|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Textrovert
|
![]() HASTER: Støpejern, temperatur og grytebrødHar en støpejernsgryte jeg ikke har brukt i ovn før. Har laget deig til grytebrød som skal stekes på 250 grader. Men ser i bruksanvisningen at gryten tåler maks 220 grader. Hvordan ville dere ha løst dette? Er det bare å la deigen stå lenger i ovnen, eller må det være 250 grader for å få riktig resultat?
__________________
En stor og en liten (94 og 02) Ikke la det aller beste bli det godes fiende |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
frakoblet
|
![]() Sv: HASTER: Støpejern, temperatur og grytebrødJeg syns vel det var litt rart at gryten ikke tåler høyere temperatur, men jeg ville bare stekt brødet på 220 grader og økt tiden noe. Det blir fint stekt på lavere enn 250 grader.
__________________
In vino veritas |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Textrovert
|
![]() Sv: HASTER: Støpejern, temperatur og grytebrødTakk, safran. Mulig det er en skjit-støpejernsgryte. Var innmeldingsgave fra Bokklubben for mange år siden, så sikkert ikke høyeste kvalitet. Står ikke merkenavn noe sted, bare distributør i bruksanvisningen. Bør kanskje spandere på meg en skikkelig en.
__________________
En stor og en liten (94 og 02) Ikke la det aller beste bli det godes fiende |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yes, we can!!
|
![]() Sv: HASTER: Støpejern, temperatur og grytebrødHvis det ikke er så nøye med den, kanskje bare prøve med høyere?
__________________
Feilen med verden er at de dumme er så skråsikre på alt - og de kloke så fulle av tvil. Bertrand Russel |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Textrovert
|
![]() Sv: HASTER: Støpejern, temperatur og grytebrødJeg tør ikke sånn. Er redd den skal eksplodere eller noe.
__________________
En stor og en liten (94 og 02) Ikke la det aller beste bli det godes fiende |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Javel?
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Opp en trapp og inn en dør
Innlegg: 8.368
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: HASTER: Støpejern, temperatur og grytebrødLøsne med kniv langs kanten på innsiden? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Yes, we can!!
|
![]() Sv: HASTER: Støpejern, temperatur og grytebrødAh, dritt. Der der har vi også slitt med. Må tilstå at det har resultert i maltraktert brød.
__________________
Feilen med verden er at de dumme er så skråsikre på alt - og de kloke så fulle av tvil. Bertrand Russel |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Textrovert
|
![]() Sv: HASTER: Støpejern, temperatur og grytebrødI oppskriften sto det at jeg skulle ha rugmel i bunnen, så det hadde jeg. Men det ordnet seg! Jeg fikk løsnet en hjørnebit etter mye styr, siden jeg ikke kunne bruke skarp kniv på emaljen. Men fikk tatt ut så mye at jeg fikk hånda inn under brødet, og da fikk jeg dratt det ut uten at det ble ødelagt.
__________________
En stor og en liten (94 og 02) Ikke la det aller beste bli det godes fiende |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
flisespikker
|
![]() Sv: HASTER: Støpejern, temperatur og grytebrødHjelper det å skjære det i to tvers over, og bruke en stekespade til å tvinge det opp?
__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002) Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Yes, we can!!
|
![]() Sv: HASTER: Støpejern, temperatur og grytebrødDet kan hende man må mikke litt før man finner "sin" måte på brødbaking, men da blir det kjempelett. Jeg ga opp jerngryta til slutt. Nå baker jeg surdeigsbrød med hevekurv og greier, men "vanlige" brød baker jeg i vanlig form. Det er VELDIG lett.
__________________
Feilen med verden er at de dumme er så skråsikre på alt - og de kloke så fulle av tvil. Bertrand Russel |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
#IsItOctoberYet?!
Medlem siden: Mar 2012
Innlegg: 13.384
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: HASTER: Støpejern, temperatur og grytebrødJeg droppet også gryten pga det samme. Nå bruker jeg bakepapir i en vanlig brødform. Tar det ut av ovnen 10 min før ferdig tid, løfter brødet ut ved hjelp av bakepapiret, bretter det av brødet og lar brødet steke seg ferdig i ovnen uten form og bakepapir de siste 10 min. Da blir det sprøtt og godt.
__________________
For every shadow, no matter how deep, is threatened by morning light.
Isabel/Izzi Creo |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Lesende
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: F16
Innlegg: 11.873
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: HASTER: Støpejern, temperatur og grytebrød
Takk for tips, det har jeg lyst til å prøve neste gang jeg baker brød. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Vinter
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 4.107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: HASTER: Støpejern, temperatur og grytebrødEr det en knott på lokket som kanskje ikke tåler 250 grader? Se om du evt kan skru den av. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Textrovert
|
![]() Sv: HASTER: Støpejern, temperatur og grytebrødDet sto at gryta tålte 220 grader, og at knotten måtte tas av før bruk i ovn, så det gjorde jeg. Varmet opp gryta i ovnen i 30 min
__________________
En stor og en liten (94 og 02) Ikke la det aller beste bli det godes fiende |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
søt
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.628
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: HASTER: Støpejern, temperatur og grytebrødJeg pleier strø hvetemel i bunnen. Det gjør jeg mens gryta er glovarm, rett før jeg tømmer oppi deigen. Prøv det! Det lønner seg å være litt rask når man holder på. Det blir fort litt brunt og brent lukt, men det går bra.
__________________
2001 - 2003 - 2014 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
frakoblet
|
![]() Sv: HASTER: Støpejern, temperatur og grytebrødJeg har sluttet å bake med mel i bunnen av gryten (det blir jo en del søl etterpå) da jeg fant ut at det ikke sitter fast hvis gryten er skikkelig varm. Dvs at jeg setter den inn i kald ovn, skrur på 250 grader og lar den stå i minst en halvtime etter at ovnen er varm nok. Brødet sitter ikke fast!
__________________
In vino veritas |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|