|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
16-05-08, 22:45 | #1 |
Kidding, right?
|
Hjelp! "Timing" av bollebakst...Jeg skal ha med boller til 17.mai-utsalget på skolen imorgen. Og de må selvsagt være nystekte og ferske. Men hvordan i all verden kan man styre, kontrollere og planlegge hevende gjærdeig?
__________________
I'm on a seafood diet. Everytime I see food, I eat.
|
16-05-08, 22:54 | #3 |
50 & somewhat fab
Medlem siden: Nov 2006
Hvor: Nordpå
Innlegg: 15.003
|
Sv: Hjelp! "Timing" av bollebakst...Jeg bruker bare å etterheve bollene den tida det tar å varme steikeovnen (slår den på idet første brett er fullt). Det går helt fint; jeg får mye skryt for bollene mine, som er svært luftige. Så der kan du kanskje spare inn opp til 30 minutter.
__________________
2001 og 2001 |
16-05-08, 23:02 | #6 |
Etylbarbital
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 19.554
|
Sv: Hjelp! "Timing" av bollebakst...Jeg bruker rimelig høy temperatur på væsken (45 grader - bruker alltid tørrgjær) og blander alt (inkl. tørrgjær) unntatt mel i den varme væsken FØR mel tilsettes - dette setter fart på gjæren slik at du har kontroll på at deigen etter all sannsynlighet vil bli dobbel størrelse i god tid før det har gått 1 time.
__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske? |
16-05-08, 23:03 | #7 |
Protonterapeut
|
Sv: Hjelp! "Timing" av bollebakst...Du må ikke etterheve så lenge, nei. En liten stund holder.
__________________
“Though she be but little, she is fierce!” - Shakespeare |
16-05-08, 23:04 | #8 |
🎈
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 3.791
|
Sv: Hjelp! "Timing" av bollebakst...Jeg baker dagen før (eller flere dager før), fryser de også varmer jeg de forsiktig i ovnen rett før de skal serveres. Da blir de helt som nybakte. Men spørs om du orker å begynne med det nå så seint da..
__________________
Frøkna (mai 03) og Junior (mars 07) |
16-05-08, 23:15 | #9 |
50 & somewhat fab
Medlem siden: Nov 2006
Hvor: Nordpå
Innlegg: 15.003
|
Sv: Hjelp! "Timing" av bollebakst...
Ja, når jeg tenker meg om bruker jeg nok ikke å forheve en time heller. 40 minutter maks, tenker jeg. Og jeg bruker veldig klissete deig under forhevinga, faktisk sånn at jeg fortsatt kan røre i den med ei hullsleiv uten at det er tungt.
__________________
2001 og 2001 |
16-05-08, 23:27 | #11 |
Bare sær
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 11.205
|
Sv: Hjelp! "Timing" av bollebakst...Jeg ville startet deigen i kveld. Bittelitt gjær, og kald væske. Hvis den har hevet veldig mye i morgen tidlig, slå den ned og sett den kjølig. Bak ut om ettermiddagen.
__________________
90 - 96 - 00 Forget your perfect offering, there is a crack in everything, that's how the light gets in. |
17-05-08, 13:30 | #15 |
Kidding, right?
|
Sv: Hjelp! "Timing" av bollebakst...Jeg har brukt bollebaking som unnskyldning til å ikke kunne være med omtrent noen ting i dag. Fungerte som bare rakkern det!
__________________
I'm on a seafood diet. Everytime I see food, I eat.
|
17-05-08, 18:14 | #16 |
Frafallen
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 5.288
|
Sv: Hjelp! "Timing" av bollebakst...Ti minutters røring, ni måneders heving, og voilá!
__________________
You can't trust girls. When I get a girlfriend I am not going to tell her where I live or work. |
|
|