Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Holdbarhet på mat

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 18-09-08, 10:51   #1
Hasselnøtt
Sliter med tastaturet
 
Hasselnøtt sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 5.207
Hasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner til
Standard

Holdbarhet på mat

Som et ledd i "bli flinkere på kjøkkenet"-prosjetet mitt, spyr jeg ut spørsmål i hytt og pine. Bær over med meg. Jeg prøver å utvide husmorkapasiteten.

En av tingene jeg sliter med, er å bruke rester. Har jeg åpnet et glass med tomatpuré, er sjansene usedvanlig store for at restene blir kastet etter noen dager. Det samme gjelder pesto. Eller middagsrester, for den saks skyld. Jeg har angst for alt som er gammelt og dårlig. Jeg ser at jeg har mye å hente der, for å utnytte maten bedre og kaste mindre.

Så til spørsmålet; hvor lenge har du middagsrester stående før det er søplekassemat? Eller tomatpuré eller pesto, som var det jeg kom på i farta.

Hasselnøtt er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-08, 10:54   #2
Fibi
Prematurmamma
 
Fibi sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Hvor: Sanniss, Rogaland
Innlegg: 14.671
Blogginnlegg: 11
Fibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Holdbarhet på mat

Tomatpure har jeg stående (med lokk i kjøleskap) i en uke. Jeg bruker et halvt glass til pizzaen en fredag, og resten fredagen etter. Pesto bruker vi sjelden/aldri så det vet jeg ikke.

__________________
Jente 03 - Gutt 08 - Gutt 14 (uke 24+6)

Podcaster for Kjerringrådet - Helt uten filter (@Kjerringraadet)

Fibi er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-08, 10:55   #3
Hjertensfryd
Unik
 
Hjertensfryd sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2006
Hvor: Casa Del Troll
Innlegg: 9.317
Blogginnlegg: 98
Hjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Holdbarhet på mat

Tomatpuré til overs fryser du ned i isterningbrett. Lite tips der er å ha plastfolie oppi først. Då setter ikkje den ikkje farge.

Eg fryser igrunn ned ganske masse. Har slike fine foliebokser som eg fryser ned i. Lik størrelse som fiskegrateng boksane ein kjøper på butikken. Ypperlige til å fryse ned ein middagsporsjon i.

__________________
Nobody is perfect. My name is Nobody.
Hjertensfryd er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-08, 11:10   #4
Hasselnøtt
Sliter med tastaturet
 
Hasselnøtt sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 5.207
Hasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: Holdbarhet på mat

Kjøpe bokser til å fryse ned, altså.

:noterer:

Hasselnøtt er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-08, 11:47   #5
Hjertensfryd
Unik
 
Hjertensfryd sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2006
Hvor: Casa Del Troll
Innlegg: 9.317
Blogginnlegg: 98
Hjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Holdbarhet på mat

Alltid greit å ha nokre middager i frysaren. Mannen min er veldig glad for at eg gjer slikt.

Når han jobber til langt på natt, kan han komme heim, leite litt i frysaren og velge seg ut ein middag. Tar ikkje lange tida å varme opp i ovnen heller.

__________________
Nobody is perfect. My name is Nobody.
Hjertensfryd er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-08, 11:56   #6
Jinx
Tre små T
 
Jinx sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 3.499
Jinx imponerer mange og er sikkert smartJinx imponerer mange og er sikkert smartJinx imponerer mange og er sikkert smartJinx imponerer mange og er sikkert smartJinx imponerer mange og er sikkert smartJinx imponerer mange og er sikkert smartJinx imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Holdbarhet på mat

Pesto holder mye lenger hvis du heller litt olivenolje over restene i glasset.

__________________
T august 04, T februar 08 og T august 10.
Jinx er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-08, 11:58   #7
Høyt&Lavt
Stabilt ustabil...
 
Høyt&Lavt sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Akershus
Innlegg: 2.326
Blogginnlegg: 5
Høyt&Lavt imponerer mange og er sikkert smartHøyt&Lavt imponerer mange og er sikkert smartHøyt&Lavt imponerer mange og er sikkert smartHøyt&Lavt imponerer mange og er sikkert smartHøyt&Lavt imponerer mange og er sikkert smartHøyt&Lavt imponerer mange og er sikkert smartHøyt&Lavt imponerer mange og er sikkert smartHøyt&Lavt imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Holdbarhet på mat

Opprinnelig lagt inn av Urt, her.

Tomatpuré til overs fryser du ned i isterningbrett. Lite tips der er å ha plastfolie oppi først. Då setter ikkje den ikkje farge.

Eg fryser igrunn ned ganske masse. Har slike fine foliebokser som eg fryser ned i. Lik størrelse som fiskegrateng boksane ein kjøper på butikken. Ypperlige til å fryse ned ein middagsporsjon i.

Hvor kjøper du de folieboksene? :elsker middagsrester:

__________________
jente 2001 - gutt 2005 - gutt 2011
Høyt&Lavt er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-08, 11:59   #8
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Holdbarhet på mat

Pesto og tomatpure prøver jeg å få brukt innen en uke. Pesto er godt på skive, blandet ut med litt mer olje og dryppet på pizza (som Dr Oetkers mozzarellapizza) eller rett og slett i pizzasaus eller spaghettisaus. Tomatpureen bruker jeg til tomatsuppe, spaghettigryte eller pizzasaus. Så prøv å ha to ting som krever samme ingredienser samme uke. Middagsrester bruker jeg så snart jeg kan, til kvelds, med i matpakken eller til middag neste dag.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-08, 12:04   #9
Hjertensfryd
Unik
 
Hjertensfryd sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2006
Hvor: Casa Del Troll
Innlegg: 9.317
Blogginnlegg: 98
Hjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Holdbarhet på mat

Opprinnelig lagt inn av Forbrukerkverulant, her.

Hvor kjøper du de folieboksene? :elsker middagsrester:

Eg må høyre med mannen, men er redd det er ein av forhandlaren hans som har slikt. ( mannen er kokk og har dermed muligheter til å bestille ein del ting til oss, som mannen i gata ikkje får tak i )

Kanskje binders har slikt ?

__________________
Nobody is perfect. My name is Nobody.
Hjertensfryd er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-08, 12:06   #10
ullmor
... med mjuke pigger...
 
ullmor sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2008
Innlegg: 2.585
ullmor er virkelig godt liktullmor er virkelig godt liktullmor er virkelig godt liktullmor er virkelig godt liktullmor er virkelig godt liktullmor er virkelig godt liktullmor er virkelig godt liktullmor er virkelig godt liktullmor er virkelig godt likt
Standard

Sv: Holdbarhet på mat

Det kan bli stående i kjøleskapet ganske lenge inntil jeg kommer på at jeg må rydde. Da blir mye kastet.

Du har mye å hente på å beregne porsjonene bedre slik at du får minimalt med rester. Og hvis du planlegger middager for en uke om gangen kan du sørge for at du har middager som inneholder noe av de samme ingridiensene. Da utnytter du store bokser med pesto, eller hva det skulle være.

Når du blir flink på dette kommer du til å merke det på økonomien også.

__________________
Vær mer opptatt av hva du får gjort enn hva du ikke får gjort!
ullmor er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-08, 13:01   #11
Veronal
Etylbarbital
 
Veronal sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 19.554
Veronal har et rykte de fleste bare kan drømme omVeronal har et rykte de fleste bare kan drømme omVeronal har et rykte de fleste bare kan drømme omVeronal har et rykte de fleste bare kan drømme omVeronal har et rykte de fleste bare kan drømme omVeronal har et rykte de fleste bare kan drømme omVeronal har et rykte de fleste bare kan drømme omVeronal har et rykte de fleste bare kan drømme omVeronal har et rykte de fleste bare kan drømme omVeronal har et rykte de fleste bare kan drømme omVeronal har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Holdbarhet på mat

Binders.no selger aluformer.

__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske?
Veronal er aktiv nå   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:59.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no