Sv: Vin til pinnekjøttet
Opprinnelig lagt inn av Señora, her.
Avsporing: Harriet, jeg har søkt etter hvordan du lager kålrotstappen med vanilje uten hell, kan du hente opp tråden eller skrive det inn full fart her?
Bill. mrk. "kålrotstappeansvarlig2015"
Jeg er ikke Harriet, men snublet over denne oppskriften.
KÅLRABISTUING MED VANILJE
Kålrabistuing følger med i et tradisjonelt julemåltid, og passer like godt til torsk eller ribbe som til pinnekjøtt. Jeg har litt potet oppi, for å gjøre den jevnere. Dessuten krydrer jeg med litt vanilje. Det understreker sødmen i kålrabien, uten å ta over.
1,5 kg kålrabi, skrelt og skåret i 3 cm store terninger1/2 kg poteter, skrelt og skåret i 3 cm store terninger1 ss- 1 dl smør, avhengig av hvor luksuriøs du vil ha den1 vaniljestang, delt på langs1/4 - 1/2 ts nyrevet muskatsalt og nymalt svart pepper
Kok poteter og kålrabi i ei gryte lettsaltet vann i 25 minutter, til kålrabien er blitt nokså myk. Hell av vannet. Mos med en potetmoser eller kjør i en kjøkkenmaskin. Fjern frøene fra vaniljestanga og rør dem inn i kålrabien. For kraftigere vaniljesmak, ha i selve stanga også. Rør inn smør. Krydre med muskat og salt og pepper.
http://www.dagbladet.no/magasinet/20...20/386570.html
__________________
And I said to my body, softly, "I want to be your friend.
It took a long breath and replied, "I've been waiting my whole life for this."
~ Nayyirah Waheed ~
|