Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Franske vaniljeboller

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 07-09-14, 19:19   #1
millact
Bør lage seg en tittel selv
 
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 52.737
millact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Franske vaniljeboller

Opprinnelig lagt inn av Myria, her.

De så veldig gode ut.

Ellers kan jeg tipse om at kardeommesnurrer (med fyll av revet marsipan, smør og kardemomme) også er kjempegodt.

Oppskrift?

__________________
05 og 08
millact er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-09-14, 21:25   #2
Myria
Eppur si muove.
 
Myria sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.831
Myria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt av
Standard

Sv: Franske vaniljeboller

Opprinnelig lagt inn av millact, her.

Oppskrift?

Til ca 20 stk:

500 g hvetemel
½ ts salt
85 g mykt smør
1 pose tørrgjær
1 ts kardemomme
2½ dl fingervarm melk

175 revet marsipan
2 ts malt kardemomme
50 g smeltet smør

vispet egg
grovknuste sukkerbiter eller bare perlesukker



Hvetemel, salt og smør smuldres i food processor. Tilsett resten av ingrediensene og kjør deigen glatt og smidig. Dekk til og la heve 1 time. Kna deigen og kjevle den ut til et stort rektangel. Bland sammen marsipan, kardemomme og smeltet smør og bre fyllet utover deigen. Rull sammen fra langsiden og del i skiver som legges på stekebrett. La etterheve 30-40 minutter. Pensle med vispet egg og dryss på knuste sukkerbiter/perlesukker. Stekes ved 220 grader i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.

__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
2008 - 2011 - 2013
Myria er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:36.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no