|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
19-12-12, 20:59 | #1 |
villende
|
Sausage meat på norskJeg har fått i oppdrag å handle sausage meat til førstedagsmiddagen. Dette er altså en slags kjøttdeig av svin. Vil det si at de er det samme som medisterdeig? De oppskriftene jeg har funnet kan tyde på at det er noe av det samme. |
20-12-12, 02:03 | #2 |
Erfaren
Medlem siden: Nov 2011
Innlegg: 802
|
Sv: Sausage meat på norskOm du er veldig nøye på hva det skal være må du nok til slakteren eller ta frem kjøttkvernen selv. Det er et generelt begrep som omfatter det man stapper i pølsene; grovmalt/finmalt, lav/høyt fettinnhold. Det kan variere ganske mye i forhold til hva det skal brukes til. Hva skal du lage? |
20-12-12, 08:00 | #4 |
Erfaren
Medlem siden: Nov 2011
Innlegg: 802
|
Sv: Sausage meat på norskDu kan fint bruke rundbiff eller renskåret svinekjøtt av ett eller annet slag og kjøre det gjennom en kvern. De kan også kombineres. Jeg vet noen insisterer på bacon for å gi mer smak til kalkunkjøttet. Dessverre har jeg aldri vært spesielt trofast mot en bestemt oppskrift når det gjelder kalkun, så jeg har ingen bestemt å dele. For mange er stuffingen veldig viktig og serveres også ekstra i en skål ved siden av. Her har stuffingen av og til blitt ignorert og ingen ville spise den. En av mest vellykkede kalkunforsøkene jeg har hatt var en oppskrift hvor kalkunen ble kunstferdig avbeinet og satt sammen igjen med stuffing som fylte det hele ut. Kalkunen fikk fin form og lettere å få stekt riktig. |
20-12-12, 08:34 | #5 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: Tromsø
Innlegg: 1.901
|
Sv: Sausage meat på norsk
Det vil vel ikke bli helt det samme? For det første er det som regel en del fett i sausage meat, renskåret kjøtt vil jo bli veldig tørt og få helt feil konsistens. For det andre er det en del krydder i sausage meat, gjerne salvie og/eller muskat, så bare kjøtt høres litt tamt ut.
__________________
Småen 2010, Knøttet 2013 |
20-12-12, 08:44 | #7 |
Glamorøs
|
Sv: Sausage meat på norsk
Ja, sausage meat er ferdig blandet og krydret kjøtt, som regel grovere enn farse. På mathallen får du kjøpt det på glass på Delikatysk.
__________________
|
20-12-12, 08:50 | #9 |
Erfaren
Medlem siden: Nov 2011
Innlegg: 802
|
Sv: Sausage meat på norskSalt og krydder må man selvsagt tilsette, og selv liker jeg de magre variantene vel så bra. Trikset er å tilsette akkurat nok væske og kanskje ett egg til stuffingen. Det er ingen strenge regler for stuffingoppskriftene. |
|
|