Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Reinsdyrfilet, trenger litt tips

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 13-04-11, 08:07   #1
Angelique
ღ EaRtH ღ AnGeL ღ
 
Angelique sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 7.805
Blogginnlegg: 297
Angelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt av
Standard

Reinsdyrfilet, trenger litt tips

Jeg har fått en stort stykke reinsdyrfilet. Det er på litt over 1,5 kg.

Gjester har jeg også invitert.

Men, jeg har aldri laget noe med dette kjøttet, og trenger sårt litt tips og ideer.
Har kjøpt forskjellige typer grønnsaker, ikke frosne. Broccoli, blomkål etc.
Kjøpte også mandelpoteter og Kers Pink (mener jeg det var) de var ihvertfall litt melne, for jeg tenkte å lage fløtegratinerte poteter.
Ha begge deler, både fløtegratinerte og kokte mandelpoteter.
Og tyttebærsyltetøy.

Når jeg søker på oppskrifter ser jeg at kjøttet ikke er helt gjennomstekt?
Jeg har bare laget stek/filet av kjøtt som skal gjennomstekes. Og det er her problemet mitt ligger.

Skal den kanskje stekes i form i ovnen på en seng av grønnsaker, som igjen skal i sausen?

Har god tid, gjestene kommer Palmesøndag.

__________________
Angelique
Angelique er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-11, 08:24   #2
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.512
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Reinsdyrfilet, trenger litt tips

Hvis det er en skikkelig filèt du har fått bør den rosastekes. Å gjennomsteke for deretter å ha i saus vil ikke gi kjøttet den behandlingen den fortjener.
Brun kjøttet raskt og rundt hele på stekepanne. Krydre med salt, pepper og annet krydder du liker f. eks timian og knuste enebær.
Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og sett i ovnen i ildfast form. Når steketermometeret viser 62 grader har fileten en gjennomgående rosa farge, ved 65 grader har den en rosa kjerne og ved 70 grader er den gjennomstekt.
Det aller viktigste for å sikre et mørt kjøtt som holder på kjøttsaften og fremstår som vel tilberdet er å la kjøttet hvile etter steking. legg aluminiumsfolie over, gjerne et par kjøkkenhåndklær og la det stå i 20 min. før du skjærer i det.

Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-11, 08:26   #3
Angelique
ღ EaRtH ღ AnGeL ღ
 
Angelique sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 7.805
Blogginnlegg: 297
Angelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt av
Standard

Sv: Reinsdyrfilet, trenger litt tips

Opprinnelig lagt inn av Nextlife, her.

Hvis det er en skikkelig filèt du har fått bør den rosastekes. Å gjennomsteke for deretter å ha i saus vil ikke gi kjøttet den behandlingen den fortjener.
Brun kjøttet raskt og rundt hele på stekepanne. Krydre med salt, pepper og annet krydder du liker f. eks timian og knuste enebær.
Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og sett i ovnen i ildfast form. Når steketermometeret viser 62 grader har fileten en gjennomgående rosa farge, ved 65 grader har den en rosa kjerne og ved 70 grader er den gjennomstekt.
Det aller viktigste for å sikre et mørt kjøtt som holder på kjøttsaften og fremstår som vel tilberdet er å la kjøttet hvile etter steking. legg aluminiumsfolie over, gjerne et par kjøkkenhåndklær og la det stå i 20 min. før du skjærer i det.

Supert, tusen takk. Det er akkurat dette jeg var usikker på. Steketermometer har jeg, så da er det bare å gå igang.

__________________
Angelique
Angelique er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-11, 08:34   #4
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.512
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Reinsdyrfilet, trenger litt tips

Flott å kunne være til hjelp.

Når det gjelder reinsdyrkjøtt, og viltkjøtt generelt synes jeg det passer veldig godt med noe med sødme som tilbehør.
Oftest lager jeg en panne med ulike ovnsvbakte grønnsaker, f. eks blomkål, broccoli, fennikel, rødløk, purreløk eller liknende.
For å få noe med sødme og en annen tekstur lager jeg i tillegg enten gulrotpure av gulrøtter som er smørdampet lenge slik at de er helt møre, eller Skye Gyngells rødbete/tomatpurè
http://www.independent.co.uk/life-st...e-1803221.html
En løkkompott gir også fin sødme.

Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-11, 12:02   #5
Nera
Pandemonium
 
Nera sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2008
Innlegg: 7.110
Nera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: Reinsdyrfilet, trenger litt tips

Ovnsbakte båter av mandelpoteter lagt sammen med pærebåter i en form, og krydret med timian er veldig godt til reinsdyrfilet. Jeg har også laget blåbærsaus til ved et par anledninger.

__________________
There's a fine line between wrong and visionary. Unfortunately, you have to be a visionary to see it.
2009 2012
Nera er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-11, 12:13   #6
Mauser
Frafallen
 
Mauser sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 5.288
Mauser har en fantastisk fremtidMauser har en fantastisk fremtidMauser har en fantastisk fremtidMauser har en fantastisk fremtidMauser har en fantastisk fremtidMauser har en fantastisk fremtidMauser har en fantastisk fremtidMauser har en fantastisk fremtidMauser har en fantastisk fremtidMauser har en fantastisk fremtidMauser har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Reinsdyrfilet, trenger litt tips

La den ligge i romtemperatur så lenge som mulig (eller minst et par timer) för du bråsteker utsiden på höy temperatur i rikelig smör. Så i stekeovn slik Nextlife skriver. NB: Reinsdyr er enormt lettstekt, det er ikke mye som skal til! Og det gjör ikke noe om midten er nesten rå heller - det er bedre enn å steke den for mye.

__________________
You can't trust girls. When I get a girlfriend I am not going to tell her where I live or work.
Mauser er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-11, 12:42   #7
Bomull
www.bomulls.no
 
Bomull sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2008
Hvor: Cottonfields
Innlegg: 15.048
Blogginnlegg: 324
Bomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt av
Standard

Sv: Reinsdyrfilet, trenger litt tips

Det er veldig godt med rosenkål også til slikt viltkjøtt. Ellers ser jeg du har fått tipsene jeg ville gi.

__________________
Dåtten 2006, Fjåtten 2008 & Lyn fra klar himmel 2018
Some people just need a high-five. In the face. With a chair.
Bomull er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-11, 12:48   #8
Angelique
ღ EaRtH ღ AnGeL ღ
 
Angelique sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 7.805
Blogginnlegg: 297
Angelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt av
Standard

Sv: Reinsdyrfilet, trenger litt tips

Opprinnelig lagt inn av Absalone, her.

Det er veldig godt med rosenkål også til slikt viltkjøtt. Ellers ser jeg du har fått tipsene jeg ville gi.

Kjøpt rosenkål ja. Det er godt. Tenkte å lage hjemmelaget ertestuing også? Jeg syntes det er så godt.

__________________
Angelique
Angelique er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-11, 12:49   #9
Angelique
ღ EaRtH ღ AnGeL ღ
 
Angelique sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 7.805
Blogginnlegg: 297
Angelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt av
Standard

Sv: Reinsdyrfilet, trenger litt tips

Opprinnelig lagt inn av Mauser, her.

La den ligge i romtemperatur så lenge som mulig (eller minst et par timer) för du bråsteker utsiden på höy temperatur i rikelig smör. Så i stekeovn slik Nextlife skriver. NB: Reinsdyr er enormt lettstekt, det er ikke mye som skal til! Og det gjör ikke noe om midten er nesten rå heller - det er bedre enn å steke den for mye.

Takker. Det skal jeg gjøre. Har aldri stekt reinsdyrkjøtt før, så dette blir spennende.

__________________
Angelique
Angelique er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 13-04-11, 12:50   #10
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.512
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Reinsdyrfilet, trenger litt tips

Noe som er fantastisk godt er å surre finhakket bacon til det er sprøtt, ha i finstrimlet løk, surre litt til og deretter tilsette rosenkål og surre til de er ferdige. Da får du kombinasjonen bitter, salt og søtlig og det er såååå godt

Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:04.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no