Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Generell diskusjon

Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Generell diskusjon Forum for generell diskusjon av temaer som ikke passer inn under andre kategorier.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 06-03-07, 10:28   #1
Frost
Bør lage seg en tittel selv
 
Frost sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Tromsø
Innlegg: 2.897
Frost imponerer mange og er sikkert smartFrost imponerer mange og er sikkert smartFrost imponerer mange og er sikkert smartFrost imponerer mange og er sikkert smartFrost imponerer mange og er sikkert smartFrost imponerer mange og er sikkert smartFrost imponerer mange og er sikkert smartFrost imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

http://www.filmweb.no/kino/article119071.ece
Dokumentaren Smaken av hund kommer rautende og brautende ut av fjøset, med skit på skinka. Denne rabiate, humoristiske og uredde norske dokumentaren fyrer av mot den mektige norske samvirkeindustrien. Dette er "Michael Moore på norsk"!

Smaken av hund er filmen for nordmenn som drikker Tine og spiser Gilde og Prior - og ikke kan annet.

Visste du at de kortreiste Tine-produktene årlig reiser tilsvarende tur - retur månen - hele 69 ganger?

Visste du at hver gang man tar en bit av den miljøvennlige svinekoteletten fra Gilde, så tar man en bit av regnskogen i Amazonas med det samme?

Visste du at norsk benmel, som vi ikke tør å bruke som fôr i Norge på grunn av kugalskapen, nå skipes til Bangladesh?

Visste du at gris spiser gris i Norge, mens det er forbudt i EU?

Visste du at all Gilde-biff pakkes i én pakkemaskin på Rudshøgda?

Visste du at melkekyr selges som storfekjøtt?

Visste du at Tine bruker barnepsykologer for å selge produkter til barna dine?

Visste du at Prior-kyllinger etter en måneds turbovekst plukkes av en kyllingtresker?

Visste du at de ansvarlige i samvirkekonsernene ikke vil at du skal vite noe om dette?

Avstanden mellom hvordan samvirkematen produseres og hvordan samvirkemyten kommuniseres, er urovekkende stor. Smaken av hund er et fandenivoldsk oppgjør med at samvirkekonsernene selger oss et bilde av norsk mat som småskalaproduksjon, nesten økologisk, kortreist, miljøvennlig, suverent sunn og kvalitetsmessig uovertruffen - uten at det nødvendigvis er sant...

Smaken av hund er dokumentaren de som lager maten din ikke vil at du skal se. Diskusjonen rundt filmen har gått høylytt siden TV2 gjorde helomvending og likevel ikke ville vise den i Dok2. Gilde mener filmen er motbydelig, spekulativ og suspekt. Stoler du på dem?

Et meget vellykket frontalangrep på norsk matkultur i Michael Moores ånd, er dokumentaren kalt. Det er Tine, Gilde, Prior og Felleskjøpet som hver dag hele året i flere generasjoner har definert våre meninger om mat. De har en enorm kommunikasjonsmakt og påvirkningskraft. Den misbruker de. Se hvordan i Smaken av hund, og sett latteren i halsen!

Smaken av hund pisser i den hellige norske melka. Det må vi tåle, det gjelder jo hva vi putter i oss hver dag.



http://e24.no/naeringsliv/article1674316.ece

Frost er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-03-07, 10:33   #2
Frost
Bør lage seg en tittel selv
 
Frost sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Tromsø
Innlegg: 2.897
Frost imponerer mange og er sikkert smartFrost imponerer mange og er sikkert smartFrost imponerer mange og er sikkert smartFrost imponerer mange og er sikkert smartFrost imponerer mange og er sikkert smartFrost imponerer mange og er sikkert smartFrost imponerer mange og er sikkert smartFrost imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Filmskaperne blir beskyldt for å drive propaganda og ulovlige metoder.
De sier her:
Vi er provokatører og det ligger en rabiat ånd i prosjektet. Samvirkeindustrien har hver dag, hele året og i flere generasjoner definert våre meninger om mat. De har en påvirkningskraft. Filmen viser oss at industrien forsøker å gi et bilde av norsk mat som småskalaproduksjon, nesten økologisk, kortreist, miljøvennlig, suverent sunn og kvalitetsmessig uovertruffen, sier en engasjert Førland.
Både han og Syvertsen reagerer på at Gilde kritiserer metodene, fremfor å tilbakevise påstandene som er fremsatt i filmen. Enkelte deler av filmen er filmet med skjult kamera eller mikrofon, og det mener de er en nødvendighet. http://e24.no/naeringsliv/article1674316.ece

Har ikke så lyst til å se denne filmen. Så bilde av kyllingtreskeren som plukker kyllingene for fjær. Det så grusomt ut.

Jeg synes det er flott at det settes spørsmålstegn til hvordan mat produseres i norge. Folk har nok en rosenrød oppfattelse av norsk matproduksjon. Godt norsk er ikke så bra likevel?

Enda flere grunner til å velge økologiske matvarer.


Sist redigert av Frost : 06-03-07 kl 10:38.
Frost er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-03-07, 12:50   #3
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Opprinnelig lagt inn av Frost, her.

Jeg synes det er flott at det settes spørsmålstegn til hvordan mat produseres i norge. Folk har nok en rosenrød oppfattelse av norsk matproduksjon. Godt norsk er ikke så bra likevel?

Enda flere grunner til å velge økologiske matvarer.

Helt enig med deg, Frost. Jeg synes norske forbrukere er uendelig naive når det gjelder synet på norsk landbruk og matproduksjon.

Storproduksjon av kyllingkjøtt, grisejkøtt og storfekjøtt + melk er ikke noen feriekoloni. Kyra er møkkete og ustelte, grisene spiser av hverandre halen i ren frustrasjon og kyllingen står så tett at de knapt kan puste. Heldigvis går økologisk landbruk foran og viser vei, men økologene blir jo hele tiden bekylt for å være uproffe, romantiske hippier med katt og kaniner, som ikke ønsker effektivitet og lønnsomhet.

Dyrevelferd koster, bra fôr, nok plass og godt stell koster arbeidstid og penger. Forbrukerne må være villig til å betale for dette, slik at flere bønder kan drive slik og landbruket kan endres til et mer miljøvennlig og dyrevennlig landbruk. Videre må de store landbruksorganisasjonene og produksjonsbedriftene slutte å aktivt motarbeide de økologiske bøndene og forbrukere som etterspør dette.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-03-07, 13:41   #4
Pippilotta
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Har ikke sett denne filmen, men jeg er faktisk stolt over å si at jeg verken drikker Tine melk, spiser Prior eller Gilde-produkter. Det der var direkte kvalmende.
Jeg vet ikke så mye om sånt, men Q-melken syns jeg smaker langt bedre enn Tine.

  Svar med sitat
Gammel 06-03-07, 13:51   #5
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Opprinnelig lagt inn av Pippilotta, her.

Har ikke sett denne filmen, men jeg er faktisk stolt over å si at jeg verken drikker Tine melk, spiser Prior eller Gilde-produkter. Det der var direkte kvalmende.
Jeg vet ikke så mye om sånt, men Q-melken syns jeg smaker langt bedre enn Tine.

Nå har ikke Q-melk-kyrne det noe bedre enn konvensjonelle Tine-kyr. Og det er bare Tine som produserer økologisk. Så da er man vel like langt?

Mne det er flott at du har et bevisst forhold til hva du kjøper. Sjekk på debio.no

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-03-07, 14:06   #6
Pippilotta
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Opprinnelig lagt inn av Madam Mim, her.

Nå har ikke Q-melk-kyrne det noe bedre enn konvensjonelle Tine-kyr. Og det er bare Tine som produserer økologisk. Så da er man vel like langt?

Mne det er flott at du har et bevisst forhold til hva du kjøper. Sjekk på debio.no

Det står jo (om jeg ikke har drømt veldig) at Q-meieriene er økologisk...?
Uansett, jeg er gravid, har dilla på melk, og det MÅ være Q-melk.

  Svar med sitat
Gammel 30-08-12, 17:17   #7
United
På (opp?)tur
 
United sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Innlegg: 3.558
Blogginnlegg: 66
United er virkelig godt liktUnited er virkelig godt liktUnited er virkelig godt liktUnited er virkelig godt liktUnited er virkelig godt liktUnited er virkelig godt liktUnited er virkelig godt liktUnited er virkelig godt liktUnited er virkelig godt likt
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Opprinnelig lagt inn av Harriet Vane, her.

Jeg synes norske forbrukere er uendelig naive når det gjelder synet på norsk landbruk og matproduksjon.

Enig.

Folk er ikke bare naive, de lukker i stor grad øynene. Og da snakker jeg ikke om tilfellene hvor dyr ikke har det optimalt, men det faktum at vi må drepe dyr for å spise dem, og det gjør vi hver eneste dag. Syns folk burde oppleve slakting, så kanksje en får litt mer respekt for maten.

__________________
Storebror 2007 og Lillebror 2012
United er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-08-12, 18:32   #8
Floksa
can-jur
 
Floksa sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Vinterland
Innlegg: 18.133
Blogginnlegg: 121
Floksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Opprinnelig lagt inn av Katta, her.

Blir det ikke litt "you made me do it" hvis bønder som er nærmest dyrene behandler dem på en dårlig måte fordi det gir mer avkastning enn å behandle dem skikkelig? Hvordan kan man forvente at folk som ikke ser dyra inn i øynene velger dyrt til støtte for dyrevelferd når bøndene reagerer på mindre inntekter med å kompromisse med forholdene dyra lever under? Akkurat det sliter jeg litt med å forstå.

Bønder vil tjene mest mulig penger, forbrukerne vil ikke spise opp alt de får i lønningsposen og åpenbart kan man ikke forvente av noen av dem at de tar dyrevelferd på alvor, derfor er vel regulering via lov eneste mulighet.

Det er ikke snakk om å øke avkastningen, det er snakk om å overhode får det til å gå rundt, så vidt.

Opprinnelig lagt inn av Harriet Vane, her.

Og mange flere leser Henne eller KK enn Sau og Geit, I Fjøsdøra, Telemarkskyri, Bondebladet eller Nationen. Sånn er det.

Jeg synes mange på FP er veldig opptatt av mat og matkvalitet, dyrevelferd og etikk. Jeg tror de fleste gjør så godt de kan og jeg tror at litt er bedre enn ingenting. Feks har Rema fått bare egg fra frittgående høsn i butikkene sine nå, i tillegg til økoegg. Kjempebra! Ikke perfekt, men veldig mye bedre enn det var.

Jeg har forsket på forbruk, og vet jo feks hvordan andelen av lønn brukt på mat er en brøkdel nå i fht femtitallet. Men for mange med dårlig råd har kampen mot høye matvarepriser vært alfa og omega. det at man faktisk kan få tak i ganske sunn mat for en rimelig penge gjør noe positivt med folkehelsa.

Jeg trodde forøvrig det var teak og mahogny-behovet som ødela regnskogen.

?? Alle egg i Norge er fra frittgående høner. Burforbudet kom i 2012.
Det er ikke noe Rema har fikset altså, selv om de prøver å late som.

Opprinnelig lagt inn av annemede, her.

Du fremstår selv som ganske kunnskapsløs altså.

Jeg er veldig kunnskapsløs om veldig mye. Men akkurat hvordan landbruket i Norge er skrudd sammen og virker, er ikke et av de områdene. Men arrester meg gjerne om du kan.

__________________
F-I-R-E

Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
Floksa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-08-12, 20:01   #9
annemede
Ser lyst på livet
 
annemede sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 17.952
Blogginnlegg: 240
annemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Opprinnelig lagt inn av Floksa, her.

Det er ikke snakk om å øke avkastningen, det er snakk om å overhode får det til å gå rundt, så vidt.



?? Alle egg i Norge er fra frittgående høner. Burforbudet kom i 2012.
Det er ikke noe Rema har fikset altså, selv om de prøver å late som.



Jeg er veldig kunnskapsløs om veldig mye. Men akkurat hvordan landbruket i Norge er skrudd sammen og virker, er ikke et av de områdene. Men arrester meg gjerne om du kan.

Det var du som dro inn Soya og regnskog, og på det området fremstår du for meg som kunnskapsløs.

annemede er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-08-12, 18:34   #10
Floksa
can-jur
 
Floksa sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Vinterland
Innlegg: 18.133
Blogginnlegg: 121
Floksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Opprinnelig lagt inn av United, her.

Enig.

Folk er ikke bare naive, de lukker i stor grad øynene. Og da snakker jeg ikke om tilfellene hvor dyr ikke har det optimalt, men det faktum at vi må drepe dyr for å spise dem, og det gjør vi hver eneste dag. Syns folk burde oppleve slakting, så kanksje en får litt mer respekt for maten.

Det er jeg veldig enig i. Jeg blir helt matt av folk som kun kan spise mos og fileter fordi de ikke greier å spise kjøtt som ser ut som om det har kommet fra et dyr.
Da kan du vel, for f"%&" la vær å spise kjøtt.

__________________
F-I-R-E

Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
Floksa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-08-12, 20:25   #11
United
På (opp?)tur
 
United sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Innlegg: 3.558
Blogginnlegg: 66
United er virkelig godt liktUnited er virkelig godt liktUnited er virkelig godt liktUnited er virkelig godt liktUnited er virkelig godt liktUnited er virkelig godt liktUnited er virkelig godt liktUnited er virkelig godt liktUnited er virkelig godt likt
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Opprinnelig lagt inn av Floksa, her.

Det er jeg veldig enig i. Jeg blir helt matt av folk som kun kan spise mos og fileter fordi de ikke greier å spise kjøtt som ser ut som om det har kommet fra et dyr.
Da kan du vel, for f"%&" la vær å spise kjøtt.

Slintrer, fett, bein, skinn - når noen ikke kan se sånt i maten sin, slår det meg hvor utrolig bortskjemte vi har klart å bli. Det er ressurskrevende å fø opp dyr, og her er det mange, mange som bare "klarer" spise kyllingfilet og indrefilet.

__________________
Storebror 2007 og Lillebror 2012
United er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 31-08-12, 10:54   #12
TripptrappTREsko
Bondesjakk(matt!?)
 
TripptrappTREsko sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2011
Innlegg: 71
TripptrappTREsko har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Opprinnelig lagt inn av United, her.

Enig.

Folk er ikke bare naive, de lukker i stor grad øynene. Og da snakker jeg ikke om tilfellene hvor dyr ikke har det optimalt, men det faktum at vi må drepe dyr for å spise dem, og det gjør vi hver eneste dag. Syns folk burde oppleve slakting, så kanksje en får litt mer respekt for maten.

Jeg er i stor grad enig.
Jeg har bodd flere år i utlandet, og det var litt av en øyeåpner å komme hjem igjen - folk lukker virkelig øynene. Utrolig mange vil ikke vite hvor maten kommer fra, eller hvordan den hadde det når den var i live. Jeg blir også overrasket over hvor hårsår mange er, som henger seg mer opp i hvordan noen formulerer innleggene enn hva hovedbudskapet er. Det er da jeg føler at man virkelig har truffet spikeren på hodet.

Dessuten er det jo ikke vanskelig å legge merke til at folk IKKE PRIORIETERER å kjøpe økologisk/fair trade osv. Hvis jeg bare ser på min omgangskrets, så er det jo ikke løgn å si at de fleste velger biler/ferier/duppeditter frem for bl.a. økologi.

TripptrappTREsko er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-08-12, 11:47   #13
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Drar opp denne igjen da jeg nettopp så traileren. Har dessverre ikke fått sett filmen enda, men skal se den i helgen, tror jeg.


(Kilde: youtube.com)

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-08-12, 12:24   #14
mamaria
Grisejente
 
mamaria sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2007
Innlegg: 2.181
mamaria imponerer mange og er sikkert smartmamaria imponerer mange og er sikkert smartmamaria imponerer mange og er sikkert smartmamaria imponerer mange og er sikkert smartmamaria imponerer mange og er sikkert smartmamaria imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Jeg er så håpløst skjør at jeg ikke har lyst til å åpne traileren.
Men i forhold til hva som er sagt i tråden, vil jeg påstå at Norge er ganske gode på dyrevelferd. Det er helt sikkert mye som kan gjøres enda bedre, mens noen produksjoner er uhyre vanskelig å gjøre dyrevennlige nok, og samtidig sikre bonden en inntekt han kan leve av. For forbukere flest vil jo helst ikke betale mer enn de gjør pr i dag.

Jeg har jobbet innen landbruket en del år nå. De flinkeste, mest dedikerte bøndene er de som har best resultater. Fokus på dyras velferd gjør at dyrene yter bedre. Melkekyr etterses mange ganger om dagen. De melkes minst to ganger om dagen, og bonden er hele tiden obs på eventuell sykdom, skade eller ubehag. De klippes om vinteren for at de lettere skal holde seg rene, og de børstes ved behov. De som står på bås har sommerferie hvor de får gå ute og spise grønt. Inne har de gummimatter og strø på båsen/liggeplassene.

Griseproduksjonen har endret seg en del de siste årene. Nå har mange kun en del av produksjonen, og spesialiserer seg på denne. Noen få driver kombinert drift. Det er intensivt og krevende av bonden. Den siste uken har 40 purker griset på nabogården her. Jeg har jobbet noen timer, og bonden selv har vært i grisehuset til alle døgnets timer. Han følger nøye med på fødslene, hjelper til der det trengs, sorterer grisunger så alle er hos en passende mamma som har en ledig spene til dem. Han studerer hver eneste purke for å se etter tegn på sykdom. Observerer om hun spiser og drikker godt, sørger for ren, tørr og strødd binge, og han hjelper eventuelle svake grisunger så de får diet.
Han følger også med så mye han kan så ingen unger blir klemt ihjel av moren sin. Det sikrer både dyrevelferden, og også at bonden får et godt resultat = flest mulig avvendte grisunger pr purke. Under oppveksten frem til slakt er det også hele veien fokus på trivsel og helse. Vi er rolige i bingene til dyra, sørger for nok strø å rote i, evt gir ekstra med f.eks aviser så de har leketøy, og streber etter at de skal ha det best mulig. Halebiting skjer desverre av og til, og da fokuseres det på å løse det problemet. Blir grisene godt stelt og har nok plass, er det ikke ofte halebiting forekommer. Heldigvis.

Desverre er kylling en produksjon det er vanskelig å få til på en dyrevennlig måte. Jeg har aldri jobbet med slaktekylling, og liker i grunnen ikke produksjonen i det hele tatt. Høner er også vanskelig å få til. De nye miljøburene er ikke stort bedre enn de trange burene som før var, og økologisk er fortsatt ikke ideellt. De får gå fritt, -ja, de får gå ute, -ja. Men de er fortsatt mange på begrenset areal. Og det er så trist at når de da slaktes ut etter endt produksjonstid, så brennes de døde hønene. Bonden må faktisk betale en del for å bli kvitt dem. Jeg mener å huske det var en kampanje for en tid tilbake, og at man fikk noe hønseslakt tilbake i butikken, men det burde vært mer.

Jeg håper og tror at det i fremtiden vil bli mer etterspørsel etter lokal mat, og at det kan bli flere gårdsslakterier. Det er ikke noe greit å frakte stressede dyr over store avstander. Fokuset på helse vokser, og folk vil antakeligvis være villige til å betale mer for maten.

Jeg er avløser, og gjør i allefall mitt aller beste for å stelle dyra godt når jeg er på jobb. Så og si alle bønder jeg har vært innom legger ned utrolig mange flere timer enn en gjennomsnittlig arbeidsuke for å sørge for at dyra har det bra.

__________________
00-02-04-04-11
mamaria er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-08-12, 11:55   #15
Floksa
can-jur
 
Floksa sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Vinterland
Innlegg: 18.133
Blogginnlegg: 121
Floksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Ja, dette er prisen dyra betaler for at dere kan bruke 100.000 kr på ferie, ha dyre biler og bo i digre hus.
Nå har jeg ikke sett selve fimen, men retorikken er kjent.

Rådet for dyreetikk var ute for snart 10 år siden og advaret mot at suget etter billig mat gikk på dyrevelferden løs. Men det er det kun noen få som bryr seg om.
Og forbausende få her inne (med DD som et hederlig unntak).

Men det skal sies at norsk matproduksjon fortsatt er langt bedre enn i mange andre land, både i forhold til dyrevelferd, medisinbruk, hormonbruk og ikke minst oversikt. Vi er fortsatt små og få, dermed er det lett å ha overseikt, sett i et smitteverns lys.

__________________
F-I-R-E

Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
Floksa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-08-12, 11:59   #16
Floksa
can-jur
 
Floksa sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Vinterland
Innlegg: 18.133
Blogginnlegg: 121
Floksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Jizzes, nå kommer jeg til å kaste bort dagen på å se denne og få høyt blodtrykk

__________________
F-I-R-E

Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
Floksa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-08-12, 12:02   #17
Maverick
Offline
 
Maverick sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 50.835
Blogginnlegg: 1277
Maverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Opprinnelig lagt inn av Floksa, her.

Jizzes, nå kommer jeg til å kaste bort dagen på å se denne og få høyt blodtrykk

Utifra det første innlegget ditt ser det ut som om du har høyt blodtrykk allerede.

Jeg blir litt oppgitt over at du begynner argumentasjonen din med uttalelser som "Ja, dette er prisen dyra betaler for at dere kan bruke 100.000 kr på ferie, ha dyre biler og bo i digre hus." og "Men det er det kun noen få som bryr seg om.
Og forbausende få her inne (med DD som et hederlig unntak)."

Maverick er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-08-12, 12:12   #18
Floksa
can-jur
 
Floksa sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Vinterland
Innlegg: 18.133
Blogginnlegg: 121
Floksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Opprinnelig lagt inn av Maverick, her.

Utifra det første innlegget ditt ser det ut som om du har høyt blodtrykk allerede.

Jeg blir litt oppgitt over at du begynner argumentasjonen din med uttalelser som "Ja, dette er prisen dyra betaler for at dere kan bruke 100.000 kr på ferie, ha dyre biler og bo i digre hus." og "Men det er det kun noen få som bryr seg om.
Og forbausende få her inne (med DD som et hederlig unntak)."

Det er ganske ubestridelig fakta at tråder om shopping, feriebilleter og morsomme matpakker blir veldig, veldig mye lenger enn tråder om dyrevelferd, internationale tørke/flom katastrofer osv her inne.
Og FP speiler de som egentlig skal være opptatt av de litt mer viktige tingene.
Jada, det er noen veldig gode unntak, men jeg blir slått av hvor lite majoriteten av folk her inne er inrtessert de litt større spørsmålene.

Men det er mulig de bare ikke viser den siden av seg på nett og er engasjerte og gode forbrukere når de ikke sitter forran laptoppen.

Filmen framstår som utrolig dårlig og spekulativt kryssklippet. Hva er vitsen med å legge det fram sånn? Det finnes mye dritt å ta tak i uten at man behøver å gjøre det spekulativt.

Sitter å ser på filmen nå, og dette blir jo for dumt.

Dessuten har landbruksminsiteren (daverende) sakt at soyaen vi importerer nesten er helt norsk, siden den bearbeides i Norge og derfor ikke kan regnes inn i selvbegingsprosenten..... *dust*

__________________
F-I-R-E

Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
Floksa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-08-12, 12:26   #19
torsk
<*(((<
 
torsk sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: Barteby
Innlegg: 13.095
Blogginnlegg: 1
torsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme omtorsk har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Opprinnelig lagt inn av Floksa, her.

Ja, dette er prisen dyra betaler for at dere kan bruke 100.000 kr på ferie, ha dyre biler og bo i digre hus.

Opprinnelig lagt inn av Floksa, her.

Det er ganske ubestridelig fakta at tråder om shopping, feriebilleter og morsomme matpakker blir veldig, veldig mye lenger enn tråder om dyrevelferd, internationale tørke/flom katastrofer osv her inne.
Og FP speiler de som egentlig skal være opptatt av de litt mer viktige tingene.

Opprinnelig lagt inn av Floksa, her.

Filmen framstår som utrolig dårlig og spekulativt kryssklippet. Hva er vitsen med å legge det fram sånn? Det finnes mye dritt å ta tak i uten at man behøver å gjøre det spekulativt.

Litt morsomt å se disse utdragene sammenstilt. Ja, hva er egentlig vitsen med å fremstille ting slik? Overdreven spissing fører jo fort til at folk ikke gidder å diskutere nettopp fordi utgangspunktet blir "for dumt".

__________________
Ikke spis den gule snøen.
torsk er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-08-12, 12:33   #20
Floksa
can-jur
 
Floksa sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Vinterland
Innlegg: 18.133
Blogginnlegg: 121
Floksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"

Opprinnelig lagt inn av torsk, her.

Litt morsomt å se disse utdragene sammenstilt. Ja, hva er egentlig vitsen med å fremstille ting slik? Overdreven spissing fører jo fort til at folk ikke gidder å diskutere nettopp fordi utgangspunktet blir "for dumt".

Nå er du bare dum





Et søk på landbruk i forumet gav 77 tråder. Et søk på neglelakk gav treff i 246 tråder....

__________________
F-I-R-E

Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
Floksa er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 13:15.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no