Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Tilbereding av blåskjell og skummelfaktor

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 13-10-18, 18:52   #1
Lavender
Passe aktiv
 
Lavender sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Sentralt
Innlegg: 11.213
Lavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Tilbereding av blåskjell og skummelfaktor

For selvplukk, sjekk Matportalen,
http://www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/

De du kjøper i butikken er stort sett oppdrett fra Rissa og kontrollert.

Jeg har mange oppskrifter, med creme fraishe, tomat eller blank. Alt er godt.

__________________
06 & 08 .
Lavender er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-10-18, 19:12   #2
Syrinx
koko
 
Syrinx sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Ålesund
Innlegg: 9.769
Blogginnlegg: 53
Syrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt av
Standard

Sv: Tilbereding av blåskjell og skummelfaktor

Dette synes jeg er rågodt. Minner om blåskjellene de har (muligens hadde, flere år siden jeg spiste der) på Bakgården i Trondheim.

Blåskjell, type rågode

3 fedd kvitlauk
1/2 raud chili
5-6 cm sitrongras
Ingefær, på størrelse med ein stor tommel
1/2 lauk

Finhakk og fres i smør

Ha blåskjella (som du har rensa og sortert) i kjelen, hell over 1/2 boks kokosmjølk og 1-2 dl fløte (dette er ca-mål altså. Ein slant her og ein slant der.)

Damp skjella til dei opnar seg, 2-3 minutt. Ta dei ut av kjelen, sil av krafta og la den koke inn litt medan du smakar til med frisk limesaft og salt.

Hell krafta over blåskjella, dryss over raust med frisk koriander og server straks.

__________________
Dårlige vitser har også livets rett.
Syrinx er aktiv nå   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:07.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no