|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Fullverdig medlem
Medlem siden: Nov 2011
Innlegg: 37
![]() |
![]() Hjeeelp! Rådyrstek!Jeg trenger hjelp,FORT! Imorgen har vi invitert til rådyrmiddag,mannen har fått så mye rådyr av et familiemedlem og det er fryst. Nå har jeg nettopp tatt det opp fra fryseren...hvordan går veien videre?Jeg må legge til en veldig viktig detalj..mannen liker ikke kjøtt som blir for rosa inni,hvordan skal jeg steke den uten at det blir som tørr skosåle ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
kamerat
|
![]() Sv: Hjeeelp! Rådyrstek!!!Hvis den ikke får være rosa inni, blir den som tørr skosåle.
__________________
Prima (0503) et Secunda (0505) “Do you find it easy to get drunk on words?" "So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.” (Dorothy L. Sayers, Gaudy Night) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Unik
|
![]() Sv: Hjeeelp! Rådyrstek!!!Mannen seier at du bør svi den av først og så langtidsteike den til 80 grader. Med steiketermometer ved 120 grader.
__________________
Nobody is perfect. My name is Nobody. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Fullverdig medlem
Medlem siden: Nov 2011
Innlegg: 37
![]() |
![]() Sv: Hjeeelp! Rådyrstek!!!
Jeg refererte akkurat det dere har svart her,og han sier |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
kamerat
|
![]() Sv: Hjeeelp! Rådyrstek!!!Kan mannen din spise endestykkene, kanskje? Det blir ikke godt om du ikke rosasteker, altså. Bruk steketermometer, jeg ser folk anbefaler så lav kjernetemperatur som 55 grader for rådyr – du må i hvert fall ikke finne på å gå over 65!
__________________
Prima (0503) et Secunda (0505) “Do you find it easy to get drunk on words?" "So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.” (Dorothy L. Sayers, Gaudy Night) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Hjeeelp! Rådyrstek!!!Brun kjøttet og sett inn i ovnen i en langpanne med litt vann i bunneni dag, med ovnen på 75 grader og steketermometer i kjøttet så snart det er tint nok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Fullverdig medlem
Medlem siden: Nov 2011
Innlegg: 37
![]() |
![]() Sv: Hjeeelp! Rådyrstek!!!
Ble litt overivrig her ser jeg,hehe. På forhånd takk skal det stå på slutten |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
kamerat
|
![]() Sv: Hjeeelp! Rådyrstek!!!Lurt, Saint!
__________________
Prima (0503) et Secunda (0505) “Do you find it easy to get drunk on words?" "So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.” (Dorothy L. Sayers, Gaudy Night) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ekstremt trøtt
|
![]() Sv: Hjeeelp! Rådyrstek!!!Vi har mye rådyrstek og mannen er heller ikke så glad i veldig rosa kjøtt og jeg har enda ikke opplevd tørr stek. Jeg legger den i langpanna med mye smør, dekker langpanna med vann og har løk og gulrot i panna. Steker den på 80-100 grader til temperaturen på steka er ca 70 grader.
__________________
Selv om hjemmet er stedet der du kan slappe av og være deg selv, betyr ikke det at du kan misbruke kjærligheten og hengivenheten andre familiemedlemmer føler for deg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
kamerat
|
![]() Sv: Hjeeelp! Rådyrstek!!!Det er kjøttmord.
__________________
Prima (0503) et Secunda (0505) “Do you find it easy to get drunk on words?" "So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.” (Dorothy L. Sayers, Gaudy Night) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
ekstremt trøtt
|
![]() Sv: Hjeeelp! Rådyrstek!!!Nope, det blir vellykket hver gang. Han merker sjelden forskjell om jeg tar den ut på 65 grader istede for 70 så jeg gjør ofte det og. Hvis steka blir tørr så har man brukt for sterk varme. Steker man det på svak varme så skal det en del til at den blir tørr.
__________________
Selv om hjemmet er stedet der du kan slappe av og være deg selv, betyr ikke det at du kan misbruke kjærligheten og hengivenheten andre familiemedlemmer føler for deg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
kamerat
|
![]() Sv: Hjeeelp! Rådyrstek!!!
__________________
Prima (0503) et Secunda (0505) “Do you find it easy to get drunk on words?" "So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.” (Dorothy L. Sayers, Gaudy Night) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Unik
|
![]() Sv: Hjeeelp! Rådyrstek!!!Då kan du svi den av saman med litt grønsaker ( gulrøter, løk, selerirot, eksempelvis ) Legg grønsaker i bunnen av ei ildfast form og steika oppå. Hell litt rødvin, urter, salt og pepper oppi og stikk steiketermometret inn i steika. Dekk til. Sett den i ovnen ved 120 grader, til steika er 70 grader. La den så kvile i ein god halvtime.
__________________
Nobody is perfect. My name is Nobody. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Fullverdig medlem
Medlem siden: Nov 2011
Innlegg: 37
![]() |
![]() Sv: Hjeeelp! Rådyrstek!!!Ok,jeg har ikke mulighet til å skaffe steketermometer imorgen,kan dere anslå tid framfor temperatur på steken? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Hjeeelp! Rådyrstek!!!Jeg kan ikke fordra "dødt" kjøtt, men har noen i nær familie som ikke tør å smake det de tror er blod... Da er foliemetoden grei å bruke! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Hjeeelp! Rådyrstek!!!Du kjenner bedre for hånd. Sammenligne med kjøttet nedenfor tommelen din. Når steika fjærer like mye som kjøttet på tommelrota når du slapper av i hånda, er det rosa på grensen til blodig. Når det kjennes som tommelrota når du knytter neven er det gjennomstekt. Du vil ha det bittelitt fastere enn helt slapp hånd, definitivt ikke som en knyttneve. |
![]() |
![]() |
#20 |
Fullverdig medlem
Medlem siden: Nov 2011
Innlegg: 37
![]() |
![]() Sv: Hjeeelp! Rådyrstek!!!
Meeen...finnes det ikke noen enkle "regler" som f.eks en kg kjøtt 45 min e.l? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|