Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Hjemmelaget pizza - din beste oppskrift

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 10-02-07, 20:40   #1
Huldra
Ferdig!
 
Huldra sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Telemark
Innlegg: 3.899
Huldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hjemmelaget pizza - din beste oppskrift

Denne laga jeg i dag, med Isets hvitløkskjøttboller på, rødløk, cherrytomater, pepperoni. Smakte helt nydelig. Vannvittig god pizzasaus Gaia!


Opprinnelig lagt inn av Gaia, her.

Denne kan anbefales på det varmeste. Spesielt pizzasausen er god og kan også brukes som tomatsaus til andre retter.

Pizzasaus
1 mellomstor løk
3 (relativt store) fedd hvitløk
1 ”stor” rød chilli (ikke av de minste, ikke av de største)

Frøene fjernes fra chilien og den grovhakkes sammen med hvitløk og løk. Dette surres mykt i olivenolje. Så tilsettes:

1 boks hakkede tomater (gjerne med basilikum og oregano)
3 gode ss tomatpuré
1 ss god balsamico eddik
2 ts sukker
1 ts honning
Kvernet pepper (gjerne pepperblanding, det spicer opp smaken litt)
Havsalt
Oregano
Basilikum
Rosmarin
Timian
Muscat (ca. 1 krm.)
3 laubærblader
1 boks ricotta

(Jeg bruker ca. 1 tsk. av hvert krydder, men det er lurt å smake til. Ofte dekker jeg overflaten i kjelen med krydder, rører det inn før jeg tilsetter neste krydder.) La sausen småkoke på svak varme i ca. 5 minutter, før laubærbladene tas ut og sausen kjøres glatt med stavmikser. Tilsett igjen laubærbladene og la sausen putre på veldig svak varme mens resten av pizzaen tilberedes. (Dvs. la den gjerne stå og trekke i en time eller mer). Laubærbladene tas ut før sausen smøres ut over deigen, som består av:

Pizzadeig:
ca. 5 ½ dl fint hvetemel
Ca. 3 ½ dl. Sammalt grovt hvetemel
1 pk gjær (helst fersk)
1 ts havsalt
3 ss god olivenolje
3 dl vann

Varm vann til 37 grader, og bland sammen med resten av ingrediensene. Kna deigen godt – den må ikke bli for tørr (ca. 5 minutter, hvis man knar for hånd), og hev til dobbel størrelse. (ca. 30 min). Kjevle ut deigen og la den etterheve i ca. 5 minutter, mens ovnen varmes opp. Forstek så på 225 grader i 2-5 minutter. Ta pizzaen ut av ovnen og ha på:

Fyll
Jeg deler ofte pizzaen i tre.

En del med:
Cognacmarinert chorizzo, som stekes raskt i panne før den legges på pizzaen
Soltørkede tomater i små biter

En del med:
Peperoni
Sølvløk

En del med:
Birkebeinerskinke
Parmesan

På hele pizzaen bruker jeg:
Skivede cherrytomater
Fersk mozarella
Frisk ruccola (på den ferdige pizzaen)

Stekes ved 225 grader i ca. 20 minutter, eller til osten er gyllen.

__________________
98, 01, 08, (♥)

Sist redigert av Huldra : 11-02-07 kl 12:19. Årsak: Måtte endre forstekningstiden på bunnen :-)
Huldra er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-07, 20:59   #2
Lykken
Nek er allrighte dyr
 
Lykken sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: nær Oslo
Innlegg: 11.770
Lykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtidLykken har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Hjemmelaget pizza - din beste oppskrift

Vi lager akkurat nå;

middels tynn bunn

indrefilet biff i småbiter stekt i sterkt krydder
paprika
løk
hvitløk
bernaisesaus

ost

Vi har en annen variant også, veldig mektig!

Tykk bunn

Kjøttdeig stekt i sterkt krydder
spaghetti
løk
paprika
ost

__________________
Det er bedre å vere lita og tøff,
enn en stor bløff! (Jeg er begge deler!)

Gutt 2002 og jente 2005
Lykken er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-07, 21:26   #3
kiddo
På flyttefot.
 
kiddo sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.570
kiddo er et glitrende lys på stjernehimmelenkiddo er et glitrende lys på stjernehimmelenkiddo er et glitrende lys på stjernehimmelenkiddo er et glitrende lys på stjernehimmelenkiddo er et glitrende lys på stjernehimmelenkiddo er et glitrende lys på stjernehimmelenkiddo er et glitrende lys på stjernehimmelenkiddo er et glitrende lys på stjernehimmelenkiddo er et glitrende lys på stjernehimmelenkiddo er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hjemmelaget pizza - din beste oppskrift

Venter akkurat på en i ovnen nå :slafs:

Den har bunn etter oppskrift fra Andreas Viestad:
4 dl italiensk pizzamel (tipo 00)
1,5 dl lunkent vann
4 ss olivenolje
litt salt
15 g gjær
Eltes lenge og vel. Holder til en stor, litt tykk bunn, eller to tynne.

Til klassisk tomatsaus bruker jeg helst italiensk polpa-tomatboks (helt finmost tomat), blandet med tomatpure, presset hvitløk, oregano og timian, samt pizzakrydder.

Men min beste pizza lager jeg med creme fraiche-saus. Den blir bare SÅÅÅÅ nydelig
Bland omtrent et beger CF med finhakkete friske urter, presset hvitløk og gjerne litt pizzakrydder. Etter inspirasjon fra en pizzarestaurant i Barcelona har jeg også blandet i noen teskjeer trøffelpure (fås kjøpt bl.a. på Ultra i små glass). Nam-nam.

Fyllet er stort sett chorizo/pepperoni, løvtynn skinke, oliven, løk, champignon, revet mozzarella og fersk mozarella. Osten underst, ja

Jeg skal jammen prøve Isets kjøttboller neste gang, hørtes digg ut!

__________________
Jente 1997 Gutt 2005
--Den som kaster den første stein har i det minste et snev av originalitet--
kiddo er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 11-02-07, 11:24   #4
Gaia
villende
 
Gaia sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 14.864
Blogginnlegg: 249
Gaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hjemmelaget pizza - din beste oppskrift

Opprinnelig lagt inn av Huldra, her.

Denne laga jeg i dag, med Isets hvitløkskjøttboller på, rødløk, cherrytomater, pepperoni. Smakte helt nydelig. Vannvittig god pizzasaus Gaia!

Jeg har fått mye bra tilbakemeldinger på den. Den tar litt tid å lage, men kan også lages i større kvanta og fryses ned. Jeg fikk et tips i ett matblad (eller muligens fra Yngve Ekern, matskribent i Aftenposten) om at det er lurt å tilsette tomatsaus noe søtt (sukker eller honning) for å virkelig få ut den gode tomatsmaken.

Gaia er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 11-02-07, 11:33   #5
Huldra
Ferdig!
 
Huldra sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Telemark
Innlegg: 3.899
Huldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelenHuldra er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hjemmelaget pizza - din beste oppskrift

Opprinnelig lagt inn av Gaia, her.

Jeg har fått mye bra tilbakemeldinger på den. Den tar litt tid å lage, men kan også lages i større kvanta og fryses ned. Jeg fikk et tips i ett matblad (eller muligens fra Yngve Ekern, matskribent i Aftenposten) om at det er lurt å tilsette tomatsaus noe søtt (sukker eller honning) for å virkelig få ut den gode tomatsmaken.


Bare lurte på en liten ting.. det står at bunnen skal forstekes i 25 minutter. Er det riktig? Stekte den i 12 min jeg.. trodde kanskje du mente 2-5 min.. ??

__________________
98, 01, 08, (♥)
Huldra er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:26.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no