|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 5.140
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Lage eplemost?Jeg har 75 kg egendyrkede epler, min svigerfars eplepresse og en eplekvern. Jeg har surfet rundt etter oppskrifter og framgangsmåte, men har ikke blitt så veldig mye klokere. Er det noen her som har laget eplemost selv og som kan guide meg litt? Hvordan går jeg fram? Eplene er av en relativt sur sort, så jeg må sikkert tilsette sukker. Bør jeg tilsette noe som øker holdbarhet? Jeg må lagre enten i et kjøleskap eller i fryser. Har plastflasker. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
søt
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.626
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Lage eplemost?Det enkleste er å male, presse og fryse. Tror ikke du trenger sukker. Vi har aldri det.
__________________
2001 - 2003 - 2014 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 5.140
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Lage eplemost?
Takk! Da prøver vi oss uten sukker. Eplene er ordentlig sure, så spent på om det blir drikkenes uten sukker, men jeg kan jo bare prøve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
søt
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.626
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Lage eplemost?Du kan jo bare smake på jusen og se.
__________________
2001 - 2003 - 2014 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Har diplom
Medlem siden: Jun 2010
Innlegg: 14.682
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Lage eplemost?Vi har laget litt. Vi kuttet de først, moste med potetmosdings |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Lage eplemost?Vi kverner, presser, pasteuriserer og har på pose. Om du ikke pasteuriserer kan du fryse ned. Ville ikke tilsatt noe om de ikke er helt ekstremt sure sånn typ uspiselig nesten. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 5.140
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Lage eplemost?De er nesten uspiselige, så jeg blir veldig overrasket om det funker uten sukker. Jeg har malt opp ca 20-25 kg nå som går i pressa om to strakser. Så får vi se. Veldig greit å kverne på Ankarsum assistent med grønnsaksriver, forresten. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
søt
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.626
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Lage eplemost?Blir spennende å høre. Hvis du skal fryse jusen så blir den litt søtere etter frysing og.
__________________
2001 - 2003 - 2014 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 5.140
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Lage eplemost?Den var sur, mildt sagt, så vi tilsatte litt sukker og kokte opp. Tappes på plastflasker og fryses straks. Jeg tror det ble bra. Da har vi vel fortsatt 30 kg epler igjen som vi må finne på noe med, men de som er igjen nå, tåler noen ukers lagring, så da får vi se hva det blir til. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Musk
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 7.951
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Lage eplemost?Denne eplechutneyen er veldig god. Jeg lagde dobbel porsjon her forleden. God på ost og som tilbehør til mye forskjellig mat. https://trinesmatblogg.no/recipe/eplechutney-med-chili/ |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|