Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Den beste iskaken

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 25-04-11, 16:04   #1
Smoothie
lader
 
Smoothie sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 1.592
Smoothie imponerer mange og er sikkert smartSmoothie imponerer mange og er sikkert smartSmoothie imponerer mange og er sikkert smartSmoothie imponerer mange og er sikkert smartSmoothie imponerer mange og er sikkert smartSmoothie imponerer mange og er sikkert smart
Spørsmål

Den beste iskaken

Ja, hvilken iskake synes du smaker best?

Og hvor lenge kan iskaka stå i fryseren før den serveres, uten å tape seg?

Smoothie er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-04-11, 16:23   #2
Ole Brumm
er her
 
Ole Brumm sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hundremeterskogen
Innlegg: 9.414
Blogginnlegg: 222
Ole Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Den beste iskaken

Denne stod i et reddbarna magasin i 2005, helt utrolig god, anbefales!

Iskake med
PHILADELPHIA
10 stykker
Marengsbunn:
2 eggehviter
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft
Isblanding:
2 plater gelatin
1 vaniljestang
4 egg
2 dl sukker
200 g PHILADELPHIA Original
4 dl kremfl øte
Saus:
8 dl bringebær (eller andre bær)
melis
lime-/sitronsaft

EN ISKAKE SOM
sendt fra himmelen
Eggehviter, sukker, vaniljesukker og sitronsaft blandes i en bolle. Sett bollen i en større bolle
med varmt vann, ca. 70° C. Pisk til en tykk, blank og hvit marengs. Smør marengsmassen
jevnt utover bakepapiret og stek den ved 125° C i ca. 2 1/2 time til marengsen har stivnet,
skru varmen ned til 90° C når marengsen har stivnet utvendig.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i fem minutter. Gelatinen kan utelates – iskaken smelter da
fortere. Snitt opp vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha eggeplommer og eggehviter
i hver sin bolle. Visp eggeplommene sammen med sukker, vaniljefrø og PHILADELPHIA til det
er luftig. Pisk fl øten i en egen bolle, og vend den ned i eggeblandingen. Ta opp gelatinen, og
smelt den i vannbad. Ha først noen skjeer av fl øteblandingen i gelatinen, og bland så i resten.
Stivpisk eggehvitene, og skjær dem forsiktig i fl øteblandingen. Legg marengsbunnen i en
springform. Hell blandingen over, og frys kaken i minst fi re timer. Dekk godt med plast hvis
den skal stå lenge i fryseren. Ta ut og la stå i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering.
Imens kan du lage bærsaus. Bland 4 dl bringebær i hurtigmikser med litt melis, og spe med
litt vann. Smak til med litt presset lime eller sitron. Kaken dekoreres med bær og serveres
med litt bærsaus til.

__________________
Ole Brumm
-04, -08, -11, -14
Ole Brumm er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-04-11, 18:10   #3
Jålebeinet
med tunga på styret
 
Jålebeinet sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 5.140
Jålebeinet er kulere enn de flesteJålebeinet er kulere enn de flesteJålebeinet er kulere enn de flesteJålebeinet er kulere enn de flesteJålebeinet er kulere enn de flesteJålebeinet er kulere enn de flesteJålebeinet er kulere enn de flesteJålebeinet er kulere enn de flesteJålebeinet er kulere enn de flesteJålebeinet er kulere enn de flesteJålebeinet er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Den beste iskaken

Er du glad i mint, så er After Eight iskake å anbefale. Du finner den på www.detsoteliv.no.

Jålebeinet er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-04-11, 18:21   #4
Chanett
navnet sjemmer ingen
 
Chanett sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.327
Chanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt av
Standard

Sv: Den beste iskaken

Frosen chocolatecake. Den er farlig god og egentlig ikke iskake. Men frossen er den.

Chanett er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-04-11, 18:32   #5
Stompa
50 & somewhat fab
 
Stompa sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Hvor: Nordpå
Innlegg: 15.251
Stompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Den beste iskaken

Nøttebunn som man fyller med kuler med vaniljeis og tømmer rørt rips over.

__________________
2001 og 2001
Stompa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-04-11, 18:43   #6
Niobe
Personlig pessimist
 
Niobe sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 28.081
Blogginnlegg: 11
Niobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Den beste iskaken

Rogalandsk bostonkake.

__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.»
- Aileen Wuornos, seriemorder
Niobe er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-04-11, 18:51   #7
Dronningen
Pauset
 
Medlem siden: Oct 2007
Innlegg: 12.595
Dronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Den beste iskaken

Daim-iskake.

Dronningen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-04-11, 18:52   #8
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.938
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Den beste iskaken

Oh my God! Kan denne lages med sukrin, så blir den lavkarbo? Eller? :håper:

Opprinnelig lagt inn av Ole Brumm, her.

Denne stod i et reddbarna magasin i 2005, helt utrolig god, anbefales!


Iskake med
PHILADELPHIA
10 stykker
Marengsbunn:
2 eggehviter
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft
Isblanding:
2 plater gelatin
1 vaniljestang
4 egg
2 dl sukker
200 g PHILADELPHIA Original
4 dl kremfl øte
Saus:
8 dl bringebær (eller andre bær)
melis

lime-/sitronsaft

EN ISKAKE SOM
sendt fra himmelen
Eggehviter, sukker, vaniljesukker og sitronsaft blandes i en bolle. Sett bollen i en større bolle
med varmt vann, ca. 70° C. Pisk til en tykk, blank og hvit marengs. Smør marengsmassen
jevnt utover bakepapiret og stek den ved 125° C i ca. 2 1/2 time til marengsen har stivnet,
skru varmen ned til 90° C når marengsen har stivnet utvendig.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i fem minutter. Gelatinen kan utelates – iskaken smelter da
fortere. Snitt opp vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha eggeplommer og eggehviter
i hver sin bolle. Visp eggeplommene sammen med sukker, vaniljefrø og PHILADELPHIA til det
er luftig. Pisk fl øten i en egen bolle, og vend den ned i eggeblandingen. Ta opp gelatinen, og
smelt den i vannbad. Ha først noen skjeer av fl øteblandingen i gelatinen, og bland så i resten.
Stivpisk eggehvitene, og skjær dem forsiktig i fl øteblandingen. Legg marengsbunnen i en
springform. Hell blandingen over, og frys kaken i minst fi re timer. Dekk godt med plast hvis
den skal stå lenge i fryseren. Ta ut og la stå i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering.
Imens kan du lage bærsaus. Bland 4 dl bringebær i hurtigmikser med litt melis, og spe med
litt vann. Smak til med litt presset lime eller sitron. Kaken dekoreres med bær og serveres

med litt bærsaus til.

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-04-11, 19:13   #9
Acino
passe nerd
 
Acino sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Innlegg: 5.572
Acino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Den beste iskaken

Jeg er veldig glad i aftereight-sjokoladen men er likevel ikke noe fan av mint i is, så jeg stemmer heller i daim-iskake.
Har lagd meget vellykka etter denne oppskriften.

__________________
4 barn i hjertet, 2 av de her med oss: gutt og jente 2010
Acino er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-04-11, 17:58   #10
Smoothie
lader
 
Smoothie sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 1.592
Smoothie imponerer mange og er sikkert smartSmoothie imponerer mange og er sikkert smartSmoothie imponerer mange og er sikkert smartSmoothie imponerer mange og er sikkert smartSmoothie imponerer mange og er sikkert smartSmoothie imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Den beste iskaken

Takk for tips alle sammen!


Daim og After-Eight iskake har jeg laget før, så prøver kanskje en av de andre typene.

Grunnen til at jeg vil bake en iskake er at jeg har flere kaker å bake, og tenker at jeg kan bake denne noen dager før.

Så jeg lurer fortsatt på det jrg spør om i HI; hvor lenge kan iskaka stå i fryseren og være like god? 3-4 dager?

Smoothie er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-04-11, 18:43   #11
Joika
Pauset
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Internett
Innlegg: 23.987
Blogginnlegg: 180
Joika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Den beste iskaken

Moccaterte
Denne er utrolig god, og latterlig lett å lage!

Lag nøttebunn:
150 gram malte mandler
150 gram melis
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
2 eggehviter
ett helt egg

Stekes på 175 grader i 20-25 min, avkjøles (ikke ta den ut av formen).

3 dl kremfløte
0,5 dl melis

Piskes til krem.

Tilsett i kremen:

To eggeplommer.

Pulverkaffe (kan bruke vanlig, men jeg liker best espresso) røres ut i 1 ts vann. Smak deg litt frem på hvor sterk smak du ønsker. Jeg pleier ha 3 skjeer, men dette blir ganske sterkt. (Elsker kaffe!).

Fryses i minimum tre timer før den skal spises. VELDIG god!

Joika er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-04-11, 20:58   #12
Acino
passe nerd
 
Acino sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Innlegg: 5.572
Acino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Den beste iskaken

Opprinnelig lagt inn av Smoothie, her.

Så jeg lurer fortsatt på det jrg spør om i HI; hvor lenge kan iskaka stå i fryseren og være like god? 3-4 dager?

Minst!! Tror faktisk den kan stå både uker og til og med noen måneder; men så lenge som sistnevnte har iskake aldri vart her i huset.

__________________
4 barn i hjertet, 2 av de her med oss: gutt og jente 2010
Acino er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-04-11, 21:25   #13
Snippa
Jo flere jo bedre...
 
Snippa sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 6.155
Snippa er kulere enn de flesteSnippa er kulere enn de flesteSnippa er kulere enn de flesteSnippa er kulere enn de flesteSnippa er kulere enn de flesteSnippa er kulere enn de flesteSnippa er kulere enn de flesteSnippa er kulere enn de flesteSnippa er kulere enn de flesteSnippa er kulere enn de flesteSnippa er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Den beste iskaken

Ingen over, ingen ved siden av

Kaffe-mocca iskake

Kaffe-sjokoladeiskake med mandelbunn.

Mandelbunn:
4 eggehviter
150 g sukker
150 g mandler
2 ts espressopulver

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret under pisking til du får tykk marengs. Mal mandlene og bland inn i marengsen sammen med espressopulver.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 60 min. Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha den kalde mandelbunnen tilbake i den rene kakeformen.

Is:
4 eggeplommer
100 g sukker
3 ts espressopulver
1 dl varmt vann
4 plater gelatin
5 dl kremfløte
100 g mokkabønner

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 10 min. Kok opp vannet og tilsett espressopulver. Løs opp gelatinen i den varme kaffeen. Avkjøl. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Ha kaffeblandingen i eggedosisen. Pisk kremfløten til luftig krem og rør i. Bland godt med en stålvisp. Hakk mokkabønner fint og vend inn i isblandingen (hold av ca 20 g til pynt). Hell isen i kakeformen. Sett kaken i fryseren.

Pynt:
20 g mokkabønner

Pynt kaken med mokkabønner når den er frossen. Når kaken er frossen løsner kaken lett fra formen. Ta kaken ut av fryseren ca 30 min før servering.

Snippa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 02-05-11, 12:47   #14
Pippa
Aktiv
 
Pippa sin avatar
 
Medlem siden: May 2011
Innlegg: 211
Pippa er litt kulPippa er litt kul
Standard

Sv: Den beste iskaken

jeg synes daimkake er kjempegodt -men det er nå den eneste hjemmelagde iskaken jeg har smakt...

Pippa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 02-05-11, 12:53   #15
mina
Strikker
 
mina sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Sunnmøre
Innlegg: 3.219
mina er virkelig godt liktmina er virkelig godt liktmina er virkelig godt liktmina er virkelig godt liktmina er virkelig godt liktmina er virkelig godt liktmina er virkelig godt liktmina er virkelig godt liktmina er virkelig godt liktmina er virkelig godt likt
Standard

Sv: Den beste iskaken

Opprinnelig lagt inn av Smoothie, her.

Så jeg lurer fortsatt på det jrg spør om i HI; hvor lenge kan iskaka stå i fryseren og være like god? 3-4 dager?

Flere uker!
Jeg har laga heimelaga is til jul i begynnelsen av desember, og isen var helt som den skulle være en stund etter jul også. Tror ikke jeg har hatt heimelaga is i fryseren mer enn 5-6 uker, den blir oftest spist lenge før det.

__________________
-99 -01 -05
mina er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 02-05-11, 15:29   #16
lavendely
Singing in the rain
 
lavendely sin avatar
 
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 395
lavendely er litt kullavendely er litt kul
Standard

Sv: Den beste iskaken

Denne er min favoritt!

__________________
3 små '07'09'11
lavendely er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 02-05-11, 15:30   #17
Vianne Rocher
Kamerat Pære
 
Vianne Rocher sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2009
Hvor: Barteby / Nordens Venezia
Innlegg: 6.101
Vianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Den beste iskaken

Daimiskake med marengsbunn

__________________
Ain't nobody dope as me, I'm dressed so fresh and clean.
2008 2013 2015
Vianne Rocher er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 02-05-11, 16:17   #18
Skytte
Bør lage seg en tittel selv
 
Skytte sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 4.948
Blogginnlegg: 105
Skytte er kulere enn de flesteSkytte er kulere enn de flesteSkytte er kulere enn de flesteSkytte er kulere enn de flesteSkytte er kulere enn de flesteSkytte er kulere enn de flesteSkytte er kulere enn de flesteSkytte er kulere enn de flesteSkytte er kulere enn de flesteSkytte er kulere enn de flesteSkytte er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Den beste iskaken

Denne tråden må jeg lese litt nøyere på senere kjenner jeg...

Skytte er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:56.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no