|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
biffvase
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 2.855
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Flat pavlova (Nigellaoppskrift)Jeg har flere ganger bakt Nigellas sjokoladepavlova, og den er virkelig nydelig. Problemet er at bunnen flyter veldig ut for meg under steking, og jeg skjønner virkelig ikke hva jeg gjør galt.
__________________
2010 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
stressmonster
Medlem siden: Dec 2009
Hvor: Hammerfest
Innlegg: 3.076
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)Er det ikke mye fett i sjokolade? Jeg har nemlig hørt at det er viktig med helt rene boller og sånn hvis man vil skal lage marengs fordi fettet gjør at den ikke blir stiv.
__________________
(2005) (2010) (2012) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
biffvase
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 2.855
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)Jo, det er jo en del fett i sjokolade, men sjokoladen has i etter at eggehviter + sukker er pisket stivt.
__________________
2010 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
stressmonster
Medlem siden: Dec 2009
Hvor: Hammerfest
Innlegg: 3.076
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)Kanskje det er ovnen din?
__________________
(2005) (2010) (2012) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
biffvase
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 2.855
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)
Jeg hadde i grunnen likt om det er det som er grunnen, siden jeg da kan fraskrive meg alt ansvar og leve videre i troen på at jeg er en ok kokk.
__________________
2010 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Etylbarbital
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 19.554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)Hvordan vender du? Altså, kan du beskrive det detaljert?
__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
biffvase
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 2.855
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)
Litt vanskelig å forklare, men jeg bruker slikkepott og "bretter" marengsmassen tilstrekklig mange ganger til at sjokoladen er blandet inn skikkelig, dvs. inntil massen ikke er marmorert lenger. Jeg rører ikke, men kanskje jeg er for hardhendt?
Det tror jeg ikke jeg skjønte. Eggehvitene piskes stive (kan snu bollen på hodet uten at noe faller ut), og den endelige eggehvite/sukker-massen er også svært stiv etter pisking. Sukkeret er helt oppløst.
__________________
2010 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Etylbarbital
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 19.554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)Jeg mente bare at så lenge du har komboen sukker og eggehvite stiv så er det noe etter dette som gjør at det ikke er stivt lenger (dvs flyter utover). Jeg holder en knapp på vendeprosessen.
__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
biffvase
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 2.855
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)
Aha! Ja, det kan absolutt hende. Jeg har lyst til å bake ny bunn i morgen for å teste ut. Blir mange eggeplommer til overs, dette.
__________________
2010 ![]() Sist redigert av Ruslebiffen : 12-07-12 kl 00:22. Årsak: Pølsefingre |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 3.224
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Re: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)Pisker du lenge? 20 minutter pisker jeg marengsen. Min blir alltid perfekt.
__________________
Store E (02), Lille E (Juni 08) og Lillemor (13) og Minstemann (15) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
biffvase
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 2.855
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Re: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)
Jeg tror ikke jeg pisket så lenge som 20 minutter, men jeg tipper rundt ti minutter etter at alt sukkeret var tilsatt.
__________________
2010 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
A friend with benefits
|
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)Når jeg lager Nigellas pavlova, pisker jeg 6 eggehviter, pisker inn 300 gr melis, skje for skje. Sikter så 3 ss kakao over, heller oppi ca 1 tskje med balsamico og blander det forsiktig inn med en slikkepott.
__________________
Lille 04 ~ Engel f/d 07 ~ Lillebror mai 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Panzerekstremfeminist
|
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)Hvordan steker du, da? Det høres ut som om du gjør det riktig frem til pavlovaen går i ovnen.
__________________
I myself have never been able to find out precisely what feminism is: I only know that people call me a feminist whenever I express sentiments that differentiate me from a doormat or a prostitute. Rebecca West |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
biffvase
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 2.855
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)Lilleleo: Bruker du ikke hakket sjokolade i? Jeg gjør det på samme måte som deg, bare at jeg bruker vanlig sukker som jeg maler litt finere i food prosessor, men ikke like fint som melis. Er det bedre å bruke melis i marengs?
Varmer ovnen til 180 grader, setter inn pavlovaen, setter ned varmen til 150 grader. 60-75 min i ovnen, midterste rille.
__________________
2010 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
#IsItOctoberYet?!
Medlem siden: Mar 2012
Innlegg: 13.509
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)Har absolutt ingenting å tilføye annet enn at det er farlig å følge denne tråden - det høres jo sinnsykt godt ut
__________________
For every shadow, no matter how deep, is threatened by morning light.
Isabel/Izzi Creo |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
A friend with benefits
|
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)Jeg bruker ikke hakket sjokolade i nei, i oppskiften jeg har er det ikke nevnt.
__________________
Lille 04 ~ Engel f/d 07 ~ Lillebror mai 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
biffvase
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 2.855
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)
__________________
2010 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Panzerekstremfeminist
|
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)Bruker du over/undervarme?
__________________
I myself have never been able to find out precisely what feminism is: I only know that people call me a feminist whenever I express sentiments that differentiate me from a doormat or a prostitute. Rebecca West |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
biffvase
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 2.855
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)
Jeg tror i grunnen ikke det har noe å si uansett; jeg bruker ofte hakket sjokolade i pikekyss/marengs, og jeg får alltid fine og fluffy marengs.
__________________
2010 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
biffvase
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 2.855
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Flat pavlova (Nigellaoppskrift)
Jepp, både over- og undervarme. Ikke varmluft.
__________________
2010 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|