Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Kommunikasjon > Autofil

Fordeler med ny(ish) bil

Autofil Bilsnakk.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 16-11-20, 13:03   #1
Bokormen
Absolute Beginner
 
Bokormen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 8.222
Blogginnlegg: 13
Bokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt av
Standard

Fordeler med ny(ish) bil

Vi har alltid tenkt på bil som et transportmiddel, og har ønsket å bruke minst mulig tid og penger på det. Men nå har mannen fått lyst til å kjøpe en ny eller nesten ny bil, og presenterer da fordelene for meg.

Jeg liker tanker på at ting virker , komforten, garanti og at vi i langt større grad vet hva bilen koster oss i løpet av året. Gammel og billig bil kan være veldig dyrt..

For meg er en av ulempene at det er en kjempedyr ting, vi må være mer forsiktige, og at vi må reparere alle små riper som vi nå kan blåse av. Samt at jeg ikke er glad i å ta opp mer lån, men etter tre verkstedturer denne høsten er jeg på gli der..


Erfaringer?

Bokormen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 13:09   #2
Timar
Sånn går nå daga'n!
 
Timar sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Utenfor Oslo
Innlegg: 8.040
Blogginnlegg: 52
Timar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Vi hadde først en halvgammel bil og kjøpte deretter en ny bil da det begynte å bli i overkant mye reparasjoner på den gamle. Jeg var skeptisk til ny bil pga prisen og verdifallet, men har ikke angret! Vi fikk bilen til en veldig god pris, den sto klar på et lager og de ville bare få solgt bilene. Jeg verdsetter stort at bilen alltid starter og går. Den er nå 8 år, og vi har ikke hatt noen uforutsette reparasjoner eller utgifter på den. I starten syns jeg det var kjipt med småriper og reparerte dem med tanke på salg, men nå bryr jeg meg ikke lenger. Det kan godt hende vi beholder bilen til den er klar for bilkirkegården.

__________________
Vesla og Pjokken
Timar er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 13:09   #3
Bluen
intro
 
Bluen sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Hvor: Lillestrøm
Innlegg: 29.640
Blogginnlegg: 384
Bluen har et rykte de fleste bare kan drømme omBluen har et rykte de fleste bare kan drømme omBluen har et rykte de fleste bare kan drømme omBluen har et rykte de fleste bare kan drømme omBluen har et rykte de fleste bare kan drømme omBluen har et rykte de fleste bare kan drømme omBluen har et rykte de fleste bare kan drømme omBluen har et rykte de fleste bare kan drømme omBluen har et rykte de fleste bare kan drømme omBluen har et rykte de fleste bare kan drømme omBluen har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Ah, dette er tråden for meg. Vi er i samme situasjon, da den 16 år gamle Toyotaen vår må repareres for 34 00 eller dø. Jeg har gjennom hele livet forbanna meg på at splitter ny bil skal jeg aldri ha - det er helt meningsløst, men vi kikker på biler som er 2-3 år gamle.

(Jeg er oppriktig redd for at jeg kommer til å slutte helt å kjøre bil. Jeg er lite veldig glad i det fra før, og angsten for å ripe opp eller endatil krasje med en ny, er stor.)

__________________
Høstbarn 06 og 08
"Det er håpløst og vi gir oss ikke"
Jan Erik Vold
Bluen er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 13:21   #4
Lavender
Passe aktiv
 
Lavender sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Sentralt
Innlegg: 9.423
Lavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Jeg blir piss sur av bilutgifter, like mye som for strøm og kommunale utgifter. Vi er ikke bilfolk, vi kjører barn til trening og handler mat.

August i fjor kjøpte jeg e-golf fra 2018 med km stand 7500 km. Kjøpt ny hos Møller Bil med alle garantier. Jeg er veldig fornøyd med bilen. Visste hva jeg kjøpte fordi en nabo lånte oss sin en uke den sommeren.

Jeg så på ny bil, men ble uvel og irritert over prisene som ikke inkluderte noe komfort eller sikkerhetsutstyr. Var innom bruktforhandlere også, den ene hadde slitne leasing biler, den andre hadde lite trivelig selger. Vi tenkte ny WW id, den skulle bli så billig, men det er den ikke. Jeg har ikke gjeld på bil og det var viktig for meg.

Vi hadde ikke tatt høyde for korona ferie. Men vi har klart 140 mil t/r en norgestur. Og vi flyktet Sjælland da restriksjonene kom, vi tok båten til og hadde returbillett. Det tar tid da, men er billig, bortsett fra Øresundbroen.

Jeg skulle gjerne hatt ti mil mer på tanken og 100 liter bagasjerom til. Men da måtte det bli økt gjeld. Vi har nå veldig billig bilhold.
https://www.skoda-auto.no/nyheter-og...B&gclsrc=aw.ds .

__________________
06 & 08 .
Lavender er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 13:28   #5
Tjorven
ej ikke møjkets heije
 
Tjorven sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 34.564
Blogginnlegg: 171
Tjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Vi har bare kjøpt helt nye biler. Det er sikkert ikke økonomisk forsvarlig, men det er utrolig deilig å vite at billånet er den eneste store bilutgiften (og så har vi ikke egentlig billån siden vi bare baker det inn i boliglånet).

Alt funker, systemer er oppdatert og den føles ålreit.

Nå har vi en Nissan Leaf. Vi savner litt mer rekkevidde, men til hverdagsbruk er den helt super. Det er i feriene den ikke strekker helt til.

__________________
Snuppa 05, Knerten 07
Tjorven er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 13:29   #6
veobra
på slep
 
veobra sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Innlegg: 8.169
veobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Vi kjøpte bil som er halvannet år gammel. For meg er den like ny og fin som om den skulle vært splitter ny. Kjøpt av forhandler så den luktet ny inni og motoren var helt ren. .knegg: Den gamle var slitt både utenpå og inni og bar preg av å ha vært brukt av en småbarnsfamilie. Vi kunne alet opp høns på alle smulene i den gamle bilen.

For meg var sikkerhet rundt det økonomiske viktig. Ja, det koster mer med en nyere bil. Vi slipper bruke tid og penger på reperasjoner og service som plutselig dukker opp. Det er en verdi det også, tid og forutsigbarhet spiller inn i tillegg til økonomi. Vi har ikke småbarn lenger så sjansen for at de skraper opp og søler er mindre. De tier stille når jeg ber dem om det fordi jeg må konsentrere meg om kjøringen også. "Hold fred, jeg forsøker parkere her" er en setning som har vært sagt i den nye bilen i trangt parkeringshus. Det nyttet ikke da de var små og hylte. Jeg liker ikke bruke mer penger enn jeg må, bil er et transportmiddel. Jeg er like lite glad i å bruke tid på bil, det er et transportmiddel.

__________________
S.E.& O.
veobra er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 13:36   #7
Bokormen
Absolute Beginner
 
Bokormen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 8.222
Blogginnlegg: 13
Bokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt avBokormen har mye å være stolt av
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Ryggesensor, det skal være et kriterie for meg om vi går for nykjøp. Og en løsning for varme - finnes det noe mer irriterende enn å skrape is mens neglespretten herjer?

Jeg liker egentlig ikke å kjøre bil engang. På en god dag er det kjedelig, men da det er glatt eller mye snø blir jeg stresset og nervøs.

Bokormen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 13:42   #8
Tjorven
ej ikke møjkets heije
 
Tjorven sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 34.564
Blogginnlegg: 171
Tjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Jeg kan ikke forestille meg å eie bil uten ryggesensor. Den vi har nå har i tillegg kamera, og en egen parkeringsgreie som gjør at du ser om bilen står innenfor strekene på parkeringsplassen. Helt genialt.

__________________
Snuppa 05, Knerten 07
Tjorven er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 13:47   #9
Lavender
Passe aktiv
 
Lavender sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Sentralt
Innlegg: 9.423
Lavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Golf parkerer seg selv. Det virker, tar ikke lang tid heller. Men jeg ble overrasket over at ryggesensorer og kamera var dyrt ekstrautstyr.

__________________
06 & 08 .
Lavender er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 14:06   #10
Heilo
Fjellpiper
 
Heilo sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 5.163
Blogginnlegg: 262
Heilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt av
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Vi kjøpte helt ny e-golf i fjor. Første gang vi har hatt helt ny bil. Så langt synes jeg det har vært verdt det bare å ikke tenke på å ha bilen på verksted og hva det vil kunne komme til å koste i et helt år! (Til gjengjeld har vi brukt en god del tid og penger på å få montert lader til bilen på hytta, inkludert bytte av sikringsskap og strøminntak, men, men... )

Heilo er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 14:10   #11
Floksa
can-jur
 
Floksa sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Vinterland
Innlegg: 13.124
Blogginnlegg: 120
Floksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Vi avanserte fra en 2000 modell til en 2012 modell. Føltes som å vinne i Lotto.
En bil som har tatt av det første verditapet og som dere tenker å beholde til den er «utslitt» er god økonomi. Altså en bil som er 2-3 år gammel, har fått noen riper og en noen flekker innvendig.
Å kjøpe helt ny bil vil aldri være økonomisk. Men bra noen gjør det da, slik at vi andre kan kjøpe bruktbil

__________________
F-I-R-E

Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
Floksa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 14:14   #12
venla
jabbsaft
 
venla sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Trondheim
Innlegg: 6.225
venla er virkelig godt liktvenla er virkelig godt liktvenla er virkelig godt liktvenla er virkelig godt liktvenla er virkelig godt liktvenla er virkelig godt liktvenla er virkelig godt liktvenla er virkelig godt liktvenla er virkelig godt liktvenla er virkelig godt likt
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Jeg har null peiling på bil, og trengte en det ikke var noe styr med etter jeg flyttet for meg selv i fjor. Kjøpte en 3 år gammel Toyota med garanti og serviceavtale. Det er hybridmotor på den, så bruker lite penger på drivstoff, med unntak av sommerens ferietur. Bruker bilen på fritida, mest til frakt av barn og handling. Sykler til jobb.

__________________
09 & 13
venla er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 14:18   #13
Timar
Sånn går nå daga'n!
 
Timar sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Utenfor Oslo
Innlegg: 8.040
Blogginnlegg: 52
Timar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de flesteTimar er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Å få med det siste innen sikkerhetssystemer er også et pluss ved å kjøpe ny bil. Vi måtte ha leiebil for et par år siden, en bitteliten billig Fiat, men selv den sa jo fra hvis vi krysset midtlinjen og stoppet selv hvis den trodde vi holdt på å kjøre på noe eller noen!

Og så skal min neste bil kunne parkere seg selv!

__________________
Vesla og Pjokken
Timar er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 14:23   #14
veobra
på slep
 
veobra sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Innlegg: 8.169
veobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelenveobra er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Vi har automatisk kø-kjøring. Bilen bremser og gasser i takt med bilen foran. Det er behagelig i rushen.

__________________
S.E.& O.
veobra er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 14:38   #15
Lavender
Passe aktiv
 
Lavender sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Sentralt
Innlegg: 9.423
Lavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelenLavender er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Opprinnelig lagt inn av Timar, her.

Å få med det siste innen sikkerhetssystemer er også et pluss ved å kjøpe ny bil. Vi måtte ha leiebil for et par år siden, en bitteliten billig Fiat, men selv den sa jo fra hvis vi krysset midtlinjen og stoppet selv hvis den trodde vi holdt på å kjøre på noe eller noen!

Og så skal min neste bil kunne parkere seg selv!

Akkurat dette i uthevet holdt på å gi meg hjertestans på Sicilia, men det fungerer fint hjemme.

Alt dette har vi i en liten Golf, og vi bruker det.
Car play, park assist, lane assist, seter i skinn, active info display, digitalt instrumentpanel, ryggekamera, ekstra mørke vinduer bak, keyless entry med startknapp, sikkerhetspakke med flere førerhjelpsystemer inkl. side assist og dynamisk lysassistent, dynamiske LED-frontlys, og ring bilen varm.
Kø systemet heter adaptiv cruise control, og vi har brukt det mye på langturene i sommer.

__________________
06 & 08 .
Lavender er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 15:21   #16
Charlie
Licence to thrill
 
Charlie sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: sentralt Østland
Innlegg: 7.259
Charlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt av
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Kjøpte bilen omtrent ny (demo-bil) og har absolutt gledet meg over at den var full av extras, som jeg aldri ville spandert selv. Da jeg sjekket verditapet, fikk jeg sjokk, og har nesten ikke lyst til å kjøpe bil igjen - like ever.

Kan se ut som om omtrent hele bilens verdi er nedskrevet på typ fem år, som jo i og for seg gir mening, men gjør at prisen pr km... Vel, taxi ble plutselig mye mer gunstig i pris.

så jeg er ikke sikker på hva det blir neste gang, men legger aldri så mye penger i bil, igjen. Neste gang tror jeg heller jeg velger ut fra daglig behov, og tar de andre med stor plass til bagasje/ passasjerer, komfort på langtur osv. på en leiebilkonto. Tror det blir mer fleksibelt og også billigere.

Charlie er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 15:35   #17
Neket
Har diplom
 
Neket sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Innlegg: 13.213
Neket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt avNeket har mye å være stolt av
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Vi kjøpte bilen vår ny, og kommer til å kjøpe ny eller nesten ny når den skal byttes ut også. Det er veldig deilig med garanti når noe går galt. Vår garanti har gått ut da.

Det med å ha angst for riper går over etter ripe nummer to. Jeg tror ikke min Dieselbil fra 2014 er verdt allverden lenger, men den er kjørt ganske langt og jeg har ikke hatt store utgifter bortsett fra skifte av bremser. Vi skal bytte til elektrisk, men har ikke landet på hva vi skal bytte til enda, og kjenner jeg oss rett kan det fort ta et år eller to, og da syns jeg vi har fått grei valuta for pengene.

Neket er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 15:58   #18
Che
Har tro på forbedring
 
Che sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: "Cuba"
Innlegg: 25.338
Blogginnlegg: 293
Che har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme omChe har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Vi har gått fra å mene at bil aldri skal koste mye å kjøpe til å helst vil ha nye biler. Nå har vi en elbil som var ny da vi fikk den (den er 6 år nå da) og en bil som og er 7 år, men som vi har hatt i 4. Sistnevnte begynner nå å kreve sitt - og det er skikkelig demotiverende å høre på ulyder etc - Neste bil er helt sikkert en elbil med lang rekkevidde. Enn så lenge er det tesla som krysser av på flest bokser - men akkurat DEN runden må vi nok ta en gang til, for på noe merkelig vis sitter det langt inn å kjøpe tesla. (ingen god grunn)

__________________
Min signatur
Che er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 15:59   #19
-ea-
heimføing
 
-ea- sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Heime
Innlegg: 12.765
Blogginnlegg: 170
-ea- har et rykte de fleste bare kan drømme om-ea- har et rykte de fleste bare kan drømme om-ea- har et rykte de fleste bare kan drømme om-ea- har et rykte de fleste bare kan drømme om-ea- har et rykte de fleste bare kan drømme om-ea- har et rykte de fleste bare kan drømme om-ea- har et rykte de fleste bare kan drømme om-ea- har et rykte de fleste bare kan drømme om-ea- har et rykte de fleste bare kan drømme om-ea- har et rykte de fleste bare kan drømme om-ea- har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Det viktigste uansett alder på bilen er å ta jevnlige servicer, oljeskift og slikt, og ikke vente til noe går helt i stå.

Jeg har aldri hatt ny bil, de har vært 5-7 år gamle når jeg har kjøpt dem. Nåværende er elleve år, og jeg har tatt valget om å ha den i flere år til. Bruksverdien er snart høyere enn salgsverdien, selv om jeg vet det kommer noen utgifter til slitedeler snart. Har heldigvis sønn som kan mekke.

-ea- er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-11-20, 16:06   #20
Galathea
Erfaren
 
Galathea sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: Trøndelag
Innlegg: 1.052
Galathea er populærGalathea er populærGalathea er populærGalathea er populær
Standard

Sv: Fordeler med ny(ish) bil

Min erfaring er at man ofte setter opp regnestykket slik at svaret passer med det man har lyst på.
Har man lyst på nye bil, ser man det som en investering og er nøye med å ta med at en gammel bil koster mye i reparasjoner.
Vi skiftet ut 12 år gammel volvo med 2 år gammel hybrid-SUV i fjor. Ja, volvoen måtte vi reparere for 10-20 000 per år, og de var utrolig deilig å oppgradere, og vi bor slik til at vi er helt avhengig av å ha en bil vi kan stole på sommer og vinter.
Men en ny bil er verdt mye mer, og ergo dyrere å forsikre. Vi måtte i tillegg ta opp litt billån for å kjøpe nybilen. Det vi betaler per år i forsikring og lån hadde holdt til mange reparasjoner altså! Og nye biler må også på service, det kommer seg nå på 4-5000/år det også.

Verditap har jeg ikke turt å regne på, men konklusjonen her er at det blir ei stund til vi skifter bil igjen

Galathea er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar

Trådverktøy
Visningsmåter

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:01.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no