|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
16-12-12, 19:04 | #1 |
Fortynnet
|
Oppbevaring av pinnekjøttJeg blir alltid i tvil - kan det ligge i romtemperatur/litt kjølig kjeller, eller bør det i kjøleskap? I butikken ligger det jo ikke i kjølerommet. Pinnekjøttet er ikke røkt, om det skulle ha noe å si, og det er pakket i sånne tetteplastbakker. Det står ikke noe på pakken om temperatur. |
16-12-12, 19:06 | #2 |
Klare sjøl
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 20.712
|
Sv: Oppbevaring av pinnekjøttVarer som ikke ligger kjølig i butikken, ligger ikke kjølig hjemme heller. Forutsetning at det ikke er åpnet da. Jeg ville latt pinnekjøttet ligge i romtemperatur.
__________________
Storesøster- 06 Lillebror- 10 Lillesøster -13 |
16-12-12, 19:08 | #3 |
Enda en som trener
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 17.889
|
Sv: Oppbevaring av pinnekjøttSå lenge det ikke ligger kjølig på butikken, ville jeg tatt det som en selvfølge at man kunne gjøre det samme hjemme. |
16-12-12, 20:05 | #5 |
Prettiest mess ever seen
|
Sv: Oppbevaring av pinnekjøttDet er jo saltet, så det kan ligge lenge uten kjøling. Jeg pleier å la det ligge i garasjen i ca. 10 grader.
__________________
Vi gjør alle så godt vi kan Og vi gjør alt feil. - No. 4 - |
16-12-12, 20:07 | #6 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 3.224
|
Re: Oppbevaring av pinnekjøttPinnekjøtt som ikke er av den gryteklare typen skal kunne ligge i romtemperatur. På vårt står det romtemperatur på eska. Vi oppbevarer den likevel kjølig da, men det er jo av andre årsaker.
__________________
Store E (02), Lille E (Juni 08) og Lillemor (13) og Minstemann (15) |
16-12-12, 20:09 | #8 |
passe nerd
Medlem siden: Sep 2010
Innlegg: 5.438
|
Sv: Oppbevaring av pinnekjøttVi oppbevarer i kjelleren.
__________________
4 barn i hjertet, 2 av de her med oss: gutt og jente 2010 |
16-12-12, 21:58 | #11 |
Kontrollfrik
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 37.867
|
Sv: Oppbevaring av pinnekjøttDu trenger ikke ha det i kjøleskap. Det er godt saltet. Men ha det gjerne i en litt kald bod, hvis du har. |
17-12-12, 08:28 | #12 |
Fortynnet
|
Sv: Oppbevaring av pinnekjøttTakk for svar. Jeg blir usikker på dette hver jul, og ender med å bruke en hel hylle i kjøleskapet for sikkerhets skyld. Men nå har jeg lagt det i en kjellerbod uten oppvarming. Det er ikke så veldig kaldt der nå som det er mildt ute, men kaldere enn i oppholdsrommene. |
17-12-12, 08:36 | #13 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Dec 2008
Hvor: Utenfor republikken
Innlegg: 2.951
|
Sv: Oppbevaring av pinnekjøttJeg fikk beskjed om å ha det i frysen frem til det skulle brukes. Jeg har pinnekjøtt som de skjærte opp for meg på butikken.
__________________
Mamma til jenter f. 2001 og 2002 |
17-12-12, 08:37 | #14 |
fri
|
Sv: Oppbevaring av pinnekjøttJeg har heller ikke oppbevart det i kjøleskapet. Men en kollega av meg fortalte at den lokale slakteren hvor hun/vi pleier å kjøpe pinnekjøtt hos mente man burde oppbevare det i fryseren om man ikke skulle lage det innen et par dager. Det blir ikke ødelagt i romtemperatur, men det kan visst få en slags hinne på seg, siden det er skjært opp. Men mulig det kun gjelder det kjøttet som er nylig oppskåret og ikke plakket i plast som det man kjøper i vanlig butikk. |
17-12-12, 14:00 | #16 |
Prettiest mess ever seen
|
Sv: Oppbevaring av pinnekjøttTilgang til luft vil selvsagt påvirke, ja, vi fryser alltid det som er igjen i pakken hvis vi ikke koker alt.
__________________
Vi gjør alle så godt vi kan Og vi gjør alt feil. - No. 4 - |
|
|