Sv: Hva gjør du for å holde matbudsjettet nede?
Opprinnelig lagt inn av Katta, her.
Jeg skjønner hva du vil, men i denne sammenhengen er dette bare tull. Verden har ikke noe verre av at jeg velger melk fremfor biola, mindre kjøtt til fordel for norske grønnsaker og kjøper yoghurt kun i helgene. Det er den typen tilpasninger det er snakk om, ikke å droppe fiskebutikken til fordel for first price.
Men det sparer du ikke penger på.
Bortsett fra kjøttbiten. Mindre kjøtt kan være billigere, dersom kjøttet ikke i utgangspunktet er av billigste stort.
Dersom du har god frysekapasitet burde dere handle stort direkte fra gårdbruker. Vi tar 120kt/kg for kjøtt, da er det % fordelt på karbonadedeig, biff, stek ect etter hva som er på dyret. Tror det er flere som driver slik. Kjøp hele lam om høsten. Plukke potet/gulrot/kålrot etc hos produsenten, eller kjøpe i stort kvanta.
Da må du ha gode lagringsmuligheter eller forvelle og fryse.
__________________
F-I-R-E
Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
|