|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Epikur
|
![]() Den store juleribbetrådenHer kan vi skravle om svineribbe.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
kan tilsettes alkohol
|
![]() Sv: Den store juleribbetrådenDette karakteriserer sikker som ribbemishandling av noen, men her er min "oppskrift". Jeg skjærer av svoren, deler ribba i små stykker, gnir inn med salt og pepper og langsteker. Da blir stykkene sprø og smakfulle. Eneste svineribben jeg liker. Jeg har veldig liten sans for helstekt ribbe som skjelver i kantene.
__________________
Cappuccino (01), Cortado (04), Espresso (07) Vi vil ta vare på skjønnheten, varmen, som om vi bar et barn varsomt på armen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Østfold
Innlegg: 2.129
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store juleribbetrådenJeg vurderer din metode i år, Kanne. Temperatur og tid på steking?
__________________
Storesøster 05 - Lillebror 07 - Bittelillebror 15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Carve canem
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Øvre Romerike
Innlegg: 6.446
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store juleribbetrådenHer ligger årets juleribbe i kjøleskapet, ferdig saltet, med svoren ned, og skal kose seg frem til onsdag. Da snur jeg den, legger en ball med aluminiumsfolie under, slik at den blir litt høyere på midten. Så har jeg vann i langpanna, legger aluminiumsfolie over (litt løst), og lar den dampe på ovnens høyeste temperatur i 45-60 minutter. Så tar jeg av folien, og lar den steke videre på ca 200 grader i ca halvannen time. Det bruker å bli veldig bra.
__________________
I et moderne massesamfunn burde det være like selvfølgelig å lese for sine barn som det er å pusse tennene deres -Jostein Gaarder 06, 07, og 12.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Den store juleribbetrådenAbonnerer. |
![]() |
![]() |
#6 |
kan tilsettes alkohol
|
![]() Sv: Den store juleribbetråden
__________________
Cappuccino (01), Cortado (04), Espresso (07) Vi vil ta vare på skjønnheten, varmen, som om vi bar et barn varsomt på armen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Frafallen
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 5.288
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store juleribbetrådenJeg prøvde Hellstrømmetoden i dag, og det ble perfekt: Salt og pepper gnidd inn på finsnittet svor i dag morges. Ovnen på 180 grader varmluft. En liter vann og en hvitløk i båter i langpanne. 1 time med svoren ned, 1 time med svoren opp, midt i ovnen. Etterfylle vann/øl ved behov. Deretter 30 minutter med dynking av svoren hvert 5. minutt. En sammenkrøllet kladd aluminiumsfolie under midten av ribba får fettet til å renne av slik at svoren blir sprø.
__________________
You can't trust girls. When I get a girlfriend I am not going to tell her where I live or work. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Den store juleribbetrådenÅh, tusen takk for svar, Mauser! Den så jo så god ut på videoen at tennene løp i vann. Smakte det hvitløk av ribba eller sausen? |
![]() |
![]() |
#9 |
Frafallen
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 5.288
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store juleribbetrådenIkke noe hvitløksmak, nei. I beste fall et svakt hint i sausen.
__________________
You can't trust girls. When I get a girlfriend I am not going to tell her where I live or work. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Teller ned
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 12.192
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store juleribbetrådenHar dere noen gode tips til oppskjæring? Synes ofte det er vanskelig å skjære i passe stykker. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Protonterapeut
|
![]() Sv: Den store juleribbetrådenHer er det mannen som står for svineribbekokkelering. Jeg aner ikke hva han gjør.
__________________
“Though she be but little, she is fierce!” - Shakespeare |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Frafallen
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 5.288
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store juleribbetråden
Skjær svoren i cm-store ruter, helt gjennom (tapetkniv er konge), parallelt med eventuelle bein. Da har du et godt utgangspunkt.
__________________
You can't trust girls. When I get a girlfriend I am not going to tell her where I live or work. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Teller ned
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 12.192
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store juleribbetråden
Ja, det er jo de helsikes beina som ødelegger. Ikke er det noe system på dem heller, snor seg på kryss og tvers..akkurat som på ei gammal jomfru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Off the map.
|
![]() Sv: Den store juleribbetråden
vi har det alltid sånn. Jeg er helt enig med deg. Skjelvende hvite ribbebiter ser ikke godt ut.
__________________
røverunger 03 og 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ute på tur
|
![]() Sv: Den store juleribbetrådenLurer på om svigermor forventer at jeg skal stå for ribbestekingen i år?
__________________
I have learned that to be with those I like is enough. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Den store juleribbetrådenVi kjøper tynnribbe hos slakteren i morgen og tilbereder etter oppskriften på www.matprat.no. Det blir perfekt resultat hver gang. |
![]() |
![]() |
#17 |
Epikur
|
![]() Sv: Den store juleribbetråden
Del rosenkålene i to og stek de med bacon i smør. Plutseig smaker rosenkål nøtteaktig og deilig, og ikke promp.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Fortynnet
|
![]() Sv: Den store juleribbetrådenJeg så en rosenkål-oppskrift på Nigellas jul i går, som så veldig god ut. Det var med kastanjer, pancetta og marsala og enda noe til. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
trøtt
|
![]() Sv: Den store juleribbetråden
Vi skal lage ribbe på den måten i år. Vi har bare feiret jul hjemme en gang tidligere og da stekte vi den hel. Hos svigers får vi den slik som dere beskriver og det er mye bedre.
Takk for tipset! Kanskje jeg prøver dette i år.
__________________
Storebror '02 og Lillebror '07. |
![]() |
![]() |
![]() |
Emneord |
julemat, julemiddag, juleribbe, sprø svor, svineribbe, tilbehør |
|
|