|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
01-11-06, 11:26 | #1 |
Alltid like optimist
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Orkdal
Innlegg: 2.603
|
God og vanlig brunsausNoen som kan gi meg oppskrift på enkel og vanlig brun saus.
__________________
Maribo og 3 tuller(00, 02, 06) |
01-11-06, 11:47 | #2 |
Sær og kresen
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 5.587
|
Sv: God og vanlig brunsausFor at den ikke skal smake mel er det i hvert fall viktig å la smør og mel brune seg skikkelig. Et par skiver brunost gir sausen litt søtsmak. Har ingen oppskrift her og nå, pleier å ta det på "gefühlen".
__________________
You don't have to be black to sing the blues From what I gather all you got to be is blue (Joan Baez) |
01-11-06, 12:20 | #3 |
Epikur
|
Sv: God og vanlig brunsausJeg tror ikke svaret er å brune mel og smør "skikkelig", for da smaker det gjerne svidd, og svidd mel er kanskje noe av det vondeste som fins. Du må bruke lite mel og sausen må koke litt. Da blir du kvitt melsmak. Salte lite, ettersom buljong ofte har salt allerede. Bruk gjerne kraft du har laget selv, da kan du styre saltinnholdet bedre. Smak underveis, det er eneste løsning!
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
01-11-06, 12:42 | #4 |
Live and let live
|
Sv: God og vanlig brunsausJeg bruner smør og mel til det begynner å få en god brunfarge (kunsten er å enten ha høy varme, røre hele tiden og ha væske tilgjengelig på sekundet når det har brunet nok, eller å bruke god tid på litt lavere varme så det ikke svir seg). Så når tiden er inne, så heller jeg over vannet fra grønnsakene jeg koker, har i litt urtesalt og litt grønnsaksbuljong, og lar dette småkoke en liten stund. |
01-11-06, 12:49 | #5 |
Bare sær
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 11.205
|
Sv: God og vanlig brunsausJeg pleier å brune smøret separat først, og brune litt til etter at jeg har tilsatt melet.
__________________
90 - 96 - 00 Forget your perfect offering, there is a crack in everything, that's how the light gets in. |
01-11-06, 15:21 | #6 |
Permakulturell
|
Sv: God og vanlig brunsausJeg gjør litt forskjellig, men koker alltid sausen en god stund for å få ut melsmaken. Og så smaker jeg alltid før jeg salter - buljong/kjøpekraft er veldig salt i seg selv.
__________________
"Jeg er forbauset over at noen legger så mye vekt på krevende skatteforhold at de flytter fra det land det er en Guds gave å være født i." Olav Thon |
02-11-06, 21:38 | #7 |
Dramaqueen
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Nordens Paris
Innlegg: 1.402
|
Sv: God og vanlig brunsausJeg har brunsaus-jevning jeg. Jeg koker en til to pakke rsmør i jerngryte. Lenge. Etter noen timer har jeg mel og buljong oppi denne til det blir helt "tett". Ikke saus, ikke grøt, men en tett masse. Det lar jeg også stå i panna i flere timer (rører litt underveis) og da brunes det. |
03-11-06, 09:37 | #8 |
٩(●̮̮̃●̃)۶ ٩(●̮̮̃●̃)۶
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 2.639
|
Sv: God og vanlig brunsausGubben hadde ikke spist brunsausen min om jeg hadde hatt sukkerkulør i. Eller det vil si, han spiser den med en kraftig rynke i pannen...
Det tar gjerne litt tid før jevningen begynner å brunes, men når den først begynner å brunes tar det et øyeblikk mellom perfekt brun til svidd... Jeg koker vann i vannkokeren og rører ut buljongterninger først. Så står den varme buljongen og venter på at jevningen brunes. Jeg rører også hele tiden for å brune jevnt. |
03-11-06, 10:28 | #9 |
Leser
|
Sv: God og vanlig brunsausDet er to måter å lage brun saus på. Det blir litt forvirrende når begge oppskriftene presenteres som vanlig brunsaus.
__________________
"The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it." - George Orwell |
|
|