Sv: Ukeshandling - Har noen en standardplan de følger?
Vi ukeshandler, og følger vel ikke noen standardplan, men vi har noen prinsipper vi prøver å følge.
Vi handler lørdag formiddag, og prøver å få ferdig handleliste kvelden før. Fredag har vi alltid hjemmelaget pizza, lørdag er det en eller annen kjøttmiddag, søndag har vi vanligvis fisk. Resten av ukedagene prøver vi å variere, slik at vi får minst en fiskemiddag til, en kjøttmiddag, en med kylling og en uten kjøtt av noe slag, fortrinnsvis grønnsakssuppe eller liknende. Helst bør det planlegges slik at grønnsaker og annet passer med flere av rettene, men det klaffer ikke alltid, og i alle fall ikke når det er litt unntakstilstand, som det har vært noen måneder nå. Vi kaster for mye råvarer, men er ellers gode på å beregne mengde, så vi har aldri middagsrester. Noen retter lager vi opp såpass mye av at det holder til to dager på rad, som lasagne eller minestronesuppe, men da er det planlagt slik.
Vi bruker en god del penger på mat og kjøper stort sett det vi har lyst på, men ukehandling og eget matkort gjør det litt mer oversiktlig, i det minste.
__________________
"These books gave Matilda a hopeful and comforting message: You are not alone."
— Roald Dahl, Matilda
|