Sv: Noe godt med kyllingfilet?
Denne hadde jeg glemt, den er også selvkomponert og veldig god:
Til fire personer:
5 kyllingfileter - skjæres i store biter
1 løk i biter
1 fedd hvitløk
1 boks creme fraiche
2 blokker kyllingfond (Maggie)
Ca 1 stor spiseskje med tomatpuré
1 tomat i biter
1/2 rød paprika i biter
1/2 eple i biter
Basilikum (tørket)
Olivenolje med hvitløk (kan sløyfes)
Ca 1 dl vann
Salt & pepper
Ris
Sett på vannet til risen og hiv oppi risen når vannet er klart. Skjær kyllingfiletene i store biter, dryss på med salt og pepper. Legg kyllingen i stekepanne med smeltet smør. Stek på begge sider slik at du får en fin stekeskorpe, legg så kyllingen til side. Stek løken i smør til den er myk, hiv så oppi hvitløk.
Hell oppi hele boksen med creme fraiche og begge blokkene med kyllingfond. Rør det godt sammen. Ta oppi tomatpuré og en dæsj basilikum. Når kyllingen er tatt av stekeplaten, så hiver du oppi en klatt smør og steker tomatbitene. Dryss over litt sukker. Når tomaten har begynt å bli myk, hiv oppi paprika og eple og la det surre en liten stund, de skal ikke bli for myke. Hell oppi vannet, tilsett mer vann om du vil ha gryten mer flytende. Ta oppi kyllingen, og la gryten småputre til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper. Serveres med ris.
Man kan selvsagt bruke andre grønnsaker, og gjerne en boks tomater i stedenfor vanlig tomat.

__________________
Lille 04 ~ Engel f/d 07 ~ Lillebror mai 08
|