Bygging av kald matbod/grovkjeller?
Vi skal innrede en del av kjelleren som tidligere var garasje. I den ene delen skal vi ha et ekstra soverom, i den innerste delen skal vi ha matbod (deler av den i det minste). Nå er lecaveggen og vindu satt inn i det som tidligere var garasjeåpningen, så kommer vi til resten av byggeprosjektet.
Meg og mannen er ganske uenig om hvordan det bør gjøres, som vanlig. På soverommet skal vi ha varmekabler og isolere må vi selvfølgelig gjøre. Men da er spørsmålet, skal vi isolere bare soverommet og la matboden være uisolert? Hvordan forsikrer man seg mot at det er tett, sånn at det ikke kommer "ting" man ikke vil ha i maten. Og hvordan kan dette best gjøres for at det skal holde seg så bra som mulig stabilt kjølig der. Og det er sikkert noen krav om lufteventil ol også. Jeg klarte ikke finne noe fornuftig når jeg søkte på nettet om dette. Til informasjon så ligger de to ytterveggene som blir en del av denne matboden lengst inn i huset og de er nesten under bakkenivå pga skrånet tomt.

__________________
Ole Brumm
-04, -08, -11, -14
|