Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Økologisk og diettmat

Brødutforskning

Økologisk og diettmat Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 01-08-10, 13:01   #1
Left
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Brødutforskning

Jeg har spist opp dosen min med mandelbrød fra Spisdegslank, og tenkte jeg måtte prøve å se om jeg kunne klare å bake det brødet selv. Når du kjøper det koster det 69,- for et halvt brød (de er så små), så jeg kan teste ut litt med div. utfall uten fare.

Nå har jeg et brød i ovnen, som ser veldig lovende ut i forhold til utseende.

I det er det:

3 dl mandelmel (jeg malte mandler selv) - 15,6 kh
1 dl Sesamfrø - 2 kh
50g Kruskakli - 4,5 kg
2 dl Linfrø - 0
75g gresskarkjerner (malt til mel) - 5,4 kh
1 dl Aman Prana - 4 kh
2,5 ss Fiberhusk - 0
1 ss bakepulver - 5kh
1 boks Creme Fraise - 8 kh
4 egg - 1,2 kh
1ss Splenda og en dæsj med salt
3 dl lunkent vann (ca.)

totalt skulle det bli vel 40 kh på hele brødet. Vekten har jeg ikke enda, men den skal jeg legge inn, slik at jeg får kh pr. 100g.

I tillegg hadde jeg oppi en slump med rapsolje.

Brødet hever seg veldig fint, og har fin farge - ikke så mørkt som det andre brødet jeg har laget.

Nå er jeg bare veldig spent på hvordan det smaker.

  Svar med sitat
 


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:53.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no