|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
|
![]() |
#2 |
frakoblet
|
![]() Sv: Raspeballer (Haster!)
Noen oppskrifter opererer med litt kokte poteter og litt raspede, rå poteter. Det går sikkert fortere da, og så binder de kokte potetene røren sammen.
__________________
In vino veritas |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 3.740
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Raspeballer (Haster!)
Hmmm... nytt for meg, men kjekt å lære noe nytt! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 3.740
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Raspeballer (Haster!)Fant denne på nett...
Potetene males på kvern. Bland i salt og mel. Byggmelmengden er cirkamål, den må varieres etter hvor mye væske potetene avgir. Komlene skal være faste, men ikke tunge. Form passe store baller. Noen bruker "dott" - et stykke nyretalg, bacon eller flesk i midten av komla, den blir saftigere da. Komlene serveres med bacon/stekt flesk m/stekefettet, kålerabi stappe, kokt lettsaltet fårekjøtt, kjøttpølser og poteter. Komlene blir ekstra gode om de kokes i kraften fra kokingen av fårekjøttet. Vanlig drikke til er surmelk. Rester av komler skjæres i skiver og stekes i panne. ************************************************** Her ser jeg de koker dem først, da blir de sikkert finere og ikke så grove som mine. Jeg syns de er best med litt motstand når man tygger. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|