Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?
Opprinnelig lagt inn av Elisabet, her.
Tror jeg må testlage en brun saus jeg. Kan jo bare gjøre det tidligere på dagen på julaften, så blir den god kan jeg bare varme opp igjen.
Mim: Takk for oppskriften. Bruner du ikke smør og mel i det hele tatt i den? Bare bruker sukkerkulør for å få fargen? Det er nemlig den bruningen jeg er redd for å ikke få til og alt blir sikkert brent. Hva slags kraft bruker du? Også må jeg bare få si hvor glad jeg er for at dette oppskriftforumet ditt finnes Mim. 
Nei, jeg bruner ikke. Det smaker stort sett alltid ganske vondt, synes jeg. brent mel og svidd smør? :grøss: det er derfor jeg bruker sukkerkulør for å få fin farge.
Jeg bruker kraft fra kjøtt/slakterbutikken, men du kan kjøpe et glass med fond i matbutikken, eller til nød bruke oksefond på flaske. Ikke like bra, emn ikke så helt galt heller. Jeg bruker litt eller mye kraft etter som jeg har, og her passer det med kalv, storfe eller svin. Du kan også gjøre som safran sier, men hvis du vil lage sausen i god tid blir det pes.
Jeg tror dette kommer til å gå fint, og jeg er bare glad jeg kan hjelpe. 
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
|