Brødbaking ...
Jeg sliter. Selv med brødbakemaskin sliter jeg...
Første grovbrød ble vel cirka halv høyde(ferdigpakke med solsikkebrød og ekstra korn), det neste en centimeter over (Litt hvetemel, mest ferdig grovbakstmel og ekstra korn).
Nummer tre ble nesten OK, men smakte høgg (femti-femti grovbakst og fint hvetemel med ekstra korn).
I dag våknet vi opp til perfekt, høyt, luftig og velsmakende brød
Så til problemet. I ren desperasjon ble nattens brød laget med rent fint hvetemel, en desiliter havregryn og en desiliter solsikke/sesamfrø og en god dose yoghurt. Det er jo egentlig en loff med korn?
Så: Hvordan kan jeg få litt sunnere brød uten at de blir små, mørkebrune, sånn våtaktige inni og smaker (quote fra seksåringen som bare spiste frukt og yoghurt på skolen)"ekkelt"?
__________________
I am a Bear of Very Little Brain, and long words bother me. - A.A. Milne
|