|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Står på egne ben
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 10.959
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Saus til ribbe m/tilbehør?Hva slags saus bruker en til ribbe m/pølse og medister til? Jeg som bare bruker ferdigsaus ellers må evnt. ha noe enkelt. Evnt. noen tips til hva jeg kan ha oppi en kjøpesaus i tillegg. Ikke si noe om å bruke skyen på ribba, for jeg får aldri noen sky til overs etter den er grillet på slutten. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bare sær
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 11.237
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?Jeg lager saus av sjyen. Ikke det svaret du ville ha, men er det ikke bare å helle av sjyen før du griller?
__________________
90 - 96 - 00 Forget your perfect offering, there is a crack in everything, that's how the light gets in. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Står på egne ben
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 10.959
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?Takk for tips. Har ikke tenkt på at jeg kan ta å helle av skyen før jeg griller. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?Jeg lager også brun saus og bruker stekekraften fra ribba. Blir veldig godt! |
![]() |
![]() |
#9 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 7.758
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?Alternativt kan du bruke sjysaus fra pose, ha litt fløte i og jevne den med maisenna |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Introvert optimist
|
![]() Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?
Vil du ha et triks av meg? Kjøp ribbefett på Meny eller andre butikker. Du finner små "pølser" i kjøledisken med ribbefett og så bruker du dem til å lage saus av. Det er så enkelt og uproblematisk og så er du sikker på å unngå brente fingre. Funker fint som snus.
__________________
Nenne Storesøster (juli -99), Storebror (mars -02), Lillebror (oktober -04) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Står på egne ben
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 10.959
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?Kan noen fortelle meg hvordan jeg lager en brun saus av sjyen? Kanskje jeg skal prøve meg på det. Har aldri laget brun saus selv fra bunnen av jeg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Expired
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 5.455
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?
Brun smør og mel, spe med kraften, ikke spe mer om den blir tykk før det koker opp, spe mer. Har du iikke noe kraft å spe med, bruk kjøttkraftterninger i varmt vann, og du har mer å spe med. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
På flyttefot.
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.570
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?Kok opp vann som du heller oppi langpannen når du har tatt ut ribba. Har du hatt nok vann i langpannen mens du steker ribba, bør det være en god del kraft å få ut av det. Bruk en stekespade til å skrape sammen det litt svidde og sil all kraften så du slipper å få det i gryta.
__________________
Jente 1997 Gutt 2005 --Den som kaster den første stein har i det minste et snev av originalitet--
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bare sær
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 11.237
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?
Men det er jo bare fett - man trenger kraft for å lage saus.
__________________
90 - 96 - 00 Forget your perfect offering, there is a crack in everything, that's how the light gets in. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Epikur
|
![]() Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?Kjære Elisabet, ikke bruk posesaus på julaften, da....Det er lett å lage brun saus!
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Twinsouls
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Sørlandet
Innlegg: 771
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?Jeg er ikke vant til å ha brun saus til ribba men bruker sjyen fra ribba til saus.
__________________
Siw mamma til en i himmelen og tre på jord "The way you make mee feel" |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Epikur
|
![]() Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?
De glassene er helt topp. Bruk et slikt glass og spe med vann til passe mengde. Jeg pleier selv å kjøpe hos slakteren, man kan få kjøttdisken til å bestille eller man kan kjøpe en pose oksehaler og koke selv.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
frakoblet
|
![]() Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?Elisabet, hvis du passer på å etterfylle vann i pannen mens ribben stekes så blir det stekesjy til overs. Vi pleier å legge litt gulrøtter og løk og en potet i pannen også. Det gir smak og stivelse.
__________________
In vino veritas |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Står på egne ben
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 10.959
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?Tror jeg må testlage en brun saus jeg. Kan jo bare gjøre det tidligere på dagen på julaften, så blir den god kan jeg bare varme opp igjen. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|