Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Holdbarhet, mat på (åpnet) glass

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 29-08-11, 11:43   #1
konsulenten
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Holdbarhet, mat på (åpnet) glass

Er så i tvil om holdbarheten til mat på glass etter at de er åpnet. Det er jo heller sjelden det står noe om det på glasset (holdbarhetsdatoen gjelder vel uåpnet glass). Det er ting som oliven, soltørkede tomater, kapers, tomatpuré og den slags type ting. Hva gjør dere andre, spiser det opp med en gang?

  Svar med sitat
Gammel 29-08-11, 11:45   #2
Katta
maler
 
Katta sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Trondheim
Innlegg: 31.270
Blogginnlegg: 92
Katta har et rykte de fleste bare kan drømme omKatta har et rykte de fleste bare kan drømme omKatta har et rykte de fleste bare kan drømme omKatta har et rykte de fleste bare kan drømme omKatta har et rykte de fleste bare kan drømme omKatta har et rykte de fleste bare kan drømme omKatta har et rykte de fleste bare kan drømme omKatta har et rykte de fleste bare kan drømme omKatta har et rykte de fleste bare kan drømme omKatta har et rykte de fleste bare kan drømme omKatta har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glass

Kommer an på hva det er i grunn. Sylteagurker og rødbeter og sånn holder jo lenge. Tomatpure holder noen dager, den bruker jeg hvis den ser grei ut. Syltetøy bør helst ikke mugne. Hjemmelagde greier holder ganske kort.

__________________
Storebror 2002 - Toern 2003 - Plutt 2009 - Mikro 2012
Katta er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-08-11, 11:48   #3
konsulenten
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glass

Ok, det er visst individuelt skjønner jeg. Oliven ser ut til å holde et par uker i kjøleskap etter åpning. Soltørkede tomater (i olje) har jeg ikke klart å google meg frem til. Tørkede skal visst holde veldig lenge. Anyone?

  Svar med sitat
Gammel 29-08-11, 11:58   #4
Pingis
Kald på føttene
 
Pingis sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2007
Innlegg: 4.983
Blogginnlegg: 121
Pingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glass

Jeg har et glass med soltørka tomat stående, på det står det 30 dager etter åpning. Og på glasset med jalapenos står det 3 dager etter åpning. Hva slags mikroorganismer er det som orker å angripe jalapenos, liksom?

__________________
Tilfeldighetene er våre venner.
Pingis er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-08-11, 11:58   #5
Stikka
...
 
Stikka sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 5.284
Stikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glass

Her kan glass stå lenge i kjøleskapet. Jeg ser, lukter og smaker før jeg bruker hvis det har stått en stund. Det meste tåler å stå en stund.

__________________
-------------------------------------------------------------
Hard work has a future payoff. Laziness pays off NOW
Stikka er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-08-11, 11:59   #6
Stikka
...
 
Stikka sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 5.284
Stikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelenStikka er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glass

Soltørkede tomater i olje holder til datoen selv etter åpning på de glassene jeg har kjøpt.

__________________
-------------------------------------------------------------
Hard work has a future payoff. Laziness pays off NOW
Stikka er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-08-11, 12:01   #7
Note
Superduperaktiv
 
Note sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 741
Note er populærNote er populærNote er populærNote er populærNote er populærNote er populær
Standard

Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glass

Jeg er litt sånn se, lukt og smak, er jeg i tvil kaster jeg. Datomerkingen spiller mindre rolle.

Note er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 31-08-11, 20:15   #8
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.938
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glass

Du merker fort om det er myggel på.

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 03-09-11, 18:59   #9
Interference
Metallica!!
 
Interference sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2007
Hvor: Drømmeland
Innlegg: 8.474
Blogginnlegg: 118
Interference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt av
Standard

Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glass

Tja, bearbeidede greier som syltetøy, tomatpure og lignende holder kortere enn ting som oliven, soltørkede tomater og sånt.
Jeg bruker øyne, nese og evt smak for å avgjøre om det kan brukes eller ikke, datomerking er underordnet på slike ting.

__________________
Interference er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 03-09-11, 19:01   #10
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.938
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glass

Opprinnelig lagt inn av Interference, her.

Tja, bearbeidede greier som syltetøy, tomatpure og lignende holder kortere enn ting som oliven, soltørkede tomater og sånt.

Det er ikke min erfaring.

Syltetøy holder i en evighet, likeså tomatpure (om lokket er skrudd hardt fast), soltørkede tomater holder lenge, men oliven mygler over en lav sko.

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 03-09-11, 19:09   #11
M@M
Erfaren
 
M@M sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2007
Hvor: østlandet
Innlegg: 844
M@M er populærM@M er populærM@M er populær
Standard

Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glass

Opprinnelig lagt inn av Stikka, her.

Her kan glass stå lenge i kjøleskapet. Jeg ser, lukter og smaker før jeg bruker hvis det har stått en stund. Det meste tåler å stå en stund.

Samme her. Og her synes jeg oliven, soltørka tomat o.l. står leeenge. Jeg spiser det så sant det ser friskt ut.

__________________
Mammaen til supergutt 2003
Drømmer om lillebrøster, men det tar visst sin tid..
M@M er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 03-09-11, 19:10   #12
Turban Smukk
sukk
 
Turban Smukk sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2008
Innlegg: 4.486
Turban Smukk er et glitrende lys på stjernehimmelenTurban Smukk er et glitrende lys på stjernehimmelenTurban Smukk er et glitrende lys på stjernehimmelenTurban Smukk er et glitrende lys på stjernehimmelenTurban Smukk er et glitrende lys på stjernehimmelenTurban Smukk er et glitrende lys på stjernehimmelenTurban Smukk er et glitrende lys på stjernehimmelenTurban Smukk er et glitrende lys på stjernehimmelenTurban Smukk er et glitrende lys på stjernehimmelenTurban Smukk er et glitrende lys på stjernehimmelenTurban Smukk er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glass

Jeg har også opplevd at oliven raskt blir dårlig (mugg), mens tomatpuré holder seg overraskende lenge. Er det ikke tegn til mugg spiser jeg, nemlig.

Turban Smukk er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 03-09-11, 19:10   #13
Interference
Metallica!!
 
Interference sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2007
Hvor: Drømmeland
Innlegg: 8.474
Blogginnlegg: 118
Interference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt av
Standard

Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glass

Opprinnelig lagt inn av Hyacinth, her.

Det er ikke min erfaring.

Syltetøy holder i en evighet, likeså tomatpure (om lokket er skrudd hardt fast), soltørkede tomater holder lenge, men oliven mygler over en lav sko.

Jeg bruker bare hervik syltetøy, eller hjemmelaget og det mygler fort.
Tomatpure bruker jeg aldri hvis det har stått åpnet mer enn 4-5 dager, oliven har jeg nå hatt et stort åpnet glass av i kjøleskapet siden april, det er like fint, ingen mugg og ingen vond smak eller lukt. Så erfaringene er tydeligvis veldig forskjellige.

__________________
Interference er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:27.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no