Drikker du (hjemmelaget) saft med mugg i?
Jeg var for en tid tilbake på besøk hos noen som når jeg sa: Å nei, er det kommet mugg på saften? - svarte: "Jasj, bare litt på toppen", og så skrudde av korken og helte oppi en mugge, tok vann i, og serverte gjestene sine. Jeg drakk vann. På diskusjon om dette fant vedkommende frem en gammel kokebok etter foreldrene sine der det sto at dersom det var kommet mugg på hjemmelaget syltetøy eller saft, så kunne man fint drikke/spise det dersom det ikke smakte eller luktet mugg. Gjorde det det, så kunne man bare koke det opp igjen og så drikke det.
Jeg har bare en sånn følelse i forhold til dette: 
Spise og drikke mugg liksom? Er ikke det farlig da? Eller er det visse typer som ikke er så farlig (på linje med blåmuggost og slikt)? Er ikke muggent brød feks giftig?
__________________
Poden des. 01, Admini jan. 07 og Admikra feb.14.
-Det du tror, avgjør hva du ser.
|