Hva gjorde jeg feil ... Sausespørsmål
Inspirert av alle de flinke matskribentene på FP skred jeg til verks og skulle lage saus fra bunnen av til kyllingfiletmiddagen vår forrige uke.
Sausen ble veldig god den, men for å toppe verket tilsatte jeg helt til slutt en eggeplomme for å jevne suppen og få den fin og glatt. Men da ble det saus med eggerøre i
Er det helt feil å jevne saus med eggeplomme, eller gjorde jeg bare noe feil da jeg tilsatte den? For ordens skyld har jeg rablet ned ca fremgangsmåte på sausen under: - surret sjalottløk+hvitløk i meierismør
- Tilsatte en klunk portvin og kokte ned til sirup
- tilsatt kokende vann med heliosbuljong + rosmaringkrydder
- Kokte ned til halve og jevnet med blanding (ristet) hvetemel og kaldt vann
- Hadde i litt smør til slutt
- Tok sausen av platen og rørte i vispet eggeplomme
|