|
Spikerhjørnet Speaker's corner. Forum for lengre debattinnlegg og meninger, politikk mm. |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
09-02-09, 21:28 | #1 |
Aktiv
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Øvre Romerike
Innlegg: 136
|
Når vi først snakker om plaging av gjess og ender ...Det har jo vært mye snakk om ribbing av fjær på levende gjess. Men hva med denne delikatessen som flere av mine tidligere venner har skrytt så mye av, til tross for at de vet hvor lidelsesfullt det er. Jeg snakker om foie gras - gåselever. (Kilde: youtube.com) Etisk forsvarlig? Jeg blir kvalm!
__________________
Katarina, mamma til H & S f. 2002 |
09-02-09, 21:42 | #2 |
Overdriver
Medlem siden: May 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.054
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...Jeg vet hvordan foie gras lages, så jeg orket ikke kikke... Grusom behandlig av dyr, på lik linje med fremavling av hurtigvoksende kyllinger som ikke kan stå på bena (knekker).
__________________
Fru Snurp (70tallet) og Gla'gutten ♥ (2008) |
09-02-09, 21:45 | #3 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...Jeg er så glad jeg aldri har smakt gåselever. Ikke skal jeg det heller, noe så kynisk! Jeg har aldri forstått hvordan folk kan JOBBE med sånt? Eier de ikke følelser?
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
09-02-09, 21:45 | #4 |
Curlingkone
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...Jeg syns delikatesse-begrepet utgår når maten "lages" på denne måten. |
09-02-09, 21:50 | #5 |
Aktiv
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Øvre Romerike
Innlegg: 136
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...
__________________
Katarina, mamma til H & S f. 2002 |
09-02-09, 22:00 | #6 |
Nå også i farger
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 13.973
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...Jeg blir også kvalm, og dette er enda en god grunn til hvorfor jeg får mindre og mindre lyst på kjøtt og annen mat fra dyr. |
09-02-09, 22:07 | #7 |
Curlingkone
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...Det er veldig fint å spise lokalt kjøtt som man vet hvor kommer fra |
09-02-09, 22:12 | #8 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...Ut med gåselever, dun og pels. |
09-02-09, 22:15 | #9 |
Metallica!!
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...Jeg har aldri spist det, og kommer aldri til å spise det.
__________________
|
09-02-09, 22:20 | #10 |
Curlingkone
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...Men skjer denne overforingen i alle tilfeller? Eller er det fortsatt de som driver med gjess og lager foie gras av leveren deres uten at de overfores? |
09-02-09, 22:45 | #11 |
Metallica!!
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...
Så vidt jeg har klart å finne ut så er foie gras fettlever, altså en tilstand som oppstår på grunn av overforing. (eller overspising hos mennesker).
__________________
|
09-02-09, 22:56 | #12 |
Curlingkone
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...
Jepp, leste det på Wikipedia eller hva det heter. |
09-02-09, 23:03 | #13 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 24.867
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...Jeg velger å ikke se det.... Har aldri spist det og kommer aldri til å gjøre det. |
10-02-09, 00:21 | #14 |
Jazzbabe
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Elvebyen
Innlegg: 1.640
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...Å, dæven... Dette var jeg ikke klar over - stakkars dyr!
__________________
Venner er de brødre og søstre man selv velger |
10-02-09, 00:51 | #15 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...
Men da skal det være fra nabogården som man kan gå innom. |
10-02-09, 01:05 | #16 |
Aktiv
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Øvre Romerike
Innlegg: 136
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...
Jeg vet det Industrialisert kjøtt er noe herk egentlig, men jeg klarer jo ikke å la være å spise kjøtt likevel. Men jeg vurderer kylling nå altså... Jeg vil prøve å finne noen som oppdretter på en mest mulig ok måte. Vi spiser lite oksekjøtt og svinekjøtt i det hele tatt, det går mest i kylling, fisk og grønnsaker hos oss.
__________________
Katarina, mamma til H & S f. 2002 Sist redigert av Katarina : 10-02-09 kl 01:12. |
10-02-09, 01:13 | #17 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...
Nå er det vel ikke det jeg påstår heller. Kylling hakker hverandre til døde i bittesmå bur. Der ligger døde og noen ganger spiser burkameratene på dem også. Burene er små, som frimerker å regne faktisk. De er netting, hele veien rundt, det finnes ikke vagler og vet du det er jammen ikke plass for de største kyllingene å bevege seg. |
10-02-09, 01:21 | #18 |
Aktiv
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Øvre Romerike
Innlegg: 136
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...
Jeg kan ikke si meg annet enn helt enig med deg. Du har tydeligvis bedre innsikt i dette enn jeg har.
__________________
Katarina, mamma til H & S f. 2002 |
10-02-09, 01:32 | #19 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...
Joda de fleste fiskene blir drept med det samme de blir tatt opp, men en fisk som er fanget i en trål som igjen dras over havbunnen en periode blir unektelig utsatt for lidelse da. |
10-02-09, 06:46 | #20 |
Pulled back in
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Der
Innlegg: 724
|
Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...
Det er jeg helt enig i. Det er som å akke og oje seg over tyrefekting når langt flere dyr blir mishandlet og dør i transport på vei fra gård til slakteri her til lands. Norske konsumenter har en potensiell stor påvirkningskraft, bare så synd den heller bllir brukt til å avskaffe paprika på grandisen enn å sørge for litt mere etisk mat på bordet. Sistnevnte ville selvsagt bety at vi først må erkjenne hva dyrene må gå igjennom for at vi skal få biffen vår, det er sikkert der skoen trykker.
__________________
Propellen 2005 Stoikeren 2008 |
|
|