Sv: Sjokoladekonfektkake?
Opprinnelig lagt inn av Skilpadda, her.
Jeg fikk en gang en slik oppskrift fra Mim:
Fransk sjokoladekake
250 g smør og
250 g sukker røres hvitt
250 g 70% sjokolade smeltes i vannbad og røres inn
rør inn 4 eggeplommer, en av gangen. Stivpisk hvitene, og vend dem inn.
100 g hvetemel siktes inn.
Kaken stekes på 175 C 30-40 min.
Når kaken har kjølnet lager du en enkel ganache med å varme opp 1 dl kremfløte og 100 g 70% sjokolade i vannbad, og smører det over kaken.
70% sjokolade - er det bare en type, eller er det også her kvalitetsmessige forskjeller man bør være obs på? Noen anbefaling til hva jeg bør velge?
__________________
I et moderne massesamfunn burde det være like selvfølgelig å lese for sine barn
som det er å pusse tennene deres -Jostein Gaarder
06, 07, og 12.
|