Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Crawfish i Norge

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 20-10-07, 15:16   #1
Trolljenta25
Erfaren
 
Trolljenta25 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 896
Trolljenta25 er populærTrolljenta25 er populærTrolljenta25 er populærTrolljenta25 er populær
Standard

Crawfish i Norge

Jeg skal lage en kreole oppskrift, og trenger "crawfish" til dette. Men, jeg aner ikke hva det heter på norsk. Noen som kan hjelpe?

Og med det samme jeg spør, vet noen hva slags skinke "tasso" er?

Trolljenta25 er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-10-07, 15:19   #2
Toffskij
kamerat
 
Toffskij sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 28.902
Blogginnlegg: 693
Toffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Crawfish i Norge

Crawfish er i hvert fall kreps.

__________________
Prima (0503) et Secunda (0505)

“Do you find it easy to get drunk on words?"
"So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.”
(Dorothy L. Sayers, Gaudy Night)
Toffskij er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-10-07, 15:25   #3
Trolljenta25
Erfaren
 
Trolljenta25 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 896
Trolljenta25 er populærTrolljenta25 er populærTrolljenta25 er populærTrolljenta25 er populær
Standard

Sv: Crawfish i Norge

Ferskvannskreps? Det er det jeg trenger til denne oppskriften. Og er det stor forskjell mellom de to?

Trolljenta25 er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-10-07, 15:29   #4
Toffskij
kamerat
 
Toffskij sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 28.902
Blogginnlegg: 693
Toffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Crawfish i Norge

Det ser ut til at crawfish brukes om både saltvanns- og ferskvannskreps (freshwater crawfish vs. saltwater crawfish). Saltvannskreps er lettest å få tak i! :løsningsorientert:

__________________
Prima (0503) et Secunda (0505)

“Do you find it easy to get drunk on words?"
"So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.”
(Dorothy L. Sayers, Gaudy Night)
Toffskij er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-10-07, 15:34   #5
malena
 
malena sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 5.843
malena er et navn som alle kjenner tilmalena er et navn som alle kjenner tilmalena er et navn som alle kjenner tilmalena er et navn som alle kjenner tilmalena er et navn som alle kjenner tilmalena er et navn som alle kjenner tilmalena er et navn som alle kjenner tilmalena er et navn som alle kjenner tilmalena er et navn som alle kjenner tilmalena er et navn som alle kjenner tilmalena er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: Crawfish i Norge

Dette står om tasso i Wikipedia:

Sitat:

Tasso Ham is a specialty of Cajun cuisine. In this case, "ham" is a misnomer, since tasso is not made from the leg of a pig, but the shoulder butt. This cut is typically fatty and has a great deal of flavor. The butt, which will weigh 7 to 8 pounds, is sliced across the grain into pieces about 3 in / 7.5 cm thick. These are then dredged in a salt cure, which usually includes nitrates and sugar. The meat is left to cure very briefly, only three or four hours, then rinsed, rubbed with a spice mixture which is sure to contain cayenne and garlic, and hot-smoked until cooked through. Tasso is not typically eaten on its own, but may be found in dishes ranging from pasta to crab cakes, soup to gravy. Appropriate to its roots, tasso is most often found in recipes of southern or Cajun/Creole origin.

__________________
Gutta 2003 og 2005
malena er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-10-07, 15:38   #6
Trolljenta25
Erfaren
 
Trolljenta25 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 896
Trolljenta25 er populærTrolljenta25 er populærTrolljenta25 er populærTrolljenta25 er populær
Standard

Sv: Crawfish i Norge

Opprinnelig lagt inn av malena, her.

Dette står om tasso i Wikipedia:

Ja, leste den jeg også. Tenkte så at det er lettest å finne ut ved å spørre her inne hva det egentlig er. Er såååå mange her som vet litt om alt.

Trolljenta25 er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:15.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no