Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Første gangs tapaskokk

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 30-12-11, 19:14   #1
Sonar
Bør lage seg en tittel selv
 
Sonar sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: i et hus med fantatisk utsikt og med verdens beste naboer
Innlegg: 2.043
Blogginnlegg: 31
Sonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Første gangs tapaskokk

Hva har jeg gjort??? Orket ikke pinnekjøtt på nyttårsaften iår. Vi tenkte på pizza, men skjønte fort at alle i selskapet ikke ønsket det. Da kom jeg på tapas. Aldri laget det før. Søkte rundt på nettet og selvsagt her på FP. Har skrevet ut oppskrifter og handlet inn. Ikke helt kontroll, men mannen har troen på meg.

Dette er tenkt:
Dadler med bacon
Kyllingspyd med mangoglaze (litt spent den)
Kjøttboller med tomatsaus
asparges med spekeskinke
Stekt chorizo med persille
Focaccia (denne har jeg laget før og er trygg på)
Ailoi (lagd idag, mislykket)
Pai med skinke (lagd idag, barnevennlig rett)

Servere salat utenom
Har mandelpoteter - hva gjør jeg med de?

Jeg kjenner jeg angrer litt nå.....

Må stå tidlig opp imorgen for å begynne, regner nesten med jeg må på butikken for noen nødløsninger

Oppdatering følger......og gode råd mottas med takk!

(skylder på iPaden for skrivefeil og orddelingsfeil)


Sist redigert av Sonar : 30-12-11 kl 19:58.
Sonar er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 19:30   #2
Drømmedama
keep on dreaming
 
Drømmedama sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.889
Drømmedama er kulere enn de flesteDrømmedama er kulere enn de flesteDrømmedama er kulere enn de flesteDrømmedama er kulere enn de flesteDrømmedama er kulere enn de flesteDrømmedama er kulere enn de flesteDrømmedama er kulere enn de flesteDrømmedama er kulere enn de flesteDrømmedama er kulere enn de flesteDrømmedama er kulere enn de flesteDrømmedama er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Menyen din ser finfin ut - dette går helt sikkert bra! Jeg pleier å bruke små amadine-poteter (ikke skrelle), koke dem i vann med masse grovt havsalt i, la dem dampe litt med havsaltet i kjelen også. Og så tar jeg dem over i serveringsbollen, pakker inn bollen i et håndkle og setter det under dyna til gjestene kommer (holder fint en time eller to). Da er de akkurat passe småvarme, og ovnen kan brukes til alt det andre.
Ellers har jeg et lite tips til hvis du er ute etter en liten og enkel ekstrarett; hule ut store champignon, ha en klatt blåmuggost opp i, noen minutter i stekeovn og vips har du en smaksrik ekstrasnack til tapasbordet ditt.
Synd med aiolien din, brukte du en grei oppskrift og var alt romtemperert før du blandet? Det er en oppskrift på klikk.no som er veldig grei, synes den er lett å få perfekt. Ellers finnes det jo en mengde gode "jukse-aioli"-oppskrifter også, som jeg helt ærlig syns er vel så gode, altså.
Lykke til, tapas er mye jobb, men gøy å lage, dette får du til!

Drømmedama er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 19:36   #3
Joika
Pauset
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Internett
Innlegg: 23.987
Blogginnlegg: 180
Joika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Skjær potetene i båter og stek dem i ovnen. Er kjempegodt med aioli på.

Joika er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 19:50   #4
Interference
Metallica!!
 
Interference sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2007
Hvor: Drømmeland
Innlegg: 8.474
Blogginnlegg: 118
Interference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt av
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Eventuelt del små poteter i to, ha på basilikumpesto og masse god olje, havsalt og pepper og sleng i ovnen.
Bak gjerne hvitløk sammen med potetene.

__________________
Interference er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 19:57   #5
Sonar
Bør lage seg en tittel selv
 
Sonar sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: i et hus med fantatisk utsikt og med verdens beste naboer
Innlegg: 2.043
Blogginnlegg: 31
Sonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Opprinnelig lagt inn av Joika, her.

Skjær potetene i båter og stek dem i ovnen. Er kjempegodt med aioli på.

Ikke noe med potetene? Salt, olje??

Aioli ja... alt var romtempererte. Tror kanskje jeg helte oljen for fort oppi? Og jeg brukte kun olivenolje - ikke noe nøytral olje.
Konsistensen er fin, men smaker rart.
Alle sa jo det var så enkelt.(burde skjønt det meg med som kokk )

Nå ryddet jeg kjøkkenet så det er klart for matlaging imorgen tidlig. Live oppdateringer kommer. Må nok innom butikken, og ser ikke bort fra at champignonoppskriften også blir prøvd.

Sonar er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 19:58   #6
Interference
Metallica!!
 
Interference sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2007
Hvor: Drømmeland
Innlegg: 8.474
Blogginnlegg: 118
Interference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt av
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Det smaker fort litt rart om du bruker kun olivenolje om det er en olivenolje med mye smak.

__________________
Interference er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 20:02   #7
Sonar
Bør lage seg en tittel selv
 
Sonar sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: i et hus med fantatisk utsikt og med verdens beste naboer
Innlegg: 2.043
Blogginnlegg: 31
Sonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Skal jeg kanskje kjøpe en nøytral olje imorgen og prøve på nytt? Det er jo ikke den store kostnaden med aioli. Hvilken olje da?

Sonar er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 20:03   #8
Joika
Pauset
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Internett
Innlegg: 23.987
Blogginnlegg: 180
Joika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Jeg tror jeg har laget med rapsolje.

Joika er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 20:04   #9
Benzo
Teller ned
 
Benzo sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 12.192
Benzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt av
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Du kan lage lettvint aioli. Bland like deler majones og creme fraiche, litt sitronsaft, hvitløk og evt. litt salt.

Benzo er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 20:05   #10
Sonar
Bør lage seg en tittel selv
 
Sonar sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: i et hus med fantatisk utsikt og med verdens beste naboer
Innlegg: 2.043
Blogginnlegg: 31
Sonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smartSonar imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Bruker du kun rapsolje da?

Sonar er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 20:09   #11
Interference
Metallica!!
 
Interference sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2007
Hvor: Drømmeland
Innlegg: 8.474
Blogginnlegg: 118
Interference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt av
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

60/40 raps og oliven bruker jeg.

__________________
Interference er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 20:31   #12
Mrs. Longbottom
Keep calm and trot on
 
Mrs. Longbottom sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.212
Mrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Jeg syns rapsolje smaker helt gresselig, og bruker solsikkeolje.

__________________
Snupsen -05 og Rusket -10
Some people are like a Slinky... not really good for anything, but you still can't help but smile when you shove them down the stairs
Mrs. Longbottom er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 20:32   #13
Interference
Metallica!!
 
Interference sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2007
Hvor: Drømmeland
Innlegg: 8.474
Blogginnlegg: 118
Interference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt av
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Rapsolje uten smak da, jeg kjøper en på grønne glassflasker (husker ikke navn) som ikke smaker noe, fin å bruke i dressinger og sauser og alt mulig egentlig.

__________________
Interference er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 20:38   #14
Mrs. Longbottom
Keep calm and trot on
 
Mrs. Longbottom sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.212
Mrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Opprinnelig lagt inn av Interference, her.

Rapsolje uten smak da, jeg kjøper en på grønne glassflasker (husker ikke navn) som ikke smaker noe, fin å bruke i dressinger og sauser og alt mulig egentlig.

Ja, hvis den er uten smak er det jo helt greit. Jeg har enda ikke funnet noen uten smak, selv ikke de som flere har bedyret at er uten smak. Så jeg er nok litt ekstra sensitiv for det.

__________________
Snupsen -05 og Rusket -10
Some people are like a Slinky... not really good for anything, but you still can't help but smile when you shove them down the stairs
Mrs. Longbottom er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 20:38   #15
Joika
Pauset
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Internett
Innlegg: 23.987
Blogginnlegg: 180
Joika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Rapsoljen jeg bruker smaker ingenting.

Joika er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 20:40   #16
Mrs. Longbottom
Keep calm and trot on
 
Mrs. Longbottom sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.212
Mrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Opprinnelig lagt inn av Joika, her.

Rapsoljen jeg bruker smaker ingenting.

Hvilken er det?

__________________
Snupsen -05 og Rusket -10
Some people are like a Slinky... not really good for anything, but you still can't help but smile when you shove them down the stairs
Mrs. Longbottom er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 20:42   #17
Interference
Metallica!!
 
Interference sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2007
Hvor: Drømmeland
Innlegg: 8.474
Blogginnlegg: 118
Interference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt av
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Hehe god rapsolje skal ikke smake noe, jeg har og lett lenge før jeg fant en smakløs. Og obs viktig å oppbevare mørkt, den harskner fort. Jeg pleier å velge en med lang holdbarhet og sette den mørkt. Og grønn glassflaske ja. Hva er det nå den heter..

__________________
Interference er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 21:04   #18
Mrs. Longbottom
Keep calm and trot on
 
Mrs. Longbottom sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.212
Mrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Opprinnelig lagt inn av Interference, her.

Hehe god rapsolje skal ikke smake noe, jeg har og lett lenge før jeg fant en smakløs. Og obs viktig å oppbevare mørkt, den harskner fort. Jeg pleier å velge en med lang holdbarhet og sette den mørkt. Og grønn glassflaske ja. Hva er det nå den heter..

Jeg har fått flere tips om angivelige smakløse rapsoljer, og de har smakt fjøslagret hoppetau alle som en, så jeg vil gjerne vite hvilken det er du bruker.

__________________
Snupsen -05 og Rusket -10
Some people are like a Slinky... not really good for anything, but you still can't help but smile when you shove them down the stairs
Mrs. Longbottom er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 21:21   #19
Interference
Metallica!!
 
Interference sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2007
Hvor: Drømmeland
Innlegg: 8.474
Blogginnlegg: 118
Interference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt av
Standard

Sv: Første gangs tapas kokk

Ja jeg skal finne ut når jeg kommer meg tilbake fra legevakt.
Smaker de fjøs er de somregel harsknet.

__________________
Interference er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-11, 23:22   #20
Joika
Pauset
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Internett
Innlegg: 23.987
Blogginnlegg: 180
Joika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme omJoika har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Første gangs tapaskokk

Jeg har til og med kjøpt sånn billig på "firkantet" plastflaske i butikken som var smakløs. Har egentlig ikke vært borti rapsolje som smaker noe særlig.

Joika er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:10.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no