniversitetet. Viaplay. Denne var grei nok, men Monsterbedriften var nå bedre da.
27. 22/2: Uskyld. DVD. Bra film, som har fått utrolig gode kritikker. Jeg var kanskje ikke enig i alle terningkast 6, men ville nok ha gitt den en femmer.
28. 22/2: Mission Impossible: Ghost Protocol. Blu-ray. Drivende høyt tempo, og Cruise holder fortsatt koken.
29. 23/2: Greenberg. DVD. Litt mer alvorlig enn vanlig fra Ben Stiller, men en ok film.
30. 23/2: Case 39. DVD. Denne var ond og creepy og rett og slett akkurat så skummel som en god grøsser skal være.
31. 26/2: Mordene i Fjellbacka - Lysets dronning. Nå har jeg fått sett alle. Denne var av de bedre.

Mars:

32. 11/3: The Internship. DVD. Gode skuespillere, og filmen har noen høydepunkter ("rumpeldunk-kampen"), men litt for mye Google-forherligelse.

__________________
Storebror-02, Mellomsøster-05, Lillesøster-08
Mirasol er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-03-14, 23:09   #65
Mirasol
En Som Trener
 
Mirasol sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2007
Innlegg: 6.158
Blogginnlegg: 12
Mirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Har ikke sett noen tråd for det nye året enda, så jeg starter herved ballet:

1. 1/1: Frost. Kino. Fin familiefilm som vi koste oss med alle sammen.
2. 1/1: Alene hjemme 4. TV-film. Den dårligste av de fire filmene. Bare for å skumme fløten, med bare nye og dårlige skuespillere som liksom skal fylle rollene til originalene. Ikke bra.
3. 1/1: Super Mario Bros. TV-film. Så denne sammen med tolvåringen. Vi var enige om at den ikke var verdt å se, men så den ferdig allikevel av prinsipp.
4. 3/1: Hjelp, vi er i filmbransjen. TV-film. Denne var rett og slett dårlig!
5. 4/1: Super Buddies. Viaplay. Nå er kanskje konseptet med søte valper dratt ut litt for langt.
6. 4/1: Black Swan. TV-film. Bra film, god dansing, men litt forstyrret, ja?
7. 5/1: En shopoholikers bekjennelse. TV-film. Denne hadde jeg visst sett før, men det tok litt tid før jeg kom på det. Romantisk film.
8. 10/1: Milk. TV-film. God film om homofiles rettighetsforkjemper Harvey Milk.
9. 12/1: Tørk aldri tårer uten hansker. TV-serie i 3 deler. Vond, vakker, øm, brutal og ærlig om unge svenske homofile menn fra aidsens "barndom". Tårene renner hos meg hvertfall. Les gjerne bøkene først også! Men serien er ganske så tro mot bøkene.
10. 18/1: Stor ståhai. Netflix. Reprise til ære for husets yngste.
11. 18/1: Mer ståhai. Netflix. Lurt...trodde dette var en oppfølger, men det var det ikke. Grei nok barnefilm da.
12. 18/1: Safe Haven. Cdon. Denne var fin, romantisk, spennende og med en tvist på slutten. Måtte jo grine litt da!
13. 24/1: Jeg er din. DVD. Fin norsk film, med ikke uvanlig manglende "happy ending".
14. 25/1: Vann til elefantene. TV-film. Denne var fin, skulle gjerne lest boken også.
15. 26/1: De utrolige. TV-film. Denne trodde jeg at jeg hadde sett, men det hadde jeg altså ikke. Likte den godt.
16. 26/1: Historien om oss. TV-film. Willis og Pfeiffer, i en film jeg ikke har fått med meg. Så ikke helt fra starten, men likte den veldig godt som romantisk film.
17. 26/1: Kongens tale. TV-film. Fin film.

Februar

18. 2/2: Livet. DVD. Standup-show med Jonas Gardell. Synes ikke denne var noe særlig morsom, selv om jeg elsker bøkene hans og show jeg har sett før. Mulig han nå er blitt for alvorlig for meg til at jeg liker hans standup?
19. 2/2: Mennesker i solen, en dommedagskomedie. DVD. Hehe, mye Gardell på meg for tiden, men dette var en morsom film, skulle nesten tro den var norsk, for den var litt typisk tragikomisk. Var jo også gode norske skuespillere da!
20. 8/2: Som du ser meg. DVD. Kritikerrost norsk film...jadda, den var langtekkelig og uten poeng igrunn!
21. 9/2: Pensionat Oscar. DVD. Gammel svensk film, Jonas Gardell som manusforfatter. Han skriver om mennesker som ikke har det helt bra og at det ikke er så bra under fasaden. Fin film i grunn.
22. 9/2: Phantom of the opera. TV-film. Flott musikk og fin film.
23. 11/2: Mordene i Fjellbacka - Havet gir, havet tar. TV-film. Grei krim.
24. 14/2: Mordene i Fjellbacka - Strandriderne. TV-film. Fortsetter i samme sjanger.
25. jan: Mordene i Fjellbacka - Venner for livet. TV-film. Hadde visst sett denne og glemt å skrive den opp. Mangler bare den siste nå som blir sent på mandag el. tirsdag neste uke.
26. 21/2: Monsteruniversitetet. Viaplay. Denne var grei nok, men Monsterbedriften var nå bedre da.
27. 22/2: Uskyld. DVD. Bra film, som har fått utrolig gode kritikker. Jeg var kanskje ikke enig i alle terningkast 6, men ville nok ha gitt den en femmer.
28. 22/2: Mission Impossible: Ghost Protocol. Blu-ray. Drivende høyt tempo, og Cruise holder fortsatt koken.
29. 23/2: Greenberg. DVD. Litt mer alvorlig enn vanlig fra Ben Stiller, men en ok film.
30. 23/2: Case 39. DVD. Denne var ond og creepy og rett og slett akkurat så skummel som en god grøsser skal være.
31. 26/2: Mordene i Fjellbacka - Lysets dronning. Nå har jeg fått sett alle. Denne var av de bedre.

Mars:

32. 11/3: The Internship. DVD. Gode skuespillere, og filmen har noen høydepunkter ("rumpeldunk-kampen"), men litt for mye Google-forherligelse.
33. 13/3: Fly. Blu-ray. Denne fenget faktisk ikke noe særlig for noen i familien. Det er bare Cars som er originalen!
34. 13/3: Små citroner gula. TV-film. En perle av en film, akkurat som boken var nydelig!

__________________
Storebror-02, Mellomsøster-05, Lillesøster-08
Mirasol er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-03-14, 20:12   #66
Skilpadda
flisespikker
 
Skilpadda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 35.653
Blogginnlegg: 675
Skilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Januar:

1. Silver Linings Playbook. Vellaget og ganske vellykket romantisk drama om to ustabile personer som finner en felles mening i de delvis sammenraste livene sine. Begge er overbevisende selvdestruktive etter i kjølvannet av en livskrise, og har problemer med å oppføre seg normalt og omgås familiene sine på en alminnelig måte. Hovedpersonen går litt for lettvint over fra "real crazy" til "movie crazy", og Bradley Cooper har ikke all verdens med dybde, særlig sammenlignet med Jennifer Lawrence (som, som vanlig, er glimrende), men jeg likte det nå likevel. Jeg liker i grunnen romantiske komedier og sånt, såfremt de ikke er skikkelig dårlige eller skikkelig kvinnefiendtlige, og denne var ingen av delene.

2. Sherlock (sesong 3, 3 episoder). Lenge (lenge!) etterlengtet ny sesong, to år etter Reichenbach, og serien skuffer ikke nå heller. Tettpakkede halvannen time lange episoder nå også, og hver av dem fungerer som en nær frittstående liten film. Kjennskap til Conan Doyles historier gir, som før, mange morsomme in-jokes, men er på ingen måte nødvendig - og ofte er det forvirrende like mye som noe annet, når historien er endret eller kjente navn brukes på helt andre personer enn i bøkene. Forholdet mellom Sherlock og John står fremdeles sentralt, og Cumberbatch og Freeman stråler som alltid, med karismatisk og nyansert samspill som får frem både nærheten og frustrasjonene og endringene som to års fravær har medført. Sherlocks forhold til storebror Mycroft har fått en noe større plass enn i tidligere sesonger, noe jeg setter stor pris på for innsikten det gir i dem begge. Det er mye moro her, blant annet i Johns kjæreste Mary (spilt av Freemans RL-samboer), og til og med foreldrene til Sherlock dukker opp, i form av Cumberbatchs egne foreldre!

3. Cloudy with a Chance of Meatballs. Denne var Podens forslag, og vi likte den godt. Jeg satte nok aller mest pris på den sjarmerende animasjonen og de mange måtene den brukte, vred på og gjorde narr av genrekonvensjoner på. Elleveåringen syntes den var ganske spennende og riktig vittig, og hans første kommentar etter at filmen var slutt var den samme replikken som jeg syntes var morsomst: "'I am also a nuclear physicist.' 'Really?!?' 'No. That was a joke. I am also a comedian.'". Historien er en slags trollmannens læregutt-variant om overforbruk, sløseri og klimaødeleggelser, men den er så vittig og selvironisk at den ikke finnes moraliserende. Og så er det alltid hyggelig med nerdete hovedpersoner som finner ut at de trives bedre med å fortsette å være nerder enn ved å prøve å bli sånn som alle andre. (Men vi er begge litt spent på hva de egentlig gjør i oppfølgeren.)

4. Doctor Who (sesong 2, dvs. David Tennants første). Det er morsomt å se denne om igjen sammen med elleveåringen. Det gikk litt tregt med fremdriften en stund, fordi noen av episodene var i overkant skumle (i særdeleshet Tooth&Claw!), men nå går det bedre og raskere. Jeg legger ekstra godt merke til det "pedagogiske" nå, med dronning Victoria og William Shakespeare og ymse politiske og moralske dilemmaer som Poden enten får med seg og spør om eller som suser rett over hodet på ham. Og så er det veldig morsomt å bygge opp en større felles referanseramme og sitatmengde vi kan bruke til hverandre.

Februar:

5. The Wolf of Wall Street. Martin Scorsese pleier alltid å få mye ut av Leonardo Dicaprio, og denne gangen overgår han nesten seg selv. Det er en voldsom, bråkete, ekstrovert og vulgær film om en voldsom, bråkete, ekstrovert og vulgær hovedperson, og Dicaprio leverer en nesten utrolig overbevisende og utslitende rolletolkning. Underholdende som bare fy, og samme hvor utrolig sleske og umoralske og fullstendig grunne hovedpersonene er, så lar man seg jo more av den skamløse hedonismen og totale mangelen på respekt for lover og regler, både juridiske og moralske.

6. 12 Years a Slave. Underlig å se denne dagen etter Wolf … - de er nærmest diametralt motsatte filmer, med det eneste til felles at begge er ekstremt sentrert rundt en historisk hovedperson som selv skrev boken filmen er basert på. Dette er en uhyre sterk film, som jeg ventet, men den overrasket meg ved å være veldig, veldig stille og introspektiv i forhold til hva jeg hadde regnet med. Historien er brutal og grusom, med et enormt potensiale for raseri, men her finnes knapt spor av sinne, bare dyp, dyp, resignert tristhet. Slavene har ingen som helst mulighet til å protestere mot sin lodd i livet, og gjør det derfor heller ikke. Hovedpersonen, gripende spilt av Chiwetel Ejiofor, er ikke gjort til en anakronistisk helt, og filmen viser ikke hans medslaver noen mindre respekt enn ham. Jeg har i ettertid fascinert lest boken som filmen bygger på - den er et både rystende og imponerende historisk dokument. (Og en stund etter å ha sett filmen skrev jeg en noe lengre omtale i bloggen min.)

7. Dallas Buyers Club. Jeg har oppdaget bare de siste par årene for en drivende dyktig skuespiller Matthew McConaughey er. Han er her utrolig overbevisende som en lurvete, forsoffen håndverker og rodeocowboy som får livet snudd på hodet ved en AIDS-diagnose. Historien (basert på ekte hendelser) kunne blitt både patetisk og blaut med en dårligere regissør og mindre kompetente skuespillere, men her er nok skarpe kanter og nok ekte desperasjon under det hele til at dette ikke skjer. McConaughey overbeviser som sagt stort, med uslitelig sjarm og et inntrykk av uovervinnelig viljestyrke, men den som virkelig stråler her er Jared Leto som transseksuelle Rayon - det er noe av det beste skuespillet jeg har sett på lenge.

8. Price Check. Ganske ukjent lavbudsjettsfilm med Parker Posey i rollen som Susan, den krevende, hyperenergiske og ganske ustabile nye sjefen til hovedpersonen Peter. Jeg ser filmen omtales og markedsføres som komedie, men selv syntes jeg egentlig handlingen var såpass ubehagelig - fordi Peter, og kollegene hans, i så stor grad er prisgitt den upålitelige Susan - at den ikke fremstår som så veldig morsom for meg. Parker Posey er som alltid solid og karismatisk, og filmen er veldig godt laget på åpenbart svært lite budsjett, men den fenget meg ikke helt.

9. Doctor Who (sesong 3). Vi har virkelig fått fart på tempoet etter at vi bestemte oss for å dra til Cardiff og besøke The Doctor Who Experience i påskeferien. (16 episoder så langt i februar!) Poden er begeistret og får med seg nesten uventet mye av humoren, også den litt subtile, og selv synes jeg det er kjempestas å se alt sammen om igjen. Shakespeare, den hjerteskjærende historien om skolelærer John Smith, Weeping Angels, gjensyn med captain Jack, og ikke minst The Master! En morsom ting ved gjensynet er det dessuten at man får med seg alle de små hintene om ting som skal komme. (Mr. Saxon ble for eksempel nevnt i sesongens aller første episode.)

10. The Lego Movie. Vittig, vellaget og riktig spennende animasjonsfilm som var langt bedre enn man kunne trodd den skulle være. Den minner både om Iron Giant og Wreck-It Ralph, men overraskende nok var det klare glimt av The Matrix også, i grunnhistorien. Festlig stjernespekket castliste, med blant andre Morgan Freeman som magisk mentor og Will Ferrell som den overbevisende skurken Lord Business - og aller morsomst var nesten den ørlille Star Wars-cameoen, der både Lando og C-3PO ble spilt av originalskuespillerne.

11. Mean Girls. Jeg er usikker på hvorfor vi ikke har sett denne før, og med alle sitatene som fyller opp alle hjørner av nettet, hadde jeg i grunnen fått med meg store deler av dialogen allerede! Det er lett å se hvorfor den har fått den posisjonen den har; selv om den ikke er en veldig god film, er den enormt siterbar. Litt vittig og litt trist å se Lindsey Lohan da hun var innbegrepet av søt og snill pike, og så synes jeg det er åpenbart at Amanda Seyfried (velkjent for alle Veronica Mars-fans som Lily Kane) er den beste skuespilleren av hele gjengen.

12. The Counselor. Michael Fassbender er solid som tittelrollefiguren i denne Ridley Scott-filmen, og det er en drøss med andre gode skuespillere som gjør utmerket arbeid, men jeg ble ikke overbevist av helheten. Det er mye bra her, mange flotte scener og godt spill, men jeg synes filmen er overtydelig i brutaliteten (ved å for eksempel la alt for mange ting bli først grundig fortalt verbalt og så vist i grusom detalj filmatisk senere i filmen) i tillegg til for vag når det gjelder den overordnede handlingen og motivasjonen til de ulike personene. Jeg er rett og slett usikker på hva den egentlig handler om. Men ubehagelig var den absolutt, det er jo alltids noe.

13. Banshee (sesong 1). Vi kan jo ikke bare se gode serie, kan vi vel? Da har vi jo ikke noe å sammenligne med! Banshee minner mest av alt om en 80-talls-rett-på-video-sleazefilm, fylt med parodisk overbrutal vold, ubegrunnet nakenhet, den ene superskurken mer beinhard og pompøs enn den andre, nok klisjepregede plot-ideer til å fylle minst fem serier, og en hovedperson som mest av alt lider under å ikke være Raylan Givens. Samtidig er her mengder production value i form av kompetent filming, klipping, kulisser og lys, skuespillerne er ikke helt halvgærne, og underholdende er det jo definitivt. Men å se denne parallelt med både Justified og fantastiske, nye True Detective er antagelig det slemmeste man kan gjøre mot den. Sesongen slutter på noe mer skikkelig vis enn man kunne fryktet underveis, men jeg tviler på at vi kommer til å se neste sesong. (Selv om vi da ikke får se mer til vidunderlig sarkastiske superhacker/frisør Job.)

14. Her. Aldeles fantastisk film med Joaquin Phoenix i hovedrollen, sammen med stemmen til Scarlett Johansson. Nydelig, intelligent og rørende om manglende kommunikasjon, nærhet og menneskelig ensomhet i relativt nær fremtid, med mange mulige tangenter og tolkningsmuligheter. Men jeg har vel aldri sett en film som i stor grad har blitt forstyrret og tidvis mer eller mindre ødelagt av tekstingen. Jeg håper det ikke er lenge til den blir tilgjengelig for hjemmevisning

Mars:

15. American Hustle. Veldig underholdende film som bekrefter flere oppfatninger jeg hadde fra før - blant annet at Jennifer Lawrence er strålende i alt hun gjør, at Christian Bale, selv med verdens frykteligste hentesveis, er en av de dyktigste skuespillerne jeg vet om, og at Bradley Cooper er ... vel, ikke det. Han er ikke dårlig, for all del, men her er han omgitt av så sterke kolleger at han dessverre ender opp med å være filmens svakeste ledd. Likevel er alt annet ved filmen så bra at dette ikke er så plagsomt som man kunne tro. Bale har karisma og overbevisning og faktisk en undertone av både sårbarhet og varme som gjør at man ender opp med uventet grad av sympati med hans ryggesløse con artist - og Amy Adams er en perfekt match for ham som vakker supersvindler med mulig egen agenda. Jennifer Lawrence er hylende morsom som ustabil hjemmehustru (som en forskrudd, aggressiv utgave av Mad Mens Betty Draper), Jeremy Renner er solid som superpopulær borgermester, og storyen drar seg til med stadig tyngre drama og skumlere bipersoner. Louis C. K. gjør forresten en nydelig liten birolle som hardt plaget mellomleder, og er med på å vri filmen over fra dramatisk til komisk flere ganger. Men aller mest er dette Christian Bales film.

16. True Detective (sesong 1, 8 episoder). Det er sjelden jeg blir så imponert og oppslukt over en rolletolkning som jeg gjorde over Matthew McConaugheys Rust Cohle i denne helt nye serien. Og det er sjelden en serie eller film er så intens og så godt laget som det denne er. Historien har et spennende format, der en etterforskning i nåtiden går tett inn på en historie om to etterforskere tidlig på 80-tallet, og McConaughey gjør, sammen med Woody Harrelson, en strålende, ofte ubehagelig versjon av en klassisk buddy cop movie, satt i et dystert Louisiana i en stil som ligner mer på overnaturlig horror enn realistisk politiserie. Ubehaget ligger både i personene og gnisningene mellom dem, i sakene som etterforskes, i åpenbar ubalanse hos hovedpersonene, og i det faktum at de begge helt tydelig, i nåtiden, ikke er pålitelige fortellere - men kanskje aller mest ligger ubehaget i fantastisk fotografering, lys og musikkbruk. Jeg har anbefalt serien begeistret til alle jeg har snakket med underveis, og jeg vil på ingen måte trekke anbefalingen nå når historien er ført til ende.

17. Doctor Who (sesong 4 pluss spesialepisoder). Poden og jeg fortsetter det glupske rushet vårt gjennom serien, og er nå altså ferdige med Tennant-epoken. Og det er stor stas for oss begge! For min del er det et veldig morsomt gjensyn, og festlig å se f.eks. River Song dukke opp for første gang igjen, og for Poden er dette åpenbart stor underholdning med masse morsomme detaljer og spennende historier. Han kommenterte her om dagen at han oppdager stadig flere Doctor Who-referanser rundt på nettet, og jeg tror også at serien er velegnet til å bygge opp referanser til andre ting, både til historiske hendelser/personer og til genremessige grep. Nå gleder jeg meg til Matt Smith-æraen, og til å treffe Amy Pond igjen!

18. Only Lovers Left Alive. Praktfull ny Jarmusch-film med Tom Hiddleston og Tilda Swinton som mange hundre år gammelt vampyr-par. Hiddleston er så vakker at han nesten virker overnaturlig bare av den grunn, i tillegg til å være en særdeles dyktig og karismatisk skuespiller, her som Byron-dyster, misantropisk musikkelsker og komponist. Swinton er aldri annet enn strålende, og greier å fremstå som overjordisk, nesten eterisk, samtidig som hun har en gripende og sensuell begeistring for skjønnheten i så mange "jordiske" ting - som litteratur, kunst, dyr og planter, i tillegg til, selvsagt, sin vakre ektemann og hans vakre musikk. De gir inntrykk av å leve litt på utsiden av den virkelige verden, og forholder seg med distanse til vanlige mennesker, selv om de er moderne og siviliserte nok til å skaffe seg livsnødvendig blod på andre måter enn klassiske overfall og mord. Filmen er tidvis overraskende morsom, i tillegg til å være vakker og med en tone av både elegi og forfall, og kjærlighetshistorien, som vel er det sentrale i filmen, er overbevisende og gripende.

19. Veronica Mars. Endelig! Det er nesten ti år siden den første episoden av TV-serien, som ble kansellert midt i sesong tre, og vi er mange som har ønsket oss en fortsettelse i årene etter. Mange nok til at over 90 000 av oss deltok i rekordkampanjen på Kickstarter som samlet inn 5,7 millioner dollar til å få filmen laget. Nå er altså resultatet her! Og det har blitt en riktig så bra film, er jeg glad over å kunne si. Den er spennende og underholdende som de beste av episodene i serien var, den er vellaget og godt skrudd sammen, og det er veldig, veldig stas å se både Veronica, Logan, Keith, Dick og (nesten) alle de andre gamle kjenningene igjen. Jeg er ikke sikker på hvordan filmen vil fungere for noen som ikke har sett serien (det hadde vært interessant å høre), men for én gangs skyld synes jeg ikke dette gjør stort. Serie- og filmskaper Rob Thomas har sagt hele tiden at det er å gjøre fansen fornøyd som er hovedmålet hans, og det skulle han klare godt med denne her. Jeg tror til og med han kunne sluppet unna med å lage en langt dårligere film enn han har gjort. Alle skuespillerne gjør en flott jobb, de har dessuten fått inn et par kjente navn til mindre roller og cameos, og ingen av in-jokene virker plagsomt påklistret eller kunstige. Og dialogen, som alltid var noe av det aller beste med serien, er fremdeles smart og snappy som den skal være. Det hjelper vel ikke stort å håpe på at denne skal komme på vanlig kino i Norge, men det koster ikke stort å kjøpe den digitalt på nettet, og det kan anbefales for alle som likte orginalserien.

__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002)
Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it.
Skilpadda er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-03-14, 23:43   #67
Mirasol
En Som Trener
 
Mirasol sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2007
Innlegg: 6.158
Blogginnlegg: 12
Mirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Har ikke sett noen tråd for det nye året enda, så jeg starter herved ballet:

1. 1/1: Frost. Kino. Fin familiefilm som vi koste oss med alle sammen.
2. 1/1: Alene hjemme 4. TV-film. Den dårligste av de fire filmene. Bare for å skumme fløten, med bare nye og dårlige skuespillere som liksom skal fylle rollene til originalene. Ikke bra.
3. 1/1: Super Mario Bros. TV-film. Så denne sammen med tolvåringen. Vi var enige om at den ikke var verdt å se, men så den ferdig allikevel av prinsipp.
4. 3/1: Hjelp, vi er i filmbransjen. TV-film. Denne var rett og slett dårlig!
5. 4/1: Super Buddies. Viaplay. Nå er kanskje konseptet med søte valper dratt ut litt for langt.
6. 4/1: Black Swan. TV-film. Bra film, god dansing, men litt forstyrret, ja?
7. 5/1: En shopoholikers bekjennelse. TV-film. Denne hadde jeg visst sett før, men det tok litt tid før jeg kom på det. Romantisk film.
8. 10/1: Milk. TV-film. God film om homofiles rettighetsforkjemper Harvey Milk.
9. 12/1: Tørk aldri tårer uten hansker. TV-serie i 3 deler. Vond, vakker, øm, brutal og ærlig om unge svenske homofile menn fra aidsens "barndom". Tårene renner hos meg hvertfall. Les gjerne bøkene først også! Men serien er ganske så tro mot bøkene.
10. 18/1: Stor ståhai. Netflix. Reprise til ære for husets yngste.
11. 18/1: Mer ståhai. Netflix. Lurt...trodde dette var en oppfølger, men det var det ikke. Grei nok barnefilm da.
12. 18/1: Safe Haven. Cdon. Denne var fin, romantisk, spennende og med en tvist på slutten. Måtte jo grine litt da!
13. 24/1: Jeg er din. DVD. Fin norsk film, med ikke uvanlig manglende "happy ending".
14. 25/1: Vann til elefantene. TV-film. Denne var fin, skulle gjerne lest boken også.
15. 26/1: De utrolige. TV-film. Denne trodde jeg at jeg hadde sett, men det hadde jeg altså ikke. Likte den godt.
16. 26/1: Historien om oss. TV-film. Willis og Pfeiffer, i en film jeg ikke har fått med meg. Så ikke helt fra starten, men likte den veldig godt som romantisk film.
17. 26/1: Kongens tale. TV-film. Fin film.

Februar

18. 2/2: Livet. DVD. Standup-show med Jonas Gardell. Synes ikke denne var noe særlig morsom, selv om jeg elsker bøkene hans og show jeg har sett før. Mulig han nå er blitt for alvorlig for meg til at jeg liker hans standup?
19. 2/2: Mennesker i solen, en dommedagskomedie. DVD. Hehe, mye Gardell på meg for tiden, men dette var en morsom film, skulle nesten tro den var norsk, for den var litt typisk tragikomisk. Var jo også gode norske skuespillere da!
20. 8/2: Som du ser meg. DVD. Kritikerrost norsk film...jadda, den var langtekkelig og uten poeng igrunn!
21. 9/2: Pensionat Oscar. DVD. Gammel svensk film, Jonas Gardell som manusforfatter. Han skriver om mennesker som ikke har det helt bra og at det ikke er så bra under fasaden. Fin film i grunn.
22. 9/2: Phantom of the opera. TV-film. Flott musikk og fin film.
23. 11/2: Mordene i Fjellbacka - Havet gir, havet tar. TV-film. Grei krim.
24. 14/2: Mordene i Fjellbacka - Strandriderne. TV-film. Fortsetter i samme sjanger.
25. jan: Mordene i Fjellbacka - Venner for livet. TV-film. Hadde visst sett denne og glemt å skrive den opp. Mangler bare den siste nå som blir sent på mandag el. tirsdag neste uke.
26. 21/2: Monsteruniversitetet. Viaplay. Denne var grei nok, men Monsterbedriften var nå bedre da.
27. 22/2: Uskyld. DVD. Bra film, som har fått utrolig gode kritikker. Jeg var kanskje ikke enig i alle terningkast 6, men ville nok ha gitt den en femmer.
28. 22/2: Mission Impossible: Ghost Protocol. Blu-ray. Drivende høyt tempo, og Cruise holder fortsatt koken.
29. 23/2: Greenberg. DVD. Litt mer alvorlig enn vanlig fra Ben Stiller, men en ok film.
30. 23/2: Case 39. DVD. Denne var ond og creepy og rett og slett akkurat så skummel som en god grøsser skal være.
31. 26/2: Mordene i Fjellbacka - Lysets dronning. Nå har jeg fått sett alle. Denne var av de bedre.

Mars:

32. 11/3: The Internship. DVD. Gode skuespillere, og filmen har noen høydepunkter ("rumpeldunk-kampen"), men litt for mye Google-forherligelse.
33. 13/3: Fly. Blu-ray. Denne fenget faktisk ikke noe særlig for noen i familien. Det er bare Cars som er originalen!
34. 13/3: Små citroner gula. TV-film. En perle av en film, akkurat som boken var nydelig!
35. 15/3: De tøffeste gutta. DVD. En film som tolvåringen ikke ville se fordi den så teit ut, men jammen fenget den alle i familien gitt!

__________________
Storebror-02, Mellomsøster-05, Lillesøster-08
Mirasol er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-03-14, 13:23   #68
Divine
Textrovert
 
Divine sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 23.057
Blogginnlegg: 251
Divine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Januar:
1. The Secret Life of Walter Mitty. Jeg kjente bare historien som en døll novelle fra Selected Short Stories på videregående, men elleveåringen ville så gjerne se den, at jeg ble motvillig med. Men filmen var båre søt og morsom. Og visuelt fantastisk. Og Ben Stiller passet godt i rollen.

2. The Hunger Games - Catching Fire. Bygd opp på nøyaktig samme måte som enern, men "bigger and better". Spennende med uvissheten om hvem som var på hvem sin side. Jeg kommer nok til å se treeren når den kommer.

3. The Hurt Locker. Jeg liker egentlig ikke krigsfilmer i større grad, men denne var ikke kvalmende episk på noe vis, men mer dogmeaktig og "gritty". En overbevisende film som virkelig klarer å gjøre angsten og spenningen til noe man som publikum nærmest kan ta og føle på.

4. Mor og sønn. Romania er virkelig en fjern verden. Eller er det det? Ville en norsk film om nyrike, egosentriske halvgamlinger vært stort annerledes? Mye tungt gull og tung røyking, nye penger, klamrende mødre, korrupsjon og oss versus dem. Men likevel ikke bare dyster. Den svarte humoren er ikke langt unna. Anbefales!

5. Fringe - sesong 5. Fringe var lenge ufattelig holde pusten-spennende. Så i sesong 4 begynte den å hangle litt og starten på sesong 5 var virkelig ikke noe å rope hurra over. Men den tok seg opp og klarte (i motsetning til Lost der J.J. Abrams dreit seg ut på slutten) å samle trådene til en viss grad på slutten.

6. Fortiden. Fra regissøren bak "Nadir og Simin - et brudd", som jeg syntes var aldeles fantastisk. "Fortiden" gikk ikke under huden på meg i like stor grad. Den var litt for lang og litt mer "ordinær", men det betyr ikke at filmen var dårlig. Langt i fra. Alle skuespillerne gjør en strålende jobb, og virker svært overbevisende, også barna. Stemningen er ubehagelig, jeg satt med en følelse av "impending doom" hele tiden, men filmen bikket aldri over i det overdrevne.

7. Bridget Jones' Diary. Denne kan jeg vel snart utenat. Fortsatt morsom. Og Hugh Grant er så sleazy at det er en fryd.

Februar:
8. Kule kidz gråter ikke. Jeg så den sammen elleveåringen og vi gråt begge to. Jeg hadde ingen forventninger til filmen, så jeg ble positivt overrasket over hvor velspilt den var og hvordan den ikke underestimerer barn som publikum.

9. Groundhog day. Denne så vi "selvsagt" på Groundhog Day, mest for at elleveåringen skulle få se den. Morsom og søt, men likevel med ganske mye svart humor. Og finnes det en mer irriterende rollefigur enn Ned Ryerson?

10. Inside Llewyn Davis. Den nyeste Cohen-filmen. Litt vanskelig å si hva poenget med den var, eller om den skal være morsom eller alvorlig (begge deler, vil jeg anta), men det er egentlig uvesentlig. Jeg likte den veldig godt, både musikken, handlingen, dialogene og settingen. Anbefales.

11. Mad Men, sesong 6. Jeg lar meg stadig fascinere av hvor moderne jeg synes 1968 er sammenlignet med 1957 (eller hva det nå var da handlingen startet). Av og til glemmer jeg at det er "gamledager", helt det skjer et eller annet som gjør det soleklart at dette er lenge siden. Jeg har begynt å like folk jeg ikke likte før: Megan, Peter, Roger Sterling, mens min store helt Don, som jeg trodde alltid ville lande på beina, har rotet seg inn i et nett jeg ikke vet om han vil komme seg ut av. Jeg venter spent på fortsettelsen.

12. The Wedding Singer. Gjensyn. Ingen stor film, men morsom nok til at vi gjerne ville se den sammen med elleveåringen. George er jo verdt hele filmen alene.

13. Breaking Bad - sesong 1. Mye hype rundt denne, så jeg var litt skeptisk i starten. Men Walt er jo så ufattelig lett å like, og etter hvert tok storyen seg opp også.

Mars:
14. Sorg og glede. Jeg visste absolutt ingenting om denne filmen, så møtet med den var nærmest en sjokkartet opplevelse. Jeg slet med å fatte at det grusomme hadde skjedd, for rollefigurenes reaksjonsmønster var så ufattelig fremmed. Og Signe var usympatisk fremstilt, noe som gjorde det vanskelig å forstå all den kjærligheten og sympatien hun ble møtt med (noe som sikkert sier ganske mye om meg, egentlig, så sånn sett var filmen interessant på mange måter, man må gå i seg selv litt). Jeg skjønte heldigvis ikke før på slutten av filmen var selvbiografisk, hadde jeg visst det, vet jeg ikke om jeg hadde maktet å se den.

15. Blind. Jeg trodde dette var en psykologisk thriller, men det var jo en metafilm av udefinerbar sjanger. Den var både creepy, morsom og vakker. Og ganske modig, den viser både hardcore porno og lager humor rundt 22. juli.

16. Her. Dvelende, visuelt ufattelig vakker film med Joaquin Phoenix i en svært krevende rolle. Han bærer filmen nesten helt alene, og ofte kun i nærbilder. Dette var nok en film hvor jeg måtte jobbe litt med meg selv for ikke å se på Theodore som en litt creepy fyr, så det var befriende å se at de rundt han så ut til å synes at det å date et operativsystem var nytt og spennende, men ikke på noe vis avvikeratferd. Og vil jeg egentlig ikke bare at folk skal være lykkelige, så hvorfor syntes jeg det egentlig bare var bra at det gikk som det gikk? Uansett, som mannen min sa, dette må da være den mest poetiske måten å si at man har vokst fra noen på: It's like I'm reading a book and it's a book I deeply love. But I'm reading it slowly now. So the words are really far apart and the spaces between the words are almost infinite.

__________________
En stor og en liten (94 og 02)

Ikke la det aller beste bli det godes fiende
Divine er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 17-03-14, 23:36   #69
Toffskij
kamerat
 
Toffskij sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 29.203
Blogginnlegg: 694
Toffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Opprinnelig lagt inn av Skilpadda, her.

Jeg er ikke sikker på hvordan filmen vil fungere for noen som ikke har sett serien (det hadde vært interessant å høre), men for én gangs skyld synes jeg ikke dette gjør stort.

Hvem bryr seg vel om dem!

__________________
Prima (0503) et Secunda (0505)

“Do you find it easy to get drunk on words?"
"So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.”
(Dorothy L. Sayers, Gaudy Night)
Toffskij er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-03-14, 00:48   #70
Mirasol
En Som Trener
 
Mirasol sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2007
Innlegg: 6.158
Blogginnlegg: 12
Mirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Har ikke sett noen tråd for det nye året enda, så jeg starter herved ballet:

1. 1/1: Frost. Kino. Fin familiefilm som vi koste oss med alle sammen.
2. 1/1: Alene hjemme 4. TV-film. Den dårligste av de fire filmene. Bare for å skumme fløten, med bare nye og dårlige skuespillere som liksom skal fylle rollene til originalene. Ikke bra.
3. 1/1: Super Mario Bros. TV-film. Så denne sammen med tolvåringen. Vi var enige om at den ikke var verdt å se, men så den ferdig allikevel av prinsipp.
4. 3/1: Hjelp, vi er i filmbransjen. TV-film. Denne var rett og slett dårlig!
5. 4/1: Super Buddies. Viaplay. Nå er kanskje konseptet med søte valper dratt ut litt for langt.
6. 4/1: Black Swan. TV-film. Bra film, god dansing, men litt forstyrret, ja?
7. 5/1: En shopoholikers bekjennelse. TV-film. Denne hadde jeg visst sett før, men det tok litt tid før jeg kom på det. Romantisk film.
8. 10/1: Milk. TV-film. God film om homofiles rettighetsforkjemper Harvey Milk.
9. 12/1: Tørk aldri tårer uten hansker. TV-serie i 3 deler. Vond, vakker, øm, brutal og ærlig om unge svenske homofile menn fra aidsens "barndom". Tårene renner hos meg hvertfall. Les gjerne bøkene først også! Men serien er ganske så tro mot bøkene.
10. 18/1: Stor ståhai. Netflix. Reprise til ære for husets yngste.
11. 18/1: Mer ståhai. Netflix. Lurt...trodde dette var en oppfølger, men det var det ikke. Grei nok barnefilm da.
12. 18/1: Safe Haven. Cdon. Denne var fin, romantisk, spennende og med en tvist på slutten. Måtte jo grine litt da!
13. 24/1: Jeg er din. DVD. Fin norsk film, med ikke uvanlig manglende "happy ending".
14. 25/1: Vann til elefantene. TV-film. Denne var fin, skulle gjerne lest boken også.
15. 26/1: De utrolige. TV-film. Denne trodde jeg at jeg hadde sett, men det hadde jeg altså ikke. Likte den godt.
16. 26/1: Historien om oss. TV-film. Willis og Pfeiffer, i en film jeg ikke har fått med meg. Så ikke helt fra starten, men likte den veldig godt som romantisk film.
17. 26/1: Kongens tale. TV-film. Fin film.

Februar

18. 2/2: Livet. DVD. Standup-show med Jonas Gardell. Synes ikke denne var noe særlig morsom, selv om jeg elsker bøkene hans og show jeg har sett før. Mulig han nå er blitt for alvorlig for meg til at jeg liker hans standup?
19. 2/2: Mennesker i solen, en dommedagskomedie. DVD. Hehe, mye Gardell på meg for tiden, men dette var en morsom film, skulle nesten tro den var norsk, for den var litt typisk tragikomisk. Var jo også gode norske skuespillere da!
20. 8/2: Som du ser meg. DVD. Kritikerrost norsk film...jadda, den var langtekkelig og uten poeng igrunn!
21. 9/2: Pensionat Oscar. DVD. Gammel svensk film, Jonas Gardell som manusforfatter. Han skriver om mennesker som ikke har det helt bra og at det ikke er så bra under fasaden. Fin film i grunn.
22. 9/2: Phantom of the opera. TV-film. Flott musikk og fin film.
23. 11/2: Mordene i Fjellbacka - Havet gir, havet tar. TV-film. Grei krim.
24. 14/2: Mordene i Fjellbacka - Strandriderne. TV-film. Fortsetter i samme sjanger.
25. jan: Mordene i Fjellbacka - Venner for livet. TV-film. Hadde visst sett denne og glemt å skrive den opp. Mangler bare den siste nå som blir sent på mandag el. tirsdag neste uke.
26. 21/2: Monsteruniversitetet. Viaplay. Denne var grei nok, men Monsterbedriften var nå bedre da.
27. 22/2: Uskyld. DVD. Bra film, som har fått utrolig gode kritikker. Jeg var kanskje ikke enig i alle terningkast 6, men ville nok ha gitt den en femmer.
28. 22/2: Mission Impossible: Ghost Protocol. Blu-ray. Drivende høyt tempo, og Cruise holder fortsatt koken.
29. 23/2: Greenberg. DVD. Litt mer alvorlig enn vanlig fra Ben Stiller, men en ok film.
30. 23/2: Case 39. DVD. Denne var ond og creepy og rett og slett akkurat så skummel som en god grøsser skal være.
31. 26/2: Mordene i Fjellbacka - Lysets dronning. Nå har jeg fått sett alle. Denne var av de bedre.

Mars:

32. 11/3: The Internship. DVD. Gode skuespillere, og filmen har noen høydepunkter ("rumpeldunk-kampen"), men litt for mye Google-forherligelse.
33. 13/3: Fly. Blu-ray. Denne fenget faktisk ikke noe særlig for noen i familien. Det er bare Cars som er originalen!
34. 13/3: Små citroner gula. TV-film. En perle av en film, akkurat som boken var nydelig!
35. 15/3: De tøffeste gutta. DVD. En film som tolvåringen ikke ville se fordi den så teit ut, men jammen fenget den alle i familien gitt!
36. 22/3: Home Alone 5. Cmore. Jammen var dette en forholdsvis ny film (2012) i samme serie som de andre, men med ny familie. Denne var ikke verst!
37. 22/3: Percy Jackson og Monsterhavet. DVD. Så denne med tolvåringen. Helt grei film i "Harry Potter-stil"
38. 22/3: Mud. DVD. Denne var bra og handler om troen på kjærligheten!

__________________
Storebror-02, Mellomsøster-05, Lillesøster-08
Mirasol er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-03-14, 00:14   #71
Mirasol
En Som Trener
 
Mirasol sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2007
Innlegg: 6.158
Blogginnlegg: 12
Mirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Har ikke sett noen tråd for det nye året enda, så jeg starter herved ballet:

1. 1/1: Frost. Kino. Fin familiefilm som vi koste oss med alle sammen.
2. 1/1: Alene hjemme 4. TV-film. Den dårligste av de fire filmene. Bare for å skumme fløten, med bare nye og dårlige skuespillere som liksom skal fylle rollene til originalene. Ikke bra.
3. 1/1: Super Mario Bros. TV-film. Så denne sammen med tolvåringen. Vi var enige om at den ikke var verdt å se, men så den ferdig allikevel av prinsipp.
4. 3/1: Hjelp, vi er i filmbransjen. TV-film. Denne var rett og slett dårlig!
5. 4/1: Super Buddies. Viaplay. Nå er kanskje konseptet med søte valper dratt ut litt for langt.
6. 4/1: Black Swan. TV-film. Bra film, god dansing, men litt forstyrret, ja?
7. 5/1: En shopoholikers bekjennelse. TV-film. Denne hadde jeg visst sett før, men det tok litt tid før jeg kom på det. Romantisk film.
8. 10/1: Milk. TV-film. God film om homofiles rettighetsforkjemper Harvey Milk.
9. 12/1: Tørk aldri tårer uten hansker. TV-serie i 3 deler. Vond, vakker, øm, brutal og ærlig om unge svenske homofile menn fra aidsens "barndom". Tårene renner hos meg hvertfall. Les gjerne bøkene først også! Men serien er ganske så tro mot bøkene.
10. 18/1: Stor ståhai. Netflix. Reprise til ære for husets yngste.
11. 18/1: Mer ståhai. Netflix. Lurt...trodde dette var en oppfølger, men det var det ikke. Grei nok barnefilm da.
12. 18/1: Safe Haven. Cdon. Denne var fin, romantisk, spennende og med en tvist på slutten. Måtte jo grine litt da!
13. 24/1: Jeg er din. DVD. Fin norsk film, med ikke uvanlig manglende "happy ending".
14. 25/1: Vann til elefantene. TV-film. Denne var fin, skulle gjerne lest boken også.
15. 26/1: De utrolige. TV-film. Denne trodde jeg at jeg hadde sett, men det hadde jeg altså ikke. Likte den godt.
16. 26/1: Historien om oss. TV-film. Willis og Pfeiffer, i en film jeg ikke har fått med meg. Så ikke helt fra starten, men likte den veldig godt som romantisk film.
17. 26/1: Kongens tale. TV-film. Fin film.

Februar

18. 2/2: Livet. DVD. Standup-show med Jonas Gardell. Synes ikke denne var noe særlig morsom, selv om jeg elsker bøkene hans og show jeg har sett før. Mulig han nå er blitt for alvorlig for meg til at jeg liker hans standup?
19. 2/2: Mennesker i solen, en dommedagskomedie. DVD. Hehe, mye Gardell på meg for tiden, men dette var en morsom film, skulle nesten tro den var norsk, for den var litt typisk tragikomisk. Var jo også gode norske skuespillere da!
20. 8/2: Som du ser meg. DVD. Kritikerrost norsk film...jadda, den var langtekkelig og uten poeng igrunn!
21. 9/2: Pensionat Oscar. DVD. Gammel svensk film, Jonas Gardell som manusforfatter. Han skriver om mennesker som ikke har det helt bra og at det ikke er så bra under fasaden. Fin film i grunn.
22. 9/2: Phantom of the opera. TV-film. Flott musikk og fin film.
23. 11/2: Mordene i Fjellbacka - Havet gir, havet tar. TV-film. Grei krim.
24. 14/2: Mordene i Fjellbacka - Strandriderne. TV-film. Fortsetter i samme sjanger.
25. jan: Mordene i Fjellbacka - Venner for livet. TV-film. Hadde visst sett denne og glemt å skrive den opp. Mangler bare den siste nå som blir sent på mandag el. tirsdag neste uke.
26. 21/2: Monsteruniversitetet. Viaplay. Denne var grei nok, men Monsterbedriften var nå bedre da.
27. 22/2: Uskyld. DVD. Bra film, som har fått utrolig gode kritikker. Jeg var kanskje ikke enig i alle terningkast 6, men ville nok ha gitt den en femmer.
28. 22/2: Mission Impossible: Ghost Protocol. Blu-ray. Drivende høyt tempo, og Cruise holder fortsatt koken.
29. 23/2: Greenberg. DVD. Litt mer alvorlig enn vanlig fra Ben Stiller, men en ok film.
30. 23/2: Case 39. DVD. Denne var ond og creepy og rett og slett akkurat så skummel som en god grøsser skal være.
31. 26/2: Mordene i Fjellbacka - Lysets dronning. Nå har jeg fått sett alle. Denne var av de bedre.

Mars:

32. 11/3: The Internship. DVD. Gode skuespillere, og filmen har noen høydepunkter ("rumpeldunk-kampen"), men litt for mye Google-forherligelse.
33. 13/3: Fly. Blu-ray. Denne fenget faktisk ikke noe særlig for noen i familien. Det er bare Cars som er originalen!
34. 13/3: Små citroner gula. TV-film. En perle av en film, akkurat som boken var nydelig!
35. 15/3: De tøffeste gutta. DVD. En film som tolvåringen ikke ville se fordi den så teit ut, men jammen fenget den alle i familien gitt!
36. 22/3: Home Alone 5. Cmore. Jammen var dette en forholdsvis ny film (2012) i samme serie som de andre, men med ny familie. Denne var ikke verst!
37. 22/3: Percy Jackson og Monsterhavet. DVD. Så denne med tolvåringen. Helt grei film i "Harry Potter-stil"
38. 22/3: Mud. DVD. Denne var bra og handler om troen på kjærligheten!
39. 28/3: Detektiv Downs. DVD. Småmorsom film, men vi bommet vel litt på aldersgrensen må jeg innrømme (lånte fra biblioteket og de hadde tapet strekkoden over aldergrensen, jeg trodde det var 7, med det var visst 11) . Vel, de syntes det var litt pinlig å se en naken rompe på horestrøket (fikk ikke med seg avsugningen!) og det var "æsj" å se noen som strippet! Og alle barna snudde seg vekk når detektiven hadde sex med "klienten" selv om man ikke så noe så var jo lydene der. Og det er vel ikke alt man vil se sammen med sine foreldre som tolvåring heller...men alt i alt en grei film, som nok passer best for den intenderte aldergruppa og oppover!

__________________
Storebror-02, Mellomsøster-05, Lillesøster-08
Mirasol er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-03-14, 21:38   #72
Skilpadda
flisespikker
 
Skilpadda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 35.653
Blogginnlegg: 675
Skilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Januar:

1. Silver Linings Playbook. Vellaget og ganske vellykket romantisk drama om to ustabile personer som finner en felles mening i de delvis sammenraste livene sine. Begge er overbevisende selvdestruktive etter i kjølvannet av en livskrise, og har problemer med å oppføre seg normalt og omgås familiene sine på en alminnelig måte. Hovedpersonen går litt for lettvint over fra "real crazy" til "movie crazy", og Bradley Cooper har ikke all verdens med dybde, særlig sammenlignet med Jennifer Lawrence (som, som vanlig, er glimrende), men jeg likte det nå likevel. Jeg liker i grunnen romantiske komedier og sånt, såfremt de ikke er skikkelig dårlige eller skikkelig kvinnefiendtlige, og denne var ingen av delene.

2. Sherlock (sesong 3, 3 episoder). Lenge (lenge!) etterlengtet ny sesong, to år etter Reichenbach, og serien skuffer ikke nå heller. Tettpakkede halvannen time lange episoder nå også, og hver av dem fungerer som en nær frittstående liten film. Kjennskap til Conan Doyles historier gir, som før, mange morsomme in-jokes, men er på ingen måte nødvendig - og ofte er det forvirrende like mye som noe annet, når historien er endret eller kjente navn brukes på helt andre personer enn i bøkene. Forholdet mellom Sherlock og John står fremdeles sentralt, og Cumberbatch og Freeman stråler som alltid, med karismatisk og nyansert samspill som får frem både nærheten og frustrasjonene og endringene som to års fravær har medført. Sherlocks forhold til storebror Mycroft har fått en noe større plass enn i tidligere sesonger, noe jeg setter stor pris på for innsikten det gir i dem begge. Det er mye moro her, blant annet i Johns kjæreste Mary (spilt av Freemans RL-samboer), og til og med foreldrene til Sherlock dukker opp, i form av Cumberbatchs egne foreldre!

3. Cloudy with a Chance of Meatballs. Denne var Podens forslag, og vi likte den godt. Jeg satte nok aller mest pris på den sjarmerende animasjonen og de mange måtene den brukte, vred på og gjorde narr av genrekonvensjoner på. Elleveåringen syntes den var ganske spennende og riktig vittig, og hans første kommentar etter at filmen var slutt var den samme replikken som jeg syntes var morsomst: "'I am also a nuclear physicist.' 'Really?!?' 'No. That was a joke. I am also a comedian.'". Historien er en slags trollmannens læregutt-variant om overforbruk, sløseri og klimaødeleggelser, men den er så vittig og selvironisk at den ikke finnes moraliserende. Og så er det alltid hyggelig med nerdete hovedpersoner som finner ut at de trives bedre med å fortsette å være nerder enn ved å prøve å bli sånn som alle andre. (Men vi er begge litt spent på hva de egentlig gjør i oppfølgeren.)

4. Doctor Who (sesong 2, dvs. David Tennants første). Det er morsomt å se denne om igjen sammen med elleveåringen. Det gikk litt tregt med fremdriften en stund, fordi noen av episodene var i overkant skumle (i særdeleshet Tooth&Claw!), men nå går det bedre og raskere. Jeg legger ekstra godt merke til det "pedagogiske" nå, med dronning Victoria og William Shakespeare og ymse politiske og moralske dilemmaer som Poden enten får med seg og spør om eller som suser rett over hodet på ham. Og så er det veldig morsomt å bygge opp en større felles referanseramme og sitatmengde vi kan bruke til hverandre.

Februar:

5. The Wolf of Wall Street. Martin Scorsese pleier alltid å få mye ut av Leonardo Dicaprio, og denne gangen overgår han nesten seg selv. Det er en voldsom, bråkete, ekstrovert og vulgær film om en voldsom, bråkete, ekstrovert og vulgær hovedperson, og Dicaprio leverer en nesten utrolig overbevisende og utslitende rolletolkning. Underholdende som bare fy, og samme hvor utrolig sleske og umoralske og fullstendig grunne hovedpersonene er, så lar man seg jo more av den skamløse hedonismen og totale mangelen på respekt for lover og regler, både juridiske og moralske.

6. 12 Years a Slave. Underlig å se denne dagen etter Wolf … - de er nærmest diametralt motsatte filmer, med det eneste til felles at begge er ekstremt sentrert rundt en historisk hovedperson som selv skrev boken filmen er basert på. Dette er en uhyre sterk film, som jeg ventet, men den overrasket meg ved å være veldig, veldig stille og introspektiv i forhold til hva jeg hadde regnet med. Historien er brutal og grusom, med et enormt potensiale for raseri, men her finnes knapt spor av sinne, bare dyp, dyp, resignert tristhet. Slavene har ingen som helst mulighet til å protestere mot sin lodd i livet, og gjør det derfor heller ikke. Hovedpersonen, gripende spilt av Chiwetel Ejiofor, er ikke gjort til en anakronistisk helt, og filmen viser ikke hans medslaver noen mindre respekt enn ham. Jeg har i ettertid fascinert lest boken som filmen bygger på - den er et både rystende og imponerende historisk dokument. (Og en stund etter å ha sett filmen skrev jeg en noe lengre omtale i bloggen min.)

7. Dallas Buyers Club. Jeg har oppdaget bare de siste par årene for en drivende dyktig skuespiller Matthew McConaughey er. Han er her utrolig overbevisende som en lurvete, forsoffen håndverker og rodeocowboy som får livet snudd på hodet ved en AIDS-diagnose. Historien (basert på ekte hendelser) kunne blitt både patetisk og blaut med en dårligere regissør og mindre kompetente skuespillere, men her er nok skarpe kanter og nok ekte desperasjon under det hele til at dette ikke skjer. McConaughey overbeviser som sagt stort, med uslitelig sjarm og et inntrykk av uovervinnelig viljestyrke, men den som virkelig stråler her er Jared Leto som transseksuelle Rayon - det er noe av det beste skuespillet jeg har sett på lenge.

8. Price Check. Ganske ukjent lavbudsjettsfilm med Parker Posey i rollen som Susan, den krevende, hyperenergiske og ganske ustabile nye sjefen til hovedpersonen Peter. Jeg ser filmen omtales og markedsføres som komedie, men selv syntes jeg egentlig handlingen var såpass ubehagelig - fordi Peter, og kollegene hans, i så stor grad er prisgitt den upålitelige Susan - at den ikke fremstår som så veldig morsom for meg. Parker Posey er som alltid solid og karismatisk, og filmen er veldig godt laget på åpenbart svært lite budsjett, men den fenget meg ikke helt.

9. Doctor Who (sesong 3). Vi har virkelig fått fart på tempoet etter at vi bestemte oss for å dra til Cardiff og besøke The Doctor Who Experience i påskeferien. (16 episoder så langt i februar!) Poden er begeistret og får med seg nesten uventet mye av humoren, også den litt subtile, og selv synes jeg det er kjempestas å se alt sammen om igjen. Shakespeare, den hjerteskjærende historien om skolelærer John Smith, Weeping Angels, gjensyn med captain Jack, og ikke minst The Master! En morsom ting ved gjensynet er det dessuten at man får med seg alle de små hintene om ting som skal komme. (Mr. Saxon ble for eksempel nevnt i sesongens aller første episode.)

10. The Lego Movie. Vittig, vellaget og riktig spennende animasjonsfilm som var langt bedre enn man kunne trodd den skulle være. Den minner både om Iron Giant og Wreck-It Ralph, men overraskende nok var det klare glimt av The Matrix også, i grunnhistorien. Festlig stjernespekket castliste, med blant andre Morgan Freeman som magisk mentor og Will Ferrell som den overbevisende skurken Lord Business - og aller morsomst var nesten den ørlille Star Wars-cameoen, der både Lando og C-3PO ble spilt av originalskuespillerne.

11. Mean Girls. Jeg er usikker på hvorfor vi ikke har sett denne før, og med alle sitatene som fyller opp alle hjørner av nettet, hadde jeg i grunnen fått med meg store deler av dialogen allerede! Det er lett å se hvorfor den har fått den posisjonen den har; selv om den ikke er en veldig god film, er den enormt siterbar. Litt vittig og litt trist å se Lindsey Lohan da hun var innbegrepet av søt og snill pike, og så synes jeg det er åpenbart at Amanda Seyfried (velkjent for alle Veronica Mars-fans som Lily Kane) er den beste skuespilleren av hele gjengen.

12. The Counselor. Michael Fassbender er solid som tittelrollefiguren i denne Ridley Scott-filmen, og det er en drøss med andre gode skuespillere som gjør utmerket arbeid, men jeg ble ikke overbevist av helheten. Det er mye bra her, mange flotte scener og godt spill, men jeg synes filmen er overtydelig i brutaliteten (ved å for eksempel la alt for mange ting bli først grundig fortalt verbalt og så vist i grusom detalj filmatisk senere i filmen) i tillegg til for vag når det gjelder den overordnede handlingen og motivasjonen til de ulike personene. Jeg er rett og slett usikker på hva den egentlig handler om. Men ubehagelig var den absolutt, det er jo alltids noe.

13. Banshee (sesong 1). Vi kan jo ikke bare se gode serier, kan vi vel? Da har vi jo ikke noe å sammenligne med! Banshee minner mest av alt om en 80-talls-rett-på-video-sleazefilm, fylt med parodisk overbrutal vold, ubegrunnet nakenhet, den ene superskurken mer beinhard og pompøs enn den andre, nok klisjepregede plot-ideer til å fylle minst fem serier, og en hovedperson som mest av alt lider under å ikke være Raylan Givens. Samtidig er her mengder production value i form av kompetent filming, klipping, kulisser og lys, skuespillerne er ikke helt halvgærne, og underholdende er det jo definitivt. Men å se denne parallelt med både Justified og fantastiske, nye True Detective er antagelig det slemmeste man kan gjøre mot den. Sesongen slutter på noe mer skikkelig vis enn man kunne fryktet underveis, men jeg tviler på at vi kommer til å se neste sesong. (Selv om vi da ikke får se mer til vidunderlig sarkastiske superhacker/frisør Job.)

14. Her. Aldeles fantastisk film med Joaquin Phoenix i hovedrollen, sammen med stemmen til Scarlett Johansson. Nydelig, intelligent og rørende om manglende kommunikasjon, nærhet og menneskelig ensomhet i relativt nær fremtid, med mange mulige tangenter og tolkningsmuligheter. Men jeg har vel aldri sett en film som i stor grad har blitt forstyrret og tidvis mer eller mindre ødelagt av tekstingen. Jeg håper det ikke er lenge til den blir tilgjengelig for hjemmevisning

Mars:

15. American Hustle. Veldig underholdende film som bekrefter flere oppfatninger jeg hadde fra før - blant annet at Jennifer Lawrence er strålende i alt hun gjør, at Christian Bale, selv med verdens frykteligste hentesveis, er en av de dyktigste skuespillerne jeg vet om, og at Bradley Cooper er ... vel, ikke det. Han er ikke dårlig, for all del, men her er han omgitt av så sterke kolleger at han dessverre ender opp med å være filmens svakeste ledd. Likevel er alt annet ved filmen så bra at dette ikke er så plagsomt som man kunne tro. Bale har karisma og overbevisning og faktisk en undertone av både sårbarhet og varme som gjør at man ender opp med uventet grad av sympati med hans ryggesløse con artist - og Amy Adams er en perfekt match for ham som vakker supersvindler med mulig egen agenda. Jennifer Lawrence er hylende morsom som ustabil hjemmehustru (som en forskrudd, aggressiv utgave av Mad Mens Betty Draper), Jeremy Renner er solid som superpopulær borgermester, og storyen drar seg til med stadig tyngre drama og skumlere bipersoner. Louis C. K. gjør forresten en nydelig liten birolle som hardt plaget mellomleder, og er med på å vri filmen over fra dramatisk til komisk flere ganger. Men aller mest er dette Christian Bales film.

16. True Detective (sesong 1, 8 episoder). Det er sjelden jeg blir så imponert og oppslukt over en rolletolkning som jeg gjorde over Matthew McConaugheys Rust Cohle i denne helt nye serien. Og det er sjelden en serie eller film er så intens og så godt laget som det denne er. Historien har et spennende format, der en etterforskning i nåtiden går tett inn på en historie om to etterforskere tidlig på 80-tallet, og McConaughey gjør, sammen med Woody Harrelson, en strålende, ofte ubehagelig versjon av en klassisk buddy cop movie, satt i et dystert Louisiana i en stil som ligner mer på overnaturlig horror enn realistisk politiserie. Ubehaget ligger både i personene og gnisningene mellom dem, i sakene som etterforskes, i åpenbar ubalanse hos hovedpersonene, og i det faktum at de begge helt tydelig, i nåtiden, ikke er pålitelige fortellere - men kanskje aller mest ligger ubehaget i fantastisk fotografering, lys og musikkbruk. Jeg har anbefalt serien begeistret til alle jeg har snakket med underveis, og jeg vil på ingen måte trekke anbefalingen nå når historien er ført til ende.

17. Doctor Who (sesong 4 pluss spesialepisoder). Poden og jeg fortsetter det glupske rushet vårt gjennom serien, og er nå altså ferdige med Tennant-epoken. Og det er stor stas for oss begge! For min del er det et veldig morsomt gjensyn, og festlig å se f.eks. River Song dukke opp for første gang igjen, og for Poden er dette åpenbart stor underholdning med masse morsomme detaljer og spennende historier. Han kommenterte her om dagen at han oppdager stadig flere Doctor Who-referanser rundt på nettet, og jeg tror også at serien er velegnet til å bygge opp referanser til andre ting, både til historiske hendelser/personer og til genremessige grep. Nå gleder jeg meg til Matt Smith-æraen, og til å treffe Amy Pond igjen!

18. Only Lovers Left Alive. Praktfull ny Jarmusch-film med Tom Hiddleston og Tilda Swinton som mange hundre år gammelt vampyr-par. Hiddleston er så vakker at han nesten virker overnaturlig bare av den grunn, i tillegg til å være en særdeles dyktig og karismatisk skuespiller, her som Byron-dyster, misantropisk musikkelsker og komponist. Swinton er aldri annet enn strålende, og greier å fremstå som overjordisk, nesten eterisk, samtidig som hun har en gripende og sensuell begeistring for skjønnheten i så mange "jordiske" ting - som litteratur, kunst, dyr og planter, i tillegg til, selvsagt, sin vakre ektemann og hans vakre musikk. De gir inntrykk av å leve litt på utsiden av den virkelige verden, og forholder seg med distanse til vanlige mennesker, selv om de er moderne og siviliserte nok til å skaffe seg livsnødvendig blod på andre måter enn klassiske overfall og mord. Filmen er tidvis overraskende morsom, i tillegg til å være vakker og med en tone av både elegi og forfall, og kjærlighetshistorien, som vel er det sentrale i filmen, er overbevisende og gripende.

19. Veronica Mars. Endelig! Det er nesten ti år siden den første episoden av TV-serien, som ble kansellert midt i sesong tre, og vi er mange som har ønsket oss en fortsettelse i årene etter. Mange nok til at over 90 000 av oss deltok i rekordkampanjen på Kickstarter som samlet inn 5,7 millioner dollar til å få filmen laget. Nå er altså resultatet her! Og det har blitt en riktig så bra film, er jeg glad over å kunne si. Den er spennende og underholdende som de beste av episodene i serien var, den er vellaget og godt skrudd sammen, og det er veldig, veldig stas å se både Veronica, Logan, Keith, Dick og (nesten) alle de andre gamle kjenningene igjen. Jeg er ikke sikker på hvordan filmen vil fungere for noen som ikke har sett serien (det hadde vært interessant å høre), men for én gangs skyld synes jeg ikke dette gjør stort. Serie- og filmskaper Rob Thomas har sagt hele tiden at det er å gjøre fansen fornøyd som er hovedmålet hans, og det skulle han klare godt med denne her. Jeg tror til og med han kunne sluppet unna med å lage en langt dårligere film enn han har gjort. Alle skuespillerne gjør en flott jobb, de har dessuten fått inn et par kjente navn til mindre roller og cameos, og ingen av in-jokene virker plagsomt påklistret eller kunstige. Og dialogen, som alltid var noe av det aller beste med serien, er fremdeles smart og snappy som den skal være. Det hjelper vel ikke stort å håpe på at denne skal komme på vanlig kino i Norge, men det koster ikke stort å kjøpe den digitalt på nettet, og det kan anbefales for alle som likte orginalserien.

20. Doctor Who (sesong 5). Den ellevte Doktoren! Amelia Pond! Rory! River kommer tilbake! Dette er det fryktelig morsomt å se om igjen - jeg kom raskt på hvor godt jeg liker Amy, og kanskje særlig Rory, og den fantastiske historien deres. Og så blir det stadig mer klart for meg i løpet av gjensynet at jeg liker Matt Smith enda bedre enn jeg gjorde i første omgang (og at jeg ikke liker David Tennants Doktor fullt så godt som jeg gjorde første gang). Den ellevte Doktoren er barnslig og entusiastisk og goofy og dorky og langt mer alien enn de to foregående, og så er det samtidig dypt alvor og alvorlig (og/eller bittersøt) tragedie innimellom. Den fantastiske episoden om van Gogh rørte meg til tårer, og sesongavslutningen, med først Stonehenge og Rory the Roman og deretter Big Bang 2 og bryllupsscenen mot slutten, er kanskje min favoritt-sesongavslutning. En praktfullt trist og rørende og morsom juleepisode var det også, med en flott hai og en strålende Michael Gambon som Scrooge-aktig hovedperson.

__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002)
Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it.
Skilpadda er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-04-14, 20:51   #73
LilleT
Rastløs dagdrømmer
 
LilleT sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 8.917
Blogginnlegg: 350
LilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Jeg er fortsatt ikke i filmmodus, men håper at det skal ta seg opp snart.

1. Stem nei
2. Taken
3. Forvist
4. Brave
5. Den frie vilje
6. Stories we tell
7. Up
8. The Butler
9. The Hunger Games: Catching Fire
10. Detektiv Downs
11. Återträffen
12. Tusen ganger god natt
13. Blue Jasmine
14. Dirty pretty things
15. Mannen som elsket Yngve
16. Mullholland Drive
17. Hundreåringen
18. Into the white
19. Hobbiten - Smaugs ødemark
20. Gåten Ragnarok
21. American Psycho
22. Ungen
23. De urørlige
24. Og mora di også
25. Djevelens trekkspill
26. Captain Phillips
27. 12 years slave
28. Blå er den varmeste fargen
29. Doktor Proktors prompepulver
30. Blind
31. Her
32. Broken
33. Løvenes konge 3
34. Herman
35. Jakten på Berlesconi
36. Love Actually
37. Coraline
38. Rainman

__________________
LilleT

Sist redigert av LilleT : 03-01-15 kl 18:44.
LilleT er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-04-14, 22:46   #74
Mirasol
En Som Trener
 
Mirasol sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2007
Innlegg: 6.158
Blogginnlegg: 12
Mirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Har ikke sett noen tråd for det nye året enda, så jeg starter herved ballet:

1. 1/1: Frost. Kino. Fin familiefilm som vi koste oss med alle sammen.
2. 1/1: Alene hjemme 4. TV-film. Den dårligste av de fire filmene. Bare for å skumme fløten, med bare nye og dårlige skuespillere som liksom skal fylle rollene til originalene. Ikke bra.
3. 1/1: Super Mario Bros. TV-film. Så denne sammen med tolvåringen. Vi var enige om at den ikke var verdt å se, men så den ferdig allikevel av prinsipp.
4. 3/1: Hjelp, vi er i filmbransjen. TV-film. Denne var rett og slett dårlig!
5. 4/1: Super Buddies. Viaplay. Nå er kanskje konseptet med søte valper dratt ut litt for langt.
6. 4/1: Black Swan. TV-film. Bra film, god dansing, men litt forstyrret, ja?
7. 5/1: En shopoholikers bekjennelse. TV-film. Denne hadde jeg visst sett før, men det tok litt tid før jeg kom på det. Romantisk film.
8. 10/1: Milk. TV-film. God film om homofiles rettighetsforkjemper Harvey Milk.
9. 12/1: Tørk aldri tårer uten hansker. TV-serie i 3 deler. Vond, vakker, øm, brutal og ærlig om unge svenske homofile menn fra aidsens "barndom". Tårene renner hos meg hvertfall. Les gjerne bøkene først også! Men serien er ganske så tro mot bøkene.
10. 18/1: Stor ståhai. Netflix. Reprise til ære for husets yngste.
11. 18/1: Mer ståhai. Netflix. Lurt...trodde dette var en oppfølger, men det var det ikke. Grei nok barnefilm da.
12. 18/1: Safe Haven. Cdon. Denne var fin, romantisk, spennende og med en tvist på slutten. Måtte jo grine litt da!
13. 24/1: Jeg er din. DVD. Fin norsk film, med ikke uvanlig manglende "happy ending".
14. 25/1: Vann til elefantene. TV-film. Denne var fin, skulle gjerne lest boken også.
15. 26/1: De utrolige. TV-film. Denne trodde jeg at jeg hadde sett, men det hadde jeg altså ikke. Likte den godt.
16. 26/1: Historien om oss. TV-film. Willis og Pfeiffer, i en film jeg ikke har fått med meg. Så ikke helt fra starten, men likte den veldig godt som romantisk film.
17. 26/1: Kongens tale. TV-film. Fin film.

Februar

18. 2/2: Livet. DVD. Standup-show med Jonas Gardell. Synes ikke denne var noe særlig morsom, selv om jeg elsker bøkene hans og show jeg har sett før. Mulig han nå er blitt for alvorlig for meg til at jeg liker hans standup?
19. 2/2: Mennesker i solen, en dommedagskomedie. DVD. Hehe, mye Gardell på meg for tiden, men dette var en morsom film, skulle nesten tro den var norsk, for den var litt typisk tragikomisk. Var jo også gode norske skuespillere da!
20. 8/2: Som du ser meg. DVD. Kritikerrost norsk film...jadda, den var langtekkelig og uten poeng igrunn!
21. 9/2: Pensionat Oscar. DVD. Gammel svensk film, Jonas Gardell som manusforfatter. Han skriver om mennesker som ikke har det helt bra og at det ikke er så bra under fasaden. Fin film i grunn.
22. 9/2: Phantom of the opera. TV-film. Flott musikk og fin film.
23. 11/2: Mordene i Fjellbacka - Havet gir, havet tar. TV-film. Grei krim.
24. 14/2: Mordene i Fjellbacka - Strandriderne. TV-film. Fortsetter i samme sjanger.
25. jan: Mordene i Fjellbacka - Venner for livet. TV-film. Hadde visst sett denne og glemt å skrive den opp. Mangler bare den siste nå som blir sent på mandag el. tirsdag neste uke.
26. 21/2: Monsteruniversitetet. Viaplay. Denne var grei nok, men Monsterbedriften var nå bedre da.
27. 22/2: Uskyld. DVD. Bra film, som har fått utrolig gode kritikker. Jeg var kanskje ikke enig i alle terningkast 6, men ville nok ha gitt den en femmer.
28. 22/2: Mission Impossible: Ghost Protocol. Blu-ray. Drivende høyt tempo, og Cruise holder fortsatt koken.
29. 23/2: Greenberg. DVD. Litt mer alvorlig enn vanlig fra Ben Stiller, men en ok film.
30. 23/2: Case 39. DVD. Denne var ond og creepy og rett og slett akkurat så skummel som en god grøsser skal være.
31. 26/2: Mordene i Fjellbacka - Lysets dronning. Nå har jeg fått sett alle. Denne var av de bedre.

Mars:

32. 11/3: The Internship. DVD. Gode skuespillere, og filmen har noen høydepunkter ("rumpeldunk-kampen"), men litt for mye Google-forherligelse.
33. 13/3: Fly. Blu-ray. Denne fenget faktisk ikke noe særlig for noen i familien. Det er bare Cars som er originalen!
34. 13/3: Små citroner gula. TV-film. En perle av en film, akkurat som boken var nydelig!
35. 15/3: De tøffeste gutta. DVD. En film som tolvåringen ikke ville se fordi den så teit ut, men jammen fenget den alle i familien gitt!
36. 22/3: Home Alone 5. Cmore. Jammen var dette en forholdsvis ny film (2012) i samme serie som de andre, men med ny familie. Denne var ikke verst!
37. 22/3: Percy Jackson og Monsterhavet. DVD. Så denne med tolvåringen. Helt grei film i "Harry Potter-stil"
38. 22/3: Mud. DVD. Denne var bra og handler om troen på kjærligheten!
39. 28/3: Detektiv Downs. DVD. Småmorsom film, men vi bommet vel litt på aldersgrensen må jeg innrømme (lånte fra biblioteket og de hadde tapet strekkoden over aldergrensen, jeg trodde det var 7, med det var visst 11) . Vel, de syntes det var litt pinlig å se en naken rompe på horestrøket (fikk ikke med seg avsugningen!) og det var "æsj" å se noen som strippet! Og alle barna snudde seg vekk når detektiven hadde sex med "klienten" selv om man ikke så noe så var jo lydene der. Og det er vel ikke alt man vil se sammen med sine foreldre som tolvåring heller...men alt i alt en grei film, som nok passer best for den intenderte aldergruppa og oppover!

April

40. 5/4: Noah. Kino 3D. Flott film!

__________________
Storebror-02, Mellomsøster-05, Lillesøster-08
Mirasol er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-04-14, 10:13   #75
Skilpadda
flisespikker
 
Skilpadda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 35.653
Blogginnlegg: 675
Skilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Januar:

1. Silver Linings Playbook. Vellaget og ganske vellykket romantisk drama om to ustabile personer som finner en felles mening i de delvis sammenraste livene sine. Begge er overbevisende selvdestruktive etter i kjølvannet av en livskrise, og har problemer med å oppføre seg normalt og omgås familiene sine på en alminnelig måte. Hovedpersonen går litt for lettvint over fra "real crazy" til "movie crazy", og Bradley Cooper har ikke all verdens med dybde, særlig sammenlignet med Jennifer Lawrence (som, som vanlig, er glimrende), men jeg likte det nå likevel. Jeg liker i grunnen romantiske komedier og sånt, såfremt de ikke er skikkelig dårlige eller skikkelig kvinnefiendtlige, og denne var ingen av delene.

2. Sherlock (sesong 3, 3 episoder). Lenge (lenge!) etterlengtet ny sesong, to år etter Reichenbach, og serien skuffer ikke nå heller. Tettpakkede halvannen time lange episoder nå også, og hver av dem fungerer som en nær frittstående liten film. Kjennskap til Conan Doyles historier gir, som før, mange morsomme in-jokes, men er på ingen måte nødvendig - og ofte er det forvirrende like mye som noe annet, når historien er endret eller kjente navn brukes på helt andre personer enn i bøkene. Forholdet mellom Sherlock og John står fremdeles sentralt, og Cumberbatch og Freeman stråler som alltid, med karismatisk og nyansert samspill som får frem både nærheten og frustrasjonene og endringene som to års fravær har medført. Sherlocks forhold til storebror Mycroft har fått en noe større plass enn i tidligere sesonger, noe jeg setter stor pris på for innsikten det gir i dem begge. Det er mye moro her, blant annet i Johns kjæreste Mary (spilt av Freemans RL-samboer), og til og med foreldrene til Sherlock dukker opp, i form av Cumberbatchs egne foreldre!

3. Cloudy with a Chance of Meatballs. Denne var Podens forslag, og vi likte den godt. Jeg satte nok aller mest pris på den sjarmerende animasjonen og de mange måtene den brukte, vred på og gjorde narr av genrekonvensjoner på. Elleveåringen syntes den var ganske spennende og riktig vittig, og hans første kommentar etter at filmen var slutt var den samme replikken som jeg syntes var morsomst: "'I am also a nuclear physicist.' 'Really?!?' 'No. That was a joke. I am also a comedian.'". Historien er en slags trollmannens læregutt-variant om overforbruk, sløseri og klimaødeleggelser, men den er så vittig og selvironisk at den ikke finnes moraliserende. Og så er det alltid hyggelig med nerdete hovedpersoner som finner ut at de trives bedre med å fortsette å være nerder enn ved å prøve å bli sånn som alle andre. (Men vi er begge litt spent på hva de egentlig gjør i oppfølgeren.)

4. Doctor Who (sesong 2, dvs. David Tennants første). Det er morsomt å se denne om igjen sammen med elleveåringen. Det gikk litt tregt med fremdriften en stund, fordi noen av episodene var i overkant skumle (i særdeleshet Tooth&Claw!), men nå går det bedre og raskere. Jeg legger ekstra godt merke til det "pedagogiske" nå, med dronning Victoria og William Shakespeare og ymse politiske og moralske dilemmaer som Poden enten får med seg og spør om eller som suser rett over hodet på ham. Og så er det veldig morsomt å bygge opp en større felles referanseramme og sitatmengde vi kan bruke til hverandre.

Februar:

5. The Wolf of Wall Street. Martin Scorsese pleier alltid å få mye ut av Leonardo Dicaprio, og denne gangen overgår han nesten seg selv. Det er en voldsom, bråkete, ekstrovert og vulgær film om en voldsom, bråkete, ekstrovert og vulgær hovedperson, og Dicaprio leverer en nesten utrolig overbevisende og utslitende rolletolkning. Underholdende som bare fy, og samme hvor utrolig sleske og umoralske og fullstendig grunne hovedpersonene er, så lar man seg jo more av den skamløse hedonismen og totale mangelen på respekt for lover og regler, både juridiske og moralske.

6. 12 Years a Slave. Underlig å se denne dagen etter Wolf … - de er nærmest diametralt motsatte filmer, med det eneste til felles at begge er ekstremt sentrert rundt en historisk hovedperson som selv skrev boken filmen er basert på. Dette er en uhyre sterk film, som jeg ventet, men den overrasket meg ved å være veldig, veldig stille og introspektiv i forhold til hva jeg hadde regnet med. Historien er brutal og grusom, med et enormt potensiale for raseri, men her finnes knapt spor av sinne, bare dyp, dyp, resignert tristhet. Slavene har ingen som helst mulighet til å protestere mot sin lodd i livet, og gjør det derfor heller ikke. Hovedpersonen, gripende spilt av Chiwetel Ejiofor, er ikke gjort til en anakronistisk helt, og filmen viser ikke hans medslaver noen mindre respekt enn ham. Jeg har i ettertid fascinert lest boken som filmen bygger på - den er et både rystende og imponerende historisk dokument. (Og en stund etter å ha sett filmen skrev jeg en noe lengre omtale i bloggen min.)

7. Dallas Buyers Club. Jeg har oppdaget bare de siste par årene for en drivende dyktig skuespiller Matthew McConaughey er. Han er her utrolig overbevisende som en lurvete, forsoffen håndverker og rodeocowboy som får livet snudd på hodet ved en AIDS-diagnose. Historien (basert på ekte hendelser) kunne blitt både patetisk og blaut med en dårligere regissør og mindre kompetente skuespillere, men her er nok skarpe kanter og nok ekte desperasjon under det hele til at dette ikke skjer. McConaughey overbeviser som sagt stort, med uslitelig sjarm og et inntrykk av uovervinnelig viljestyrke, men den som virkelig stråler her er Jared Leto som transseksuelle Rayon - det er noe av det beste skuespillet jeg har sett på lenge.

8. Price Check. Ganske ukjent lavbudsjettsfilm med Parker Posey i rollen som Susan, den krevende, hyperenergiske og ganske ustabile nye sjefen til hovedpersonen Peter. Jeg ser filmen omtales og markedsføres som komedie, men selv syntes jeg egentlig handlingen var såpass ubehagelig - fordi Peter, og kollegene hans, i så stor grad er prisgitt den upålitelige Susan - at den ikke fremstår som så veldig morsom for meg. Parker Posey er som alltid solid og karismatisk, og filmen er veldig godt laget på åpenbart svært lite budsjett, men den fenget meg ikke helt.

9. Doctor Who (sesong 3). Vi har virkelig fått fart på tempoet etter at vi bestemte oss for å dra til Cardiff og besøke The Doctor Who Experience i påskeferien. (16 episoder så langt i februar!) Poden er begeistret og får med seg nesten uventet mye av humoren, også den litt subtile, og selv synes jeg det er kjempestas å se alt sammen om igjen. Shakespeare, den hjerteskjærende historien om skolelærer John Smith, Weeping Angels, gjensyn med captain Jack, og ikke minst The Master! En morsom ting ved gjensynet er det dessuten at man får med seg alle de små hintene om ting som skal komme. (Mr. Saxon ble for eksempel nevnt i sesongens aller første episode.)

10. The Lego Movie. Vittig, vellaget og riktig spennende animasjonsfilm som var langt bedre enn man kunne trodd den skulle være. Den minner både om Iron Giant og Wreck-It Ralph, men overraskende nok var det klare glimt av The Matrix også, i grunnhistorien. Festlig stjernespekket castliste, med blant andre Morgan Freeman som magisk mentor og Will Ferrell som den overbevisende skurken Lord Business - og aller morsomst var nesten den ørlille Star Wars-cameoen, der både Lando og C-3PO ble spilt av originalskuespillerne.

11. Mean Girls. Jeg er usikker på hvorfor vi ikke har sett denne før, og med alle sitatene som fyller opp alle hjørner av nettet, hadde jeg i grunnen fått med meg store deler av dialogen allerede! Det er lett å se hvorfor den har fått den posisjonen den har; selv om den ikke er en veldig god film, er den enormt siterbar. Litt vittig og litt trist å se Lindsey Lohan da hun var innbegrepet av søt og snill pike, og så synes jeg det er åpenbart at Amanda Seyfried (velkjent for alle Veronica Mars-fans som Lily Kane) er den beste skuespilleren av hele gjengen.

12. The Counselor. Michael Fassbender er solid som tittelrollefiguren i denne Ridley Scott-filmen, og det er en drøss med andre gode skuespillere som gjør utmerket arbeid, men jeg ble ikke overbevist av helheten. Det er mye bra her, mange flotte scener og godt spill, men jeg synes filmen er overtydelig i brutaliteten (ved å for eksempel la alt for mange ting bli først grundig fortalt verbalt og så vist i grusom detalj filmatisk senere i filmen) i tillegg til for vag når det gjelder den overordnede handlingen og motivasjonen til de ulike personene. Jeg er rett og slett usikker på hva den egentlig handler om. Men ubehagelig var den absolutt, det er jo alltids noe.

13. Banshee (sesong 1). Vi kan jo ikke bare se gode serier, kan vi vel? Da har vi jo ikke noe å sammenligne med! Banshee minner mest av alt om en 80-talls-rett-på-video-sleazefilm, fylt med parodisk overbrutal vold, ubegrunnet nakenhet, den ene superskurken mer beinhard og pompøs enn den andre, nok klisjepregede plot-ideer til å fylle minst fem serier, og en hovedperson som mest av alt lider under å ikke være Raylan Givens. Samtidig er her mengder production value i form av kompetent filming, klipping, kulisser og lys, skuespillerne er ikke helt halvgærne, og underholdende er det jo definitivt. Men å se denne parallelt med både Justified og fantastiske, nye True Detective er antagelig det slemmeste man kan gjøre mot den. Sesongen slutter på noe mer skikkelig vis enn man kunne fryktet underveis, men jeg tviler på at vi kommer til å se neste sesong. (Selv om vi da ikke får se mer til vidunderlig sarkastiske superhacker/frisør Job.)

14. Her. Aldeles fantastisk film med Joaquin Phoenix i hovedrollen, sammen med stemmen til Scarlett Johansson. Nydelig, intelligent og rørende om manglende kommunikasjon, nærhet og menneskelig ensomhet i relativt nær fremtid, med mange mulige tangenter og tolkningsmuligheter. Men jeg har vel aldri sett en film som i stor grad har blitt forstyrret og tidvis mer eller mindre ødelagt av tekstingen. Jeg håper det ikke er lenge til den blir tilgjengelig for hjemmevisning

Mars:

15. American Hustle. Veldig underholdende film som bekrefter flere oppfatninger jeg hadde fra før - blant annet at Jennifer Lawrence er strålende i alt hun gjør, at Christian Bale, selv med verdens frykteligste hentesveis, er en av de dyktigste skuespillerne jeg vet om, og at Bradley Cooper er ... vel, ikke det. Han er ikke dårlig, for all del, men her er han omgitt av så sterke kolleger at han dessverre ender opp med å være filmens svakeste ledd. Likevel er alt annet ved filmen så bra at dette ikke er så plagsomt som man kunne tro. Bale har karisma og overbevisning og faktisk en undertone av både sårbarhet og varme som gjør at man ender opp med uventet grad av sympati med hans ryggesløse con artist - og Amy Adams er en perfekt match for ham som vakker supersvindler med mulig egen agenda. Jennifer Lawrence er hylende morsom som ustabil hjemmehustru (som en forskrudd, aggressiv utgave av Mad Mens Betty Draper), Jeremy Renner er solid som superpopulær borgermester, og storyen drar seg til med stadig tyngre drama og skumlere bipersoner. Louis C. K. gjør forresten en nydelig liten birolle som hardt plaget mellomleder, og er med på å vri filmen over fra dramatisk til komisk flere ganger. Men aller mest er dette Christian Bales film.

16. True Detective (sesong 1, 8 episoder). Det er sjelden jeg blir så imponert og oppslukt over en rolletolkning som jeg gjorde over Matthew McConaugheys Rust Cohle i denne helt nye serien. Og det er sjelden en serie eller film er så intens og så godt laget som det denne er. Historien har et spennende format, der en etterforskning i nåtiden går tett inn på en historie om to etterforskere tidlig på 80-tallet, og McConaughey gjør, sammen med Woody Harrelson, en strålende, ofte ubehagelig versjon av en klassisk buddy cop movie, satt i et dystert Louisiana i en stil som ligner mer på overnaturlig horror enn realistisk politiserie. Ubehaget ligger både i personene og gnisningene mellom dem, i sakene som etterforskes, i åpenbar ubalanse hos hovedpersonene, og i det faktum at de begge helt tydelig, i nåtiden, ikke er pålitelige fortellere - men kanskje aller mest ligger ubehaget i fantastisk fotografering, lys og musikkbruk. Jeg har anbefalt serien begeistret til alle jeg har snakket med underveis, og jeg vil på ingen måte trekke anbefalingen nå når historien er ført til ende.

17. Doctor Who (sesong 4 pluss spesialepisoder). Poden og jeg fortsetter det glupske rushet vårt gjennom serien, og er nå altså ferdige med Tennant-epoken. Og det er stor stas for oss begge! For min del er det et veldig morsomt gjensyn, og festlig å se f.eks. River Song dukke opp for første gang igjen, og for Poden er dette åpenbart stor underholdning med masse morsomme detaljer og spennende historier. Han kommenterte her om dagen at han oppdager stadig flere Doctor Who-referanser rundt på nettet, og jeg tror også at serien er velegnet til å bygge opp referanser til andre ting, både til historiske hendelser/personer og til genremessige grep. Nå gleder jeg meg til Matt Smith-æraen, og til å treffe Amy Pond igjen!

18. Only Lovers Left Alive. Praktfull ny Jarmusch-film med Tom Hiddleston og Tilda Swinton som mange hundre år gammelt vampyr-par. Hiddleston er så vakker at han nesten virker overnaturlig bare av den grunn, i tillegg til å være en særdeles dyktig og karismatisk skuespiller, her som Byron-dyster, misantropisk musikkelsker og komponist. Swinton er aldri annet enn strålende, og greier å fremstå som overjordisk, nesten eterisk, samtidig som hun har en gripende og sensuell begeistring for skjønnheten i så mange "jordiske" ting - som litteratur, kunst, dyr og planter, i tillegg til, selvsagt, sin vakre ektemann og hans vakre musikk. De gir inntrykk av å leve litt på utsiden av den virkelige verden, og forholder seg med distanse til vanlige mennesker, selv om de er moderne og siviliserte nok til å skaffe seg livsnødvendig blod på andre måter enn klassiske overfall og mord. Filmen er tidvis overraskende morsom, i tillegg til å være vakker og med en tone av både elegi og forfall, og kjærlighetshistorien, som vel er det sentrale i filmen, er overbevisende og gripende.

19. Veronica Mars. Endelig! Det er nesten ti år siden den første episoden av TV-serien, som ble kansellert midt i sesong tre, og vi er mange som har ønsket oss en fortsettelse i årene etter. Mange nok til at over 90 000 av oss deltok i rekordkampanjen på Kickstarter som samlet inn 5,7 millioner dollar til å få filmen laget. Nå er altså resultatet her! Og det har blitt en riktig så bra film, er jeg glad over å kunne si. Den er spennende og underholdende som de beste av episodene i serien var, den er vellaget og godt skrudd sammen, og det er veldig, veldig stas å se både Veronica, Logan, Keith, Dick og (nesten) alle de andre gamle kjenningene igjen. Jeg er ikke sikker på hvordan filmen vil fungere for noen som ikke har sett serien (det hadde vært interessant å høre), men for én gangs skyld synes jeg ikke dette gjør stort. Serie- og filmskaper Rob Thomas har sagt hele tiden at det er å gjøre fansen fornøyd som er hovedmålet hans, og det skulle han klare godt med denne her. Jeg tror til og med han kunne sluppet unna med å lage en langt dårligere film enn han har gjort. Alle skuespillerne gjør en flott jobb, de har dessuten fått inn et par kjente navn til mindre roller og cameos, og ingen av in-jokene virker plagsomt påklistret eller kunstige. Og dialogen, som alltid var noe av det aller beste med serien, er fremdeles smart og snappy som den skal være. Det hjelper vel ikke stort å håpe på at denne skal komme på vanlig kino i Norge, men det koster ikke stort å kjøpe den digitalt på nettet, og det kan anbefales for alle som likte originalserien.

20. Doctor Who (sesong 5). Den ellevte Doktoren! Amelia Pond! Rory! River kommer tilbake! Dette er det fryktelig morsomt å se om igjen - jeg kom raskt på hvor godt jeg liker Amy, og kanskje særlig Rory, og den fantastiske historien deres. Og så blir det stadig mer klart for meg i løpet av gjensynet at jeg liker Matt Smith enda bedre enn jeg gjorde i første omgang (og at jeg ikke liker David Tennants Doktor fullt så godt som jeg gjorde første gang). Den ellevte Doktoren er barnslig og entusiastisk og goofy og dorky og langt mer alien enn de to foregående, og så er det samtidig dypt alvor og alvorlig (og/eller bittersøt) tragedie innimellom. Den fantastiske episoden om van Gogh rørte meg til tårer, og sesongavslutningen, med først Stonehenge og Rory the Roman og deretter Big Bang 2 og bryllupsscenen mot slutten, er kanskje min favoritt-sesongavslutning. En praktfullt trist og rørende og morsom juleepisode var det også, med en flott hai og en strålende Michael Gambon som Scrooge-aktig hovedperson.

April:

21. The Grand Budapest Hotel. Jeg elsker filmene til Wes Anderson og har sett frem til denne i månedsvis. Og for et overflødighetshorn den er! Anderson har en sterk forkjærlighet for detaljerte modeller og titteskap og historier som ligner på Rube Goldberg-maskiner, og her er det flere lag i både fortellerrollen og selve historien. Hotellet i tittelen er en fantastisk detaljert modell som igjen er plassert i en modell av et lite, sentraleuropeisk land, og fortelleren av filmen er en eldre forfatter som i sin ungdom møtte en eldre hotelleier som i sin ungdom opplevde det som filmen handler om. Antagelig ville jeg gått og sett denne filmen bare basert på castlisten, helt uten å ha hørt om regissøren før. Det er et fantastisk persongalleri her, og den barokke humoren til Wes Anderson er til stede i fullt monn, samtidig som det er en veldig trist film på mange måter. Filmens sentrale hovedperson er den legendariske, elegante conciergen M. Gustave, fantastisk spilt av Ralph Fiennes, og det er nesten ikke til å tro hvor mange andre karismatiske skuespillere i utrolige roller det er plass til rundt ham. Willem Dafoe som parodisk ond henchman med solide slåsshansker, Jeff Goldblum som distingvert, anstendig advokat og Tilda Swinton, nær ugjenkjennelig som 86 år gammel hertuginne, er bare tre av dem. Veldig morsomt å se filmen sammen med elleveåringen, som lo høyt av de morsomme scenene og skvatt tilbørlig av de relativt få, men effektive scenene med ekte brutalitet.

22. Justified (sesong 5). Dette har vært en litt mindre fokusert sesong enn de foregående, men den samlet seg fint igjen mot slutten, og vi ser frem til en sistesesong som vi regner med kommer til å bli dystrere enn noe som har gått forut. Til tross for et par sidehistorier som har fungert dårligere, har alt som har skjedd gått i mer eller mindre samme retning, og vi er nå på et punkt der våre to hovedpersoner på mange måter har mindre å spille på og færre å stole på enn noensinne tidligere. Skurkegalleriet er bredt og underholdende, som alltid, og Crowe-familien, som i stor grad har vært bærende i denne sesongen, er både komplekse og brutale nok til å holde interessen. (Selv om "kompleks" vel ikke er det første ordet man ville bruke om familiens eneste lokale innslag, Dewey!) Raylan Givens selv har jo aldri vært det man kan kalle en ordentlig helt, og etter som sesongene går, blir det mer og mer tydelig både at han ikke er en spesielt hyggelig person og at det er begrenset hvor lenge han kan slippe unna med metodene sine og satse på at hans "shitload of swagger" skal være nok til å holde ham flytende. Vi er urolige, men veldig spente, med tanke på hva hans siste sesong skal komme til å inneholde.

__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002)
Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it.

Sist redigert av Skilpadda : 10-04-14 kl 10:25.
Skilpadda er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-04-14, 00:48   #76
Mirasol
En Som Trener
 
Mirasol sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2007
Innlegg: 6.158
Blogginnlegg: 12
Mirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Har ikke sett noen tråd for det nye året enda, så jeg starter herved ballet:

1. 1/1: Frost. Kino. Fin familiefilm som vi koste oss med alle sammen.
2. 1/1: Alene hjemme 4. TV-film. Den dårligste av de fire filmene. Bare for å skumme fløten, med bare nye og dårlige skuespillere som liksom skal fylle rollene til originalene. Ikke bra.
3. 1/1: Super Mario Bros. TV-film. Så denne sammen med tolvåringen. Vi var enige om at den ikke var verdt å se, men så den ferdig allikevel av prinsipp.
4. 3/1: Hjelp, vi er i filmbransjen. TV-film. Denne var rett og slett dårlig!
5. 4/1: Super Buddies. Viaplay. Nå er kanskje konseptet med søte valper dratt ut litt for langt.
6. 4/1: Black Swan. TV-film. Bra film, god dansing, men litt forstyrret, ja?
7. 5/1: En shopoholikers bekjennelse. TV-film. Denne hadde jeg visst sett før, men det tok litt tid før jeg kom på det. Romantisk film.
8. 10/1: Milk. TV-film. God film om homofiles rettighetsforkjemper Harvey Milk.
9. 12/1: Tørk aldri tårer uten hansker. TV-serie i 3 deler. Vond, vakker, øm, brutal og ærlig om unge svenske homofile menn fra aidsens "barndom". Tårene renner hos meg hvertfall. Les gjerne bøkene først også! Men serien er ganske så tro mot bøkene.
10. 18/1: Stor ståhai. Netflix. Reprise til ære for husets yngste.
11. 18/1: Mer ståhai. Netflix. Lurt...trodde dette var en oppfølger, men det var det ikke. Grei nok barnefilm da.
12. 18/1: Safe Haven. Cdon. Denne var fin, romantisk, spennende og med en tvist på slutten. Måtte jo grine litt da!
13. 24/1: Jeg er din. DVD. Fin norsk film, med ikke uvanlig manglende "happy ending".
14. 25/1: Vann til elefantene. TV-film. Denne var fin, skulle gjerne lest boken også.
15. 26/1: De utrolige. TV-film. Denne trodde jeg at jeg hadde sett, men det hadde jeg altså ikke. Likte den godt.
16. 26/1: Historien om oss. TV-film. Willis og Pfeiffer, i en film jeg ikke har fått med meg. Så ikke helt fra starten, men likte den veldig godt som romantisk film.
17. 26/1: Kongens tale. TV-film. Fin film.

Februar

18. 2/2: Livet. DVD. Standup-show med Jonas Gardell. Synes ikke denne var noe særlig morsom, selv om jeg elsker bøkene hans og show jeg har sett før. Mulig han nå er blitt for alvorlig for meg til at jeg liker hans standup?
19. 2/2: Mennesker i solen, en dommedagskomedie. DVD. Hehe, mye Gardell på meg for tiden, men dette var en morsom film, skulle nesten tro den var norsk, for den var litt typisk tragikomisk. Var jo også gode norske skuespillere da!
20. 8/2: Som du ser meg. DVD. Kritikerrost norsk film...jadda, den var langtekkelig og uten poeng igrunn!
21. 9/2: Pensionat Oscar. DVD. Gammel svensk film, Jonas Gardell som manusforfatter. Han skriver om mennesker som ikke har det helt bra og at det ikke er så bra under fasaden. Fin film i grunn.
22. 9/2: Phantom of the opera. TV-film. Flott musikk og fin film.
23. 11/2: Mordene i Fjellbacka - Havet gir, havet tar. TV-film. Grei krim.
24. 14/2: Mordene i Fjellbacka - Strandriderne. TV-film. Fortsetter i samme sjanger.
25. jan: Mordene i Fjellbacka - Venner for livet. TV-film. Hadde visst sett denne og glemt å skrive den opp. Mangler bare den siste nå som blir sent på mandag el. tirsdag neste uke.
26. 21/2: Monsteruniversitetet. Viaplay. Denne var grei nok, men Monsterbedriften var nå bedre da.
27. 22/2: Uskyld. DVD. Bra film, som har fått utrolig gode kritikker. Jeg var kanskje ikke enig i alle terningkast 6, men ville nok ha gitt den en femmer.
28. 22/2: Mission Impossible: Ghost Protocol. Blu-ray. Drivende høyt tempo, og Cruise holder fortsatt koken.
29. 23/2: Greenberg. DVD. Litt mer alvorlig enn vanlig fra Ben Stiller, men en ok film.
30. 23/2: Case 39. DVD. Denne var ond og creepy og rett og slett akkurat så skummel som en god grøsser skal være.
31. 26/2: Mordene i Fjellbacka - Lysets dronning. Nå har jeg fått sett alle. Denne var av de bedre.

Mars:

32. 11/3: The Internship. DVD. Gode skuespillere, og filmen har noen høydepunkter ("rumpeldunk-kampen"), men litt for mye Google-forherligelse.
33. 13/3: Fly. Blu-ray. Denne fenget faktisk ikke noe særlig for noen i familien. Det er bare Cars som er originalen!
34. 13/3: Små citroner gula. TV-film. En perle av en film, akkurat som boken var nydelig!
35. 15/3: De tøffeste gutta. DVD. En film som tolvåringen ikke ville se fordi den så teit ut, men jammen fenget den alle i familien gitt!
36. 22/3: Home Alone 5. Cmore. Jammen var dette en forholdsvis ny film (2012) i samme serie som de andre, men med ny familie. Denne var ikke verst!
37. 22/3: Percy Jackson og Monsterhavet. DVD. Så denne med tolvåringen. Helt grei film i "Harry Potter-stil"
38. 22/3: Mud. DVD. Denne var bra og handler om troen på kjærligheten!
39. 28/3: Detektiv Downs. DVD. Småmorsom film, men vi bommet vel litt på aldersgrensen må jeg innrømme (lånte fra biblioteket og de hadde tapet strekkoden over aldergrensen, jeg trodde det var 7, med det var visst 11) . Vel, de syntes det var litt pinlig å se en naken rompe på horestrøket (fikk ikke med seg avsugningen!) og det var "æsj" å se noen som strippet! Og alle barna snudde seg vekk når detektiven hadde sex med "klienten" selv om man ikke så noe så var jo lydene der. Og det er vel ikke alt man vil se sammen med sine foreldre som tolvåring heller...men alt i alt en grei film, som nok passer best for den intenderte aldergruppa og oppover!

April

40. 5/4: Noah. Kino 3D. Flott film!
41. 13/4: Hypnotisøren. Cmore. Likte filmen, den var spennende, men lite tro mot boken dessverre.

__________________
Storebror-02, Mellomsøster-05, Lillesøster-08
Mirasol er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-04-14, 01:29   #77
Mirasol
En Som Trener
 
Mirasol sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2007
Innlegg: 6.158
Blogginnlegg: 12
Mirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Har ikke sett noen tråd for det nye året enda, så jeg starter herved ballet:

1. 1/1: Frost. Kino. Fin familiefilm som vi koste oss med alle sammen.
2. 1/1: Alene hjemme 4. TV-film. Den dårligste av de fire filmene. Bare for å skumme fløten, med bare nye og dårlige skuespillere som liksom skal fylle rollene til originalene. Ikke bra.
3. 1/1: Super Mario Bros. TV-film. Så denne sammen med tolvåringen. Vi var enige om at den ikke var verdt å se, men så den ferdig allikevel av prinsipp.
4. 3/1: Hjelp, vi er i filmbransjen. TV-film. Denne var rett og slett dårlig!
5. 4/1: Super Buddies. Viaplay. Nå er kanskje konseptet med søte valper dratt ut litt for langt.
6. 4/1: Black Swan. TV-film. Bra film, god dansing, men litt forstyrret, ja?
7. 5/1: En shopoholikers bekjennelse. TV-film. Denne hadde jeg visst sett før, men det tok litt tid før jeg kom på det. Romantisk film.
8. 10/1: Milk. TV-film. God film om homofiles rettighetsforkjemper Harvey Milk.
9. 12/1: Tørk aldri tårer uten hansker. TV-serie i 3 deler. Vond, vakker, øm, brutal og ærlig om unge svenske homofile menn fra aidsens "barndom". Tårene renner hos meg hvertfall. Les gjerne bøkene først også! Men serien er ganske så tro mot bøkene.
10. 18/1: Stor ståhai. Netflix. Reprise til ære for husets yngste.
11. 18/1: Mer ståhai. Netflix. Lurt...trodde dette var en oppfølger, men det var det ikke. Grei nok barnefilm da.
12. 18/1: Safe Haven. Cdon. Denne var fin, romantisk, spennende og med en tvist på slutten. Måtte jo grine litt da!
13. 24/1: Jeg er din. DVD. Fin norsk film, med ikke uvanlig manglende "happy ending".
14. 25/1: Vann til elefantene. TV-film. Denne var fin, skulle gjerne lest boken også.
15. 26/1: De utrolige. TV-film. Denne trodde jeg at jeg hadde sett, men det hadde jeg altså ikke. Likte den godt.
16. 26/1: Historien om oss. TV-film. Willis og Pfeiffer, i en film jeg ikke har fått med meg. Så ikke helt fra starten, men likte den veldig godt som romantisk film.
17. 26/1: Kongens tale. TV-film. Fin film.

Februar

18. 2/2: Livet. DVD. Standup-show med Jonas Gardell. Synes ikke denne var noe særlig morsom, selv om jeg elsker bøkene hans og show jeg har sett før. Mulig han nå er blitt for alvorlig for meg til at jeg liker hans standup?
19. 2/2: Mennesker i solen, en dommedagskomedie. DVD. Hehe, mye Gardell på meg for tiden, men dette var en morsom film, skulle nesten tro den var norsk, for den var litt typisk tragikomisk. Var jo også gode norske skuespillere da!
20. 8/2: Som du ser meg. DVD. Kritikerrost norsk film...jadda, den var langtekkelig og uten poeng igrunn!
21. 9/2: Pensionat Oscar. DVD. Gammel svensk film, Jonas Gardell som manusforfatter. Han skriver om mennesker som ikke har det helt bra og at det ikke er så bra under fasaden. Fin film i grunn.
22. 9/2: Phantom of the opera. TV-film. Flott musikk og fin film.
23. 11/2: Mordene i Fjellbacka - Havet gir, havet tar. TV-film. Grei krim.
24. 14/2: Mordene i Fjellbacka - Strandriderne. TV-film. Fortsetter i samme sjanger.
25. jan: Mordene i Fjellbacka - Venner for livet. TV-film. Hadde visst sett denne og glemt å skrive den opp. Mangler bare den siste nå som blir sent på mandag el. tirsdag neste uke.
26. 21/2: Monsteruniversitetet. Viaplay. Denne var grei nok, men Monsterbedriften var nå bedre da.
27. 22/2: Uskyld. DVD. Bra film, som har fått utrolig gode kritikker. Jeg var kanskje ikke enig i alle terningkast 6, men ville nok ha gitt den en femmer.
28. 22/2: Mission Impossible: Ghost Protocol. Blu-ray. Drivende høyt tempo, og Cruise holder fortsatt koken.
29. 23/2: Greenberg. DVD. Litt mer alvorlig enn vanlig fra Ben Stiller, men en ok film.
30. 23/2: Case 39. DVD. Denne var ond og creepy og rett og slett akkurat så skummel som en god grøsser skal være.
31. 26/2: Mordene i Fjellbacka - Lysets dronning. Nå har jeg fått sett alle. Denne var av de bedre.

Mars:

32. 11/3: The Internship. DVD. Gode skuespillere, og filmen har noen høydepunkter ("rumpeldunk-kampen"), men litt for mye Google-forherligelse.
33. 13/3: Fly. Blu-ray. Denne fenget faktisk ikke noe særlig for noen i familien. Det er bare Cars som er originalen!
34. 13/3: Små citroner gula. TV-film. En perle av en film, akkurat som boken var nydelig!
35. 15/3: De tøffeste gutta. DVD. En film som tolvåringen ikke ville se fordi den så teit ut, men jammen fenget den alle i familien gitt!
36. 22/3: Home Alone 5. Cmore. Jammen var dette en forholdsvis ny film (2012) i samme serie som de andre, men med ny familie. Denne var ikke verst!
37. 22/3: Percy Jackson og Monsterhavet. DVD. Så denne med tolvåringen. Helt grei film i "Harry Potter-stil"
38. 22/3: Mud. DVD. Denne var bra og handler om troen på kjærligheten!
39. 28/3: Detektiv Downs. DVD. Småmorsom film, men vi bommet vel litt på aldersgrensen må jeg innrømme (lånte fra biblioteket og de hadde tapet strekkoden over aldergrensen, jeg trodde det var 7, med det var visst 11) . Vel, de syntes det var litt pinlig å se en naken rompe på horestrøket (fikk ikke med seg avsugningen!) og det var "æsj" å se noen som strippet! Og alle barna snudde seg vekk når detektiven hadde sex med "klienten" selv om man ikke så noe så var jo lydene der. Og det er vel ikke alt man vil se sammen med sine foreldre som tolvåring heller...men alt i alt en grei film, som nok passer best for den intenderte aldergruppa og oppover!

April

40. 5/4: Noah. Kino 3D. Flott film!
41. 13/4: Hypnotisøren. Cmore. Likte filmen, den var spennende, men lite tro mot boken dessverre.
42. 14/4: Vildanden. Tv-opptak. Amerikansk versjon. Greit å oppdatere seg på litt gammel Ibsen.
43. 14/4: Chocolat. Cmore. Og hvorfor i all vide verden har jeg aldri sett denne før. Nydelig film!
44. 14/4: Spis, sov, dø. Cmore. Svensk film om arbeidsløs ungdom i Sverige. Ikke en spesielt stor film, men holdt meg med allikevel. Hva annet skal man gjøre når man er nyoperert...
45. 14/4: The woman in black. Cmore. Når jeg klarte å se forbi det at hovedpersonen var "Harry Potter" så var dette faktisk en utrolig bra grøsser! Satt i helspenn!
46. 14/4: Friends With benefits. Cmore. En skikkelig feelgood, morsom, romantisk film! Skal ikke skue hunden på hårene mer, nå liker jeg faktisk Justin Timberlake litt.

__________________
Storebror-02, Mellomsøster-05, Lillesøster-08
Mirasol er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-04-14, 02:26   #78
Mirasol
En Som Trener
 
Mirasol sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2007
Innlegg: 6.158
Blogginnlegg: 12
Mirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Har ikke sett noen tråd for det nye året enda, så jeg starter herved ballet:

1. 1/1: Frost. Kino. Fin familiefilm som vi koste oss med alle sammen.
2. 1/1: Alene hjemme 4. TV-film. Den dårligste av de fire filmene. Bare for å skumme fløten, med bare nye og dårlige skuespillere som liksom skal fylle rollene til originalene. Ikke bra.
3. 1/1: Super Mario Bros. TV-film. Så denne sammen med tolvåringen. Vi var enige om at den ikke var verdt å se, men så den ferdig allikevel av prinsipp.
4. 3/1: Hjelp, vi er i filmbransjen. TV-film. Denne var rett og slett dårlig!
5. 4/1: Super Buddies. Viaplay. Nå er kanskje konseptet med søte valper dratt ut litt for langt.
6. 4/1: Black Swan. TV-film. Bra film, god dansing, men litt forstyrret, ja?
7. 5/1: En shopoholikers bekjennelse. TV-film. Denne hadde jeg visst sett før, men det tok litt tid før jeg kom på det. Romantisk film.
8. 10/1: Milk. TV-film. God film om homofiles rettighetsforkjemper Harvey Milk.
9. 12/1: Tørk aldri tårer uten hansker. TV-serie i 3 deler. Vond, vakker, øm, brutal og ærlig om unge svenske homofile menn fra aidsens "barndom". Tårene renner hos meg hvertfall. Les gjerne bøkene først også! Men serien er ganske så tro mot bøkene.
10. 18/1: Stor ståhai. Netflix. Reprise til ære for husets yngste.
11. 18/1: Mer ståhai. Netflix. Lurt...trodde dette var en oppfølger, men det var det ikke. Grei nok barnefilm da.
12. 18/1: Safe Haven. Cdon. Denne var fin, romantisk, spennende og med en tvist på slutten. Måtte jo grine litt da!
13. 24/1: Jeg er din. DVD. Fin norsk film, med ikke uvanlig manglende "happy ending".
14. 25/1: Vann til elefantene. TV-film. Denne var fin, skulle gjerne lest boken også.
15. 26/1: De utrolige. TV-film. Denne trodde jeg at jeg hadde sett, men det hadde jeg altså ikke. Likte den godt.
16. 26/1: Historien om oss. TV-film. Willis og Pfeiffer, i en film jeg ikke har fått med meg. Så ikke helt fra starten, men likte den veldig godt som romantisk film.
17. 26/1: Kongens tale. TV-film. Fin film.

Februar

18. 2/2: Livet. DVD. Standup-show med Jonas Gardell. Synes ikke denne var noe særlig morsom, selv om jeg elsker bøkene hans og show jeg har sett før. Mulig han nå er blitt for alvorlig for meg til at jeg liker hans standup?
19. 2/2: Mennesker i solen, en dommedagskomedie. DVD. Hehe, mye Gardell på meg for tiden, men dette var en morsom film, skulle nesten tro den var norsk, for den var litt typisk tragikomisk. Var jo også gode norske skuespillere da!
20. 8/2: Som du ser meg. DVD. Kritikerrost norsk film...jadda, den var langtekkelig og uten poeng igrunn!
21. 9/2: Pensionat Oscar. DVD. Gammel svensk film, Jonas Gardell som manusforfatter. Han skriver om mennesker som ikke har det helt bra og at det ikke er så bra under fasaden. Fin film i grunn.
22. 9/2: Phantom of the opera. TV-film. Flott musikk og fin film.
23. 11/2: Mordene i Fjellbacka - Havet gir, havet tar. TV-film. Grei krim.
24. 14/2: Mordene i Fjellbacka - Strandriderne. TV-film. Fortsetter i samme sjanger.
25. jan: Mordene i Fjellbacka - Venner for livet. TV-film. Hadde visst sett denne og glemt å skrive den opp. Mangler bare den siste nå som blir sent på mandag el. tirsdag neste uke.
26. 21/2: Monsteruniversitetet. Viaplay. Denne var grei nok, men Monsterbedriften var nå bedre da.
27. 22/2: Uskyld. DVD. Bra film, som har fått utrolig gode kritikker. Jeg var kanskje ikke enig i alle terningkast 6, men ville nok ha gitt den en femmer.
28. 22/2: Mission Impossible: Ghost Protocol. Blu-ray. Drivende høyt tempo, og Cruise holder fortsatt koken.
29. 23/2: Greenberg. DVD. Litt mer alvorlig enn vanlig fra Ben Stiller, men en ok film.
30. 23/2: Case 39. DVD. Denne var ond og creepy og rett og slett akkurat så skummel som en god grøsser skal være.
31. 26/2: Mordene i Fjellbacka - Lysets dronning. Nå har jeg fått sett alle. Denne var av de bedre.

Mars:

32. 11/3: The Internship. DVD. Gode skuespillere, og filmen har noen høydepunkter ("rumpeldunk-kampen"), men litt for mye Google-forherligelse.
33. 13/3: Fly. Blu-ray. Denne fenget faktisk ikke noe særlig for noen i familien. Det er bare Cars som er originalen!
34. 13/3: Små citroner gula. TV-film. En perle av en film, akkurat som boken var nydelig!
35. 15/3: De tøffeste gutta. DVD. En film som tolvåringen ikke ville se fordi den så teit ut, men jammen fenget den alle i familien gitt!
36. 22/3: Home Alone 5. Cmore. Jammen var dette en forholdsvis ny film (2012) i samme serie som de andre, men med ny familie. Denne var ikke verst!
37. 22/3: Percy Jackson og Monsterhavet. DVD. Så denne med tolvåringen. Helt grei film i "Harry Potter-stil"
38. 22/3: Mud. DVD. Denne var bra og handler om troen på kjærligheten!
39. 28/3: Detektiv Downs. DVD. Småmorsom film, men vi bommet vel litt på aldersgrensen må jeg innrømme (lånte fra biblioteket og de hadde tapet strekkoden over aldergrensen, jeg trodde det var 7, med det var visst 11) . Vel, de syntes det var litt pinlig å se en naken rompe på horestrøket (fikk ikke med seg avsugningen!) og det var "æsj" å se noen som strippet! Og alle barna snudde seg vekk når detektiven hadde sex med "klienten" selv om man ikke så noe så var jo lydene der. Og det er vel ikke alt man vil se sammen med sine foreldre som tolvåring heller...men alt i alt en grei film, som nok passer best for den intenderte aldergruppa og oppover!

April

40. 5/4: Noah. Kino 3D. Flott film!
41. 13/4: Hypnotisøren. Cmore. Likte filmen, den var spennende, men lite tro mot boken dessverre.
42. 14/4: Vildanden. Tv-opptak. Amerikansk versjon. Greit å oppdatere seg på litt gammel Ibsen.
43. 14/4: Chocolat. Cmore. Og hvorfor i all vide verden har jeg aldri sett denne før. Nydelig film!
44. 14/4: Spis, sov, dø. Cmore. Svensk film om arbeidsløs ungdom i Sverige. Ikke en spesielt stor film, men holdt meg med allikevel. Hva annet skal man gjøre når man er nyoperert...
45. 14/4: The woman in black. Cmore. Når jeg klarte å se forbi det at hovedpersonen var "Harry Potter" så var dette faktisk en utrolig bra grøsser! Satt i helspenn!
46. 14/4: Friends With benefits. Cmore. En skikkelig feelgood, morsom, romantisk film! Skal ikke skue hunden på hårene mer, nå liker jeg faktisk Justin Timberlake litt.
47. 15/4: Thor. DVD. Gjensyn, nå med tolvåringen. Og greit å se igjen før oppfølgeren kommer i hus.
48. 15/4: Crazy, stupid, love. Cmore. Herlig romantisk komedie.
49. 15/4: Ekstremt høyt, utrolig nært. Cmore. Vakker film om en gutts søken etter å ha mistet sin far i 9/11.
50. 16/4: Flaskeposten. TV-opptak. Jeg visste det var en grunn til at jeg hadde utsatt og utsatt å se denne filmen. Dette ble tårevått!
51. 17/4: Doktor Proktors Prompepulver. Kino. Delte meninger om denne. Mannen og eldste som digget boken, syntes filmen var kjedelig. Jentene som ikke har lest boken syntes den var kjempemorsom. Jeg synes selv den var midt på treet.
52. 17/4: Mordene i Sandhamn. TV-serie. 2 hele sesonger (6 episoder). Trodde det var nr 1 og 2, men viser seg iflg. imdb.com at det er 1 og 3! Men kan ikke se at TV2 har sendt den midterste?

__________________
Storebror-02, Mellomsøster-05, Lillesøster-08

Sist redigert av Mirasol : 18-04-14 kl 02:16.
Mirasol er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 22-04-14, 12:11   #79
Skilpadda
flisespikker
 
Skilpadda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 35.653
Blogginnlegg: 675
Skilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Januar:

1. Silver Linings Playbook. Vellaget og ganske vellykket romantisk drama om to ustabile personer som finner en felles mening i de delvis sammenraste livene sine. Begge er overbevisende selvdestruktive etter i kjølvannet av en livskrise, og har problemer med å oppføre seg normalt og omgås familiene sine på en alminnelig måte. Hovedpersonen går litt for lettvint over fra "real crazy" til "movie crazy", og Bradley Cooper har ikke all verdens med dybde, særlig sammenlignet med Jennifer Lawrence (som, som vanlig, er glimrende), men jeg likte det nå likevel. Jeg liker i grunnen romantiske komedier og sånt, såfremt de ikke er skikkelig dårlige eller skikkelig kvinnefiendtlige, og denne var ingen av delene.

2. Sherlock (sesong 3, 3 episoder). Lenge (lenge!) etterlengtet ny sesong, to år etter Reichenbach, og serien skuffer ikke nå heller. Tettpakkede halvannen time lange episoder nå også, og hver av dem fungerer som en nær frittstående liten film. Kjennskap til Conan Doyles historier gir, som før, mange morsomme in-jokes, men er på ingen måte nødvendig - og ofte er det forvirrende like mye som noe annet, når historien er endret eller kjente navn brukes på helt andre personer enn i bøkene. Forholdet mellom Sherlock og John står fremdeles sentralt, og Cumberbatch og Freeman stråler som alltid, med karismatisk og nyansert samspill som får frem både nærheten og frustrasjonene og endringene som to års fravær har medført. Sherlocks forhold til storebror Mycroft har fått en noe større plass enn i tidligere sesonger, noe jeg setter stor pris på for innsikten det gir i dem begge. Det er mye moro her, blant annet i Johns kjæreste Mary (spilt av Freemans RL-samboer), og til og med foreldrene til Sherlock dukker opp, i form av Cumberbatchs egne foreldre!

3. Cloudy with a Chance of Meatballs. Denne var Podens forslag, og vi likte den godt. Jeg satte nok aller mest pris på den sjarmerende animasjonen og de mange måtene den brukte, vred på og gjorde narr av genrekonvensjoner på. Elleveåringen syntes den var ganske spennende og riktig vittig, og hans første kommentar etter at filmen var slutt var den samme replikken som jeg syntes var morsomst: "'I am also a nuclear physicist.' 'Really?!?' 'No. That was a joke. I am also a comedian.'". Historien er en slags trollmannens læregutt-variant om overforbruk, sløseri og klimaødeleggelser, men den er så vittig og selvironisk at den ikke finnes moraliserende. Og så er det alltid hyggelig med nerdete hovedpersoner som finner ut at de trives bedre med å fortsette å være nerder enn ved å prøve å bli sånn som alle andre. (Men vi er begge litt spent på hva de egentlig gjør i oppfølgeren.)

4. Doctor Who (sesong 2, dvs. David Tennants første). Det er morsomt å se denne om igjen sammen med elleveåringen. Det gikk litt tregt med fremdriften en stund, fordi noen av episodene var i overkant skumle (i særdeleshet Tooth&Claw!), men nå går det bedre og raskere. Jeg legger ekstra godt merke til det "pedagogiske" nå, med dronning Victoria og William Shakespeare og ymse politiske og moralske dilemmaer som Poden enten får med seg og spør om eller som suser rett over hodet på ham. Og så er det veldig morsomt å bygge opp en større felles referanseramme og sitatmengde vi kan bruke til hverandre.

Februar:

5. The Wolf of Wall Street. Martin Scorsese pleier alltid å få mye ut av Leonardo Dicaprio, og denne gangen overgår han nesten seg selv. Det er en voldsom, bråkete, ekstrovert og vulgær film om en voldsom, bråkete, ekstrovert og vulgær hovedperson, og Dicaprio leverer en nesten utrolig overbevisende og utslitende rolletolkning. Underholdende som bare fy, og samme hvor utrolig sleske og umoralske og fullstendig grunne hovedpersonene er, så lar man seg jo more av den skamløse hedonismen og totale mangelen på respekt for lover og regler, både juridiske og moralske.

6. 12 Years a Slave. Underlig å se denne dagen etter Wolf … - de er nærmest diametralt motsatte filmer, med det eneste til felles at begge er ekstremt sentrert rundt en historisk hovedperson som selv skrev boken filmen er basert på. Dette er en uhyre sterk film, som jeg ventet, men den overrasket meg ved å være veldig, veldig stille og introspektiv i forhold til hva jeg hadde regnet med. Historien er brutal og grusom, med et enormt potensiale for raseri, men her finnes knapt spor av sinne, bare dyp, dyp, resignert tristhet. Slavene har ingen som helst mulighet til å protestere mot sin lodd i livet, og gjør det derfor heller ikke. Hovedpersonen, gripende spilt av Chiwetel Ejiofor, er ikke gjort til en anakronistisk helt, og filmen viser ikke hans medslaver noen mindre respekt enn ham. Jeg har i ettertid fascinert lest boken som filmen bygger på - den er et både rystende og imponerende historisk dokument. (Og en stund etter å ha sett filmen skrev jeg en noe lengre omtale i bloggen min.)

7. Dallas Buyers Club. Jeg har oppdaget bare de siste par årene for en drivende dyktig skuespiller Matthew McConaughey er. Han er her utrolig overbevisende som en lurvete, forsoffen håndverker og rodeocowboy som får livet snudd på hodet ved en AIDS-diagnose. Historien (basert på ekte hendelser) kunne blitt både patetisk og blaut med en dårligere regissør og mindre kompetente skuespillere, men her er nok skarpe kanter og nok ekte desperasjon under det hele til at dette ikke skjer. McConaughey overbeviser som sagt stort, med uslitelig sjarm og et inntrykk av uovervinnelig viljestyrke, men den som virkelig stråler her er Jared Leto som transseksuelle Rayon - det er noe av det beste skuespillet jeg har sett på lenge.

8. Price Check. Ganske ukjent lavbudsjettsfilm med Parker Posey i rollen som Susan, den krevende, hyperenergiske og ganske ustabile nye sjefen til hovedpersonen Peter. Jeg ser filmen omtales og markedsføres som komedie, men selv syntes jeg egentlig handlingen var såpass ubehagelig - fordi Peter, og kollegene hans, i så stor grad er prisgitt den upålitelige Susan - at den ikke fremstår som så veldig morsom for meg. Parker Posey er som alltid solid og karismatisk, og filmen er veldig godt laget på åpenbart svært lite budsjett, men den fenget meg ikke helt.

9. Doctor Who (sesong 3). Vi har virkelig fått fart på tempoet etter at vi bestemte oss for å dra til Cardiff og besøke The Doctor Who Experience i påskeferien. (16 episoder så langt i februar!) Poden er begeistret og får med seg nesten uventet mye av humoren, også den litt subtile, og selv synes jeg det er kjempestas å se alt sammen om igjen. Shakespeare, den hjerteskjærende historien om skolelærer John Smith, Weeping Angels, gjensyn med captain Jack, og ikke minst The Master! En morsom ting ved gjensynet er det dessuten at man får med seg alle de små hintene om ting som skal komme. (Mr. Saxon ble for eksempel nevnt i sesongens aller første episode.)

10. The Lego Movie. Vittig, vellaget og riktig spennende animasjonsfilm som var langt bedre enn man kunne trodd den skulle være. Den minner både om Iron Giant og Wreck-It Ralph, men overraskende nok var det klare glimt av The Matrix også, i grunnhistorien. Festlig stjernespekket castliste, med blant andre Morgan Freeman som magisk mentor og Will Ferrell som den overbevisende skurken Lord Business - og aller morsomst var nesten den ørlille Star Wars-cameoen, der både Lando og C-3PO ble spilt av originalskuespillerne.

11. Mean Girls. Jeg er usikker på hvorfor vi ikke har sett denne før, og med alle sitatene som fyller opp alle hjørner av nettet, hadde jeg i grunnen fått med meg store deler av dialogen allerede! Det er lett å se hvorfor den har fått den posisjonen den har; selv om den ikke er en veldig god film, er den enormt siterbar. Litt vittig og litt trist å se Lindsey Lohan da hun var innbegrepet av søt og snill pike, og så synes jeg det er åpenbart at Amanda Seyfried (velkjent for alle Veronica Mars-fans som Lily Kane) er den beste skuespilleren av hele gjengen.

12. The Counselor. Michael Fassbender er solid som tittelrollefiguren i denne Ridley Scott-filmen, og det er en drøss med andre gode skuespillere som gjør utmerket arbeid, men jeg ble ikke overbevist av helheten. Det er mye bra her, mange flotte scener og godt spill, men jeg synes filmen er overtydelig i brutaliteten (ved å for eksempel la alt for mange ting bli først grundig fortalt verbalt og så vist i grusom detalj filmatisk senere i filmen) i tillegg til for vag når det gjelder den overordnede handlingen og motivasjonen til de ulike personene. Jeg er rett og slett usikker på hva den egentlig handler om. Men ubehagelig var den absolutt, det er jo alltids noe.

13. Banshee (sesong 1). Vi kan jo ikke bare se gode serier, kan vi vel? Da har vi jo ikke noe å sammenligne med! Banshee minner mest av alt om en 80-talls-rett-på-video-sleazefilm, fylt med parodisk overbrutal vold, ubegrunnet nakenhet, den ene superskurken mer beinhard og pompøs enn den andre, nok klisjepregede plot-ideer til å fylle minst fem serier, og en hovedperson som mest av alt lider under å ikke være Raylan Givens. Samtidig er her mengder production value i form av kompetent filming, klipping, kulisser og lys, skuespillerne er ikke helt halvgærne, og underholdende er det jo definitivt. Men å se denne parallelt med både Justified og fantastiske, nye True Detective er antagelig det slemmeste man kan gjøre mot den. Sesongen slutter på noe mer skikkelig vis enn man kunne fryktet underveis, men jeg tviler på at vi kommer til å se neste sesong. (Selv om vi da ikke får se mer til vidunderlig sarkastiske superhacker/frisør Job.)

14. Her. Aldeles fantastisk film med Joaquin Phoenix i hovedrollen, sammen med stemmen til Scarlett Johansson. Nydelig, intelligent og rørende om manglende kommunikasjon, nærhet og menneskelig ensomhet i relativt nær fremtid, med mange mulige tangenter og tolkningsmuligheter. Men jeg har vel aldri sett en film som i stor grad har blitt forstyrret og tidvis mer eller mindre ødelagt av tekstingen. Jeg håper det ikke er lenge til den blir tilgjengelig for hjemmevisning

Mars:

15. American Hustle. Veldig underholdende film som bekrefter flere oppfatninger jeg hadde fra før - blant annet at Jennifer Lawrence er strålende i alt hun gjør, at Christian Bale, selv med verdens frykteligste hentesveis, er en av de dyktigste skuespillerne jeg vet om, og at Bradley Cooper er ... vel, ikke det. Han er ikke dårlig, for all del, men her er han omgitt av så sterke kolleger at han dessverre ender opp med å være filmens svakeste ledd. Likevel er alt annet ved filmen så bra at dette ikke er så plagsomt som man kunne tro. Bale har karisma og overbevisning og faktisk en undertone av både sårbarhet og varme som gjør at man ender opp med uventet grad av sympati med hans ryggesløse con artist - og Amy Adams er en perfekt match for ham som vakker supersvindler med mulig egen agenda. Jennifer Lawrence er hylende morsom som ustabil hjemmehustru (som en forskrudd, aggressiv utgave av Mad Mens Betty Draper), Jeremy Renner er solid som superpopulær borgermester, og storyen drar seg til med stadig tyngre drama og skumlere bipersoner. Louis C. K. gjør forresten en nydelig liten birolle som hardt plaget mellomleder, og er med på å vri filmen over fra dramatisk til komisk flere ganger. Men aller mest er dette Christian Bales film.

16. True Detective (sesong 1, 8 episoder). Det er sjelden jeg blir så imponert og oppslukt over en rolletolkning som jeg gjorde over Matthew McConaugheys Rust Cohle i denne helt nye serien. Og det er sjelden en serie eller film er så intens og så godt laget som det denne er. Historien har et spennende format, der en etterforskning i nåtiden går tett inn på en historie om to etterforskere tidlig på 80-tallet, og McConaughey gjør, sammen med Woody Harrelson, en strålende, ofte ubehagelig versjon av en klassisk buddy cop movie, satt i et dystert Louisiana i en stil som ligner mer på overnaturlig horror enn realistisk politiserie. Ubehaget ligger både i personene og gnisningene mellom dem, i sakene som etterforskes, i åpenbar ubalanse hos hovedpersonene, og i det faktum at de begge helt tydelig, i nåtiden, ikke er pålitelige fortellere - men kanskje aller mest ligger ubehaget i fantastisk fotografering, lys og musikkbruk. Jeg har anbefalt serien begeistret til alle jeg har snakket med underveis, og jeg vil på ingen måte trekke anbefalingen nå når historien er ført til ende.

17. Doctor Who (sesong 4 pluss spesialepisoder). Poden og jeg fortsetter det glupske rushet vårt gjennom serien, og er nå altså ferdige med Tennant-epoken. Og det er stor stas for oss begge! For min del er det et veldig morsomt gjensyn, og festlig å se f.eks. River Song dukke opp for første gang igjen, og for Poden er dette åpenbart stor underholdning med masse morsomme detaljer og spennende historier. Han kommenterte her om dagen at han oppdager stadig flere Doctor Who-referanser rundt på nettet, og jeg tror også at serien er velegnet til å bygge opp referanser til andre ting, både til historiske hendelser/personer og til genremessige grep. Nå gleder jeg meg til Matt Smith-æraen, og til å treffe Amy Pond igjen!

18. Only Lovers Left Alive. Praktfull ny Jarmusch-film med Tom Hiddleston og Tilda Swinton som mange hundre år gammelt vampyr-par. Hiddleston er så vakker at han nesten virker overnaturlig bare av den grunn, i tillegg til å være en særdeles dyktig og karismatisk skuespiller, her som Byron-dyster, misantropisk musikkelsker og komponist. Swinton er aldri annet enn strålende, og greier å fremstå som overjordisk, nesten eterisk, samtidig som hun har en gripende og sensuell begeistring for skjønnheten i så mange "jordiske" ting - som litteratur, kunst, dyr og planter, i tillegg til, selvsagt, sin vakre ektemann og hans vakre musikk. De gir inntrykk av å leve litt på utsiden av den virkelige verden, og forholder seg med distanse til vanlige mennesker, selv om de er moderne og siviliserte nok til å skaffe seg livsnødvendig blod på andre måter enn klassiske overfall og mord. Filmen er tidvis overraskende morsom, i tillegg til å være vakker og med en tone av både elegi og forfall, og kjærlighetshistorien, som vel er det sentrale i filmen, er overbevisende og gripende.

19. Veronica Mars. Endelig! Det er nesten ti år siden den første episoden av TV-serien, som ble kansellert midt i sesong tre, og vi er mange som har ønsket oss en fortsettelse i årene etter. Mange nok til at over 90 000 av oss deltok i rekordkampanjen på Kickstarter som samlet inn 5,7 millioner dollar til å få filmen laget. Nå er altså resultatet her! Og det har blitt en riktig så bra film, er jeg glad over å kunne si. Den er spennende og underholdende som de beste av episodene i serien var, den er vellaget og godt skrudd sammen, og det er veldig, veldig stas å se både Veronica, Logan, Keith, Dick og (nesten) alle de andre gamle kjenningene igjen. Jeg er ikke sikker på hvordan filmen vil fungere for noen som ikke har sett serien (det hadde vært interessant å høre), men for én gangs skyld synes jeg ikke dette gjør stort. Serie- og filmskaper Rob Thomas har sagt hele tiden at det er å gjøre fansen fornøyd som er hovedmålet hans, og det skulle han klare godt med denne her. Jeg tror til og med han kunne sluppet unna med å lage en langt dårligere film enn han har gjort. Alle skuespillerne gjør en flott jobb, de har dessuten fått inn et par kjente navn til mindre roller og cameos, og ingen av in-jokene virker plagsomt påklistret eller kunstige. Og dialogen, som alltid var noe av det aller beste med serien, er fremdeles smart og snappy som den skal være. Det hjelper vel ikke stort å håpe på at denne skal komme på vanlig kino i Norge, men det koster ikke stort å kjøpe den digitalt på nettet, og det kan anbefales for alle som likte originalserien.

20. Doctor Who (sesong 5). Den ellevte Doktoren! Amelia Pond! Rory! River kommer tilbake! Dette er det fryktelig morsomt å se om igjen - jeg kom raskt på hvor godt jeg liker Amy, og kanskje særlig Rory, og den fantastiske historien deres. Og så blir det stadig mer klart for meg i løpet av gjensynet at jeg liker Matt Smith enda bedre enn jeg gjorde i første omgang (og at jeg ikke liker David Tennants Doktor fullt så godt som jeg gjorde første gang). Den ellevte Doktoren er barnslig og entusiastisk og goofy og dorky og langt mer alien enn de to foregående, og så er det samtidig dypt alvor og alvorlig (og/eller bittersøt) tragedie innimellom. Den fantastiske episoden om van Gogh rørte meg til tårer, og sesongavslutningen, med først Stonehenge og Rory the Roman og deretter Big Bang 2 og bryllupsscenen mot slutten, er kanskje min favoritt-sesongavslutning. En praktfullt trist og rørende og morsom juleepisode var det også, med en flott hai og en strålende Michael Gambon som Scrooge-aktig hovedperson.

April:

21. The Grand Budapest Hotel. Jeg elsker filmene til Wes Anderson og har sett frem til denne i månedsvis. Og for et overflødighetshorn den er! Anderson har en sterk forkjærlighet for detaljerte modeller og titteskap og historier som ligner på Rube Goldberg-maskiner, og her er det flere lag i både fortellerrollen og selve historien. Hotellet i tittelen er en fantastisk detaljert modell som igjen er plassert i en modell av et lite, sentraleuropeisk land, og fortelleren av filmen er en eldre forfatter som i sin ungdom møtte en eldre hotelleier som i sin ungdom opplevde det som filmen handler om. Antagelig ville jeg gått og sett denne filmen bare basert på castlisten, helt uten å ha hørt om regissøren før. Det er et fantastisk persongalleri her, og den barokke humoren til Wes Anderson er til stede i fullt monn, samtidig som det er en veldig trist film på mange måter. Filmens sentrale hovedperson er den legendariske, elegante conciergen M. Gustave, fantastisk spilt av Ralph Fiennes, og det er nesten ikke til å tro hvor mange andre karismatiske skuespillere i utrolige roller det er plass til rundt ham. Willem Dafoe som parodisk ond henchman med solide slåsshansker, Jeff Goldblum som distingvert, anstendig advokat og Tilda Swinton, nær ugjenkjennelig som 86 år gammel hertuginne, er bare tre av dem. Veldig morsomt å se filmen sammen med elleveåringen, som lo høyt av de morsomme scenene og skvatt tilbørlig av de relativt få, men effektive scenene med ekte brutalitet.

22. Justified (sesong 5). Dette har vært en litt mindre fokusert sesong enn de foregående, men den samlet seg fint igjen mot slutten, og vi ser frem til en sistesesong som vi regner med kommer til å bli dystrere enn noe som har gått forut. Til tross for et par sidehistorier som har fungert dårligere, har alt som har skjedd gått i mer eller mindre samme retning, og vi er nå på et punkt der våre to hovedpersoner på mange måter har mindre å spille på og færre å stole på enn noensinne tidligere. Skurkegalleriet er bredt og underholdende, som alltid, og Crowe-familien, som i stor grad har vært bærende i denne sesongen, er både komplekse og brutale nok til å holde interessen. (Selv om "kompleks" vel ikke er det første ordet man ville bruke om familiens eneste lokale innslag, Dewey!) Raylan Givens selv har jo aldri vært det man kan kalle en ordentlig helt, og etter som sesongene går, blir det mer og mer tydelig både at han ikke er en spesielt hyggelig person og at det er begrenset hvor lenge han kan slippe unna med metodene sine og satse på at hans "shitload of swagger" skal være nok til å holde ham flytende. Vi er urolige, men veldig spente, med tanke på hva hans siste sesong skal komme til å inneholde.

23. Captain America: The Winter Soldier. Jeg har fått mer sansen for Steve Rogers, aka Captain America, etter hvert - han er en mann i feil tid, men han er smart nok og har nok selvinnsikt til å håndtere det, og oppveksten som mobbeoffer med alle Brooklyns bøller etter ham har gitt ham evnen til å ikke bry seg merkbart om hva andre synes om ham. Han er en gammeldags helt, med sterk moralsk ryggrad, men han er ikke moraliserende, og det litt uventede partnerskapet med Natasha Romanov ("Black Widow") setter dem begge i et bedre lys. Filmen er spennende og dramatisk og kledde IMAX-formatet veldig godt, og regissør Russo har et svært godt grep om actionsekvensene. Innholdsmessig er dette kanskje den mest interessante av Marvel-filmene de siste årene, og det er flere spennende og emosjonelle overraskelser underveis. Men mest av alt er det imidlertid underholdende! (Og den aller morsomste linjen i filmen kan jeg ikke sitere, fordi det ville være en helt urimelig spoiler. Dessverre.)

__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002)
Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it.
Skilpadda er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-04-14, 23:30   #80
Mirasol
En Som Trener
 
Mirasol sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2007
Innlegg: 6.158
Blogginnlegg: 12
Mirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de flesteMirasol er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Filmer sett i 2014

Har ikke sett noen tråd for det nye året enda, så jeg starter herved ballet:

1. 1/1: Frost. Kino. Fin familiefilm som vi koste oss med alle sammen.
2. 1/1: Alene hjemme 4. TV-film. Den dårligste av de fire filmene. Bare for å skumme fløten, med bare nye og dårlige skuespillere som liksom skal fylle rollene til originalene. Ikke bra.
3. 1/1: Super Mario Bros. TV-film. Så denne sammen med tolvåringen. Vi var enige om at den ikke var verdt å se, men så den ferdig allikevel av prinsipp.
4. 3/1: Hjelp, vi er i filmbransjen. TV-film. Denne var rett og slett dårlig!
5. 4/1: Super Buddies. Viaplay. Nå er kanskje konseptet med søte valper dratt ut litt for langt.
6. 4/1: Black Swan. TV-film. Bra film, god dansing, men litt forstyrret, ja?
7. 5/1: En shopoholikers bekjennelse. TV-film. Denne hadde jeg visst sett før, men det tok litt tid før jeg kom på det. Romantisk film.
8. 10/1: Milk. TV-film. God film om homofiles rettighetsforkjemper Harvey Milk.
9. 12/1: Tørk aldri tårer uten hansker. TV-serie i 3 deler. Vond, vakker, øm, brutal og ærlig om unge svenske homofile menn fra aidsens "barndom". Tårene renner hos meg hvertfall. Les gjerne bøkene først også! Men serien er ganske så tro mot bøkene.
10. 18/1: Stor ståhai. Netflix. Reprise til ære for husets yngste.
11. 18/1: Mer ståhai. Netflix. Lurt...trodde dette var en oppfølger, men det var det ikke. Grei nok barnefilm da.
12. 18/1: Safe Haven. Cdon. Denne var fin, romantisk, spennende og med en tvist på slutten. Måtte jo grine litt da!
13. 24/1: Jeg er din. DVD. Fin norsk film, med ikke uvanlig manglende "happy ending".
14. 25/1: Vann til elefantene. TV-film. Denne var fin, skulle gjerne lest boken også.
15. 26/1: De utrolige. TV-film. Denne trodde jeg at jeg hadde sett, men det hadde jeg altså ikke. Likte den godt.
16. 26/1: Historien om oss. TV-film. Willis og Pfeiffer, i en film jeg ikke har fått med meg. Så ikke helt fra starten, men likte den veldig godt som romantisk film.
17. 26/1: Kongens tale. TV-film. Fin film.

Februar

18. 2/2: Livet. DVD. Standup-show med Jonas Gardell. Synes ikke denne var noe særlig morsom, selv om jeg elsker bøkene hans og show jeg har sett før. Mulig han nå er blitt for alvorlig for meg til at jeg liker hans standup?
19. 2/2: Mennesker i solen, en dommedagskomedie. DVD. Hehe, mye Gardell på meg for tiden, men dette var en morsom film, skulle nesten tro den var norsk, for den var litt typisk tragikomisk. Var jo også gode norske skuespillere da!
20. 8/2: Som du ser meg. DVD. Kritikerrost norsk film...jadda, den var langtekkelig og uten poeng igrunn!
21. 9/2: Pensionat Oscar. DVD. Gammel svensk film, Jonas Gardell som manusforfatter. Han skriver om mennesker som ikke har det helt bra og at det ikke er så bra under fasaden. Fin film i grunn.
22. 9/2: Phantom of the opera. TV-film. Flott musikk og fin film.
23. 11/2: Mordene i Fjellbacka - Havet gir, havet tar. TV-film. Grei krim.
24. 14/2: Mordene i Fjellbacka - Strandriderne. TV-film. Fortsetter i samme sjanger.
25. jan: Mordene i Fjellbacka - Venner for livet. TV-film. Hadde visst sett denne og glemt å skrive den opp. Mangler bare den siste nå som blir sent på mandag el. tirsdag neste uke.
26. 21/2: Monsteruniversitetet. Viaplay. Denne var grei nok, men Monsterbedriften var nå bedre da.
27. 22/2: Uskyld. DVD. Bra film, som har fått utrolig gode kritikker. Jeg var kanskje ikke enig i alle terningkast 6, men ville nok ha gitt den en femmer.
28. 22/2: Mission Impossible: Ghost Protocol. Blu-ray. Drivende høyt tempo, og Cruise holder fortsatt koken.
29. 23/2: Greenberg. DVD. Litt mer alvorlig enn vanlig fra Ben Stiller, men en ok film.
30. 23/2: Case 39. DVD. Denne var ond og creepy og rett og slett akkurat så skummel som en god grøsser skal være.
31. 26/2: Mordene i Fjellbacka - Lysets dronning. Nå har jeg fått sett alle. Denne var av de bedre.

Mars:

32. 11/3: The Internship. DVD. Gode skuespillere, og filmen har noen høydepunkter ("rumpeldunk-kampen"), men litt for mye Google-forherligelse.
33. 13/3: Fly. Blu-ray. Denne fenget faktisk ikke noe særlig for noen i familien. Det er bare Cars som er originalen!
34. 13/3: Små citroner gula. TV-film. En perle av en film, akkurat som boken var nydelig!
35. 15/3: De tøffeste gutta. DVD. En film som tolvåringen ikke ville se fordi den så teit ut, men jammen fenget den alle i familien gitt!
36. 22/3: Home Alone 5. Cmore. Jammen var dette en forholdsvis ny film (2012) i samme serie som de andre, men med ny familie. Denne var ikke verst!
37. 22/3: Percy Jackson og Monsterhavet. DVD. Så denne med tolvåringen. Helt grei film i "Harry Potter-stil"
38. 22/3: Mud. DVD. Denne var bra og handler om troen på kjærligheten!
39. 28/3: Detektiv Downs. DVD. Småmorsom film, men vi bommet vel litt på aldersgrensen må jeg innrømme (lånte fra biblioteket og de hadde tapet strekkoden over aldergrensen, jeg trodde det var 7, med det var visst 11) . Vel, de syntes det var litt pinlig å se en naken rompe på horestrøket (fikk ikke med seg avsugningen!) og det var "æsj" å se noen som strippet! Og alle barna snudde seg vekk når detektiven hadde sex med "klienten" selv om man ikke så noe så var jo lydene der. Og det er vel ikke alt man vil se sammen med sine foreldre som tolvåring heller...men alt i alt en grei film, som nok passer best for den intenderte aldergruppa og oppover!

April

40. 5/4: Noah. Kino 3D. Flott film!
41. 13/4: Hypnotisøren. Cmore. Likte filmen, den var spennende, men lite tro mot boken dessverre.
42. 14/4: Vildanden. Tv-opptak. Amerikansk versjon. Greit å oppdatere seg på litt gammel Ibsen.
43. 14/4: Chocolat. Cmore. Og hvorfor i all vide verden har jeg aldri sett denne før. Nydelig film!
44. 14/4: Spis, sov, dø. Cmore. Svensk film om arbeidsløs ungdom i Sverige. Ikke en spesielt stor film, men holdt meg med allikevel. Hva annet skal man gjøre når man er nyoperert...
45. 14/4: The woman in black. Cmore. Når jeg klarte å se forbi det at hovedpersonen var "Harry Potter" så var dette faktisk en utrolig bra grøsser! Satt i helspenn!
46. 14/4: Friends With benefits. Cmore. En skikkelig feelgood, morsom, romantisk film! Skal ikke skue hunden på hårene mer, nå liker jeg faktisk Justin Timberlake litt.
47. 15/4: Thor. DVD. Gjensyn, nå med tolvåringen. Og greit å se igjen før oppfølgeren kommer i hus.
48. 15/4: Crazy, stupid, love. Cmore. Herlig romantisk komedie.
49. 15/4: Ekstremt høyt, utrolig nært. Cmore. Vakker film om en gutts søken etter å ha mistet sin far i 9/11.
50. 16/4: Flaskeposten. TV-opptak. Jeg visste det var en grunn til at jeg hadde utsatt og utsatt å se denne filmen. Dette ble tårevått!
51. 17/4: Doktor Proktors Prompepulver. Kino. Delte meninger om denne. Mannen og eldste som digget boken, syntes filmen var kjedelig. Jentene som ikke har lest boken syntes den var kjempemorsom. Jeg synes selv den var midt på treet.
52. 17/4: Mordene i Sandhamn. TV-serie. 2 hele sesonger (6 episoder). Trodde det var nr 1 og 2, men viser seg iflg. imdb.com at det er 1 og 3! Men kan ikke se at TV2 har sendt den midterste?
53. 26/4: Thor - The Dark world. DVD. Denne fenget ikke meg så mye, men tolvåringen likte den.
54. 27/4: Last Vegas. DVD. Herlig film om aldrende menn, en litt mindre heseblesende versjon av Hangover, men like så humrende god.

__________________
Storebror-02, Mellomsøster-05, Lillesøster-08

Sist redigert av Mirasol : 27-04-14 kl 02:12.
Mirasol er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 15:46.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no