Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Fersk gjær eller tørt gjær?

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 13-04-16, 16:07   #1
kamp
ASD
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
kamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Fersk gjær eller tørt gjær?

Hva bruker du nå du baker gjærdeig?

Selv syns jeg fersk gjær gir best brød.

kamp er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-16, 16:28   #2
Niobe
Personlig pessimist
 
Niobe sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 28.081
Blogginnlegg: 11
Niobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Jeg merker liten forskjell, så det varierer. Hvis jeg vet jeg skal bake, så kjøper jeg gjerne inn fersk gjær, men jeg har alltid tørrgjør i skapet.

__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.»
- Aileen Wuornos, seriemorder
Niobe er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-16, 16:31   #3
Hannamoren
Bør lage seg en tittel selv
 
Hannamoren sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Innlegg: 2.182
Hannamoren imponerer mange og er sikkert smartHannamoren imponerer mange og er sikkert smartHannamoren imponerer mange og er sikkert smartHannamoren imponerer mange og er sikkert smartHannamoren imponerer mange og er sikkert smartHannamoren imponerer mange og er sikkert smartHannamoren imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Jeg bruker alltid tørrgjær. Jeg har aldri blitt fortrolig med vanlig gjær.

Hannamoren er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-16, 16:31   #4
Strå
Lesende
 
Strå sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: F16
Innlegg: 11.999
Strå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt av
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Jeg bruker alltid tørrgjær til gjærbakst. Ferskgjær klarer jeg ikke få til, da gjør jeg alltid noe galt. Hvis jeg trenger ekstra sikker og god heving, blander jeg tørgjæren med 1 spiseskje sukker, ørlite salt, 2 spiseskjeer hvetemelt og 1,5 dl lunkent vann. Det har jeg i en ganske romslig bolle og dekker til med plastfolie. Etter 15 minutter så bobbler den heftig (lukter pyton) og gjærbaksten gir meg skryt fra de som spiser.

Strå er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-16, 16:34   #5
celebelen
Dragedytteren
 
celebelen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: Høgt oppi lia
Innlegg: 5.810
Blogginnlegg: 7
celebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Opprinnelig lagt inn av Niobe, her.

Hvis jeg vet jeg skal bake, så kjøper jeg gjerne inn fersk gjær, men jeg har alltid tørrgjør i skapet.

__________________
Det jeg mangler i tålmodighet, tar jeg igjen i temperament.

Ville (nov. 07)
celebelen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-16, 16:45   #6
Myria
Eppur si muove.
 
Myria sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.831
Myria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt av
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Jeg bruker nesten alltid tørrgjær fordi det er enkelt å bare ha i skapet. Jeg merker ingen forskjell i forhold til resultatet.

__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
2008 - 2011 - 2013
Myria er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-16, 16:51   #7
Retz
Slim på hovednerven
 
Retz sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Rogaland
Innlegg: 4.922
Retz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Jeg bruker bare gjær til pizzabunner, og da kjøper jeg alltid fersk. Blir en del svinn, for deg går bare med 10 gram til 12 bunner. Å lage 60 bunner for å få brukt opp gjærpakken er helt uaktuelt.

Retz er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-16, 17:16   #8
Strå
Lesende
 
Strå sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: F16
Innlegg: 11.999
Strå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt av
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Opprinnelig lagt inn av Retz, her.

Jeg bruker bare gjær til pizzabunner, og da kjøper jeg alltid fersk. Blir en del svinn, for deg går bare med 10 gram til 12 bunner. Å lage 60 bunner for å få brukt opp gjærpakken er helt uaktuelt.

Jeg bruker en pakke gjær uansett størrelse på deigen, jeg deler ikke opp pakken. En pakke hever i hvert fall opptil fem kilo grovmel har jeg merket. Jeg delte ikke opp den gang jeg brukte ferskgjær heller.

Strå er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-16, 17:17   #9
frukt
finner ut av mye
 
frukt sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2013
Innlegg: 25.210
Blogginnlegg: 267
frukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt avfrukt har mye å være stolt av
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Alltid tørr fordi det er enklest. Har aldri merket noen forskjell.

frukt er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-16, 17:31   #10
Retz
Slim på hovednerven
 
Retz sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Rogaland
Innlegg: 4.922
Retz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Opprinnelig lagt inn av Strå, her.

Jeg bruker en pakke gjær uansett størrelse på deigen, jeg deler ikke opp pakken. En pakke hever i hvert fall opptil fem kilo grovmel har jeg merket. Jeg delte ikke opp den gang jeg brukte ferskgjær heller.

I denne oppskriften skal det være veldig lite gjær fordi deigen skal kaldheves i kjøleskap. Hele prosessen tar 44-48 timer, men mesteparten av tida står den jo bare der og godgjør seg.

Retz er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-04-16, 08:30   #11
Snipp
Aktiv
 
Snipp sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2015
Innlegg: 142
Snipp har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Bruker alltid tørrgjær.

Snipp er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-04-16, 08:33   #12
polarjenta
Tittel og tittel....
 
polarjenta sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Vesterålen
Innlegg: 21.663
Blogginnlegg: 66
polarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt av
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Bruker bare tørrgjær.

__________________
Nå også med avatar
polarjenta er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-04-16, 08:46   #13
millact
Bør lage seg en tittel selv
 
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 52.754
millact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Bruker så og si bare tørrgjær, har det alltid i hus.

__________________
05 og 08
millact er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-04-16, 08:48   #14
gullet
stille
 
gullet sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Tønsberg
Innlegg: 10.937
gullet har et rykte de fleste bare kan drømme omgullet har et rykte de fleste bare kan drømme omgullet har et rykte de fleste bare kan drømme omgullet har et rykte de fleste bare kan drømme omgullet har et rykte de fleste bare kan drømme omgullet har et rykte de fleste bare kan drømme omgullet har et rykte de fleste bare kan drømme omgullet har et rykte de fleste bare kan drømme omgullet har et rykte de fleste bare kan drømme omgullet har et rykte de fleste bare kan drømme omgullet har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Jeg har det siste året begynt å bruke fersk gjær og er mye mer fornøyd med baksten!

__________________
Gullet -63, M -87, W - 01. lille E -03
gullet er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-04-16, 09:04   #15
Sissel
Bør lage seg en tittel selv
 
Sissel sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2008
Hvor: Sola
Innlegg: 3.546
Sissel imponerer mange og er sikkert smartSissel imponerer mange og er sikkert smartSissel imponerer mange og er sikkert smartSissel imponerer mange og er sikkert smartSissel imponerer mange og er sikkert smartSissel imponerer mange og er sikkert smartSissel imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Jeg får best resultat av fersk gjær.

__________________
Gutt/jente 99, gutt 01
Sissel er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-04-16, 09:12   #16
Novla
Bør lage seg en tittel selv
 
Novla sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: Tromsø
Innlegg: 1.920
Novla er virkelig godt liktNovla er virkelig godt liktNovla er virkelig godt liktNovla er virkelig godt liktNovla er virkelig godt liktNovla er virkelig godt liktNovla er virkelig godt liktNovla er virkelig godt liktNovla er virkelig godt likt
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Alltid fersk.

__________________
Småen 2010, Knøttet 2013
Novla er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-04-16, 09:13   #17
Tallulah
Glamorøs
 
Tallulah sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 60.222
Blogginnlegg: 640
Tallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Jeg bruker fersk gjær om jeg skal bake noe sås tort at jeg får brukt opp hele. Ellers bruker jeg tørrgjær siden det holder lenger, og jeg som regel bare bruker litt til langtidsheving.

__________________

Tallulah er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-04-16, 09:19   #18
Matilda
Dig for victory!
 
Matilda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Østlandet
Innlegg: 9.391
Blogginnlegg: 38
Matilda har mye å være stolt avMatilda har mye å være stolt avMatilda har mye å være stolt avMatilda har mye å være stolt avMatilda har mye å være stolt avMatilda har mye å være stolt avMatilda har mye å være stolt avMatilda har mye å være stolt avMatilda har mye å være stolt avMatilda har mye å være stolt avMatilda har mye å være stolt av
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Jeg har liksom aldri sett noen grunn til å bruke annet enn tørrgjær, det er det faren min alltid har brukt også. Jeg har prøvd ferskgjær et par ganger siden skolekjøkkenet, altså, men syntes ikke resultatet var noe bedre, så da fortsatte jeg med tørr.

__________________
"These books gave Matilda a hopeful and comforting message: You are not alone."
— Roald Dahl, Matilda
Matilda er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-04-16, 11:03   #19
GinaK
Tja...
 
GinaK sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 16.066
GinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt av
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Jeg bruker fersk gjær når jeg har bakt boller/prinsessekake og julekake. Ellers bruker jeg tørrgjær.

__________________
Gina og gutta, 2001 og 2005
Jeg eldes ikke - jeg mørner.
GinaK er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-04-16, 11:09   #20
Bokormen
Absolute Beginner
 
Bokormen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 9.185
Blogginnlegg: 13
Bokormen har en fantastisk fremtidBokormen har en fantastisk fremtidBokormen har en fantastisk fremtidBokormen har en fantastisk fremtidBokormen har en fantastisk fremtidBokormen har en fantastisk fremtidBokormen har en fantastisk fremtidBokormen har en fantastisk fremtidBokormen har en fantastisk fremtidBokormen har en fantastisk fremtidBokormen har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Fersk gjær eller tørt gjær?

Kun tørrgjør. Og gjerne mye mindre enn hva det står i oppskriften, og heller langtidsheve.

Deig som er laget med mye gjær og hurtigheving får gjerne en litt ekkel bismak synes jeg. Men det er kanskje vanen. Og finbakst a la bensinstasjon = halsbrann hos meg, jeg tror de tilsetter noe ekstra for at det skal gå fort og gi luftige bakevarer?

Bokormen er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:12.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no