|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
|
![]() |
#1 |
Kontrollfrik
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.937
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Eltefrie brød for dummiesTally, jeg forstår det med kaldheving og lite gjær, men er dette spesielt for eltefrie brød? Jeg vet man kan bruke metoden på alle slags brød, men kan man ikke heve vanlig med eltefritt, er vel det jeg stusset på. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kontrollfrik
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.937
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Eltefrie brød for dummiesOg tusen takk for all hjelp! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
www.bomulls.no
|
![]() Sv: Eltefrie brød for dummiesEltingen er jo mye av det som gjør at det hever raskere.
__________________
Dåtten ♥ 2006, Fjåtten ♥ 2008 & Lyn fra klar himmel ♥ 2018 Some people just need a high-five. In the face. With a chair. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kontrollfrik
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.937
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Eltefrie brød for dummies
Ah, det visste jeg faktisk ikke. Det er helt greit for meg at det hever lenge, altså. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kontrollfrik
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.937
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Eltefrie brød for dummiesNå har jeg smelt sammen 500 g mel, 1 ts salt, 1 ts gjær og 450 g vann. Det er klissete som grøt. Skal det være det? Heve i ett døgn? På benk? I kjøleskap? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Enda en som trener
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 18.511
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Eltefrie brød for dummiesDet skal være klissete ja |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Glamorøs
|
![]() Sv: Eltefrie brød for dummies
legg plast over, sett den på kjøkkenbenken og glem den til i morgen tidlig. Jeg tok nok mel til at den ikke var flytende først, men mer som en litt klissete, tykk grøt som ikke fløt utover.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kontrollfrik
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.937
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Eltefrie brød for dummiesOk, dette blir spennende å prøve! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
www.bomulls.no
|
![]() Sv: Eltefrie brød for dummies
Sånn opplevde jeg det og de første gangene, tenkte at dette kan da umulig stemme. Men det begynner å boble godt etterhvert og selv om den ikke alltid vokser så mye, så ser man tydelig at det foregår en prosess, og helt plutselig vokser den til litt.
__________________
Dåtten ♥ 2006, Fjåtten ♥ 2008 & Lyn fra klar himmel ♥ 2018 Some people just need a high-five. In the face. With a chair. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
www.bomulls.no
|
![]() Sv: Eltefrie brød for dummiesDer kom Tally meg i forkjøpet ja.
__________________
Dåtten ♥ 2006, Fjåtten ♥ 2008 & Lyn fra klar himmel ♥ 2018 Some people just need a high-five. In the face. With a chair. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Glamorøs
|
![]() Sv: Eltefrie brød for dummies
Du lurer på om man kan bruke mer gjær, lunkent vann og heve vanlig? Tja. Eltingen er ganske vesentlig for hvordan gjæren og glutenet reagerer sammen så jeg vil tro at det kan føre til klissete, tunge brød, i tillegg til muligens mageknip om gjæret ikke har fått utviklet seg nok.
__________________
Sist redigert av Tallulah : 03-03-14 kl 11:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|