|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Borte
|
![]() Skillingsboller/kanelbollerKan man bake skillingsboller med tørrgjær? Eller, jeg vet jo at man kan, men blir det like godt som med fersk gjær?
__________________
Vesla (02) og Lillesøster (09) Er du alt for redd for døden, blir du redd for livet og Freedom's just another word for nothing left to lose |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Protonterapeut
|
![]() Sv: Skillingsboller/KanelbollerJa, det går helt fint. Noen late mennesker jeg kjenner bruker nesten alltid det.
__________________
“Though she be but little, she is fierce!” - Shakespeare |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Tar en fot av gangen
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Havørnbyen
Innlegg: 7.983
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Skillingsboller/KanelbollerJavisst, jeg har en oppskrift, skal bare lete etter den.
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Tar en fot av gangen
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Havørnbyen
Innlegg: 7.983
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Skillingsboller/KanelbollerKANELBOLLER
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Introvert optimist
|
![]() Sv: Skillingsboller/KanelbollerJeg bruker ofte tørrgjær ellers kunne jeg jo aldri spontanbake.
__________________
Nenne Storesøster (juli -99), Storebror (mars -02), Lillebror (oktober -04) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Etylbarbital
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 19.554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Skillingsboller/KanelbollerMine gjærdeiger blir like bra uavhengig om jeg bruker tørrgjær eller fersk gjær. Det eneste er at tørrgjær trenger høyere temperatur for å få fingen ut. Jeg rører ut tørrgjæren i væsken (som holder inntil 45 grader) før jeg tilsetter mel til denne.
__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
navnet sjemmer ingen
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.327
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Skillingsboller/KanelbollerI skrivende stund spiser jeg kanelboller laget med tørrgjær. Deilig! *nyter* |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Epikur
|
![]() Sv: Skillingsboller/KanelbollerJeg bruker alltid tørrgjær, og bedre boller, kanelsnurrer og annen gjærbakst skal du jamen lete lenge etter. Og selvskryt skal du lytte til.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aktiv
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 144
![]() |
![]() Sv: Skillingsboller/KanelbollerHva mener du med å kjøre smøret med melet? Lar du kjøkkemaskinen gå med smør og hvetemel/sukker før du har i sukkeret? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Palliasjonsnurse
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Akershus
Innlegg: 2.510
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Skillingsboller/KanelbollerMå man ha litt varmere væske når man bruker tørrgjær? Har stor suksess med gjærbakst - men kun med fersk gjær, får ikke helt til den tørrgjæra jeg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Etylbarbital
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 19.554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Skillingsboller/Kanelboller
Jupp. Jeg bruker nærmere 45 grader på væsken når jeg bruker tørrgjær. Da får den arbeidslyst.
__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Epikur
|
![]() Sv: Skillingsboller/Kanelboller
Jeg har alt det tørre oppi kjøkkenmaskina og har i mykt smør og kjører til smøret er blandet med melet. (Ingen klumper)
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
drømmende
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 1.200
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Skillingsboller/KanelbollerJeg bruker omtrent samme oppskrift som Nennemor. Det blir veldig gode boller i hvert fall. Bruker aldri fersk gjær lenger. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Håpefull eller håpløs....
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Plankebyen
Innlegg: 778
![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Skillingsboller/KanelbollerJeg bruker alltid tørrgjær hvertfall, men supert resultat hver gang
__________________
Is`s nice to be important, but it`s more important to be nice... (gutta mine, 03 og 05 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Type R ;)
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Nord
Innlegg: 8.453
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Skillingsboller/KanelbollerJeg bruker bare tørrgjær. Men nå har de jo fått røde tørr gjær pakker på butikkene,som er beregnet til [søt] hvetedeiger. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Borte
|
![]() Sv: Skillingsboller/Kanelboller
Takk Safran. Dette har jeg lurt veldig på det siste året.
__________________
Vesla (02) og Lillesøster (09) Er du alt for redd for døden, blir du redd for livet og Freedom's just another word for nothing left to lose |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|