Sv: Mexico-snurrer med kylling.
Dette såg også godt ut...
HORN MED MEKSIKANSK SMAK
Antall porsjoner: 24
Ingredienser:
50 g meierismør
5 dl melk
50 g gjær
1 ts salt
Ca 750 g hvetemel
2 beger (125g) kremost med tex-mex krydder eller kremost naturell smakt til med chilisaus
Eggpensling
Dryss av chilikrydder eller valmuefrø
I stekeovnen: 225’C, ca. 15 minutter
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og hell i melken. Løs gjæren opp i den lunkne væsken. Rør i salt og hvetemel til deigen er smidig og passe fast. La deigen heve til dobbel størrelse. Del deigen i 3 like leiver og kjevle hver leiv ut til runding. Smør over 1/3 av kremosten på hver leiv. Del hver runding i 8 snipper og rull sammen mot spissen til horn. Etterhev ca. 20 minutter. Pensle med egg og dryss over litt chilikrydder eller valmuefrø. Stek hornene. Disse hornene vil nok mor sette pris på å få servert på sengen med en kopp te til. Ellers vil også hornene smake godt ved siden av en tallerken suppe eller salat foran TV-skjermen under Ol-sendingene. Hornene er fine å fryse ned.
|