Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Saus til ribbe

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 31-12-10, 11:40   #1
Frøy
I endring
 
Frøy sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2009
Innlegg: 6.995
Blogginnlegg: 136
Frøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de fleste
Standard

Saus til ribbe

Jeg trenger hjelp, vi skulle egentlig være alene i kveld og da hadde det blitt posesaus med kraften fra ribben oppi, men nå kommer en kammerat på besøk så da må jeg kansje gjøre det skikkelig.

Så hvordan lager jeg skikkelig god saus til ribba?

Bill.merk: Har aldri laget saus fra bunnen av.

__________________
2004 og 2008

Du kan'kke gi Gud, så bare gi faen
Frøy er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 31-12-10, 11:44   #2
Left
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Saus til ribbe.

Ta noen spiseskjeer med godt smør, smelt, ha i hvetemel til passe konsistens, det skal være omtrent som grøt, og la det stå på svak varme til det har blitt brunt - i en stekepanne. Du må røre i det med jevne mellomrom. Jeg lager den ikke så veldig brun, men jukser med sukkerkulør. Poenget er at det må få stå en stund. Gjør du det fort på sterk varm, blir sausen kornete.

Hell over i en passe stor kjele. Så sper du med vann og kraft, og til slutt har du oppi en god slump med fløte. Jeg har også i et par skiver med brunost, salt og pepper etter smak.

Det blir saus jeg har fått mye skryt av - god gammeldags brun saus.

  Svar med sitat
Gammel 31-12-10, 11:47   #3
Frøy
I endring
 
Frøy sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2009
Innlegg: 6.995
Blogginnlegg: 136
Frøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Saus til ribbe.

Blir kraften fra ribba ekstra god om jeg har gulrot og løk oppi formen mens jeg steker?

__________________
2004 og 2008

Du kan'kke gi Gud, så bare gi faen
Frøy er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 31-12-10, 11:49   #4
Camomilla
Wooohhoooooo
 
Camomilla sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 11.220
Camomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt av
Standard

Sv: Saus til ribbe.

Opprinnelig lagt inn av Frøy, her.

Blir kraften fra ribba ekstra god om jeg har gulrot og løk oppi formen mens jeg steker?

Ja!

__________________
Propellen januar 2005
Camomilla er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 31-12-10, 11:51   #5
Frøy
I endring
 
Frøy sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2009
Innlegg: 6.995
Blogginnlegg: 136
Frøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de flesteFrøy er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Saus til ribbe.

Takk for svar dere, da var jeg ikke langt unna i tankene mine!

__________________
2004 og 2008

Du kan'kke gi Gud, så bare gi faen
Frøy er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 31-12-10, 11:53   #6
Fersken
Tatt på
 
Fersken sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Andre etasje
Innlegg: 8.711
Blogginnlegg: 127
Fersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Saus til ribbe.

Sil kraften fra ribben og ha i en kjele. Dryss på med en passe mengde mel og la det stå til melet har synket ned i kraften. Kok opp under omrøring og ha i sukkerkulør og salt/pepper om nødvendig. Trenger ikke å tilsette noe fett, da kraften fra ribben er full av fett fra før.

__________________
Pie (2007) og Gut (2010)
Fersken er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 31-12-10, 12:24   #7
konsulenten
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Saus til ribbe.

Jeg pleide å brune smør og mel til saus, men så kom jeg over sausen til Hellstrøm og nå lager jeg bare den. Den har kjempegod smak, er ikke så mektig, og er dessuten enklere å lage. Anbefales hvis du liker hvitløk!

Legg 15 hvitløksfedd (med skallet på) i formen med ribba og la de steke med. Dessuten et par gulrøtter og en løk (grovdelt). Pass på at det er nok kraft i formen til å lage saus av, etterfyll med vann om nødvendig. (Jeg starter med 1 liter vann og det pleier å holde).

Når ribba er ferdig siler du kraften over i en kjele, få med "innmaten" i hvitløksfeddene - klem dem gjennom silen. (Det er ikke mye med 15 fedd, etter stekingen har disse mild og søtlig smak - kjempegodt!) Dryss på 1 ss hvetemel og vent til dette har sunket ned i kraften. Så visper du til alt blander seg. Ha i 2 ss soyasaus og 1 ss worcestershiresaus. Kok opp og la koke 2 min.

Hvis det er veldig mye fett i sausen (dette ligger som et sjikt øverst) så kan du fjerne det med en øse. Den vandige fasen ligger nederst (nå snakker jeg som en kjemiker ) og har masse god smak men er ikke så mektig.

  Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:09.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no