Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Tapasbuffet - hva må være med?

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 01-09-13, 13:36   #1
LittLemen
Bør lage seg en tittel selv
 
LittLemen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2008
Innlegg: 1.556
LittLemen imponerer mange og er sikkert smartLittLemen imponerer mange og er sikkert smartLittLemen imponerer mange og er sikkert smartLittLemen imponerer mange og er sikkert smartLittLemen imponerer mange og er sikkert smartLittLemen imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Tapasbuffet - hva må være med?

Jeg skal ha et større selskap om en måneds tid, og siden det kommer gjester med blant annet melke- og glutenallergi, tenkte jeg at en form for buffet må være greit. Tapas kan være ok, tror jeg. Jeg tenker at endel kan lages selv, og noe kan kjøpes gjennom et cateringfirma.
Dette har jeg ikke gjort før, så da trenger jeg litt tips:

- Hva må være med?
- Hva kan lages selv i dagene før selskapet? Gjerne med oppskrifter.
- Hva bør kjøpes fra catering? Gjerne med tips til leverandør i Oslo.

__________________
~
LittLemen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 01-09-13, 15:38   #2
Njulaif
Endelig mamma
 
Njulaif sin avatar
 
Medlem siden: May 2012
Hvor: Oslo
Innlegg: 2.828
Njulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt likt
Standard

Sv: Tapasbuffet - hva må være med?

Mine favoritter på et klassisk tapasbord er:
* gode kjøttboller med tomatsaus
* tortilla (sånn potetomelettgreie vet du)
* saltbakte poteter el.l.
* gode oliven og/eller tapenade
* godt brød, gjerne flere typer

Ellers er det jo et "must" (selv om jeg fint klarer meg uten siden jeg er "sånn passe" glad i spekemat og det andre nedenfor) med
* spekemat ala choritzo og serranoskinke
* manchego-ost
* aioli
* salat

Andre ting jeg vet folk liker er:
* marinere reker/grillet scampi
* sånne bacondadler (mener jeg å ha lest en masse om, men aldri smakt)
* lam eller kylling på spyd

Hvis du vil gå utenfor det som jeg anser som typisk spansk tapas, og kjøre litt flere nasjonaliteter går det jo an med:
* små bruschetta med forskjellig "fyll" (tomatrøre, tomatrøre med avocado, tomatrøre med fersk mozarella, tapenade osv)?
* elementer fra vanlig norsk koldtbord?
* sånne små tacoskjell med forskjellig fyll i?
* brekkbønnesalat?
* tomater fylt med ricottafyll? (jeg har en eller annen oppskrift på det et sted tror jeg....)
* sånne coctailpinner med små cherrrytomater og sånne mozarellakuler tredd på sammen med et blad basilikum - caprese på pinne!

Jeg tenker at de tingene jeg har markert med lilla skrift best og billigst kjøpes i butikk, på innvandrerforretning og oste/delikatesseforretning fremfor å få det levert av cateringfirma. Så fremt du ikke går for en pakkeløsning fra et cateringfirma da. Osten og spekematen kan du helt sikkert få hjelp til å dele opp i passende serveringsskiver. Godt brød selges på et uttal av bra bakerier i Oslo, og du får mer for pengene enn hos cateringfirma. I tillegg kan du evt bake selv, eller kanskje noen av gjestene har et signaturbrød som kunne passe?

Aioli og noen forskjellige salattyper lager du også enkelt selv tenker jeg. Det blir litt kutting, men burde være overkommelig tenker jeg, men det kommer selvsagt an på hvor mange gjester det egentlig er snakk om.

Når det gjelder Aioli, har jeg en GENIAL oppskrift jeg skal poste i en egen post etterpå, hvor du bruker stavmikseren til å lage den. Blir luftig, kremete og god, og lages dritraskt!

Ellers vil jeg anbefale Muratti catering: http://www.muratticatering.no/index.html
Jeg har brukt disse tidligere i jobbsammenheng, og de har hver gang levert god mat, og ikke minst VARM mat. De er litt nazistrenge på å få vite nøyaktig når det er planlagt at man skal spise, slik at de kommer å leverer maten på riktig tidspunkt, slik at maten skal være så varm som mulig ved servering. Nå er det riktignok et par år siden jeg har brukt dem sist, så jeg tar forbehold om at noe kan ha skjedd på den tiden, men har i alle fall alltid vært fornøyd når jeg har benyttet meg av dem tidligere.

__________________
Njulaif er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 01-09-13, 15:48   #3
Njulaif
Endelig mamma
 
Njulaif sin avatar
 
Medlem siden: May 2012
Hvor: Oslo
Innlegg: 2.828
Njulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt likt
Standard

Sv: Tapasbuffet - hva må være med?

Aioli - juksemetoden

Ingredienser - grunnoppskrift for majonesen:
2 eggeplommer
2 dl olje - billig, smakløs type, feks rapsolje
2 ss vann
litt eddik/sitronsaft
salt og pepper
presset hvitløk, mengde etter ønske (jeg bruker sånn typ 2 fedd)
OBS! ALLE INGREDIENSENE MÅ VÆRE ROMTEMPERERT! Hvis ikke skiller majonesen/aiolien seg.

Slik gjør du:
Finn frem den høye, smale koppen som følger med stavmikseren din.
Press hvitløken (gjennom en sånn hvitløkspresse, eller evt hakk den fint opp) opp i koppen først og hell deretter alle de andre ingrediensene oppi. La koppen stå litt, slik at eggeplommene synker til bunnen og blir liggende. Sett stavmikseren i bånn av koppen og start den. Holden helt i ro til du ser det begynner å bli hvitt nederst og det begynner å stige litt langs kanten. Da løfter du stavmikseren SAKTE oppover mens den fremdeles går. Og vips! Du har laget perfekt majones/aioli!

Noen ganger hender det at den ikke helt har blandet seg 100%. Da tar jeg en gaffel/skje el.l. og rører kraftig rundt slik at de siste restene av olje blander seg i aiolien. Har aldri mislykkes med denne, og får mye skryt for den.

Du kan også variere oppskriften ved feks å lage chilimajones, ved å bytte ut hvitløken med chilipulver, evt annet krydder som måtte passe til hva du skal servere den dagen.

__________________
Njulaif er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 01-09-13, 15:53   #4
ItsOnlyMe
Opp og fram, - framover
 
ItsOnlyMe sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 5.048
ItsOnlyMe imponerer mange og er sikkert smartItsOnlyMe imponerer mange og er sikkert smartItsOnlyMe imponerer mange og er sikkert smartItsOnlyMe imponerer mange og er sikkert smartItsOnlyMe imponerer mange og er sikkert smartItsOnlyMe imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Tapasbuffet - hva må være med?

Følger med

__________________
2004 - 2008.
ItsOnlyMe er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 01-09-13, 15:58   #5
Filifjonka
Fortynnet
 
Filifjonka sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 27.336
Blogginnlegg: 297
Filifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Tapasbuffet - hva må være med?

Hvis du ikke kjører strengt på det spanske, pleier det å være veldig populært med parmesankylling i relativt små biter. Oppskrift fins her på forumet.

Filifjonka er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 01-09-13, 16:07   #6
Njulaif
Endelig mamma
 
Njulaif sin avatar
 
Medlem siden: May 2012
Hvor: Oslo
Innlegg: 2.828
Njulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt liktNjulaif er virkelig godt likt
Standard

Sv: Tapasbuffet - hva må være med?

Denne oppskriften bruker vi en del i grillsesongen, spesielt om vi lager mat ala libanesisk hjemme. Jeg liker den spesielt godt, siden jeg ikke er glad i majones/rømme (jepp - hun med den geniale aiolioppskriften liker det egentlig ikke... ), da dette er en oljebasert oppskrift.

Denne kan serveres både varm og kald, slik at den er fin å lage/forberede dagen i forveien feks.

Kjempegod potetsalat (type uten majones)

Til 6 personer
500 g små poteter (evt delt i passende biter)
250 g grønne bønner, rensede og kuttet i to

Dressing
2/3 dl olivenolje
2 røde chili, rens vekk kjernene og skives
1 fedd hvitløk, presset
2/3 dl hakket, fersk koriander
1 ss rødvinseddik
1 ts kumminfrø

Slik gjør du
Kok potetene møre, men fremdeles faste. Siles av og settes til side.
Bønner blancheres i kokende vann i 2 mintter eller til de er grønne og møre, men faste. Siles av og settes til side.
Pisk alle ingrediensene til dressingen godt sammen i en liten skål. Hell dressingen over potetene/bønnene rett før servering, ellers blir salaten misfarget. Knallgod!

__________________
Njulaif er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-09-13, 00:46   #7
LittLemen
Bør lage seg en tittel selv
 
LittLemen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2008
Innlegg: 1.556
LittLemen imponerer mange og er sikkert smartLittLemen imponerer mange og er sikkert smartLittLemen imponerer mange og er sikkert smartLittLemen imponerer mange og er sikkert smartLittLemen imponerer mange og er sikkert smartLittLemen imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Tapasbuffet - hva må være med?

Oj, her ble det hektisk! Har ikke fått fulgt opp her...

Tusen tusen takk for gode tips! Nå er det bare to uker igjen, så jeg må sette igang med detaljplanlegging snart. Tar gjerne imot enda flere tips

__________________
~
LittLemen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-09-13, 16:04   #8
LittLemen
Bør lage seg en tittel selv
 
LittLemen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2008
Innlegg: 1.556
LittLemen imponerer mange og er sikkert smartLittLemen imponerer mange og er sikkert smartLittLemen imponerer mange og er sikkert smartLittLemen imponerer mange og er sikkert smartLittLemen imponerer mange og er sikkert smartLittLemen imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Tapasbuffet - hva må være med?

Opprinnelig lagt inn av Filifjonka, her.

Hvis du ikke kjører strengt på det spanske, pleier det å være veldig populært med parmesankylling i relativt små biter. Oppskrift fins her på forumet.

Fant oppskriften, og kopierer den inn her:

Parmesankylling
(2 porsjoner, lett å utvide)

2 kyllingfileter
1/3 kopp revet parmesanost (ca 1 dl)
1 ts oregano
1 ts paprikapulver
1/2 ss smør
1 ss olivenolje
salt og pepper

smelt smøret og bland med oljen.
bland krydderne og parmesanosten.
Dypp kyllingfiletene i oljeblandingen, og vend dem i ost/krydderblandingen.
Stek dem i oven på 175 i 30 minutter

Server med hjemmelaget potetstappe (kok poteter og/eller gulrøtter/blomkål/broccoli, hvitløksfedd i god buljong, hell av vannet, mos potetene, ta i en dæsj smør, spe med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt pepper og evt. parmesanost.

Tomatsalat
Finhakk tomater, agurk, hvitløk og evt. ruccola. Smak til med salt, pepper, olivenolje og eddik.

__________________
~
LittLemen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-09-13, 16:21   #9
Kahlan
Bør lage seg en tittel selv
 
Kahlan sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2007
Innlegg: 1.300
Kahlan er populærKahlan er populærKahlan er populærKahlan er populærKahlan er populær
Standard

Sv: Tapasbuffet - hva må være med?

Jeg elsker Jalapeno poppers, bestiller alltid ekstra når vi har det til tapasbord:
Kanskje jeg skal prøve denne neste gang: http://www.matoppskrift.no/oppskrift/Jalapeno-Poppers

__________________
Kahlan er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 04-10-13, 19:59   #10
Syrin
Med tommestokk i veska
 
Syrin sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
Syrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Tapasbuffet - hva må være med?

Drar opp denne Mange gode idear her, men har de fleire?

__________________
Jente 2003 og gut 2005
Syrin er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:17.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no