Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Hjem og utstyr

Brødbakemaskin og brød med lite gjær

Hjem og utstyr Hus, hage, utstyr, design mm.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 18-10-07, 10:43   #1
Manitoba
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Brødbakemaskin og brød med lite gjær

Vi vurderer å skaffe oss brødbakemaskin, men lurer på om vi kan bake de brødene vi vil ha med maskinen. Vi pleier nemlig å bruke veldig lite gjær og la deigen heve lenge (12 timer eller mer). Lar det seg gjøre i en brødbakermaskin? Og hvilken bør vi i tilfelle kjøpe?

  Svar med sitat
Gammel 18-10-07, 10:49   #2
Stompa
50 & somewhat fab
 
Stompa sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Hvor: Nordpå
Innlegg: 15.024
Stompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Brødbakemaskin og brød med lite gjær

Begge deler skal la seg gjøre, ja. Sånn som jeg har oppfatta det er nettopp en av fordelene med maskin at man bruke lite gjær.

__________________
2001 og 2001
Stompa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-10-07, 11:55   #3
Ole Brumm
er her
 
Ole Brumm sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hundremeterskogen
Innlegg: 9.414
Blogginnlegg: 222
Ole Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Brødbakemaskin og brød med lite gjær

Ja er det ikke det som er vanlig med slik maskin da. Putte ingredienser i på ettermiddag/ kveld, og få nybakt brød til frukost? Har ikke maskein altså, har bare fått intrykk av at det er slik det er.

__________________
Ole Brumm
-04, -08, -11, -14
Ole Brumm er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-10-07, 12:00   #4
Stompa
50 & somewhat fab
 
Stompa sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Hvor: Nordpå
Innlegg: 15.024
Stompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Brødbakemaskin og brød med lite gjær

Ja, på maskinen jeg har kan man sette på timer sånn at brødet blir ferdig til et gitt tidspunkt, og da hever jo brødet lenge avhengig av hvor tidlig man setter deigen. (Jeg tør aldri å la maskinen stå over natta fordi jeg kjenner flere som har opplevd at den har tatt fyr, men det er en annen sak...)

__________________
2001 og 2001
Stompa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 24-10-07, 11:42   #5
stilla
Nybegynner
 
Medlem siden: Oct 2007
Innlegg: 9
stilla har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Brødbakemaskin og brød med lite gjær

Jeg setter gjerne på brødbakemaskinen om kvelden for å våkne til nybakt brød. Bruker timerfunksjon, men da ligger jo gjæren bare øverst oppå melblandingen (vann nederst ja) og blir ikke blandet før ca 4 timer før det er ferdig. Sånn sett hever ikke deigen hele natta. Jeg har brukt ca 20 g gjær til 500 g mel, men det er mulig at det går fint med mindre.

stilla er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 24-10-07, 12:30   #6
bina
Ustabil
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 4.405
Blogginnlegg: 11
bina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Brødbakemaskin og brød med lite gjær

Opprinnelig lagt inn av Stompa, her.

Ja, på maskinen jeg har kan man sette på timer sånn at brødet blir ferdig til et gitt tidspunkt, og da hever jo brødet lenge avhengig av hvor tidlig man setter deigen. (Jeg tør aldri å la maskinen stå over natta fordi jeg kjenner flere som har opplevd at den har tatt fyr, men det er en annen sak...)

Nei, nei, nei. Når man gjør klar ingrediensene ligger gjæra på toppen slik at den ikke blir blandet med væska før man setter i gang bakeprosessen. Med timer-funksjon utsettes starten av bakeprosessen, man forlenger ikke hevetiden. På den vi har tar vel hele prosessen ca 3 timer, tror jeg. Og setter vi på timer så starter maskina å elte deig og blande gjæra med væsken når timer-tiden er ute - og så tar det 3 timer før brødet er ferdig.

På vår maskin kan vi velge hurtig-program, men ikke forlenget hevetid. Jeg vet ikke på stående fot om noen maskiner hvor man kan velge forlenget hevetid. Det bør man i såfall sjekke. Vi har en Wilfa ett-eller-annet.

bina er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:39.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no