Gå tilbake   Foreldreportalen > Blogger > Adventskalenderbloggen

Før julen ringes inn - 6Hver morgen fra og med 1. til og med 24. desember blogges en luke i kalenderen, og her kan man finne noe hyggelig eller morsomt eller nyttig eller fint eller gøy; bilder, vers, aktiviteter, oppskrifter, sjokolade ... Det er bare lukeutøvernes fantasi som setter grensene.
Rangér dette innlegget

Før julen ringes inn - 6

Postet 06-12-17 kl 07:00 av Kalenderpiken

FORELDREPORTALENS FANTASTISKE FØRJULSTRADISJON
- 10. årgang -

6

[1 Høst] [2 Palmen] [3 Tink] [4 Heilo] [5 Candy Darling] 6 Pøblis
[7 Harriet Vane] [8 Maverick] [9 Pappalille] [10 Skilpadda] [11 Koma] [12 Nessie]
[13 Ru] [14 Inagh] [15 LilleLeo] [16 Che] [17 Tallulah] [18 Matilda]
[19 Toffskij] [20 Svanen] [21 Kanina] [22 Tangerine] [23 Albertine] [24 Tåtti]

It takes a forum …
… to raise a child.

Sannere ord har ikke vært skrevet siden it takes a village to raise a child - men det begrepet hører jo hjemme i pre-digital tid.
Noen ganger lurer jeg på hva livet mitt de siste 14 årene ville vært uten forum – og de siste 7 uten foreldreportalen? Ville jeg vært venneløs? Hadde jeg lest flere bøker? Strikket mer? Gått på dressurkurs med hundene? Lært meg et nytt instrument? Lært meg å slå nupereller? Skrevet ferdig PhD-en min? Hvem vet.
Det har kanskje blitt mindre hjemmestrikka greier hos meg – men til gjengjeld har jeg funnet min helt egen, digitale landsby. Dere er bare best!

It takes a forum …
Mitt første møte med diskusjonsforum var dr. Phil’s discussion boards. Der fikk jeg luftet og bearbeidet et stort traume – jeg fikk venner for livet – og i 2007 fløy jeg av sted for å treffe fire helt ukjente damer fra USA – fra California, Conneticut, Maryland og NY state. Faren min var bekymret da jeg skulle dra og kunne fortelle at han hadde lest i avisen om unge jenter som var blitt lurt til å treffe fremmede på internett og blitt skjendet på det groveste. Jeg var godt inne i førtiårene, og syntes det var veldig søtt at pappaen min syntes at jeg fortsatt var en ung jente. Vennene derfra har jeg fortsatt.

It takes a forum to bake a cake.
Jeg pleier å lete på FP før jeg spør hele google når jeg skal bake. Ikke noe er som en god oppskrift anbefalt av en god forumvenn. Og «hva skal du ha til middag i dag?» er en tråd jeg ofte leser – hver gang de sære folka jeg bor sammen med, ikke ANER hva de har lyst på til middag. Det hjelper å klage over denne matleiheten og manglende evne til å komme med forslag til dagens varme måltid i «hva irriterer deg mest»-tråden. Eller å juble over at alle likte maten i «hva har gjort deg glad i dag?»-tråden. Dere er bare best!

It takes a forum to throw a party.
Menyforslag, bordplassering, bordekorering, invitasjoner, hvem må inviteres, hvem kan inviteres og kan jeg la være å invitere svigermor? Og et samlet forum kan selvsagt bidra med tilstrekkelig antall tøyservietter og riktig porselen, med kakeoppskrifter eller kakebaking, med vintips og det siste i skikk og bruk. Dere er bare best!

It takes a forum to raise a dog.
Valpetråden er fast innslag i mitt daglige forumregime. Ikke noe er som å dele gode hundehistorier, erfaringer, bekymringer og å akke og oie over hvor knuspesøte FP-hundene er. Og trenger man hundevakt når det skal arrangeres konfirmasjon, så stiller FPere opp. Etter litt forhandlinger fikk jeg hundene tilbake igjen når selskapet var slutt også. Dere er bare best!

It takes a forum to get dressed.
Når det er kleskrise – hva SKAL jeg ha på meg? Eller ser jeg tjukk ut i denne? Er utringningen OK? – Kan man egentlig ha rød kjole i bryllup? Hvem har gode bukser som ikke glir opp i eller ned fra? Hvilke vintersko passer for frosne forumdamer, og hvilke passer for ville forumunger som sliter ut flere par sko i sesongen? Hvilken bunad har du? Hvor får jeg kjøpt denne buksa/skjorta/munnspillet med fire toner i/ditt og datt? Dere er bare best!

It takes a forum to make you feel much better.
Hjertesorg, gråvær, oppoverbakker, livskriser og sykdom. Livet som butter imot og folk som er slemme eller dumme. Unger som gjør dumme ting, eller noen som gjør dumme ting mot ungene. Ellevill toårstrass som driver hele familien til vanvidd. Tenåringen drikker seg full eller isolerer seg på rommet. Som smeller i dører og brøler. Partnere som svikter litt eller veldig mye - som er fjerne og ikke tar ansvar for voksenoppgavene i familien. Noen ganger er det lettere å åpne hjertet sitt og legge frem fortvilelse overfor noen man IKKE er ansikt til ansikt med. Og når man har et helt laug med kloke kloke kvinner (og et kvart laug med kloke menn), som muntrer opp, klemmer digitalt, som deler av sin visdom og sin empati - så er det forbausende hvor bra – og hvor fort det virker. Dere er bare best!

It takes a forum to make you laugh out loud.
Forumvås, folkens. Det er jo best av alt. Jeg gir dere herved mensen-tråden hvis dere ikke skjønner hva jeg mener. Best, ja. Ingen tvil om det! http://www.foreldreportalen.no/forum...ensen%2C+ibsen

It takes a forum to be a nissemann (ok – dame, da.)
Hemmelig nissing er veldig stas! Å sende en pakke med greier i til en FPer man ikke ville kjent igjen på gaten – det er bare SÅ stas. (Jeg har nemlig akkurat pakket ferdig hemmelignissepakken min. Og fått en i posten selv. Jeg ble bare SÅÅÅ glad!) Dere er bare best!

It takes a forum to widen your horizons.
Kloke folk som mener noe annet - viser hvordan ting ser ut fra et annet ståsted, forklarer hvorfor og hvordan de har kommet frem til en sannhet som er en annen en din – de får meg til å bli klokere, mer ydmyk, til å ønske å vite mer, lære mer, dele mer. Hvis det er noe jeg er helt sikker på, så er det at FP-livet har gjort meg klokere og smartere. Og gladere. Dere ER bare best.

Så det jeg egentlig ville si, FP er at jeg bare elsker dere! Dere er så bra! Jeg håper dere får en helt fantastisk jul og et forumaktivt og bra nytt år. Dere er best!
:slengkyss all around:

PS: Nå kan dere være glade for at jeg ble så overveldet av kjærlighet til dere alle sammen – da slapp dere nemlig at luke 6 i år ble et langt innlegg om kristen julemusikk fra middelalderen og renessansen. Men hvis noen har lyst til å høre julemusikk fra middelalderen og renessansen, så send meg en PM, så skal jeg fortelle nøyaktig hvor og når koret mitt og jeg og proffe musikere på renessanseinstrumenter kan sees og høres denne helgen.
Sånn som dette blir å høre der:

Kommentarer totalt 57  

Kommentarer

Gammel
Blondie sin avatar
Det er helt sant (og jeg har hatt det i signaturen min i flere år). Forum har har vært livsviktig for meg i de dypeste kriser og de høyeste topper. Vennene fra Internettet er noe helt spesielt, de vet nemlig mye mer om meg og mitt liv enn mange andre. Det er veldig fint å vite at man har en digital vennekrets som stiller opp, det burde igrunnen alle ha. :grouphug:
Postet 06-12-17 kl 07:06 av Blondie Blondie er ikke aktiv
Gammel
Pappalille sin avatar
Du er bare best.
Postet 06-12-17 kl 07:33 av Pappalille Pappalille er ikke aktiv
Gammel
007 sin avatar
Denne var fin.
Og jeg har visst sluttet å bruke forum, ser jeg. I alle fall til å dele såpass mye at jeg kan få hjelp og råd. Hm.
Postet 06-12-17 kl 07:36 av 007 007 er ikke aktiv
Gammel
Teofelia sin avatar

Tusen takk for superhyggelig luke, Pøblis.
Postet 06-12-17 kl 07:36 av Teofelia Teofelia er ikke aktiv
Gammel
Inagh sin avatar
For ei hyggelig luke, og du har så rett!
Postet 06-12-17 kl 07:46 av Inagh Inagh er ikke aktiv
Gammel
Eia sin avatar
FP, assa!
Postet 06-12-17 kl 07:52 av Eia Eia er ikke aktiv
Gammel
Tjorven sin avatar
Noen ganger synes jeg forum forsurer livet mitt og lurer på om jeg ikke burde kutte det ut. Men så er det jo så mye positivt også. Mye mer enn det negative ... sånn totalt sett.

Og sånn apropos "å møte folk fra internettet". Pøblis og jeg har felles slekt, og de synes det er så underlig at vi to kjenner hverandre ... og at vi har møtt hverandre på internett ... det kunne jo vært farlig. Jeg tror vi konkluderer med at det KAN være farlig å møte folk fra internettet, men at det stort sett ikke er det. Særlig ikke når man er voksne damer som møtes i gjeng.
Postet 06-12-17 kl 08:25 av Tjorven Tjorven er aktiv nå
Gammel
Pamina sin avatar
Det er noe med den FP-landsbyen! Den er nydelig.

Herlig innlegg!
Postet 06-12-17 kl 08:26 av Pamina Pamina er ikke aktiv
Gammel
Anda sin avatar
Fin! Og det er så rart, når man har delt så mye med nesten-ansiktsløse-FP-folk, og så møter du dem, så vet noen av dem mer om deg enn en del av de andre vennene dine.

God førjul, forum!
Postet 06-12-17 kl 08:28 av Anda Anda er ikke aktiv
Gammel
Pelle sin avatar
Du glemte at man også kan invitere forumfolk som gjester i party! For øvrig helt enig. Jeg husker vaaagt turen din til USA, beskrevet på forum.
Postet 06-12-17 kl 08:32 av Pelle Pelle er ikke aktiv
Gammel
Gaia sin avatar
Jeg har fått et helt annet perspektiv gjennom FP. Jeg har fått uendelige mengder gode råd og innspill. Og noen skikkelige, gode latterkramper. Og selv om jeg innimellom kan bli skikkelig muggesur av tråder, innlegg eller svar, så minner jeg meg selv om at det er sunt å ikke leve i et ekko-kammer, der alle er helt enige med meg. Det er veldig sunt, faktisk.
Postet 06-12-17 kl 08:32 av Gaia Gaia er ikke aktiv
Gammel
Blondie sin avatar
Muggesur! For et herlig ord.
Postet 06-12-17 kl 08:34 av Blondie Blondie er ikke aktiv
Gammel
celebelen sin avatar
Postet 06-12-17 kl 08:37 av celebelen celebelen er ikke aktiv
Gammel
Maverick sin avatar
FP. Tror de største oppvekkerne for meg har vært når folk jeg i min arroganse har avskrevet som håpløse, plutselig har kommet med noen gullkorn, masse fagkunnskap eller en uventa forhistorie.

Man vet lissom aldri.

For oss rotløse (okei, meg) har FP blitt familien som manglet. Vi krangler, men kjærleiken ligger i bunn.
Postet 06-12-17 kl 08:38 av Maverick Maverick er ikke aktiv
Gammel
Polyanna sin avatar
Sitat:
Etter litt forhandlinger fikk jeg hundene tilbake igjen når selskapet var slutt også
Det var såvidt.


Deilig luke!
Postet 06-12-17 kl 08:46 av Polyanna Polyanna er ikke aktiv
Gammel
Minerva sin avatar
Jeg tror jeg fikk tilbake litt av FP-crushet mitt jeg, nå. Nydelig innlegg!

Jeg husker også veldig godt første gang jeg møtte noen fra nettet for første gang. FP-barselgruppa 08 i Frognerparken. Har aldri angra på at jeg turde det.
Postet 06-12-17 kl 08:50 av Minerva Minerva er ikke aktiv
Gammel
rajraj sin avatar
Ååå! Jeg savner å henge masse her. Jeg ble mye klokere og rausere av FP. Og så blir jeg alltid glad når jeg slentrer innom og ser at Norm fremdeles sitter i baren sammen med Cliff, Sam pusser glass og Carla er i full gang med å hudflette en eller annen!
Postet 06-12-17 kl 08:51 av rajraj rajraj er ikke aktiv
Gammel
Palmen sin avatar
FP.
Takk Pøblis, og god morgen kjære landsbyen min!
Postet 06-12-17 kl 09:00 av Palmen Palmen er ikke aktiv
Gammel
Svanen sin avatar
Postet 06-12-17 kl 09:01 av Svanen Svanen er ikke aktiv
Gammel
Kanina sin avatar
Tusen takk for nyttig (!) påminnelse, Pøblis! Jeg har vært altfor lite på forum i det siste. Og Facebook gir meg egentlig ingenting annet enn tankeflimmer. Det er på Foreldreportalen de ordentlige diskusjonene, tipsene, og kjærligheten finnes.
Postet 06-12-17 kl 09:03 av Kanina Kanina er ikke aktiv
Gammel
Minerva sin avatar
rajraj:
Postet 06-12-17 kl 09:05 av Minerva Minerva er ikke aktiv
Gammel
tink sin avatar


Dere er bare best. Til hverdag og fest.
Postet 06-12-17 kl 09:06 av tink tink er ikke aktiv
Gammel
Nessie sin avatar

Det er helt rart å tenke på hvor lenge vi har vært her nå! Og det er så fint at mange fortsatt henger her. Det går vel opp og ned for flere av oss med tanke på hvor aktiv vi er, men jeg er nå innom daglig fortsatt
Postet 06-12-17 kl 09:10 av Nessie Nessie er ikke aktiv
Gammel
Blå sin avatar
Og takk i like måte

Det er utrolig hvor nær mennesker man har møtt en gang eller to, eller kanskje aldri kan bli. Og hvor godt det er å ha et sted der man av og til kan være litt ansiktsløs og få hjelp.
Postet 06-12-17 kl 09:11 av Blå Blå er aktiv nå
Gammel
Bluen sin avatar
Fint innlegg! Dette er virkelig et verdifullt nettverk på så mange måter.
Postet 06-12-17 kl 09:12 av Bluen Bluen er aktiv nå
Gammel
Isa sin avatar
Veldig enig! Jeg ikke er så veldig aktiv til å skrive, så henger jeg jo her allikevel og har lært så utrolig mye!
Postet 06-12-17 kl 09:12 av Isa Isa er ikke aktiv
Gammel
Novla sin avatar
Postet 06-12-17 kl 09:15 av Novla Novla er ikke aktiv
Gammel
Blondie sin avatar
Det eneste egentlig problemet er at det er en litt lite troverdig kilde i diskusjoner der ute i verden. "Jammen! En veldig smart dame på Internettet sa det! På sånn foreldreforum".
Postet 06-12-17 kl 09:17 av Blondie Blondie er ikke aktiv
Gammel
Millen sin avatar
Postet 06-12-17 kl 09:31 av Millen Millen er ikke aktiv
Gammel
Candy Darling sin avatar
Blondie:

God jul, Pøblis!
Postet 06-12-17 kl 09:35 av Candy Darling Candy Darling er ikke aktiv
Gammel
Tjorven sin avatar
Sitat:
Og så blir jeg alltid glad når jeg slentrer innom og ser at Norm fremdeles sitter i baren sammen med Cliff, Sam pusser glass og Carla er i full gang med å hudflette en eller annen!
Jeg skjønner godt at det kan føles litt sånn, ja. Og godt er det.
Postet 06-12-17 kl 10:00 av Tjorven Tjorven er aktiv nå
Gammel
Heilo sin avatar


Veldig fint innlegg. Og jeg kan skrive under på det meste.

Jeg skal likevel driste meg til å nevne at for noen av oss kan Foreldreportalen også oppleves som et sosialt fellesskap med klare hierarkier og status-grupper. Det er noen som alltid får oppmerksomhet og feedback, og så er det kanskje noen av oss andre som noen ganger føler seg litt usynlig, aldri helt "inne i varmen", eller i alle fall ikke like viktige eller nødvendige å diskutere med. Noe av dette handler selvsagt om å skrive på en måte som treffer eller engasjerer, eller by på seg selv på en måte som interesserer andre. Men når man prøver, og føler at man ikke helt når frem, kan det likevel være litt sårt. Dette er vel og merke ikke ment som en kritikk av noen (eller noen andre), men folk er folk, på godt og vondt, også på forum.
Postet 06-12-17 kl 10:02 av Heilo Heilo er aktiv nå
Gammel
Nextlife sin avatar
Takk for fin luke, Pøblis,- og akkurat sånn er det. Å ha samlet så mange fine, gode, kloke og tidvis irriterende mennesker inne i laptopen er magisk. man kan bare plukke de frem og spørre om råd og tips og krangle litt, fnise litt eller få masse kjærleik.

Jeg glemmer ikke mitt første møte med en forumdame, jeg var så spent og det var så rart å skulle møte et menneske jeg var blitt kjent med på den måten, jeg var ganske sent ut med min forumdebut og hadde ikke så mye kjennskap til dette opplegget.
Og der kom du. Det fantastisk morsomme og kloke mennesket, og vi delte både hemmeligheter, latter og ikke minst, vin. I mengder. Under en varmelampe på Aker brygge en sen kveld i november.
Mye vann har rent i bekken siden da, og jeg er så utrolig glad for å ha blitt kjent med deg.

-og alle de andre flotte forumfolkene. Dere er best!
Postet 06-12-17 kl 10:09 av Nextlife Nextlife er ikke aktiv
Gammel
nolo sin avatar
Så sant, Pøblis. FP er en fin landsby, og det er veldig kjekt at du er her.

Flott luke.
Postet 06-12-17 kl 10:13 av nolo nolo er ikke aktiv
Gammel
Mex sin avatar
Postet 06-12-17 kl 10:52 av Mex Mex er ikke aktiv
Gammel
tink sin avatar
Heilo. Folk er folk. Vi gjør så godt vi kan - og kan bli like lei oss som andre når vi roper i skogen uten å få svar.
Postet 06-12-17 kl 11:00 av tink tink er ikke aktiv
Gammel
Albertine sin avatar
Postet 06-12-17 kl 11:02 av Albertine Albertine er ikke aktiv
Gammel
Tallulah sin avatar
Kjempefin luke!
Postet 06-12-17 kl 11:06 av Tallulah Tallulah er ikke aktiv
Gammel
Minerva sin avatar
Heilo: fint nyansert. Sånn vil det nok alltid være, tror jeg. Men lurt å være bevisst på det.
Postet 06-12-17 kl 12:23 av Minerva Minerva er ikke aktiv
Gammel
Canisa sin avatar
Fine landsbyen
Postet 06-12-17 kl 12:32 av Canisa Canisa er ikke aktiv
Gammel
Magica sin avatar
Gruppeklem! Forumet er superviktig for meg. Flott luke!
Postet 06-12-17 kl 14:32 av Magica Magica er ikke aktiv
Gammel
Ru sin avatar


Jeg tenkte på det for litt siden, at nå var det lenge siden jeg hadde truffet en del av folket. Og mon tro om tenåringene vil være med på nytt leketreff i Frognerparken, lizzom.
Postet 06-12-17 kl 14:38 av Ru Ru er ikke aktiv
Gammel
Pøblis sin avatar
til alle!

Og Heilo, du har helt rett. Det er ikke alle dager jeg elsker forumet, jeg heller. Jeg har opplevd å bli skikkelig lei meg og skikkelig sinna her inne også. Jeg har blitt oversett og overdøvet. Folk er ikke alltid greie. Men her på FP er mange veldig mye greiere enn veldig mange andre. Og i går var jeg egentlig veldig kjei og lei og trist og sliten og syntes livet var litt ræva. Og så leste jeg noe fint her inne som fikk meg til å huske på hvor bra forumet er og hvor bra dere folka er.
Postet 06-12-17 kl 15:23 av Pøblis Pøblis er aktiv nå
Oppdatert 06-12-17 kl 15:33 av Pøblis
Gammel
Maverick sin avatar
Jeg har også vært illsint og slengt med dører og kjefta og smelt og blitt lei meg og såra og følt meg bitteliten. Som i en vanlig familie.
Postet 06-12-17 kl 15:32 av Maverick Maverick er ikke aktiv
Gammel
Timar sin avatar

For en fantastisk luke!
Postet 06-12-17 kl 15:48 av Timar Timar er ikke aktiv
Gammel
Martis sin avatar
Akkurat sånn er det.
Postet 06-12-17 kl 16:19 av Martis Martis er ikke aktiv
Gammel
Addison sin avatar
Nydelig! God førjulstid, Pøblis og alle andre!
Postet 06-12-17 kl 16:51 av Addison Addison er ikke aktiv
Gammel
Nenne sin avatar
Sitat:
Det eneste egentlig problemet er at det er en litt lite troverdig kilde i diskusjoner der ute i verden. "Jammen! En veldig smart dame på Internettet sa det! På sånn foreldreforum".
Sånne skrives lett om til: «Ei venninne av meg sa ...» Det går fint!

Takk for påminnelsen, Pøblis.
Postet 06-12-17 kl 17:10 av Nenne Nenne er ikke aktiv
Gammel
Albertine sin avatar
Jeg fikk forklaringsproblemer da jeg skulle besøke Pelen i Miami og mannen i Immigration spurte hvordan jeg kjenner henne....
Postet 06-12-17 kl 17:22 av Albertine Albertine er ikke aktiv
Gammel
Trixie sin avatar
Det var en fin luke.
Postet 06-12-17 kl 20:00 av Trixie Trixie er ikke aktiv
 
Nylige blogginnlegg av Kalenderpiken

Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:10.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no