Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Gourmetmat - tre retter. Hjelp?

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 14-11-06, 12:17   #1
Myrsnipa
Pen. Så det så.
 
Myrsnipa sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 6.525
Myrsnipa har et rykte de fleste bare kan drømme omMyrsnipa har et rykte de fleste bare kan drømme omMyrsnipa har et rykte de fleste bare kan drømme omMyrsnipa har et rykte de fleste bare kan drømme omMyrsnipa har et rykte de fleste bare kan drømme omMyrsnipa har et rykte de fleste bare kan drømme omMyrsnipa har et rykte de fleste bare kan drømme omMyrsnipa har et rykte de fleste bare kan drømme omMyrsnipa har et rykte de fleste bare kan drømme omMyrsnipa har et rykte de fleste bare kan drømme omMyrsnipa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Gourmetmat - tre retter. Hjelp?

Damene i rekkehuset hos oss (6 stk) skal lage gourmetmåltid til våre menn, og vi trenger litt starthjelp.

Vi skal lage alt fra bunnen og det skal være en smule avansert, dog ikke noe som vi må forberede i hundre dager først.

Hva serverer vi?

__________________
Whatever Your Mind Can Conceive, and Believe, the Mind can Achieve- Napoleon Hill
Myrsnipa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-11-06, 12:51   #2
Magica
søt
 
Magica sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.115
Magica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt avMagica har mye å være stolt av
Standard

Sv: Gourmetmat - tre retter. Hjelp?

En enkel og god forrett:

Ruccola
Serranoskinke (eller annen god spekeskinke)
Nyreven parmesan
Olivenolje over
Nykvernet pepper

NAM!

__________________
2001 - 2003 - 2014
Magica er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-11-06, 13:04   #3
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Gourmetmat - tre retter. Hjelp?

Jeg kan anbefale denne. Jeg har laget de tre rettene sammen og hver for seg flere ganger, og vinvalget er gjort i samråd med min gode kompis på polet. Alt er lett å lage til mange, lett å forberede og lett å lykkes med.

Mafiamiddag

Legg gjerne ut oppskriftene i fulltekst her, jeg sliter skikkelig med å kunne veksle mellom programmer her i dag, så kopiering byr på problemer...

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-11-06, 13:14   #4
Pamina
Kaldt hode, varmt hjerte!
 
Pamina sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 8.982
Blogginnlegg: 70
Pamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt av
Standard

Sv: Gourmetmat - tre retter. Hjelp?

Her er Mafiamiddagen i fulltekst.

Alle oppskrifter er beregnet på 12 pers

Forrett: Blåskjellsuppe med fenikkel og safran

5 sjalottløk finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
4 gulrøtter julienne (tynne strimler)
2 fenikkel i tynne skiver

alt freses i smør/olivenolje. ha i en klype safran, og fres videre i ca 1 minutt Ha i 4-5 dl hvitvin, ha i 2 kilo blåsskjell og damb blåskjellene under lokk i 2-3 min.
Sil av kraften, og varm den opp med 6 dl fløte. Smak til med pepper og evt salt. Den kan gjerne skummes litt opp med stavmikser.
Fordel skjell (evt rensede) og grønnsaker i suppetallerkner og øs suppen over.

Hovedrett: Lykkelige Stangekyllingbryst med sellerirot- og mandelpotetpure, med portvinnsaus.

Beregn et kyllingbryst pr pers. stekes i panne med smør, frisk timian og et hvitløksfedd. salte og pepre brystene under stekingen. Når brystene er gylne legges de i langpanne/ildfast form. Skyll pannen mellom hver omgang med steking. Stekes videre i ovnen i 14 minutter.

Kok 1 kg mandelpoteter og 500 g sellerirot i små biter i usaltet vann. Når alt er mørt brukes moses alt sammen med 6 ss meierismør og 3 dl fløte. Smak til med salt og pepper.

Til sausen: Kok 7 dl god kraft eller buljong og 3 dl portvinsaus inn til det halve, pisk inn 4 ss smør, strø i noe frisk timian og smak til med pepper og evt salt.

Dessert: pasjonsfruktmousse-ostekake

Nøttebunn
2 eggehviter
100 g sukker
130 g malte hasselnøtter

Still stekeovnen på 180 grader.Pisk eggehviter og sukker
til marengs.Vend inn malte hasselnøtter.
Ha massen i en springform,ca 24 cm i diameter.
Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl.


Pasjonsfrukt krem
500 g naturell kremost
325 g sukker
1 1/2 dl pasjonsfrukt juice (skrap ut innholdet av rfuktene i en sil, gni med baksiden av en sleiv el. for å skille saft fra steiner)
Saften fra 1 lime
5 pl. gelatin
6 dl kremfløte

Ha kremosten og sukker i en kjøkkenmaskin.Visp det sammen.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp limesaften. Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen. Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn. Ha kremen over nøttebunnen i formen.
Frys kaken.


Gelé
1, 5 dl g pasjonsfrukt juice
1,2 dl vann
75 g sukker
1 ts maizena
4 1/2 plater gelatin

Kok opp fruktjuice og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Rør ut maizena i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter.

Tilsett gelatin og rør sammen. Sett geleen kaldt til den begynner og stivne. Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald.

Smelt hvir sjokolade, og smør sjokoladen ut over et bakepapir, ha i frysen og ta ut igjen når kaken skal pyntes.

Fjern kakeformen. Sett kaken over på et serveringsfat og la den tine i kjøleskapet i ca 3 timer.

Jeg tror at neste gang skal jeg lage bringebærcoulis ved siden av.

Hvitvin til forrett: Penfolds Koonunga Hill Chardonnay 2002, kr 99.90
Rødvin til hovedrett:
Castello di Farnetella Chianti Colli Senesi 2001 kr 115,20.
Sprudlende hvitvin til desserten:
Saracco Moscato d'Asti 2004 kr 113,90.
__________________

Pamina er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:27.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no