Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Lage eplemost?

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 27-09-24, 20:11   #1
Lhi-My
Bør lage seg en tittel selv
 
Lhi-My sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 5.140
Lhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt av
Standard

Lage eplemost?

Jeg har 75 kg egendyrkede epler, min svigerfars eplepresse og en eplekvern. Jeg har surfet rundt etter oppskrifter og framgangsmåte, men har ikke blitt så veldig mye klokere. Er det noen her som har laget eplemost selv og som kan guide meg litt? Hvordan går jeg fram? Eplene er av en relativt sur sort, så jeg må sikkert tilsette sukker. Bør jeg tilsette noe som øker holdbarhet? Jeg må lagre enten i et kjøleskap eller i fryser. Har plastflasker.

Det skal lages noen kilo eplemos, eplekaker og litt slikt også, men mesteparten er tenkt til eplemost.

Og nei, det finnes ikke noe sted man kan levere slikt her. Det er litt naturstridig å dyrke epler her.

Lhi-My er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-09-24, 21:59   #2
Magica
søt
 
Magica sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.626
Magica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt av
Standard

Sv: Lage eplemost?

Det enkleste er å male, presse og fryse. Tror ikke du trenger sukker. Vi har aldri det.

__________________
2001 - 2003 - 2014
Magica er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-09-24, 22:22   #3
Lhi-My
Bør lage seg en tittel selv
 
Lhi-My sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 5.140
Lhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt av
Standard

Sv: Lage eplemost?

Opprinnelig lagt inn av Magica, her.

Det enkleste er å male, presse og fryse. Tror ikke du trenger sukker. Vi har aldri det.

Takk! Da prøver vi oss uten sukker. Eplene er ordentlig sure, så spent på om det blir drikkenes uten sukker, men jeg kan jo bare prøve.

Lhi-My er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-09-24, 22:51   #4
Magica
søt
 
Magica sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.626
Magica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt av
Standard

Sv: Lage eplemost?

Du kan jo bare smake på jusen og se.

__________________
2001 - 2003 - 2014
Magica er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-09-24, 22:56   #5
Neket
Har diplom
 
Neket sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Innlegg: 14.682
Neket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt av
Standard

Sv: Lage eplemost?

Vi har laget litt. Vi kuttet de først, moste med potetmosdings for det var det vi hadde og la det i pressa. Brukte ikke sukker, ble godt. Googlet meg til at det holder opptil tre dager i kjøleskapet, ellers må det fryses. Var ikke noe issue for oss, hadde ikke så mange epler

Neket er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-09-24, 23:36   #6
vixen
Bør lage seg en tittel selv
 
vixen sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Nordmøre
Innlegg: 8.804
Blogginnlegg: 8
vixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Lage eplemost?

Vi kverner, presser, pasteuriserer og har på pose. Om du ikke pasteuriserer kan du fryse ned. Ville ikke tilsatt noe om de ikke er helt ekstremt sure sånn typ uspiselig nesten.

vixen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-09-24, 15:56   #7
Lhi-My
Bør lage seg en tittel selv
 
Lhi-My sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 5.140
Lhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt av
Standard

Sv: Lage eplemost?

De er nesten uspiselige, så jeg blir veldig overrasket om det funker uten sukker. Jeg har malt opp ca 20-25 kg nå som går i pressa om to strakser. Så får vi se. Veldig greit å kverne på Ankarsum assistent med grønnsaksriver, forresten.

Lhi-My er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-09-24, 19:02   #8
Magica
søt
 
Magica sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.626
Magica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt av
Standard

Sv: Lage eplemost?

Blir spennende å høre. Hvis du skal fryse jusen så blir den litt søtere etter frysing og.

__________________
2001 - 2003 - 2014
Magica er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-09-24, 19:33   #9
Lhi-My
Bør lage seg en tittel selv
 
Lhi-My sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 5.140
Lhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt av
Standard

Sv: Lage eplemost?

Den var sur, mildt sagt, så vi tilsatte litt sukker og kokte opp. Tappes på plastflasker og fryses straks. Jeg tror det ble bra. Da har vi vel fortsatt 30 kg epler igjen som vi må finne på noe med, men de som er igjen nå, tåler noen ukers lagring, så da får vi se hva det blir til.

Lhi-My er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-09-24, 10:58   #10
liefje
Musk
 
liefje sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 7.951
liefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Lage eplemost?

Denne eplechutneyen er veldig god. Jeg lagde dobbel porsjon her forleden. God på ost og som tilbehør til mye forskjellig mat. https://trinesmatblogg.no/recipe/eplechutney-med-chili/

liefje er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:35.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no