|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#2 |
Absolute Beginner
|
![]() Sv: Gi meg en oppskrift på soppsausEn meget enkel variant er å steke sopp (i biter) i smør, krydre etter smak og helle over fløte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 7.669
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Gi meg en oppskrift på soppsausJeg finnhakker løk og champingion i litt større biter. Freser dette på stekepannen og slår over en kartong matfløte.Peprer og salter,før jeg har i sukkerkulør til faregen er rett.
__________________
De tre håpefulle 1987-storesøs 1997-mellombror 2004-lillesøs 2009-bonussøs
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
re:designer
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 4.103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Gi meg en oppskrift på soppsausBiffkrydder (grønn kork) er veldig godt til sopp og fløte! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gullfisk
Medlem siden: Feb 2007
Hvor: Bøgda
Innlegg: 9.510
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Gi meg en oppskrift på soppsausSist jeg lagde svinefilet serverte jeg det på en seng av champignon med paprika og sukkererter:
__________________
"Dewey var en fin fyr." (sitat: David Massey, HiO) Enhjørning og gutta: 02.09.69, 11.01.05 og 27.08.09
Sist redigert av Enhjørning : 29-08-08 kl 09:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Teller ned
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 12.185
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Gi meg en oppskrift på soppsausLitt sherry er nydelig i soppsaus. La soppen surre i panna til all væske har fordampet, tilsett sherry, la det fordampe og tilsett fløte eller CF. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Midtsommerprinsesse
Medlem siden: Oct 2007
Innlegg: 977
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Gi meg en oppskrift på soppsausStek sopp (og gjerne løk) til det er godt og gyldent. Bland inn en liten spiseskje hvetemel og la den "virke" i ca 30 sek (ikke over 1 min) for å få en tykk saus, hell over litt buljong eller stekekraft og litt fløte (melk fungerer også fint).
__________________
2004 | 2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stort sett blid
Medlem siden: Feb 2008
Hvor: Nordmøre
Innlegg: 3.503
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Gi meg en oppskrift på soppsaus
Litt nyskjerrig bare. Skjønner ikke helt bruken av sukkerkulør. Hvorfor har du i sukkerkulør? Er det kun for fargens del eller har det noe med smak å gjøre også?
__________________
Mamma til hifigutten 95 og hestejenta 97 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stort sett blid
Medlem siden: Feb 2008
Hvor: Nordmøre
Innlegg: 3.503
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Gi meg en oppskrift på soppsaus
Blir det ikke melsmak da? Hvetemel skal vel kokes inn, mens f.eks mausenna ikke trenger å kokes inn.
__________________
Mamma til hifigutten 95 og hestejenta 97 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stort sett blid
Medlem siden: Feb 2008
Hvor: Nordmøre
Innlegg: 3.503
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Gi meg en oppskrift på soppsaus
Maisenna! Gikk litt fort i svingen her
__________________
Mamma til hifigutten 95 og hestejenta 97 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 7.669
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Gi meg en oppskrift på soppsaus
Kun for fargen sin del,men man kan jo brune smør og mel istedenfor. Jeg bruker sukkerkulør ,innbiller meg at den blir mindre fetende da,men hva vet jeg. :stadig på slanker'n:
__________________
De tre håpefulle 1987-storesøs 1997-mellombror 2004-lillesøs 2009-bonussøs
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stort sett blid
Medlem siden: Feb 2008
Hvor: Nordmøre
Innlegg: 3.503
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Gi meg en oppskrift på soppsaus
Setter fargekuløren noe som helst smak da? Syns den ser litt "skummel" ut jeg. Foretrekker å brune smør og mel, men du har nok sikkert et poeng i forhold til kaloriene.
__________________
Mamma til hifigutten 95 og hestejenta 97 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 7.669
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Gi meg en oppskrift på soppsausTror ikke den setter noen smak av betyning iallefall.Har ikke merket noe.
__________________
De tre håpefulle 1987-storesøs 1997-mellombror 2004-lillesøs 2009-bonussøs
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
<*(((<
|
![]() Sv: Gi meg en oppskrift på soppsausJeg merker meg at du ikke spør om en oppskrift på en god soppsaus, som de fleste andre bruker å gjøre. Da betyr det at den helst bare skal være sånn middels eller dårligere, ikke sant? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Princess Skids and Scars
|
![]() Sv: Gi meg en oppskrift på soppsaus
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Midtsommerprinsesse
Medlem siden: Oct 2007
Innlegg: 977
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Gi meg en oppskrift på soppsaus
Blir ikke melsmak så lenge du lar den godgjøre seg sammen med soppen i 30 sek. til 1 min. og så lar det hele koke 2-3 min etter væsken er tilsatt.
Vel, sjampinjongen setter ikke store smaken på sausen, men når du har stekt den vil det være smaker (karamelisert "kraft" fra soppen) igjen i pannen og den setter smak. Og så vil det være smak når du spiser det/biter igjennom soppen da selvfølgelig.
__________________
2004 | 2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|