Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Din beste rabarbraoppskrift

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 26-05-10, 21:24   #1
Tangina
godtemonster
 
Tangina sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2007
Innlegg: 6.359
Tangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner til
Standard

Din beste rabarbraoppskrift

Jeg kan ikke fordra rabarbra, bortsett fra rabarbrasmuldrepai (jeg husker ikke hvor jeg har oppskriften fra - det kan godt være det var herfra). Limer inn oppskriften under. Men jeg har så utrolig mye rabarbra og føler jeg bør gjøre noe ut av det. Sambo elsker rabarbrasuppe, men sist jeg lagde det, syntes han den ble for fancy med for mye krydder i. Derfor ønsker jeg meg andre gode rabarbrasuppeoppskrifter eller annet som er godt å bruke rabarbra til.

Her er smuldrepaioppskriften:

Sitat:

Smuldredeig:
2 dl hvetemel
1 dl små havregryn (lettkokt type)
1 ts vaniljesukker
150 g smør, kjøleskapkaldt

Fyll:
6 – 8 stilker
1 dl sukker
2 ss potetmel

Ildfast form, 1 stor eller 6 små
I stekeovnen: 225 °C, ca. 20 minutter

Ha mel, sukker og havregryn i bolle, bruk gjerne food processor.
Skjær smøret i terninger. La maskinen gå slik at alt blir en grynet masse, eller bruk fingertuppene og smuldre smøret raskt i det tørre.
Rens og skjær rabarbra i biter og bland med sukker og potetmel. Fordel dette i en stor eller 6 små former. Fordel smuldredeigen over rabarbrablandingen i formen/e. Stekes midt i ovnen til deigen er gyllen og fruktsaften bobler opp langs kanten av formen. Serveres lunken med kald vaniljesaus eller vispet krem til

(Jeg har ikke søkt i forumet på rabarbra - beklager hvis det finnes en haug slike tråder fra før... *lat*)

__________________
Gutta -04 og -07

Sist redigert av Tangina : 26-05-10 kl 22:24.
Tangina er ikke aktiv   Svar med sitat
 


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:07.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no