|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Holdbarhet, mat på (åpnet) glassEr så i tvil om holdbarheten til mat på glass etter at de er åpnet. Det er jo heller sjelden det står noe om det på glasset (holdbarhetsdatoen gjelder vel uåpnet glass). Det er ting som oliven, soltørkede tomater, kapers, tomatpuré og den slags type ting. Hva gjør dere andre, spiser det opp med en gang? |
![]() |
![]() |
#2 |
maler
|
![]() Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glassKommer an på hva det er i grunn. Sylteagurker og rødbeter og sånn holder jo lenge. Tomatpure holder noen dager, den bruker jeg hvis den ser grei ut. Syltetøy bør helst ikke mugne.
__________________
Storebror 2002 - Toern 2003 - Plutt 2009 - Mikro 2012 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glassOk, det er visst individuelt skjønner jeg. Oliven ser ut til å holde et par uker i kjøleskap etter åpning. Soltørkede tomater (i olje) har jeg ikke klart å google meg frem til. Tørkede skal visst holde veldig lenge. Anyone? |
![]() |
![]() |
#4 |
Kald på føttene
|
![]() Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glassJeg har et glass med soltørka tomat stående, på det står det 30 dager etter åpning. Og på glasset med jalapenos står det 3 dager etter åpning.
__________________
Tilfeldighetene er våre venner. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
...
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 5.284
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glassHer kan glass stå lenge i kjøleskapet. Jeg ser, lukter og smaker før jeg bruker hvis det har stått en stund. Det meste tåler å stå en stund.
__________________
------------------------------------------------------------- Hard work has a future payoff. Laziness pays off NOW |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
...
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 5.284
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glassSoltørkede tomater i olje holder til datoen selv etter åpning på de glassene jeg har kjøpt.
__________________
------------------------------------------------------------- Hard work has a future payoff. Laziness pays off NOW |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Superduperaktiv
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 741
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glassJeg er litt sånn se, lukt og smak, er jeg i tvil kaster jeg. Datomerkingen spiller mindre rolle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kontrollfrik
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.938
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glassDu merker fort om det er myggel på. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Metallica!!
|
![]() Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glassTja, bearbeidede greier som syltetøy, tomatpure og lignende holder kortere enn ting som oliven, soltørkede tomater og sånt.
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kontrollfrik
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.938
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glass
Det er ikke min erfaring. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Erfaren
Medlem siden: Nov 2007
Hvor: østlandet
Innlegg: 844
![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glass
Samme her. Og her synes jeg oliven, soltørka tomat o.l. står leeenge. Jeg spiser det så sant det ser friskt ut.
__________________
Mammaen til supergutt 2003 ![]() Drømmer om lillebrøster, men det tar visst sin tid.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
sukk
Medlem siden: Jul 2008
Innlegg: 4.486
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glassJeg har også opplevd at oliven raskt blir dårlig (mugg), mens tomatpuré holder seg overraskende lenge. Er det ikke tegn til mugg spiser jeg, nemlig. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Metallica!!
|
![]() Sv: Holdbarhet, mat på (åpnet) glass
Jeg bruker bare hervik syltetøy, eller hjemmelaget og det mygler fort.
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|