Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Fritid og hobby > Motehjørnet

Harry, trendy, tantete, kjerring, kul osv: klær og merkelapper

Motehjørnet Shopping, tips, spørsmål og svar.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 19-02-13, 17:55   #1
Tangina
godtemonster
 
Tangina sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2007
Innlegg: 6.359
Tangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner til
Standard

Harry, trendy, tantete, kjerring, kul osv: klær og merkelapper

Jeg er fascinert av de siste dagers diskusjoner om kjerringsko og om hvordan vi bruker klesstil til sette merkelapper på folk. Vi er alle voksne her inne, og de fleste ser ut til å mene at vi må tåle å lese folks utilslørte meninger om hvordan man kler seg og hva man synes er fint eller ikke - selv når det blir brukt nedlatende ord på det som for eksempel harry og kjerring. Kjerringskotråden er et godt eksempel på at hva vi definerer som dette og hint varierer noe enormt, og de fleste vil sikkert klare å finne noe å bli snurte over om de nå ønsket det, eller noen å være enige med når det gjelder andres kjerringhet.

Det jeg sliter litt med er å godta at det er uproblematisk å snakke på denne måten. Vi ønsker jo forhåpentligvis ikke at barna våre skal snakke på lignende måter om sine venners stil og potensielt bidra til mobbing og klasseskiller på skolen (for slikt har utvilsomt noe å gjøre med økonomi også). Jeg er vokst opp med dårlig råd i et velstående område, og fikk høre utallige ganger hvor stygge og teite mine hjemmesydde eller billigbillige klær var - i motsetning til alle andres monclair og isba. Når slutter slikt å være dårlig kotyme og når er det greit å sjonglere med slike merkelapper for moro skyld? Jeg regner med at det er flere enn meg som, selv om man klarer å heve seg over det og ikke ønsker å framstå som å ha lange tær, får det litt kjipt et sted når den ny fine kjolen din blir kalt kjerringaktig eller harry? Det lureste er jo bare å registrere at vi har ulik smak og bli ferdige med det, og det går sikkert greit for de fleste, men det er jo helt sikkert noen som ikke synes det er så lett å heve seg over slikt.

Jeg liker tråder som tipser om fine klær og hvor man kan få inspirasjon til stil og fint design, men får litt dårlige vibber av tråder som kjerringskotråden, selv om den jo har et humoristisk utgangspunkt (og dette er på ingen måte noen kritikk av trådstarter men av en tone eller form som er gjengs her på fp). Jeg vet jeg selv har deltatt, og jeg vet at jeg ikke trenger å lese slike tråder hvis jeg misliker dem, og jeg har egentlig ikke et stort problem med det (er med på leken og tåler steken osv), men jeg synes de ville være interessant med en ordentlig diskusjon om dette. Utviser vi slett folkeskikk i slike diskusjoner, selv om vi knegger?

__________________
Gutta -04 og -07

Sist redigert av Tangina : 19-02-13 kl 18:08.
Tangina er ikke aktiv   Svar med sitat
 

Trådverktøy
Visningsmåter

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 13:36.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no