Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Småretter med butterdeig

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 08-01-21, 14:12   #1
Myria
Eppur si muove.
 
Myria sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.831
Myria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt av
Standard

Sv: Småretter med butterdeig

Opprinnelig lagt inn av Taien, her.

Mmm nam. Det hørtes godt ut!

Men når du legger platene oppi muffinsbrettet...skjærer du platene i to eller fire? For det er vel for mye med ett brett?



Jeg deler platene i to før jeg kjevler ut. Så en halv plate butterdeig til hver "muffinsform" i brettet.

__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
2008 - 2011 - 2013
Myria er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-01-21, 14:30   #2
Nenne
Introvert optimist
 
Nenne sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Telemark
Innlegg: 24.329
Blogginnlegg: 202
Nenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Småretter med butterdeig

Selvfølgelig hadde jeg det!

Butterdeig med skinke og persille

2-4 personer, alt etter som dette er forrett eller hovedrett, tilbehør etc.

2 plater dypfryst butterdeig
75 g kokt skinke
1 dl revet ost, emmentaler eller sveitser (Jarslberg er en norsk Emmentaler). Det går godt an å bruke Norvegia også. Se an publikum.
½ potte hakket frisk persille
2 ss sennep
1 egg til pensling

Kjevl ut butterdeigplatene og del dem i fire hver. Skjær skinken i terninger og bland den med ost, persille og sennep. Fordel fyllet midt på butterdeigskvadratene og rull dem sammen og tvinn sammen endene slik at det likner en pakke. Pensle over med egg og legg pakkene på bakepapirkledd stekeplate. Stek midt i ovnen på 225 grader i 15 minutter. Server med litt tomat og agurk ved siden av som forrett eller med en salat til hovedrett.

Jeg synes disse pleier å gå unna, så lag mange. De kan fryses. Skinken kan byttes ut med røkelaks.

__________________
Nenne

Storesøster (juli -99), Storebror (mars -02), Lillebror (oktober -04)
Nenne er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:21.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no