Brød i papir eller plastposer?
Jeg pleier å handle brød en gang i uka. Da kjøper jeg 7 brød som jeg skjærer opp på butikkens brødmaskin, putter tilbake i papirposen og slenger i fryseren når jeg kommer hjem. Vi tar opp ett brød hver kveld. Det er da tint til vi skal smøre matpakker neste morgen. Vi spiser som regel opp et brød i løpet av dagen. Brødet oppbevares kun i papirposen både i fryseren og i brødskuffen på kjøkkenet.
Jeg observerer stadig mennesker som pakker brød i plastpose. Jeg kjemper for tiden en hard kamp med vår "kantinedame" på jobb som lager lunsj til oss. Hun kjøper brød hver andre eller tredje dag og oppbevarer de i plastposer. Jeg synes brødet holder seg mye bedre i papirposer og foretrekker det. Mesterbaker Schakenda sier jo også at brød skal oppbevares i papir.
Hvordan gjør dere andre det? Brød i plast eller papir når dere forlater butikken?
|