|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
ASD
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Fersk gjær eller tørt gjær?Hva bruker du nå du baker gjærdeig? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Personlig pessimist
|
![]() Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?Jeg merker liten forskjell, så det varierer. Hvis jeg vet jeg skal bake, så kjøper jeg gjerne inn fersk gjær, men jeg har alltid tørrgjør i skapet.
__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.» - Aileen Wuornos, seriemorder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Nov 2006
Innlegg: 2.182
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?Jeg bruker alltid tørrgjær. Jeg har aldri blitt fortrolig med vanlig gjær. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Lesende
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: F16
Innlegg: 11.999
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?Jeg bruker alltid tørrgjær til gjærbakst. Ferskgjær klarer jeg ikke få til, da gjør jeg alltid noe galt. Hvis jeg trenger ekstra sikker og god heving, blander jeg tørgjæren med 1 spiseskje sukker, ørlite salt, 2 spiseskjeer hvetemelt og 1,5 dl lunkent vann. Det har jeg i en ganske romslig bolle og dekker til med plastfolie. Etter 15 minutter så bobbler den heftig (lukter pyton) og gjærbaksten gir meg skryt fra de som spiser. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Eppur si muove.
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.831
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?Jeg bruker nesten alltid tørrgjær fordi det er enkelt å bare ha i skapet. Jeg merker ingen forskjell i forhold til resultatet.
__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye. 2008 - 2011 - 2013 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Slim på hovednerven
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Rogaland
Innlegg: 4.922
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?Jeg bruker bare gjær til pizzabunner, og da kjøper jeg alltid fersk. Blir en del svinn, for deg går bare med 10 gram til 12 bunner. Å lage 60 bunner for å få brukt opp gjærpakken er helt uaktuelt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Lesende
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: F16
Innlegg: 11.999
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?
Jeg bruker en pakke gjær uansett størrelse på deigen, jeg deler ikke opp pakken. En pakke hever i hvert fall opptil fem kilo grovmel har jeg merket. Jeg delte ikke opp den gang jeg brukte ferskgjær heller. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Slim på hovednerven
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Rogaland
Innlegg: 4.922
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?
I denne oppskriften skal det være veldig lite gjær fordi deigen skal kaldheves i kjøleskap. Hele prosessen tar 44-48 timer, men mesteparten av tida står den jo bare der og godgjør seg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Aktiv
Medlem siden: Sep 2015
Innlegg: 142
![]() |
![]() Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?Bruker alltid tørrgjær. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 52.754
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?Bruker så og si bare tørrgjær, har det alltid i hus.
__________________
05 og 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
stille
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Tønsberg
Innlegg: 10.937
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?Jeg har det siste året begynt å bruke fersk gjær og er mye mer fornøyd med baksten!
__________________
Gullet -63, M -87, W - 01. lille E -03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Jun 2008
Hvor: Sola
Innlegg: 3.546
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?Jeg får best resultat av fersk gjær.
__________________
Gutt/jente 99, gutt 01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: Tromsø
Innlegg: 1.920
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?Alltid fersk.
__________________
Småen 2010, Knøttet 2013 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Glamorøs
|
![]() Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?Jeg bruker fersk gjær om jeg skal bake noe sås tort at jeg får brukt opp hele. Ellers bruker jeg tørrgjær siden det holder lenger, og jeg som regel bare bruker litt til langtidsheving.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Dig for victory!
|
![]() Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?Jeg har liksom aldri sett noen grunn til å bruke annet enn tørrgjær, det er det faren min alltid har brukt også. Jeg har prøvd ferskgjær et par ganger siden skolekjøkkenet, altså, men syntes ikke resultatet var noe bedre, så da fortsatte jeg med tørr.
__________________
"These books gave Matilda a hopeful and comforting message: You are not alone."
— Roald Dahl, Matilda |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Tja...
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 16.066
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?Jeg bruker fersk gjær når jeg har bakt boller/prinsessekake og julekake. Ellers bruker jeg tørrgjær.
__________________
Gina og gutta, 2001 og 2005 Jeg eldes ikke - jeg mørner. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Absolute Beginner
|
![]() Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?Kun tørrgjør. Og gjerne mye mindre enn hva det står i oppskriften, og heller langtidsheve. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|