|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
23-02-22, 13:16 | #1 |
koko
|
Sous vide-spørsmålJeg skal servere andebryst i morgen. Middagen skal forberedes hjemme og serveres en times biltur unna. Vil det fungere å gjøre det på følgende måte?
__________________
Dårlige vitser har også livets rett. |
23-02-22, 13:34 | #2 |
ej ikke møjkets heije
|
Sv: Sous vide-spørsmålEr det sånn at dere har dårlig tid ved ankomst?
__________________
Snuppa 05, Knerten 07
|
23-02-22, 13:38 | #3 |
Musk
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 7.447
|
Sv: Sous vide-spørsmålJeg er vant til å svi av fettet i panne først og så varme opp på panne eller i ovn til riktig kjernetemperatur (eller litt lavere for den stiger etterpå også). Så hvile og så skjære opp. Det tar ikke lang tid og blir kjempegodt, så jeg hadde nok droppet sous vide-greiene fordi det er vanskelig å beregne og særlig fordi andebryst som er overstekt er tørt og smaker lever. |
23-02-22, 13:49 | #4 |
koko
|
Sv: Sous vide-spørsmål
Ikke veldig dårlig tid, men det er praktiske faktorer som gjør at jeg ønsker å bruke sous vide.
Er uenig i det siste du skriver, for med sous vide har man 100% kontroll på temperaturen og er garantert å unngå for høy temperatur.
__________________
Dårlige vitser har også livets rett. |
23-02-22, 14:38 | #5 |
Musk
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 7.447
|
Sv: Sous vide-spørsmål
Det er det med to ganger oppi vannbad med pause mellom jeg ville vært bekymret for. Ikke vannbad i seg selv. |
23-02-22, 14:41 | #6 |
ej ikke møjkets heije
|
Sv: Sous vide-spørsmål
Det var min grunn til bekymring også.
__________________
Snuppa 05, Knerten 07
|
23-02-22, 15:20 | #7 |
koko
|
Sv: Sous vide-spørsmålHva er dere bekymret for? Bakterievekst? For å oversteke/koke kjøtt er klin umulig når man setter en bestemt temperatur, så om det er bekymringen så er det bare å puste rolig for der har jeg full kontroll.
__________________
Dårlige vitser har også livets rett. |
23-02-22, 15:53 | #8 |
Musk
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 7.447
|
Sv: Sous vide-spørsmålPuste rolig??? Det var du som startet tråd og spurte. |
23-02-22, 15:57 | #9 |
koko
|
Sv: Sous vide-spørsmålBeklager hvis jeg ble oppfattet som frekk, det var ikke meningen. Men jeg lurer oppriktig på hva som er bekymringen, siden for høy temperatur på kjøttet ikke er en problemstilling ved bruk av sous vide.
__________________
Dårlige vitser har også livets rett. |
23-02-22, 16:08 | #10 |
Musk
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 7.447
|
Sv: Sous vide-spørsmålDa lurer jeg faktisk oppriktig på hva som er spørsmålet. |
23-02-22, 16:10 | #11 |
koko
|
Sv: Sous vide-spørsmål
Vil det fungere å gjøre det på følgende måte?
__________________
Dårlige vitser har også livets rett. |
23-02-22, 16:13 | #12 |
Musk
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 7.447
|
Sv: Sous vide-spørsmål
Ja, det leste jeg og svarte at jeg var skeptisk til to runder i vannbad. Men du svarte at det var null problem. Hvorfor spør du da? |
23-02-22, 16:23 | #13 |
koko
|
Sv: Sous vide-spørsmål
Ah, sånn ja. Jeg lurte på hvorfor du er skeptisk til det. Som sagt så lar det seg ikke gjøre å koke tørt kjøttet når kjernetemperaturen aldri blir høy nok siden temperaturen på vannet blir holdt på jevn, bestemt temperatur. Derfor lurer jeg på hvorfor bruk av sous vide på denne måten skulle være å fraråde.
__________________
Dårlige vitser har også livets rett. |
23-02-22, 16:34 | #14 |
Musk
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 7.447
|
Sv: Sous vide-spørsmålJeg er skeptisk fordi kvaliteten på mange råvarer kan endre seg ved dobbel oppvarming. Jeg ville derfor ikke tatt sjansen på å bruke din foreslåtte fremgangsmåte på noe som tross alt ikke tar så lang tid å lage. Særlig på andekjøtt som jo blir katastrofalt om noe går skeis. Sist redigert av liefje : 23-02-22 kl 16:41. |
23-02-22, 16:48 | #15 |
Musk
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 7.447
|
Sv: Sous vide-spørsmålLeste også her at det kunne være vanskelig å få sprøtt nok skinn etter sous vide, men det gjelder jo uavhengig av en eller to runder i vannbadet. |
23-02-22, 17:19 | #16 |
koko
|
Sv: Sous vide-spørsmålAnd i sous vide har jeg laget mange, mange ganger med stort hell, så det er ikke en del av problemstillingen.
__________________
Dårlige vitser har også livets rett. |
23-02-22, 18:42 | #17 |
Bør lage seg en tittel selv
|
Sv: Sous vide-spørsmålDumt spørsmål kanskje, men kan du ikke ta med deg sous-viden og gjøre hele operasjonen der du skal? :Rema1000: |
23-02-22, 18:51 | #18 |
koko
|
Sv: Sous vide-spørsmålAt jeg vil/må preppe på forhånd har sine grunner. Og nei, det kan ikke bli tørt/overkokt, varmen går aldri over 57 grader som da blir kjernetemperaturen på kjøttet.
__________________
Dårlige vitser har også livets rett. |
23-02-22, 19:01 | #19 |
Øyboer
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.670
|
Sv: Sous vide-spørsmålJeg tror det kan gå veldig fint er ikke en mulighet å frakte det lunket da? Sånn at souvide prossessen egentlig bare fortsetter under transport |
23-02-22, 19:06 | #20 |
koko
|
Sv: Sous vide-spørsmål
Har tenkt tanken, men det blir for mange timer.
__________________
Dårlige vitser har også livets rett. |
|
|